Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Europejskie Puchary
Karpaty Krosno > Inne > Sport
Leniu
Czy w końcu doczekamy się Ligi Mistrzów??
Tak korzystnego losowania już dawno nie było. Jak Legia przejdzie Hafnarfjoerdur to w III rundzie eliminacji trafi na Szachtar Donieck. Teraz LM albo nigdy!!!

Boba
Można było trafić gorzej ale i tak Legia nie przejdzie Szachtara.

Poziom polskich zespołow jak narazie tragiczny. Lech odpada z jakimiś mołdawainami, co Zagłębie wczoraj grało to nikt nie wie. Legia też słabo w pierwszym meczu. Poprostu tragedia
Mate
Boba masz racje bedzie bardzo ciezko smile.gif klub z Doniecka jest naprawde niezly i mysle ze prezentuje lepszy poziom niz wszytskie polskie kluby (oprocz Karpat tongue.gif)
mam nadzieje ze Legia przejdzie Szachtar bo to moja ulubiona Polska druzyna oczywiscie po Karpatach smile.gif
Benek
Zobaczymy co dzis Legia pokaże i wtedy będziemy dyskutować jak potoczy się mecz z Szachtarem.
Fler
No u siebie Legia z amatorami którzy normalnie pracuja powinna wygrac tak gładko z 2-0 a moze nawet 3-0 ale z Szahtarem jusz Legi nie bedzie łatwo jest to druzyna która ostatnio grało w lidze mistrzów ma budzet owiele wiekszy od Legi a zreszta graja tam niektórzy dobrzy zagraniczni zawodnicy ale szansa zawsze jest
Mate
Trzeba wierzyc tongue.gif mam nadzieje ze Legia przejdzie oba kluby i wkoncu doczekamy sie ligi mistrzow w polsce smile.gif
Boba
Sądząc po formie naszych drużyn w następnej rundzie Pucharu UEFA zagra tylko ... Legia Warszawa która polegnie w walce o LM z Szachtarem.
Benek
Pierwsza połowa to faktycznie porażka Legii. W drugiej natomiast dużo lepiej się prezentowali ale zabrakło (zresztą jak zawsze unsure.gif ) skutecznosci. Były 2 może 3 100% sytuacje ale jak się ich nie wykorzystuje to się przegrywa mecz. Co do sędziego ( sędziów) - BRAK KURWA SŁÓW !. I na koniec :

