Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Leo Beenhakker nowym trenerem reprezentacji
Karpaty Krosno > Inne > Sport
M_GZK
Zakładam ten temat bo właśnie oficjalnie potwierdzono, że nowym trenerem reprezentacji Polski został holenderski szkoleniowiec, Leo Beenhakker. Czy awansujemy po raz pierwszy w historii do ME? Co ten rener może zmienić na lepsze? Czy jeszcze bardziej popsuje sytuację, która i tak nie jest najlepsza delikatnie mówiąc. Piszcie tutaj wszystko co otym sądzicie. Pozdrowienia dla wszystkich smile.gif
ktos z daleka
Beenhakkera wzieli dlatego, bo był nacisk kibiców i mediów. Powiedział Piehcniczek - najchętniej zostawiłbym ekipę Janasa, ale była presja kibiców i dlatego Janas odszedł". Po to ten cały Beenhakker, żeby odwrócić uwagę kibiców od machlojek i przekrętów w PZPNie. Tyle w temacie. Pzdr.
Boba
Podpisuje się pod tym co napisał poprzednik. Niestety z gru[py i tak nie wyjdziemy.
M_GZK
Obawiam się, że niestety macie rację sad.gif To może być (i najprawdopodobniej jest) odwrócenie całej uwagi, bo te brudy, które są w polskiej piłce, dalej będą, a chwilowo sprawa może ucichnąć, bo wszyscy będą patrzeć na pracę Beenhakkera. Pseudodziałacze wypier***** z polskiej piłki mad.gif
Leniu
Ale PZPN wreszcie posłuchał żądań kibiców i mediów. Zawsze robili po swojemu i nie wyszło im to na dobre. Czy Beenhakker się sprawdzi okaże się już w eliminacjach.
Fler
Zarzad podjał dobra decyzje zatrudniajac zagranicznego trenera moze cos zrobi z ta reprezentacja chociaz sie i tak boje poniewaz tesz musza byc gracze w miare dobrze wiec sadze ze np Rasiak,Kosowki itp wypadna z kadry jak bede siedziec na ławkach lub bede bez formy smile.gif
grzesiek_gt
na ten temat to każdy ma inne zdanie. Ale mi się wydaje że ta decyzja to nie żadne odwracanie uwagi od afer przez PZPN tylko ogromny nacisk ze strony kibiców i przede wszystkim mediów. Główni doradcy Listkiewicz czyli Piechniczek, Strejlau i Apostel nie chcieli Beenhakkera bo wiedzą że powoli zbliza się kres ery Listkoludków, a że Listkiewicz nie chce zostac wykopany przez opinie publiczną ze stanowiska to idzie na pewne kompromisy. Stąd tez jego decyzja o skróceniu kadencji obecnego zarządu, czemu odrazu Listkoludki się sprzeciwiają. Listkiewcz chce odejśc z jakąś twarzą dlatego te wszystkie decyzje. mam nadzieję że to będzie początek zmian w PZPNie - odwrót od tych układów i machlojek. Ale nic odrazu się nie stanie. Potrzeba czasu. A to że Boniek, Engel czy Gmoch są przeciwko to chyba tylko solidarnośc z Polskimi trenerami. W końcu do tej pory nie mieliśmy jeszcze selekcjonera zza granicy. A teraz potrzebujemy przede wszystkim dobrego mentora, który będzie umiał odpowiednio nastawic piłkarzy do tych najważniejszych imprez. boniek nie był nawet w stanie dobrze przygotowac zespołu do eliminacji. Engel tylko umi mówic. W końcu Wisla miała zdobyc Puchar UEFA. A do czego doprowadził - brak dyscypliny, odpowiedniego treningu. Potrzebowaliśmy teraz porządnego trenera, takiego jak Kasperczak, Wdowczyk czy Petrescu, którzy umieją motywowac zespoły. I takim trenerem tez jest Beenhakker. A co do jego głębszej oceny to wyniki kadry same go ocenią.
JK_
posunięcie wg mnie dobre ale z grupy będzie bardzo ciężko wyjść. Mam nadzieje że podniesie się poziom gry reprezentacji, że nowy trener wniesie coś nowego.

Pierwszy sparing z Danią gramy 16 sierpnia. Ciekaw jestem powołań.
M_GZK
Myślę, że teraz widać, że praca pana Beenhakkera przynosi skutki. Nie można się było spodziewać, że od razu będzie dobrze (przecież trzeba mieć czas, żeby zrobić coś z niczego). Nie minął jednak długi odcinek czasu, a już jest coraz lepiej (3 zwycięstwa z rzędu w el. ME, w tym kapitalny mecz z Portugalią). Styl gry też jest dobry. Powinno być jeszcze lepiej. Mamy szansę po raz pierwszy w historii awansować do ME (z Janasem lub innym polskim trenerem wg mnie było by to niemożliwe). On nie trzyma się stale tego samego (u niego nikt nie może czuć się pewnie, nie daje bezsensownych powołań tym, którzy siedzą na trybunach zamiast grać). Denerwowało mnie gadanie ,,Najmądrzejszych" typu Jan Tomaszewski. Gość może zrobić kawał roboty dla polskiej piłki. 3mam za niego i za Naszych mocno kciuki. smile.gif
R_1928
Chciałbym, żeby to rzeczywiście były skutki pracy Beenhakera, a nie tylko jakiś chwilowy polot i passa w polskiej drużynie! Podoba mi się też swoiste odmłodzenie kadry, danie szansy nowym zawodnikom - to też z pewnością wpłynęło pozytywnie na grę Polaków.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.