Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Liga Polska 2006/07
Karpaty Krosno > Inne > Sport
Stron: 1, 2, 3
Leniu
Czas najwyższy na temat o naszej lidze. Przygotowania do sezonu już trwają. Transfery, przymiarki, plotki i inne...

Niepokoi mnie tylko jedna rzecz. Do naszych drużyn trafia za dużo obcokrajowców. Jak tak dalej pójdzie to za 5 może 6 lat w naszej ekstraklasie braknie Polaków. A wtedy kto będzie grał w naszej reprezentacji?? Drugoligowcy??
Ten nadmierny zakup zagranicznych zawodników może doprowadzić do upadku kadry. Ja na miejscu PZPN wprowadził bym jakieś ograniczenie, np. przez 90 minut na boisku ma przebywać 5 Polaków albo w kadrze meczowej może być najwięcej 7 obcokrajowców.

-----------------------------------------------------------------------
W tym sezonie walka o mistrza znowu pomiędzy Wisłą i Legią. Mam przeczucie, że to właśnie Wiślacy mają większe szanse. O utrzymanie powalczą jak co roku beniaminkowie oraz Arka i Górnik Z. Znowu czekają nas chyba największe derby w Polsce Widzew - ŁKS. Ciekawe co pokaże nowy Lech. Nie wiadomych jest wiele, ale co będzie czas pokaże.
I_KKS
Tomek Hajto w ŁKS. To napewno jeden z ciekawszych transferów. Każdy będzie mu się przyglądał bo nierzadko się zdarza żeby zawodnik który zrobił na zachodzie taką karierę wracał do Polski.
JK_
Sparing:
Wisłoka Dębica - Galicja Cisna 1-1
I_KKS
dziś mecz o superpuchar Legia - Wisła Płock. Trzeba zobaczyć co ta Legia prezentuje przed batalią o ligę mistrzów, no i co pokaże ich nowa gwiazda Elton.
Leniu
Oficjalna strona Ekstraklasy S.A.

www.ekstraklasa.org
JK_
Oglądając niektóre mecze to słaba ta nasza ekstraklasa. No ale nasza więc sie ogląda.

Pościągali jakiś zagranicznych graczy z których tylko kilku się wyróżnia a reszta to tacy sami albo słabsi grajki niż nasi.

W 2 lidze Stalowa Wola świetnie sobie poczyna le sądze że i tak będzie sie bronic przed spadkiem.

Fler
Taka prawda jest ze ci gracze zagraniczni sa słabi a przynajmniej wiekszosc jedynie kilkunastu wyroznia sie i sie nadaja do gry a reszta jedynie blokuje gre młodym zdolnym graczom ja bym wolał pomyslec pierwsze i stawiac wiecej na szkolenie młodziezy i nimi wiekszosc grac a nie kupowac brazylijczykówj ak to czynia w pogoni ktorzy sa tak słabi ze rozpacz ale co prawda to prawda nasze kluby sa słabe w europejskich pucharach sobie nie radza wiec liga jest i słaba dry.gif Moze kiedys nasz KKS zawita do 1 ligi za kilkanascie lat i polepszy poziom pierwszej ligi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
M_GZK
Stal Sanok po wyeliminowaniu w rundzie wstępnej Pucharu Polski Kszo II Ostrowiec 1-0 i w 1 rundzie 2-0 Polonii Bytom, w 2 rundzie do Sanoka zawita Legia Warszawa. Mecz zaplanowano na 20 września (środa). biggrin.gif
Fler
A i ten mecz Sanoka z Legia bedzie rozgrywany w Rzeszowie z powodu zbyt małego stadionu sanoka i to chyba na stadionie Stali ale jesli zle mówie to mnie poprawcie smile.gif
Benek
A skąd masz takie info ??. Mnie i kilku chłopakom obiło się o uszy, że mecz może być rozgrywany w Krośnie biggrin.gif ale to chyba bujda.
grzesiek_gt
Ja słyszałem od piłkarza Stali że mecz ma byc w Sanoku, ale mówił mi to tydzień temu i mogło się coś od tamtego czasu zmienic.