SZACHRAJ Donieck
bolo
Troche gosciu przesadzil z tym karnym! Poza tym fatalna jakosc transmisji! Mecz wygladal jak 15 lat temu!
M_GZK
Podsumowując Legia zagrała całkiem nieźle. Przydałby sie teraz w Legii taki napastnik jak Marek Saganowski, bo to co gra Włodarczyk to szkoda gadać... U siebie będzie niezwykle ciekawie, przecież dwunastym zawodnikiem Legii będą ich kibice.
I_KKS
Wisła Kraków to patrząc po dzisiejszym meczu barzdo przeciętna drużyna. Jak się ściąga obcokrajowców to powinni być lepsi od polaków a ci z Wisły napewno nie sa. Drażnił mnie Cleber który każdą piłkę nawet jak mógł sie rozgladnąć wybijał na pałe. Wisła za czasów Żurawskiego, Kosowskiego, Szymkowiaka, Uche chyba długo nie wróci.
Fler
Moze i przecietna ale awansowac dalej powinna według mnie bez trudu u siebie powinni sobie poradzic i sadze ze wygraja 2-0 a Błaszczykowski to wielki talent dzisiaj grał bardzo dobrze no i paulista sie spisywał dobrze dzisiaj Legia ,Wisła ,Wisła Płock wszytko ma awansowac biggrin.gif biggrin.gif
Leniu
Co do meczu Szachtar - Legia to sędzia tego meczu na pare godzin przed nim pił szampana w hotelu którego właścicielem jest prezes ukraińskiego klubu. NO COMENT
czelu
Mecz Wisły Płock stał na niskim poziomie. Ukraińcy mogli zdobyć gola, ale Wisła też miała świetną sytuację (jak Sobczak mógł to spieprzyć <co> ). Myślę, że w rewanżu Nafciarzy czeka ciężki bój.
Drugi mecz trochę lepszy (w pierwszej połowie). Bramka ładna, niestety zaraz po zdobyciu bramki tracą tak frajersko prowadzenie. Petrescu jest psychiczny, powinni go gdzieś zamknąć :/ W Wiśle nie dzieje się dobrze, Petrescu gra o życie (jeśli nie awansuje do fazy grupowej wyrzucają go) i to widać było na boisku. Zawodnicy popełniali tak głupie faule, że mogli skończyć ten mecz w 9 :/
grzesiek_gt
Meczów żadnych nie widzialem bo mnie nie było, ale z tego co słyszałem i widziałem na powtórkach, to Legia powinna na Ukrainie wygrac, ale jak sie takich bramek nie strzela to szkoda słów. Legii brakuje porządnego napastnika: Włodarczyk to pajac jakich mało, młodzi sie niesprawdzają. Niby ściągneli Eltona i mieli Jańczyka, ale to zamało. Podobny problem ma Wisła: sam Brożek to za mało w dodatku teraz jeszcze kontuzja, Paulista najlepiej sie sprawdza na pomocy, Kryszał to prawie jak Włodarczyk. Wisla potrzebuje porządnego napastnika, ale jak Cupiał niechce żadnych pieniędzy wyłożyc na transfery to za darmo nic wartościowego nie znajdą. A Błaszczykowski musi grac na skrzydle. Czyli trzeba czekac na powrót do zdrowia Baszczyńskiego. Myśle że w pierwszej rundzie Pucharu UEFA zagraja wszystkie 3 drużyny, a dalej zobaczymy.
czelu
QUOTE("grzesiek_gt")
Meczów żadnych nie widzialem bo mnie nie było, ale z tego co słyszałem i widziałem na powtórkach, to Legia powinna na Ukrainie wygrac

blink.gif Legia tylko dzęki wyśmienitej postawie Fabiana i szczęsciu (słupek i poprzeczkka po strzałach Tymoschuka) wywiozła w miarę korzystny rezultat. Oczywiscie Legia miała swoje szanse, ale Włodarczyk, a potem Gottwald nie potrafili ich wykorzystać.
czelu
CL dla Legii to za wysokie progi... Po pierwszej bramce nadzieje były spore, ale wiemy jak to się skończyło... Szachtar zaczął napierać i atakować z rozmachem. Brazylijczycy grali ładnie i skutecznie. Znowu świetnie grał Tymoschuk.
A u nas brylował ...Włodarczyk (naprawdę zagrał dobrze). Gotwald utwierdził mnie w przekonaniu, że w ogóle nie nadaje się na grę w piłkę. Bardzo słabo pomoc. Słabo Balde, beznadziejnie Radović. Radović kupiony za 800 tys. euro !! Prezes Partizana śmieje się z Legii, że znalazł takich frajerów. Za takie pieniądze kupiony rezerwowy Partizana !! laugh.gif <hahaha>

AJAX [*] laugh.gif
JK_
no Legia za słaba na Lige Mistrzów. Teraz mogą sie skupic na UEFA. Zaraz z teg pucharu odpadnie pewnie Wisła Płock.
M_GZK
Legia Warszawa wylosowała Austrię Wiedeń i myślę, że na tej przeszkodzie zakończy się przygoda warszawiaków w tym roku w europejskich pucharach, natomiast krakowska Wisła trafiła na grecki Iraklis i powinna awansować do rozgrywek grupowych o Puchar Uefa.
grzesiek_gt
Legia trafila najlepiej jak mogła ze swojego koszyka. Austria Wiedeń ma obecnie jeszcze większy kryzys niż Legia. Po 6 kolejkach na koncie maja 4 punkty (4 remisy i 2 porażki) i zajmuja 9 miejsce w lidze na 10 drużyn.

