W Japoni po kobietach przyszedł czas na mężczyzn.
Nazrazie świetnie nasi grają ale i rywale niezby twymagający.
Myśle że powinniśmy zakończyć pierwszą fazę z kompletem. Seta urwać nam mogą jedynie Japońce - widomo gospodarz to coś może im się udać. Później stczymy walkę o awans do półfinału z Rosją i Serbią. Trzeba jeden z tych meczów wygrać!
Jutro gramy z Portoryko.
Nie wydaje mi sie aby w tej rundzie Polacy stracili seta. Zarówno z Portoryko i Japonią będzie do zera. W końcu Japońce przegrali z Chinczykami. W drugiej rundzie najważniejszy mecz będzie z Rosją, którzy już przegrali jeden mecz (z Serbią). Jak przegrają też z nami to powinniśmy bez problemu awansować. Kanada czy też pozostałe drużyny z tamtej grupy nam nie przeszkodzą w awansie.
Pólfinał byle nie z Brazylią, a po finale złoto jest nasze
No to gramy z Tunezją, Kanadą, Rosją i Serbią.
Pierwsze mecze po 3-0 i zaczną się schody.
Trzeba wygrać jeden mecze albo z Rosją albo z Serbią i powinniśmy wejść do półfinału.
Trzymam kciuki.
Półfinał w zasięgu ręki. Dawno Polscy siatkarze nie byli w takiej formie. Zobaczymy jak teraz będą grali. Wszyscy trzy mamy kciuki !!.
No faktycznie Benek ale narazie to rywale nie są za mocni. Prawdziwą siłę naszej siatkówki poznamy w meczu z Rosją. Mam nadzieje że wygramy nieważne ile. Świetnie gra Zagumny. Wlazły też w formie. Jeśli wejdziemy do półfinału to będzie napewno sukces naszej siatkówki.
igorek1231
Nov 25 2006, 08:40
Noi wygrali 3-0 chociaż w ostatnim secie bałem sie ze już jest przegrany

Bardzo dobry mecz rozegrał (jak zawzse na tym turnieju) Paweł Zagumny

Z dobrej strony pokazał się tez Sebastian Świderski , Mariusz Wlazły oraz Michał Winiarski

Z Rosją bądz Serbią juz niestety nie będzie tak łatwo ale licze na przynajmniej jedno zwycięztwo z tych dwóch meczy
Brawo dla chłopaków. Już jeden krok wykonany. Zawsze ten trzeci set w naszym wykonaniu jest już słabiutki, no ale liczymy, że Serbia i Rosja już będzie tylko lepiej

.
grzesiek_gt
Nov 25 2006, 18:57
I tak najwazniejszy będzie mecz z Rosją (na razie

), a jak nie wygramy go to trzeba będize wygrac z Serbią. Ale z Rosja mam nadzieje że sobie poradzimy, bo oni w tym Roku maja pewne kłopoty kadrowe. Żeby tylko nie było takiej sytuacji że o awansie z grupy będą decydowac małe punkt, bo w tych i Rosja i Serbia sporo nas wyprzedzają.
Mc.Gregors
Nov 25 2006, 19:11
Jutro Kanada a potem juz bedzie toche gorzej ale mysle damy rade jak nie teraz to kiedy
igorek1231
Nov 26 2006, 09:07
no i 3-0

mecz w sumie łatwy ... teraz tylko Rosja i po medal
Mc.Gregors
Nov 28 2006, 09:36
Wygrana z Rosja 3-2 a juz było nie ciekawie bo przegrywalismy 2-0 brawo za walke
Półfinał jest nasz brawo

