Czas chyba zacząć nowy temat o polskich ligach.
zaczyna się wiosna 2006
W 1 lidze Legia wymęczyła zwycięstwo z GKS B. a Cracovia poległa u siebie z Górnikiem Zabrze. W tym drugim meczu 45 minut zagrał Tomek Wacek.
Osobiście ciekawi mnie występ "rumuńskiej" Wisły w 1 kolejce.
----------------
I jeszcze nico o 4 lidze podkarpackiej.
Walka o awans bardzo ciekawa między 1 a 9 zespołem jest 6 pkt różnicy. Myślę że awansuje ktoś z dwójki: Wisłoka i Stal Mielec.
Spadek pewny: Nafta, Strug, Czarni i ktoś z trójki Elektrociepłownia, Tuczempy, Sokół Nisko.
grzesiek_gt
Mar 4 2006, 12:15
Po wczorajszym meczu wydaje mi się że Cracovia jeśli będzie tak dalej grała to będzie się bronic przed spadkiem. Legia miała byc taką potęga i prosto iśc po mistrza, a tu prawie z Bełchatowem zremisowali. W takiej sytuacji mistrzem powinna zostac (wcale nie rumuńska - bo oprócz Dana Petrescu, w klubie jest jeszcze tylko Norbert Varga) Wisła. Do walki może się co prawda włączyc Korona, ale wątpie żeby jakikolwiek beniaminek był w stanie kiedykolwiek zdobyc Mistrza Polski. Brazylijska Pogoń raczej sobie w naszej lidze nie poradzi, bo u nas stawia się głownie na gre silowa a nie na techniczną, a poza tym warunki atmosferyczne wczesna wiosną raczej im sprzyjac nie będą, stany niektórych muraw zresztą też.
Dziś świetą wojna w Krakowie. Trzeba będzie się wybrać gdzieś na jakieś C+. Choć coś przeczuwam że to będzie lipny mecz i będzie 0-0.
Kirath
Mar 12 2006, 13:35
A ja sie bede musial przebic przez osiedle "mieszane".
Az mnie ciary przechodza
A co do samego meczu, to stawiam na 1-0 dla Wisly.
mariuszKKS
Mar 12 2006, 19:38
Cracovia -Wisłą 1:1
Poolonia -Korona 1:1
Pogń -Amica 0:3
Groclin - Legia 0:4
Lech - Zagłebie 0:1
Wisła ylko doprowadziłą do wyrównania ale i tak mogli ot wygrac
grzesiek_gt
Mar 12 2006, 19:55
Bardzo dziwna kolejka. Poziom meczu Groclin - Legia prawie jak w naszej okręgówce. Takiej kopaniny to dawno nie widziałem. Brasiliana dostała 3 w tył, a miała walczyc o puchary. Nieoczekiwanie rewelacja wiosny staje się Amica - to chyba takie ostatnie tchnienie życia. Wisła zagrała słaby mecz, sędzia nie uznał prawidłowej bramki Błaszczykowskiego. Sam Kuba mówił nawet, że jeden z obrońcow Cracovii powiedział mu że bramka była prawidłowa. Sędzia gwizdał wszystko co popadło, szkoda że nie jest u nas jak w Anglii. A z drugiej strony to derby, mozna było pozwolic na trochę ostrzejszą grę. Cracovia na mecz z Legią to już chyba wyjdzie trzecim składem, bo oprócz kontuzji i chorób to jeszcze kartki sie pojawiły. W tej sytuacji wytypowanie teraz kto będzie Mistrzem to więcej niż czysty przypadek.
Wisła narazie nie prezentuje się najlepiej.
Legia już prowadzi ale coś czuje że jak dostanie zadyszki to posypią się remisy.
Nadspodziewanie dobrze Amica.
Czarnym koniem będzie Zagłębie.
A mam nadzieje że poleci Polonia i Łęczna.
a i ptakowi z tą brazylianą ładnie odpierdzieliło! Jak się słońce pojawi to "Ronaldinha" się odkują
Legia coraz bliżej mistrza. Ale to mnie akurat nie cieszy hehe. Za to w drugiej lidze ŁKS, Widzew Jaga i Śląsk na czele. Uznane piłkarskie firmy! Oby tak zostało do końca i zagrały w 1 lidze.