Wisła mogła trafic lepiej ale mogła też trafic gorzej.
Najlepszą drużyna w koszyku Wisły był moim zdaniem na chwilę obecną Start cośtam, mimo iż w lidze zjmuja 6 miejsce ostatnio odnoszą same zwycięstwa m. in. z liderem Brann Bergen i wiceliderem Rosenborg Trondheim.
Później wskazałbym Dinamo Zagrzeb. Chorwaci na 4 mecze w lidze wygrali wszystkie ale grali z drużynami z dolnej częścitabeli.
Na trzecim miejscu dałbym właśnie Greków. Iraklis rozegrał dopiero jeden mecz, który zremisował. Ale greckie kluby to zazwyczaj drużyny solidne które walczą do końca i taka drużyna jest Iraklis. Poza tym Grecy maja świetnych kibiców (prawie jak w Polsce).
Na czwartym miejscy dałbym Austriaków. FCS Pasching zajmuje troche niżą pozycje od Mattersburga i kilka kolejek właśnie z nimi przegrał.
Najsłabszą drużyną w tym koszyku była slowacka Artmedia. Zeszłoroczna rewelacja Ligi Mistrzów w tym sezonie ma lekki kryzys. Po 6 kolejkach zajmuję 8 pozycje na 12 drużyn. Ostatnio pokonali lidera słowackiej ligi a kolejke wcześniej przegrali z wiceliderem. Obydwa mecze grali u siebie.

Wisła powinna przejśc Greków raczej bez problemów. A Legia jak się postara to Austrie Wiedeń też może ograc i wziąśc rewanż za porażke z przed chyba 2 sezonów. W końcu do I kolejki pucharu UEFA jeszcze 3 tygodnie.
M_GZK
Grupa około 50 pseudokibiców czeskiego klubu Banik Ostrawa zaatakowała pociąg, którym fani Legii Warszawa jechali do Wiednia na rewanżowy mecz piłkarskiego Pucharu UEFA z Austrią Wiedeń. "W Ostrawie na dworcu głównym na pociąg czekała grupa kibiców Banika. Wpadli oni do wagonu i doszło do bójki. Udało nam się zatrzymać dwóch napastników. Nad ustaleniem tożsamości pozostałych pracujemy" - powiedział przedstawiciel policji. Dodał, że zanim funkcjonariusze zdążyli zareagować większość napastników uciekła.

legialive.pl

A co do meczów to byłem pewny, że Legia nie awansuje skoro przegrywa w Sanoku z outsiderem III ligii; wydawać tyle pieniędzy na takich piłkarzy jak Radovic jest dla mnie nie do pomyślenia; co do Wisły miałem obawy i bałem sie że żadna polska drużyna nie będzie grać już w pucharach; ale założyłem sie z kolegą (o kasę biggrin.gif ) że Legia odpadnie a Wisła awansuje i wygrałem cool.gif podobała mi sie w szczególności gra Paulisty (gość naprawde jest dobry)

A grupę Wisły widziałbym tak:
Ajax, Rangers, WISŁA, Austria, FK Mlada Boleslav
M_GZK
Wisła poznała rywali
Grupa E
SC Feyenoord
FC Basel 1893
Wisła Kraków
Blackburn Rovers FC
AS Nancy-Lorraine

Terminy meczów grupowych:

Kolejka 1 - 19 października
Kolejka 2 - 2 listopada
Kolejka 3 - 23 listopada
Kolejka 4 - 29-30 listopada
Kolejka 5 - 13-14 grudnia
Fu1928

W spotkaniu na szczycie 3. kolejki grupy A piłkarskiej Ligi Mistrzów Chelsea Londyn pokonała na własnym boisku FC Barcelonę 1:0 (0:0).
Pojedynek gigantów nie stał na wysokim poziomie. Minimalnie lepsi okazali się gospodarze, a bramkę na wagę zwycięstwa zdobył w 47. minucie Didier Drogba. Najlepszy strzelec obecnej edycji Champions League otrzymał podanie od Ashleya Cole'a, uwolnił się spod opieki Carlesa Puyola i potężnym strzałem nie dał szans Victorowi Valdesowi.
JK_
Manchester Utd - AS Roma 7-1 !!!!!!

