Zima się zbliża więc może temacik o sportach zimowych.
Jutro Małysz startuje

Leeeeeeć Adaś !!!!!
No i naskakał... Małysz 34. w inaguracyjnym konkursie. Rozegrano tylko jedną serię, nawet bez kwalifikacji ze względu na trudne warunki (Ahonen był 55. także widać, że natura zrobiła swoje). Za to Stefan Hula był 12.
Adam już swoje zrobił i przeszedł do historii. Nie ma po co wywierać na nim presji. Jest ciągle dobrym zawodnikiem i na pewno może jeszcze coś wygrać, ale trzeba go uszanować za to co już zrobił, a zrobił bardzo dużo i nie można ciągle chcieć jeszcze więcej, bo to normalny człowiek, a nie maszyna. 3majmy za niego kciuki
najgorszy konkurs jaki ostatnio widziałem (sezon temu mało oglądałem). Wyłączyłem TV po pierwszej serii bez względu czy byłaby druga czy nie. Adam jeszcze pokaże !
grzesiek_gt
Nov 25 2006, 18:52
dzisiaj konkurs odwołali, jakby nie podwyższali rozbiegu dla czołowej 15 w kwalifikacjach to Adaś mógłby wygrac i wtedy te wyniki mogłyby zostac uznane za oficjalne. Ale wogóle jaki jest sens rozgrywania konkursu gdzie albo wieje albo mróz -40, albo tak sypie że się nie da skakac. Powinni wreszcie organizatorzy zmądrzec i inaczej ułożyc Puchar Świata
Szkoda dziśupadku Adama. Byłby na podium. W drugim skoku pokazał klase. Myśle że jest w formie, ale brakuje czegoś. To pogoda to pech. Może jutro będzie lepiej.
dzis startuje turniej 4 skoczni. stawiam że Małysz przy dobrych wiatrach będzie na podium w generalce. Reszta naszych bedzie skakała na swoim standardowym poziomie czyli kiepsko.
Po serii próbnej jedynie (zresztą jak zawsze) można skupić swoje nadzieje na Małyszu (127,5 m. w serii próbnej.). W parze z nim będzie skakał Okabe (104,5m), Stoch (115,5 m.) z Ljoekelsoey'em (126,5 m.) a Hula (112 m.) z Jernej'em (118 m.). Serię próbna wygrał Schlierenzauer (133 m.) Zobaczymy jak stare listy na czele z Ahonen'em i Małyszem poradzą sobie z rewelacyjnymi młodzikami Schlierenzauer'em i Jacobsen'em.
All_Bundy
Dec 30 2006, 16:07
Ja tam preferuje na sanki pojsc
QUOTE(qba @ Dec 30 2006, 05:07 PM) [snapback]14845[/snapback]
Ja tam preferuje na sanki pojsc

Ma ktoś może takie narto - sanki

?. Może sami byśmy sobie jakiś turniej zorganizowali ?, buehue. Pamiętam kilka dobrych lat temu na osiedlu zrobiliśmy sobie taki konkurs i wszyscy skakali, aż do momentu jak się narto - sanki nie połamały

.
W dzisiejszym konkursie w Oberstdorfie zwyciężył rewelacyjny 16-latek Schlierenzauer, drugie miejsce dla Kuettel, a trzecie dla Naszego Adama