Natomiast coraz ciekawiej dzieje się w pierwszej i drugiej lidze. Ostatnio aresztowali prezesa Zawiszy Bydgoszcz, a przesłuchiwany były trener Arki podał podobno jakies nowe interesujące nazwiska. Teraz powinni zrobic u nas tak jak we Włoszech. Ale znając naszą rzeczywistoścto zachwilę we wszystko wmiesza się rząd i nas zawieszą. Reprezentacji nie szkoda bo i tak nic nie gra, ale Legia i Wisła maja realne szanse na wejście do fazy grupowej Pucharu UEFA.
JK_
ostatnio to sporo osób zatrzymali. Bardzo dobrze że wzieła sie za to prokuratura bo dziadki z pzpn sami w tym po uszy siedza. Mysle ze ci co maja cos na sumieniu pomału zaczynaja trząść portkami.
Boba
Zarząd Wisły Kraków SSA odwołał w poniedziałek ze stanowiska trenera pierwszej drużyny piłkarskiej Dana Petrescu - poinformował wiceprezes i jednocześnie rzecznik prasowy klubu, Jerzy Jurczyński.
JK_
no to ciekawe kto będzie następcą Dana.
M_GZK
QUOTE(JK_ @ Sep 18 2006, 07:39 PM) [snapback]11706[/snapback]

no to ciekawe kto będzie następcą Dana.

Ja myślę, że to może być wielki powrót Pawła Janasa biggrin.gif tongue.gif Zresztą kto by to nie był, będzie miał z deka trudne zadanie (Puchar Uefa...)
grzesiek_gt
Nie ważne kto by to nie był ale tak durnej decyzji zarządu to już dawno nie słyszalem. Zreszta zarząd nie ma nic do gadania bo o wszystkim decyduje Cupiał. Petrescu i tak w Wiśle dużo zrobił, a skoro Cupiał nie chciał wydawac pieniędzy na nowych zawodników to niech sie nie dziwi że Wisła nic nie gra. No może Petrescu ostatnio przesadził troche z treningami i piłkarzy zajechał ale mimo wszystko tylko on był w stanie utrzymac zespół w jako takim porządku. Teraz potrzeba kogoś kogo piłkarze obdarzą szacunkiem i będzie miał u nich autorytet (Janas sie tu nie nadaje) bo w innym wypadku z tych piłkarzy nic nie będzie.
M_GZK
Dragomir Okuka w środę ma poprowadzić pierwszy trening z zespołem piłkarskim Wisły Kraków - poinformował wiceprezes i jednocześnie rzecznik prasowy Wisły Kraków SSA Jerzy Jurczyński. Oznacza to, że tego dnia krakowski klub podpisze kontrakt z serbskim szkoleniowcem.
Przypomnijmy, że w latach 2001-03 Okuka był szkoleniowcem Legii Warszawa (zdobył z nią mistrostwo polski), a ostatnio prowadził reprezentację młodzieżową Serbii.
za 90minut.pl
grzesiek_gt
I Poległych z Warszawy już nie ma w Pucharze Polski. Stal wygrała 2:1 po bramkach Badowicza z 37 minuty i Grybosia z 77 minuty. Dla Legii strzelił Radovic w 73 minucie
Fler
blink.gif Haha i Sanok wygrał z Legia 2-1 niezłe jaja
R_1928
Cytat z interii.pl (http://pilka.interia.pl/news?inf=793564):

W czwartek rano z sanockich kiosków bardzo szybko znikły gazety. Środowy mecz był tematem rozmów w wielu biurach i firmach. Zresztą z wygranej Stali cieszyli się nie tylko mieszkańcy Sanoka. Swojego zadowolenia nie ukrywali także mieszkańcy innych miast Podkarpacia m.in. Krosna, Jasła czy Rzeszowa.