Czegoś takiego na tym poziomie chyba jeszcze nei było. Ja już myślałem że MU to przeszłość. Że Rooney i C.Ronaldo im nie wystarczą. A tu wielki mecz. Świetnie zagrał Carrick.

MU i Chelsea już w półfinale.

Dziś
Bayern Monachium - AC Milan (2:2)
Liverpool - PSV Eidchoven (3:0)

A więc 3 drużyny angielskie w półfinałach !

Chciałbym żeby awansował jeszcze Milan.
Fler
Manchester United bardzo pewnie wywalczył promocję do półfinału tegorocznej edycji Ligi Mistrzów. Anglicy wyeliminowali z walki o najcenniejsze europejskie trofeum włoską AS Romę. Do dalszych gier awansowała także Chelsea, która ograła na Mestalla Valencię 2:1.

Manchester United – AS Roma 7:1 (4:0)
1:0 – Carrick 11’
2:0 – Smith 17’
3:0 – Rooney 19’
4:0 – C. Ronaldo 44’
5:0 – C. Ronaldo 49’
6:0 – Carrick 60’
6:1 – De Rossi 69’
7:1 – Evra 81’

Manchester: Van der Sar, Heinze, Ferdinand, Brown, Cirstiano Ronaldo, Rooney, Giggs, Rooney, Giggs (61’ Solskjaer), Smith, Carrick (73’ Richardson), O’Shea, Fletcher.

Roma: Doni, Panucci, Wilhelmsson (88’ Rosi), Mexes, Pizarro, Totti, Chivu, De Rossi (86’ Faty), Vucinić, Mancini (90’ Okaka), Cassetti.

Żółte kartki: Ferdinand, Smith (Manchester) oraz Cassetti, Mexes (Roma).

CF Valencia – Chelsea Londyn 1:2 (1:0)
1:0 - Morientes 32’
1:1 – Szewczenko 52’
1:2 – Essien 90’

Valencia: Canizarez, Miguel, Del Horno, Ayala, Albelda, Villa, Morientes (65’ Angulo), Joaquin, Albiol (72’ Hugo Viana), Silva, Moretti.

Chelsea: Cech, A. Cole, Essien, Carvalho, Szewczenko (90’ Kalou), Lampard (90’ Makelele), Drogba, Obi Mikel, Ballack, Diarra (46’ J. Cole), Terry.

Żółte kartki: Del Horno, Albelda, Ayala, Moretti (Valencia) oraz Essien, Ballack (Chelsea).
McG.Ruslan
"Raz byłem naprawdę blisko Legii. Ale pojechałem do Kataru, bo skusiła mnie gigantyczna kasa" - przyznał na łamach "Przeglądu Sportowego" Jacek Bąk.

Filar defensywy reprezentacji Polski ujawnił, że myśli o powrocie do rodzinnego kraju, bowiem 30 maja kończy mu się kontrakt z katarskim Al-Rayyan.

"Mam już zapytania od kilku klubów europejskich i oficjalną propozycję z amerykańskiej MLS. Chciałbym jednak wrócić do Polski i występować w Legii! Od dziecka marzyłem, by grać kiedyś przy Łazienkowskiej. Przy okazji ostatniego zgrupowania reprezentacji spotkałem się dwa razy z "Frankiem" (Mirosławem Trzeciakiem - przyp. red.). Pogadaliśmy o różnych sprawach, także o Legii. Ale propozycji żadnej mi nie złożył" - podkreślił Jacek Bąk.