. Pozytywnie zaskoczył Stoch, kwalifikując się do drugiej serii, lecz jej już nie zwojował i zajął 29 miejsce. Hula został zdyskwalifikowany za zbyt luźny kombinezon w pasie
Świetny Kamil Stoch, ostateczne zwycięstwo Jacobsena
W ostatnim konkursie TCS zwyciężył Schlierenzauer, przed Jacobsenem i Ammannem. Małysz był 8, a Stoch 9 (!). W klasyfikacji generalnej wygrał Jacobsen przed Schlierenzauerem i Ammannem. Małysz był 7, a Stoch 15.
Stoch przez cały turniej prezentował się solidnie. Miejmy nadzieję, że nie jest to znowu jakiś pojedyńczy wyskok, ale, że chociaż Stoch zawsze będzie w "30" i czasem powalczy. Okaże się niebawem w kolejnych konkursach.
Turysta
Jan 17 2007, 17:07
Wybiera się ktoś na skoki do Zakopanego? Jak tak to dawać znać na PW
Mc.Gregors
Jan 22 2007, 08:56
Jan Mazoch prawdopodobnie jeszcze niedzielę w nocy lub w poniedziałek rano zostanie przetransportowany z Krakowa do szpitala w Pradze. Tak zadecydowała rodzina czeskiego skoczka.
Mazoch, który miał w sobotę groźny wypadek na Wielkiej Krokwi, przebywa na oddziale neurotraumatologii szpitala uniwersyteckiego w Krakowie. Lekarze utrzymują go w stanie sztucznej śpiączki.
Czeski skoczek był transportowany z Zakopanego karetką, bo w nocy śmigłowce ratownictwa medycznego nie mogą latać.
- Pacjent został przewieziony do nas wczoraj w godzinach nocnych. Aktualnie utrzymywany jest w stanie śpiączki farmakologicznej - powiedziała w niedzielę przed południem rzeczniczka prasowa krakowskiego szpitala Anna Niedźwiedzka.
- Pacjent jest po drugiej tomografii komputerowej. Nie wykazała ona żadnych zmian, które by świadczyły o pogarszającym się stanie jego zdrowia. Jeśli nie nastąpią żadne zmiany, to w poniedziałek lekarze podejmą decyzję o jego wybudzaniu - dodała Niedźwiedzka.
Jakie konsekwencje spowoduje wypadek, będzie można orzec dopiero po przebudzeniu Mazocha i po przeprowadzeniu badań neurologicznych. Rzeczniczka potwierdziła przed południem, że czeski skoczek ma uraz mózgowo-czaszkowy.
Wiadomo, że u zawodnika nie stwierdzono poważniejszych obrażeń zewnętrznych, górne i dolne kończyny są całe. Na skutek uderzenia o podłoże zawodnik doznał obrzęku twarzy i otarć ciała.
Mazoch uległ wpadkowi w drugiej serii konkursu Pucharu Świata w skokach narciarskich w Zakopanem na Wielkiej Krokwi. Tuż po wyjściu z progu spadł pionowo na zeskok, kilkakrotnie odbijając się od niego i stracił przytomność.
Turysta
Jan 22 2007, 16:20
No i po zawodach

Niestety nikogo nie zauważyłem z Krosna ani żadnej flagi z Waszego miasta

Jedynie widziałem 2 flagi Strzyżowa i jedną z Rzeszowa. Ogólnie piknik, ale dla mnie to żadna nowość bo jestem tam co roku.... Pierwszego dnia spotykam ziomków z Hutnika (w tym Murdocka) oraz z Zawiszy tej IV ligowej

(Mrozika). Na skoczni gruby melanż bo z wniesieniem alco nie było jak zawsze problemu

Osobiście wyróżniam się niebiesko-czerwonym pasiakiem Odry, który ponoć bardzo często było widać w TV

Widział ktoś?

Poza Hutnikiem, Zawiszą widziałem jeszcze pojedyńcze osoby z GieKSy K., Wybrzeża Gdańsk, Lechii Gdańsk, Cracovi, Wisły Płock (3 osoby).
Wspaniały łikend Adama Małysza, który dwukrotnie zwyciężał w niemieckim Titisee-Neustadt, nie dając żadnych szans swoim rywalom. W sobotę Małysz skoczył 145 m, czym wyrównał rekord skoczni. W klasyfikacji generalnej PŚ awansował już na 3 miejsce (ma 757 pkt), przed nim jest Austriak Schlierenzauer (801) i Norweg Jacobsen (987).
Małysz złapał formę we właściwym czasie, bo nie długo MŚ, a i w PŚ do końca będzie bardzo ciekawie, bo nie jest bez szans.
Adam Małysz niczym w boksie poprzez nokaut został Mistrzem Świata
ZŁOTY ORZEŁ Z POLSKI
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.