mellow.gif mellow.gif laugh.gif
M_GZK
Po środowym blamażu w Sanoku, trener Legii Dariusz Wdowczyk postanowił wyciągnąć konsekwencje wobec winowajców tej żenującej porażki. Na pierwszy ogień poszli napastnicy Michal Gottwald i Piotr Włodarczyk, którzy zostali wyrzuceni z drużyny. W klubie zostaną, bo mają ważne kontrakty, ale ćwiczyć mogą jedynie indywidualnie.
Włodarczyka to ja bym już dawno wyrzucił, a Gottwalda w ogóle nie sprowadzał rolleyes.gif
M_GZK
Siarka Tarnobrzeg - Resovia
Gdy mecz trwał w najlepsze, jeden z szalikowców Resovii, sprytnie zakamuflowany, bo odziany w zieloną kamizelkę z napisem FOTO, podbiegł do sektora zajmowanego przez kibiców Siarki i zerwał im z płotu pokaźnych rozmiarów flagę. Delikwent uciekał z nią przez środek boiska, wprawiając w osłupienie sędziego i większość piłkarzy. Przytomność umysłu zachował jedynie gracz gospodarzy Michał Gielarek, który nie pozwolił chuliganowi dobiec z łupem do swoich kolegów, odzyskując transparent. Przerwa w meczu trwała kilka minut. Co się stało z desperatem udającym fotoreportera? Spokojnie wrócił na trybuny...

Źródło: Dziennik Polski
(nie wiedziałem w jakim temacie to zamieścić)
R_1928
QUOTE(Wirtualna Polska)
Kibice 50 klubów w ostatniej kolejce odpalili świetlne race. Był to protest przeciwko zakazowi organizowania meczowych opraw z pomocą środków pirotechnicznych. PZPN straszy, że jeśli akcja kibiców będzie kontynuowana, Polska może stracić szansę na zorganizowanie Euro 2012.

- Zachowanie kibiców może pozbawić nasz kraj szans na organizację mistrzostw Europy - twierdzi Wiesław Wieczorek, przewodniczący wydziału bezpieczeństwa PZPN. - Liga jest skrupulatnie obserwowana przez władze UEFA, które zakazują odpalania rac. Nam pozostaje jedynie prosić kibiców, by zaprzestali używania środków pirotechnicznych.

PZPN prosi, a Ekstraklasa SA, organizator rozgrywek, karze. Za akcję protestacyjną w ostatniej kolejce aż na osiem klubów nałożono grzywny. - Jeśli kibice nadal będą używać rac, na kluby będą nakładane jeszcze większe kary - grozi Anna Grab z Ekstraklasy SA.

Kibice zapowiadają, że nie zrezygnują z protestu. Mimo zakazu UEFA pirotechnika jest obecna na stadionach we Włoszech i Francji. Race można zobaczyć także podczas spotkań ligi chorwackiej i greckiej.

- Przez spontaniczne używanie rac szanse Chorwatów na organizację Euro 2012 spadły praktycznie do zera. Postarajmy się wspólnie nie popełnić podobnego błędu - tłumaczy Wieczorek.

Zdaniem WP Straszenie przez PZPN protestujących w sprawie rac kibiców porażką w wyścigu o Euro 2012 i wmawianie wszystkim , że ich akcja może być decydyjącą przyczyną porażki polsko-ukraińskiej kandydatury zakrawa na kpinę. Zwłaszcza w kontekście tego, co ostatnio dzieje się wokół samego PZPN. Wytaczanie tak grubych dział w sporze z kibicami jest trochę żenujące. happy.gif
grzesiek_gt
Jak to się mówi, a raczej śpiewa

Jebac, jebac, jebac PZPN ... itd

Przepis jest idiotycznie durny, a skoro w Chorwacji i Włoszech używaja rac na meczach, to jesteśmy pod tym względem na równej pozycji w walce o Euro 2012. A skoro to jest wymóg UEFA że używanie rac jest karalne to PZPN powinien nałożyc symboliczne kary za użycie rac, np 10 zł od racy i wtedy spokojnie można by było w oprawach używac rac bo kluby spokojnie mogłyby płacic te kary. I wtedy kibice byliby zadowoleni i z drugiej strony UEFA bo kary by były.
JK_
Ciekawie w polskiej lidze w ten weekend

1 liga
Wisła wygrywa z Cracovią w świętej wojnie.
Legia pokonuje w Łodzi Widzew.

2 liga
Ruch dostaje baty z Unią Janikowo!
Hydrozagadka też porażka!