Leniu
Całą moją "kibicowską karierę" czekałem na taki sukces. Najpierw ManU w 1999 potem Liverpool, a teraz mamy aż 3 zespoły z Anglii w półfinale LM. Coś wspaniałego. Jeszcze tylko Tottenham wygra Puchar UEFA i angielska piłka rządzi w Europie. I niech tak zostanie!!
M_GZK
Ja bym wolał, żeby to się zmieniło i niech polska piłką rządzi! rolleyes.gif
Fler
Bayern Monachium – AC Milan 0:2 (0:2)
0:1 – Seedorf 27’
0:2 – Inzaghi 31’

Bayern: Kahn, Lucio, Van Buyten, Maakay (61’ Pizarro), Podolski, Van Bommel, Salihamidzić, Lahm, Hargreaves, Lell (77’ Gorlitz), Ottl (46’ Santa Cruz).

Milan: Dida, Maldini, Gattuso (87’ Cafu), Inzaghi (70’ Serginho), Seedorf (80’ Gourcuff), Nesta, Jankulovski, Pirlo, Kaka, Ambrosini, Oddo.

Żółte kartki: Van Bommel, Salihamidzić (Bayern).

FC Liverpool – PSV Eindhoven 1:0 (0:0)
1:0 – Crouch 67’.

Liverpool: Reyna, Arbeloa, Hyypia, Agger (79’ Palletta), Riise, Xabi Alonso (72’ Gonzalez), Crouch, Pennant, Bellamy (17’ Fowler), Sissoko, Zenden.

PSV: Gomes, Simons, Vayrynen, Cocu, Arouna Kone (72’ Van Eijden), Culina, Farfan (63’ Kluivert), Eric Addo, Feher (63’ Sun Xiang), Salcido, Marcellis.

Żółte kartki: Salcido (PSV).

Czerwona kartka: Marcellis 64’ (PSV).
grzesiek_gt
I tak LM wygra Chelsea, a w finale pojkona ManU tak samo zresztą jak to będzie kilka dni wcześniej w Pucharze Anglii no i wogóle w Premiership
Fler
A mnie sie wydaje ze własnie wygra Manu choc Chelsea i Manchester nie lubie ale co zrobic graja dobrze w tym sezonie to trzeba przyznac szczegolnie ładnie dla oka prezentuje sie United bo Chelsia duzo meczy wymecza po 1-0
McG.Ruslan
ja jestem za United,jakoś dla oka ładnie potrafię grac w football
Fler
France Football: Ronaldinho najlepiej zarabiającym piłkarzem

Brazylijczyk Ronaldinho jest najlepiej opłacanym piłkarzem na świecie. Gracz Barcelony w ostatnim roku zarobił 24 mln euro, a lwią część tej sumy, 15 mln euro, stanowią zyski z reklam - informuje magazyn "France Football" w numerze, który ukaże się we wtorek.

Na liście najlepiej zarabiających piłkarzy Ronaldinho wyprzedził Anglika Davida Beckhama (Real Madryt) i Francuza Thierry’ego Henry (Arsenal Londyn). Wśród trenerów zdecydowanie prowadzi Portugalczyk Jose Mourinho z Chelsea Londyn.

Najlepiej zarabiający piłkarze wg "France Football":