Jak tak dalej pojdzie to Ruch jeden z najbardziej zasłużonych klubów dla polksiej piłki wyląduje w 3 lidze! smutne to !
1 liga
Górnik Zabrze uciekł spod noża i dalej się liczy w walce o ligowy byt.
Fatalna runda Crocovi sprawiła że zespół zamiast walczyć o Europejskie Puchary będzie się bronił przed spadkiem.
Legia ma 4 punkty przewagi nad Wisła a do końca 5 kolejek. Ostatni mecz sezonu to Legia - Wisła dobrze by było jakby miał przed tym meczem np 2 punkty. A tracić mistrzostwo w dziwnych okolicznościach to oni potrafią.
2 liga
Widzew coraz bliżej 1 ligi. Do końca sporo kolejek. Chętnie w 1 lidze widziałbym Widzew, ŁKS a w barażach Śląsk Wrocław.
Coraz bliżej 3 ligi Ruch Chorzów !!!
mariuszKKS
Apr 21 2006, 15:19
moim zdaniem taka bedzie koncowa tabela orange ekstraklasy :
1. Legia
2. Wisla
3. Zagłębie
4. Amica
5. Kolporter
6. Lech
7.Wisła Plock
8. Pogon
9. Odra W
10. Groclin dysobolia
11. GKS Bwełchatów
12. Cracovia
13. Arka
14. Polonia
15. Górnik Zabrze
14. Fórnik Leczna
Górnik Zabrze powinien sięutrzymać. chciałbym aby spadła Polonia i Łęczna.
Nikomu spadku nie życze, ale ktoś musi. Będą to chyba Łęczna i Zabrze. lub Polonia. Wisła przegrała mecz w Kielcach no i to Legia zostanie najprawdopodobniej mistrzem.
Już po Wiśle. Legia może świętować mistrzowski tytuł. Fajny prezent na 90 urodziny klubu. Korona po słabym początku na wiosnę teraz odrabia i ma szanse na 3 miejsce. Życzę im tego bo wole Korone w UEFA niż Zagłębie.
grzesiek_gt
Apr 22 2006, 09:28
No niestety już po mistrzu dla Wisły, ale dopóki sędziowie będą za Legią to nic sie nie zmieni. A Zagłębie napewno zagra w Eliminacjach do Pucharu UEFA bo wygra Puchar Polski i przez to 4 miejsce z ligi też zagra w eliminacjach do Pucharu UEFA. A spadnie najprawdopodobniej Polonia i Łęczna przez baraże. Z drugiej ligi awansuje Widzew i Śląsk, a w barażach zagra Zawisza.
taa pewnie sędziowei. sranie w banie. drażni mnie takie gadanie. przegrali walke o mistrza bo są poprostu słabi, bez formy. Wisła bez Zurawskiego i Frankowskiego to inna drużyna. Też wolałbym aby była mistrzem ale obiektywnie patrząc to na niego nie zasłużyła.
grzesiek_gt
Apr 22 2006, 10:16
Owszem kiedyś Wisła miała taką formę że nic jej nie mogło przeszkodzic w wygraniu meczu, ale teraz wszystko jest ważne a w pierwszej połowie były odgwizdane 2 spalone których nie było (jakieś od 0,5 do 1 metra napastnicy byli za obrońcami) a po każdym z nich chyba Brożek wychodził na pozycję sam na sam z bramkarzem. Gdyby było 2:0 mecz napewno inaczej by się potoczył. A poza tym sędziowie to nie tylko problem Wisły.
escude
Apr 22 2006, 10:42
Myśle ze Legia dzis wygra i Wiselka juz raczej ich nie dogoni
Not Full Normal
Apr 30 2006, 11:00
Kurde Grzesiek niby zawsze sędziowie są tacy źli dla Wisły...ja bym się z tym nie zgodził wiem ze jak ktoś ma swój ukochany klub to inaczej patrzy na inne sprawy,ale jak Wisła przegra po slabej grze to zawsze sędziowie winni itp.Ja jestem obiektywny,bo nie znosze ani Wisły ani Legii...wydaje mi się ,ze jeśli by to Wisla grala z Koroną i wyrównala na 2-2 to by bylo wszystko w porządku i byś pisal,że pilkarze Wiselki zagrali bardzo ambitnie w końcówce i doprowadzili do wyrównania,a ze to Legia zremisowala to zaraz SPRZEDANY ??? troche to dziwne

bez napinki POZDRAWIAM! taka jest piłka!
hmmm ten post był napisany tydzien temu wiec sie nie tyczył meczu Korona - Legia!