3 liga
Kolejna porażka Stali Sanok. Ciężko im się będzie utrzymać.
Fler
Jesli Wisła bedzie dalej w tak dobrej dyspozycji w lidze i jesli bedzie zwyciezac mecze tak jak czyni to ostatnio to nie sadze by ktos mogł zagrozic Wisełce ale wiadomo jak to bywa w polskiej lidze ona jest nieprzywidywalana słabi potrafia wygrac z silnymi czasami no a jestem ciekaw jak bedzie sobie radził Bełchatów bardzo dobrze spisujacy sie w tej rundzie. Do konca rudny zostało bodajrze 2 spotkania a potem napewno bedzie sie duzo działo na rynku transferowym bo i Legia i Wisła bede wzmacniały sie i to powaznie przynajmniej tak mi sie wydaje nastepna rudna napewno bedzie fascynujaca smile.gif
Boba
Kilka dni temu w Nowinach czytałem że w Galicji może dojść do zmiany trenera. Bukłada może zastąpić m.in. Federkiewicz, który niedawno opuścił Stal Sanok. Na trenera chce go także podobno Polonia Przemyśl.
Fler
Bardzo prawdopodobnie ze strzelec jedynej bramki w meczu z Belgia czyli Matusiak przeniesie sie w zimie do Legi poniewaz jak sam piłkarz przyznał w jednym z wywiadów Wisłe nie stac na niego natomiast kolega Matusiaka z druzyny Garguła Łukasz przeniesnie sie do Wisły własnie i jeszcze mozliwe ze napastnik Widzewa Grzelak przejdzie do Wisły. smile.gif
cole
człowieku za wczesnie na takie spekulacje...tutaj wszystko jest mozliwe...moga wplynac oferty z zachodnich klubow i wtedy wszystko sie zmieni...z tym ze Matusiak jast blisko Legii to sie zgodze ale Grzelakowi i Gargule do Wisly jeszcze daleko...
JK_
No i mistrzem jesieni Bełchatów. Kryzys Wisły i Legii. Już słychać o dymisji Okuki. Jeśli włodarze wisły to uczynią to się nieźle ośmieszą wg mnie.
Wisła Płock grała w Pucharach a to co teraz wyrabia to nóż w kieszeni się otwiera.
M_GZK
Marek Biega trenerem Stali Sanok

Marek Biega od wczoraj jest trenerem III-ligowych piłkarzy Stali Sanok. Do tej pory pracował z piłkarzami Brzozovii, którzy po rundzie jesiennej zajmują 7. miejsce w krośnieńskiej V lidze.

Marek Biega (urodzony 11 lipca 1957 r.) jest absolwentem AGH w Krakowie i AWF w Katowicach, trenerem II klasy. Był piłkarzem Stali Sanok i Wawelu Kraków. Jako trener pracował w Sanovii Lesko, Stali, Barteksie Ustrzyki Dolne, Gliniku Gorlice, Leśniku Bircza, Bieszczadach Ustrzyki Dolne i Brzozovii (od jesieni 2005 r.).
za 90minut.pl
M_GZK
Marcin Juszkiewicz, 23-letni napastnik czwartoligowego Igloopolu Dębica, to kolejny kandydat do gry w drugoligowym zespole Stali Stalowa Wola. Będzie można go zobaczyć w akcji dzisiaj w sparingu piłkarzy "Stalówki" na własnym stadionie o godzinie 12.