1. Ronaldinho (Brazylia/Barcelona) 24 mln €
2. David Beckham (Anglia/Real Madryt) 17
3. Thierry Henry (Francja/Arsenal) 15,7
4. Michael Ballack (Niemcy/Chelsea) 15,3
5. Ronaldo (Brazylia/Milan) 15,2
6. Andrij Szewczenko (Ukraina/Chelsea) 12,7
7. Alessandro del Piero (Włochy/Juventus) 11,5
8. John Terry (Anglia/Chelsea) 11,4
9. Steven Gerrard (Anglia/Liverpool) 11,3
10. Fabio Cannavaro (Włochy/Real Madryt) 10,5
11. Frank Lampard (Anglia/Chelsea) 10,3
12. Didier Drogba (Wybrzeże Kości Słoniowej/Chelsea) 9,5
13. Kaka (Brazylia/Milan) 9,2
14. Francesco Totti (Włochy/Roma) 9
15. Wayne Rooney (Anglia/Manchester United) 8,9
16. Ruud van Nistelrooy (Holandia/Real Madryt) 8,8
17. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Manchester United) 8,7
18. Rio Ferdinand (Anglia/Manchester United) 8,5
Iker Casillas (Hiszpania/Real Madryt) 8,5
20. Raul Gonzalez (Hiszpania/Real Madrid)
McG.Ruslan
Piłkarze AZ Alkmaar po raz pierwszy od 1982 roku wystąpią w finale rozgrywek o Puchar Holandii, po tym jak w półfinale pokonali 6:0 zespół NAC Breda. 6 maja zmierzą się z Ajaksem Amsterdam.
Klub z Amsterdamu wygrał w półfinale 3:1 z RKC Waalwijk.
McG.Ruslan
Trzy angielskie zespoły i włoski AC Milan pozostały w rywalizacji o najcenniejsze piłkarskie klubowe trofeum na Starym Kontynencie - Puchar Europy.
W półfinałach Ligi Mistrzów - pierwsze mecze odbędą się we wtorek i środę - Manchester United będzie rywalizował z Milanem, a Chelsea Londyn z Liverpool FC.
Trzy drużyny z jednego kraju po raz ostatni dotarły do półfinałów LM przed czterema laty. Wówczas rozgrywki zdominowali przedstawiciele włoskiej Serie A. Tym razem prym wiodą reprezentanci Prmier League, a półfinaliści Champions League zajmują w niej trzy czołowe pozycje.

We wtorek na Old Trafford "Czerwone Diabły" z Manchesteru, z polskim bramkarzem Tomaszem Kuszczakiem zapewne na ławce rezerwowych, podejmować będą Milan. Obie drużyny mają stałe miejsce w historii europejskiego futbolu, ale do tej pory ze sobą rywalizowały zaledwie sześciokrotnie. Czterokrotnie górą była ekipa włoska, dwukrotnie zespół angielski. Remisem nie zakończył się żaden z meczów.

Po raz ostatni Manchester United spotkał się z Milanem w 1/8 finału Ligi Mistrzów w 2005 roku i dwukrotnie przegrał 0:1. Wcześniej włoska drużyna eliminowała angielską w półfinałach Pucharu Europy w 1958 i 1969 roku.

Łącznie oba kluby mają w dorobku osiem triumfów w Pucharze Europy - Milam zwyciężył sześciokrotnie, a angielska ekipa - dwukrotnie. W finałach rywalizacji o europejskie puchary włoski zespół wystąpił już 13 razy, a "Czerwone Diabły" - trzykrotnie.

W obecnych rozgrywkach Milan do tej pory nie grał zbyt przekonująco, ale mógł liczyć na najlepszego strzelca LM w tym sezonie Brazylijczyka Kakę, który jednak z siedmiu goli tylko jednego zdobył poza Mediolanem. W fazie pucharowej wyeliminował Celtic Glasgow (po dogrywce) i Bayern Monachium.

Z kolei podopieczni sir Aleksa Fergusona zachwycili piłkarską Europę w rewanżowym meczu ćwierćfinałowym z Romą, który wygrali aż 7:1. To najwyższe zwycięstwo w fazie pucharowej Champions League w historii. Wcześniej ekipa z Manchesteru uporała się z francuskim Lille OSC.