Not Full Normal
Apr 30 2006, 12:41
No tak wiem ale troszke mnie zirytował ten tekst z "przekupienie sędziów....." więc wpisalem to w temacie liga i puchar.
grzesiek_gt
Apr 30 2006, 13:13
Bez napinki ale jak oglądam mecze polskiej ligi to w każdej kolejce transmitują mecz Wisły i Legii i nie trzeba daleko patrzec wystarczy na wczorajszy mecz Korona - Legia. Cały mecz w miare dobre sędziowanie. Końcówka meczu sędzia nie pokazuje ile czasu dolicza. Nawet komentatorzy którzy są z Wa-wy i nie kryją swojej sympati do Legi (tak jak napisałeś każdy ma swój klub) mówią że przerw dużo nie było i nie powinno byc doliczone więcej jak 2 minuty. tym czasem w 93 minucie faul przed polem karnym Korony, którego nie było. Obrońca wjechał w piłkę, widac że ją trącił, a piłkarz Legi przeskoczył nad nim i ani go nie dotknął. No ale mniejsza z tym jest wolny i gol dla Legii. A potem 95 minuta pole karne Legii, Fabiański wychodzi poza pole bramkowe i wyskakuje do piłki, łapie ja spada na zawodnika Korony, wypuszcza piłkę i któryś z piłkarzy Korony ma piłkę do pustej bramki, a tym czasem sedzia odgwizduje wolnego dla Legii. Bramkarz jest nietykalny w polu bramkowym a nie poza nim. Nawet ci sami komentatorzy mówią że tam faulu nie było. I jak tu nie mówic że sedziowie nie są za Legią. Wystarczy uważnie obserwowac ich w kazdym meczy i wyraźnie widac że coś jest nie tak, skoro już nawet kibice Legii mówią że faulu nie było.
Not Full Normal
Apr 30 2006, 14:45
Na 90 minut wypowiadają się kibice Korony dobrze piszą o swoim zespole i grze ,szkoda im ze mecz zakonczyl się remisem ale tylko nieliczni wnioskują od razu ze mecz byl sprzedany,albo przekręcony,mysle ze wiekszosc z nich byla na tym spotkaniu a taka ekipa jak Korona powinna takie prowadzenie utrzymać do końca,trudno trzeba się z tym pogodzić najprawdopodobniej Legia mistrzem z czego na pewno się nie cieszę,ale sezon jeszcze sie nie skonczyl i do tego w kazdym spotkaniu mozna sie dopatrzec mniejszych,lub wiekszych uchybień.
grzesiek_gt
Apr 30 2006, 16:01
Ale ja nie mówie że mecz był sprzedany. Tylko że poprostu sędziowie ostatnimi czasy sędziują przychylnie Legii.
Ale feta po zdobyciu tytułu !!
Legii gratulujemy kibiców !!!
W przyszłym serzoni byle województwo krośnieńskie będzie miało swoje drużyny:
III liga - Stal Sanok
IV liga - Galicja Cisna
tak źle z piłką w naszym regionie to chyba dawno nie było!
KrzysiekGitara
May 28 2006, 20:32
31 maja (środa) odbędą się Derby miasta Rzeszów pomiędzy Stalą Rzeszów a Resovią Rzeszów. Jest to finał Pucharu Polski na szczeblu okręgu.
Widzew Łódź w 1 lidze!
O drugie miejsce zapewniające awans walczą:
ŁKS Łódź (55) - Radomiak (d), Piast (w)
Zagłębie Sosnowiec (53) - Hydro Cośtam (w), Jagiellonia (d)
Śląsk Wrocław (53) - Polkowice (d), KSZO (d)
Hydro Cośtam (51) - Zagłębie (d), Lechia (w)
Jagiellonia Białystok (50) - Widzew (d), Zagłębie (w)
Najlepszy kład spotkań mają ŁKS i Śląsk. Myślę że wejdzie ŁKS a w barażach zagrają wrocławianie.
Co do spadku to mam nadzieje ze zostanie jak jest czyli Drwęca, Szczakowianka i Świtopuszcza 2 lige.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.