POLSKA mamy szanse na gre w Finale DO boju oby nasi weszli do finału choc bedzie ciezko choc i tak daleko juz zaszli ale jak jest szansa byc dalej to trzeba ja wykorzsytac
Piękny mecz... Nic tego nie zapowiadało po pierwszych dwóch setach, ale kolejny raz potwierdziło się twierdzenie, że jak się nie wygrywa 3-0, to później się przegrywa 2-3. Wielkie brawa za walkę i wiarę w zwycięstwo do końca. Teraz mecz o 1. miejsce w grupie, a później decydująca faza. Osobiście uważam, że chyba lepiej by było jak w półfinale zagralibyśmy z Bułgarią, a nie Brazylią. To był najważniejszy mecz od bardzo dawna. Już jest super, bo jesteśmy w czwórce najlepszych drużyn na świecie, ale ja wierzę w złoto i 3majmy za Naszych mocno kciuki
R_1928
Nov 28 2006, 13:54
Dziękujemy za walkę do końca, teraz nic tylko trzymam kciuki za naszych siatkarzy w dalszych rozgrywkach! Dzięki tej wygranej uniknąłem pytania z polskiego, bo nauczyciel był przez to w zajebistym humorze hehe
Brak słów by opisać to co się stało! Czapki z głów! Mecz zapowiadał się bardzo ciężkoi po dwóch setach zwątpiłem w naszych. Naszczęście oni nie zwątpili i po siatkarskim nokaucie (2 x 19-25) podniesli się chyba nie z kolan a z łopatek! roznieśli Rosjan w pył! Brawa dal naszych zawodników i trenera który w trudnych momentach nie bał się zaryzykować! Teraz mecz z Serbiąo pierwsze miejsce i półfinał. Dziś był wielki dzień polskiej siatkówki! Wierzę że nie ostatni na tych mistrozstwach!
POLSKA !!!
POLSKA BIAŁO CZERWONI
Po takim meczu apetyty urosły jeszcze bardziej. Teraz to liczy sie tylko złoto. Możemy nawiązać równorzędną walkę z każdym. W 1/2 finału wolałbym Brazylie, bo gra z Bułgarią wyjątkowo nam nie leży. Ale teraz to już bez znaczenia, bo i tak wygramy z każdym.
Kolejna wygrana tym razem z Serbami i poraz kolejny 3:0! Dobra passa naszych siatkarzy trwa. Oby tak dalej!
BIAłO CZERWONI!!!
Polska - Serbia i Czarnogóra 3-0
W półfinale zagramy z Bułgarią (drugi to Brazylia - Serbia);
nic nie można powiedzieć... teraz to tylko po złoto! Oczywiście już jest super i nawet brązowy medal był by spoko, ale nie sądzę, żeby Nasi tym sie tak łatwo zadowolili. Do boju i 3majmy mocno kciuki!
Mc.Gregors
Dec 2 2006, 09:38
Polacy w finale MŚ!!!
Polska - Bułgaria 3:1 (25:20, 26:28, 25:23, 25:23 )
BRAWO !. Wreszcie chłopaki pokażą na co nas stać !. Nawet jak będzie srebro to nic się nie stanie, bo to co mieliśmy zrobić zrobiliśmy !. Jeszcze raz wielkie brawa !. POLSKA !
Mastries
Dec 2 2006, 13:49
QUOTE(Benek @ Dec 2 2006, 02:16 PM) [snapback]13987[/snapback]
BRAWO !. Wreszcie chłopaki pokażą na co nas stać !. Nawet jak będzie srebro to nic się nie stanie, bo to co mieliśmy zrobić zrobiliśmy !. Jeszcze raz wielkie brawa !. POLSKA !
Mam nadzieje że z Brazylią wygrają w finale ,ale chyba częściowo zakryli tyloma wygranymi nasze siatkarki .
No i kto by pomyslał ! Polska w finale ! Świetne mistrzostwa w naszym wykonaniu. Jutro może sięzdarzyć wszystko. Będziemy chyba nieco bardziej wyluzowani niż dziś , no ale gdzie tu mówić o wyluzowaniu jak sie gra o mistrzostwo świata. Ja wierzę w naszych i stawiam na 3-2 dla naszych. To byłby piękny finał.
grzesiek_gt
Dec 2 2006, 15:58
Jutro musimy zagrac cały mecz na 100% skoncentrowani, a nie tak jak dzisiaj. Nie można sobie pozwolic na chwile rozkojarzenia bo wtedy Brazylijczycy zrobia z nami to co dzisiaj zrobili w czwartym secie z Serbią. Jak zagramy dobrze zagrywką to myśle że wygramy 3:0. Jak nie to bedzie nerwówka i wtedy wszystko może się zdarzyc. Ale tak jak powiedział Lozano, ta wielka Brazylia powoli staje się już legendą i jutro dadzą z siebie wszystko żeby tą legendą się stac. Miejmy jeszcze nadzieję że zagra jutro Gacek bo dzisiaj skręcił kostkę.
Wszystko będzie dobrze
Raul Lozano niech żyje, niech sie z nami napije!!!
KrzysiekGitara
Dec 2 2006, 16:02
Brawo Polacy ! Żeby jeszcze piłka stała na takim poziomie jak siatkówka to byłoby dobrze już
igorek1231
Dec 3 2006, 13:47
Szkoda ... wielka szkoda