Mimo kłopotów kadrowych humor Fergusonowi dopisuje /AFPPrzed wtorkowym spotkaniem Ferguson będzie musiał się sporo nagłowić nad zestawieniem linii obrony. Kontuzji w ostatnim meczu ligowym z Middlesbrough FC nabawił się Rio Ferdinand, który dołączył do leczących urazy od dłuższego czasu Gary'ego Neville'a, Francuza Mikaela Silvestre'a oraz Serba Nemanji Vidicia. Nie zagrają także koreański pomocnik Park Ji-sung oraz francuski napastnik Louis Saha, a nie w pełni sił nie jest pomocnik Kieran Richardson.

Z kolei problemami szkoleniowca Milanu Carlo Ancelottiego są niemożność skorzystania z imponującego skutecznością w Serie A Brazylijczyka Ronaldo, który w tym sezonie wystąpił wcześniej w meczach LM w barwach Realu Madryt oraz stan zdrowia bramkarza Didy, który boryka się z kontuzją ramienia i nie wiadomo czy będzie mógł zagrać na Old Trafford.

W drugiej parze półfinałowej Chelsea Londyn zmierzy się z Liverpoolem. Emocji i walki na boisku z pewnością nie zabraknie, ale kibice nie powinni się spodziewać wielu goli.

Obie drużyny spotkały się w Lidze Mistrzów do tej pory czterokrotnie i w tych spotkaniach padła zaledwie jedna bramka. Szczęśliwym strzelcem - w półfinale w 2005 roku - był Hiszpan Luis Garcia (gol kontrowersyjny, gdyż powtórki telewizyjne nie wyjaśniły czy piłka przekroczyła linię bramkową), co zapewniło "The Reds" awans do zwycięskiego finału w Stambule, którego bohaterem był obecnie rezerwowy Jerzy Dudek.

Czy Drogba poprowadzi Chelsea do pierwszego finału w jej historii? /AFPChelsea nigdy nie grała w finale żadnego z europejskich pucharów. Liverpool ma z kolei w dorobku pięć triumfów w Pucharze Europy, a w finale wystąpił sześciokrotnie.

Z 20 spotkań przed własną publicznością zespół trenera Josego Mourinho przegrał tylko jedno - z Barceloną, a w 11 z nich nie stracił bramki. Z kolei Liverpool bardzo dobrze spisuje się na obcych stadionach - z 13 ostatnich meczów wygrał osiem, a przegrał tylko dwa, jednak nigdy nie pokonał na wyjeździe innej angielskiej drużyny.

W fazie pucharowej obecnej edycji LM Chelsea wyeliminowała FC Porto i Valencię, a Liverpool okazał się lepszy od Barcelony i PSV Eindhoven. Najlepszymi strzelcami obu drużyn są Didier Drogba (Chelsea) i Peter Crouch (Liverpool). Obaj zdobyli do tej pory po sześć goli.

W środowym meczu w ekipie z Londynu nie zagra reprezentant Ghany Micheal Essien, który pauzuje za żółte kartki.

Rewanże zaplanowano na 1 i 2 maja, a finał rozegrany zostanie 23 maja w Atenach.

I_KKS

FINAŁ LIGI MISTRZÓW
AC MILAN - FC LIVERPOOL

FINAŁ PUCHARU UEFA
ESPANYOL BARCELONA - FC SEVILLA

Stawiam na Milan i Seville!
Fler
A ja stawiam równierz na Seville a w Lm na Stevena Gerarda i jego Liverpool wink.gif
McG.Ruslan
To był dramat w trzech aktach: mecz, dogrywka i rzuty karne.