Ktoś wcześniej napisał, że on jest przymierzany do Czarnych Jasło... Widziałem tego zawodnika na żywo jeszcze jak graliśmy w IV lidze, poza tym recenzje często miał dobre i uważam, że jest naprawdę dobrym kopaczem, o którym V-ligowa drużyna jasielska może tylko pomarzyć rolleyes.gif
JK_
Ma kilka prozpozycji z 4 ligi a teraz Stalówka jeszcze.
I_KKS
Rasovia interesuje się Kamilem Walaszczykiem.
M_GZK
Adam Nawałka trenerem Wisły Kraków.
Jest już trzecim trenerem Wisły w tym sezonie (zastąpił Dragomira Okuke, a wcześniej był jeszcze Dan Petrescu).
Myślę, że ciągłe zmienianie trenera Wiśle nic dobrego nie da, a przyniesie wręcz odwrotny skutek. Trzeba powiedzieć, że błędem było zwolnienie Henryka Kasperczaka i tyle. Poza tym to już nie ta Wisła co kiedyś. Kuba Błaszczykowski się tylko marnuje. Ahh te mecze z Sarragossą, Parmą, Schalke, Lazio... rolleyes.gif
JK_
To co się w Wiśle dzieje z trenerami to kpina. Cupiał już dawno się pogubił.
Boba
Aquarell został sponsorem Resovii czy ta firma przypadkiem nie sponsoruje Galicji Cisna ? Bo napewno kiedyś tak ale czy w tym sezonie ?
Fler
W tym sezonie chyba ta firma juz nie sponsoruje Galicji
Fler
Paweł Magdoń W GKS Bełchatów!!!

Środkowy obrońca zespołu Wisły Płock, Paweł Magdoń, odchodzi do GKS Bełchatów. Za zmianę barw klubowych zawodnika lider ekstraklasy zapłaci zapisaną w kontrakcie piłkarza kwotę 330.000 euro +VAT.

Porozumienie w sprawie transferu osiągnięto bardzo szybko. Bełchatowianie zgodzili się na warunki proponowane przez Wisłę i umowa została parafowana przez obie strony. Wcześniej o pozyskania Pawła Magdonia starała się warszawska Legia, ale oferta mistrza Polski była nie do zaakceptowania.

JK_
no i czyżby zaczęło sie karanie klubów zamieszanych w afery korupcyjne ?
Mówi sie ze degradacja Arki pewna
liga rusza za tydzien wiec decyzje zapewne zapadną szybko

na kogo stawiacie w tej rundzie ? kto mistrzem Polski ?
Mati
oby Legia ;]
Fler
Ja stawiam na Wisełke i mam nadzieje ze Wisła zdobedzie tytuł wink.gif
McG.Ruslan
O lepsze lokaty niech powalczy Widzewek !!!
Leniu
Moim marzeniem jest aby mistrza Polski zdobył Lech, ale uciesze sie z miejsca dajacego europejskie puchary. Z drużyn, które mają szanse na mistrza to jestem za Zagłębiem, ale niestety to Korona "Korupter" Kielce będzie najlepsza.
M_GZK
Moim zdaniem mistrzem może zostać Legia, chociaż w Ekstraklasie kibicuje Widzewowi, ale łódzka drużyna niestety na razie walczy o inne cele. Liga będzie ciekawa jak nigdy i duże emocje się zapowiadają smile.gif
McG.Ruslan
Chociaz słąbej dyspozycji mojej kochanej drużyny na dobre i na złe Widzew kochany jest
Fler
Legia sie słabo spisała remisujac 0-0 z Cracovia choc mecz był dobry obydwie druzyny miały sytuacje A Bełchatów na wejscie pokazał ze bedzie walczył o mistrza wygrywajac 6-0 z słaba łecznza blink.gif
McG.Ruslan
Legia z Cracovią bardzociekawy meczyk tongue.giftongue.gif
M_GZK
Z tym, że obydwie drużyny miały sytuacje, to bym się akurat kłócił, tzn. chodzi mi o to, że Legia miała znaczną przewagę i dużo więcej możliwości strzelenia bramek. Mecz ładny dla oka. Liga zapowiada się niezwykle ciekawie, jak nigdy smile.gif
grzesiek_gt
Lech pokazał klasy z Nafciarzami. Normalnie Leniu masz murowany mistrz, o miejscu w UEFA już nie wspomne. Dzisiaj bardzo dobry mecz do momentu czerwonej kartki grała Arka. Korona w sumie cieniutko. Wczoraj mecz Legi z Cracovią stał na "bardzo wysokim" poziomie strzeleckim. Tyle okazji co miała szczególnie Legia to można by film snajperski nakręcic. Zagłebie cieniutko, więc do walki o Mistrza zostaje Wisła i Bełchatów. Ale i tak Wisła wygra.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.