został niedosyt ze nie ma złota .. ehh no ale cóż trzeba cieszyc sie srebrem

A co do samego meczu to widac było ze chłopaki spanikowani wyszli na boisko a to co sędziowie robili to była dosłownie PARODIA

...
No niestety. Wielki sukces naszej reprezentacji, ale pozostał pewien niedosyt. Gdybyśmy zagrali tak jak w drugiej partii nei byłoby się czego wstydzić. Ale przeciwnik był nie do zarzymania. Dzisiejszy mecz nie może przekreślić jednak obrazu tego co dokonaliśmy na tych mistrzostwach. Brawo za srebrny medal. I do przodu ! To nie ostatni nasz sukces!
Najlepsi u nas Zagumny i Wlazły - oceniam całe mistrzostwa bo dziś nikt dobrze nie grał.
A co do sędziów to faktycznie nie najlepsi, chyba wybierani kluczem że nie może być z Europy i ameryki Południowej, popełnili kilka błędów ale meczu nie wypatrzyli bo Brazylia byłą zdecydowanie lepsza.
DZIĘKUJEMY !! DZIĘKUJEMY !!
Niewtórzy widzę, że zawiedzeni postawą naszych siatkarzy. Panowie to jest vice mistrzostwo świata !!. Zagumny - najlepszym rozgrywającym na świecie, Wlazły nominowany do najlepszego gracza !. Mamy się z czego cieszyć !. Dano w żadnej dyscyplinie nie byliśmy tak wysoko ! Jeszcze raz brawa dla naszych chłopaków i wielki szacunek za oddanie hołdu Arkowi Gołasiowi ! BRAWO !
Nie można tutaj obwiniać sędziów w żadnym wypadku

Trzeba powiedzieć jasno, że Brazylia wygrała w pełni zasłużenie (takie doszukiwanie się, że niby przez sędziów jest chore...) Ale... Nic się nie stało! A właściwie stało się i to bardzo dużo!!!

Polacy zdobyli srebrny medal MŚ. To jest ogromny wyczyn i zarazem historyczna chwila. Jesteśmy wielcy!
Warto zaznaczyć fakt, że Nasi odbierali medale w koszulkach z numerem 16 i nazwiskiem Śp. Arka Gołasia.
Najlepszym rozgrywającym całych mistrostw został Paweł Zagumny! A w trójce do MVP turnieju znalazł się Mariusz Wlazły, który jednak przegrał z brazylijczykiem Gibą (Mariusz ma 23 lata, a Giba 29, także za niedługo to on będzie najlepszy).
Dziękujemy!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ORZEŁ BIAŁY MOIM ZNAKIEM, JESTEM DUMNY, ŻE URODZIŁEM SIĘ POLAKIEM!!!
I jakby na potwierdzenie moich typó to co napisał Benek
Zagumny najlepszy rozrywający!
Wlazły w trójce nominowanych do MVP - wygrał Giba !
Piękny gest z "16 - Gołaś" !
To, że nie wyszło w finale nic nie zmienia.
Brawa za całokształt.
Brawa za ambicje, walke.
Brawa dla zawodników, że są drużyną, nie zlepkiem indywidualności.
Dziękujemy za piękne chwile - i te lepsze i te gorsze.
Dziękujemy za srebro.
Już za rok złoto na ME, a za 2 lata na IO.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.