Sevilla FC obroniła trofeum, pokonując w finale Pucharu UEFA Espanyol Barcelona. Po dogrywce utrzymywał się remis
M_GZK
Piękny mecz, jestem pozytywnie zaskoczony, wpsaniała gra bramkarza Sevilli, Palopa.
Mati
a ja byłem za Espanyolem sad.gif no i niestety przegrali chłopaki a tak ładnie walczyli grając w 10...
Fler
Szczerze mowiac od poczatku mecuz byłem za Sevilla i udalo sie obronic im tytuł ale Palop naprawde swietnie bronil i bardzo mi sie podobał grajacy na prawym skrzydle Jesus Navas chłopak na talent
McG.Ruslan
Rozgrywki o tytuł najlepszej drużyny klubowej Europy i trofeum zwane Pucharem Mistrzów rozgrywane były już od 1955 roku. Jednak dopiero w sezonie 1992/93 zaczęły one nosić nazwę Ligi Mistrzów. W pierwszej edycji zagrało tylko osiem zespołów a najlepsi spośród nich okazali się mistrzowie Francji – Olympique Marsylia.

http://s5.bitefight.pl/c.php?uid=99598

Mierzy 74 centymetry, waży 8 kilogramów. Puchar Mistrzów jest obiektem westchnień i marzeniem każdego piłkarza. Dziś w Atenach te marzenia spełnią albo Liverpool, albo Milan.
Czy The Reds znowu okażą się lepsi od Włochów? A może to Milan weźmie rewanż za upokorzenie doznane w 2005 roku? Zapraszamy na piętnasty finał Ligi Mistrzów.
Już na wstępie oba zespoły czeka zadanie niemalże niewykonalne. Kibice chcieliby zapewne, by był to kolejny finał Ligi Mistrzów, który będą wspominać latami. Apetyty mają spore, bo dwa lata temu w Stambule Milan i Liverpool zapewnił tysiącom ludziom na stadionie i milionom przed telewizorami dramaturgię do samego końca. Mecz wygrał Liverpool, ale w jakich okolicznościach! Przegrywał 0:3 do przerwy, po zmianie stron w 6 minut odrobił straty i wygrał w konkursie rzutów karnych. Czy obie drużyny sprostają zadaniu i ponownie stworzą niezapomniany spektakl?

- Szczerze mówiąc, nie sądzę. To był jeden z największych cudów w historii piłki, a cuda zdarzają się niezwykle rzadko - mówi wprost napastnik Liverpoolu Dirk Kuyt. Zresztą dla zawodników nie emocje i dramaturgia będą najważniejsze, a końcowy wynik. Zwłaszcza dla Włochów, którzy są żądni rewanżu za tamtą niespodziewaną porażkę.

Mati
a jednak Milan mad.gif no cóż byłem z Liverpoolem ale się nie udało, ahh ten Inzaghi biggrin.gif
R_1928
Pierwsza bramka Inzaghiego to był przypadek, w drugiej nie jestem do końca pewny czy nie było spalonego, ale cóż... Brawa dla Liverpoolu za walkę do ostatnich sekund meczu! Dzięki temu zdobyli honorową bramkę.
M_GZK
No ta pierwsza przypadkowa bramka ustawiła mecz. Przy drugiej spalonego nie było. Liverpool zagrał dobrze taktycznie, ale wygrywa ten kto strzela o jedną bramkę więcej, czyli w tym wypadku drużyna z Mediolanu. Jestem pod wrażeniem gry Superpippo, moim zdaniem zdecydowanie "The man of the match".
grzesiek_gt
Liverpool zagrał za bardzo taktycznie. Benitez liczył na remis, a później może jakaś bramka w dogrywce, a jak nie to karne. Ale niestety dla niego rzemieślnicy nie wygrywają LM. Do tego potrzeba geniuszy. Taki Inzaghi jakimś dobrym piłkarzem nie jest, ale ma geniusz: jedna czy dwie akcje i 2 bramki. Podobnie było z Liverpoolem dwa lata temu gdy w bramce stał Dudek: szmaty puszcza bo super bramkarzem nie jest. Ale ma geniusz który przyciąga do niego piłki i sprawia że już jego sama obecnośc w bramce peszy przeciwnika (tak się stało np z Szewczenką). Żeby wygrac LM trzeba miec geniuszy jak Inzaghi, Kaka, Messi, Ronaldinho, C. Ronaldo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.