W najbliższy weekend rusza runda jesienna w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce - „T-Mobile Ekstraklasie”. Na portalu Wirtualna Polska można wziąć udział w zabawie w menedżera piłkarskiego „Fantasy Liga”. Każdy użytkownik zakłada klub, ustala skład i zdobywa punkty do końca roku. Nasz serwis stworzył specjalną ligę dla kibiców Karpat. Serdecznie zapraszamy do dołączenia się do zabawy i wspólnej rywalizacji w „Lidze Karpaciarzy”.
Kod do „Ligi Karpaciarzy”: 788071489
Link do gry „Fantasy Liga”:
www.fantasyliga.wp.pl
surelik
Jul 26 2011, 10:08
Na pewno będzie fajna zabawa. Założyłem już konto. To będzie fajnym uzupełnieniem naszej Dynamic Typer Ligi.
Polecam wszystkim
surelik
Jul 26 2011, 10:09
CYTAT(surelik @ Jul 26 2011, 11:08)

Na pewno będzie fajna zabawa. Założyłem już konto. To będzie fajnym uzupełnieniem naszej Dynamic Typer Ligi.
Polecam wszystkim
PS
Jest już 20 drużyn
No mamy już 30 drużyn, dość sprawnie to idzie na razie

Zapraszamy wszystkich chętnych do zabawy. Być może dla zwycięzcy zorganizujemy jakąś nagrodę związaną z Karpatami.
surelik
Jul 29 2011, 11:11
Jest już 70 drużyn
- dwa razy więcej niż w naszym typerze
No i na start ligi uzbierały się 82 zespoły. W pierwszym dniu kto miał Rudnevsa i jeszcze ustawił go jako kapitana trochę punktów zgarnął
surelik
Jul 30 2011, 09:52
Po dwóch meczach mamy 329 punktów i 61 miejsce. Może nie jest najlepiej ale w porównaniu z innymi ligami nasza jest dość mała
mentalista
Aug 1 2011, 11:08
no i już blisko 100 druzyn w naszej lidze. Moj team narazie srednio, dodatkowo jeszcze czekaja mnie pkt. minusowe bo troche roszad w składzie zrobilem i 5 nowych zawodnikow zakupilem. Ale zabawa niezła.
surelik
Aug 1 2011, 13:11
Ciekawe co zrobią z meczem Legia - Bełchatów - akurat mam z tych klubów 3 piłkarzy...
Mam nadzieję że ten mecz dodadzą potem
mentalista
Aug 7 2011, 09:22
Jedna z drużyn z naszej ligi ("Karpaciarze") ma szanse wygrać generalną klasyfikację 2 kolejki.
W tym momencie jest na trzecim miejscu z 3 punktami straty do lidera. Jeszcze zapunktować mu mogą Ljuboja i Ćwielong. Fajna sprawa jakby ktoś od nas wygrał kolejkę.
surelik
Aug 8 2011, 20:28
CYTAT(mentalista @ Aug 7 2011, 10:22)

Jedna z drużyn z naszej ligi ("Karpaciarze") ma szanse wygrać generalną klasyfikację 2 kolejki.
W tym momencie jest na trzecim miejscu z 3 punktami straty do lidera. Jeszcze zapunktować mu mogą Ljuboja i Ćwielong. Fajna sprawa jakby ktoś od nas wygrał kolejkę.
Karpaciarze wygrali 2 kolejkę!!!
Gratulacje!!!
PS
Popek zrobił robotę - 48 oczek
http://fantasyliga.wp.pl/news/show/TmFncm9kYSBrb3w5Nw..
Dzięki dzięki! Jeden z moich trzech teamów pokazał klasę! hehehe
surelik
Aug 8 2011, 20:49
No, też miałem smaki na parę drużyn ale szkoda mi było 1,23 PLN

Teraz żałuję bo fajna zabawa (w przypadku posiadania dwóch klubów podwójna, trzech - potrójna)
Nasza Liga Karpaciarzy na razie nieźle w ściślej czołówce - na ponad 2tys. aktywnych lig prywatnych!!!!
butch17
Aug 9 2011, 10:13
Mam pytanie może ktoś to przetestował...
Jest w zasadach napisane że pierwsze dwa transfery są bez prowizji, ale to chodzi o to że jak sprzedałem jednego piłkarza i kupiłem innego to już ma dwa transfery, czy to jest na razie jeden ?
Jeśli sprzedałeś i kupiłeś to masz jako jeden transfer.
Możesz spokojnie jeszcze kogoś sprzedać i kupić.
Dopiero później będą -4 pkt za każdy transfer, odejmą ci punkty z kolejki przed którą robiłeś transfer.
butch17
Aug 9 2011, 10:18
dzięki za odpowiedź ruszam na polowanie
Po każdej kolejce będziemy podawać zwycięzców w naszej lidze Karpaciarzy:
1 kolejka: FightingSpirit
2 kolejka: Karpaciarze
PS. Taka rada jak ktoś ma M.Arbolede w składzie to niech kupi sobie innego zawodnika za niego, bo przez dwa miesiące nie zagra z powodu kontuzji.
http://www.lechpoznan.pl/news/arboleda,operowany,juz,dzis
mentalista
Aug 11 2011, 13:19
CYTAT(I_KKS @ Aug 9 2011, 10:15)

Jeśli sprzedałeś i kupiłeś to masz jako jeden transfer.
Możesz spokojnie jeszcze kogoś sprzedać i kupić.
Dopiero później będą -4 pkt za każdy transfer, odejmą ci punkty z kolejki przed którą robiłeś transfer.
Uściślając to co kolega napisał, to przed każdą kolejką można bez straty w punktach dokonać dwóch transferów. Na początku myślałem, że chodzi o dwa darmowe pierwsze transfery w całych rozgrywkach, ale wychodzi na to że możne rprzeprowadzić dwa darmowe przed każdą kolejką.
kamilos1928
Aug 11 2011, 17:36
o kurcze a ja zrobiłem trzy transfery bo myślałem, że i tak ten minus będzie i tak, jakbym wcześniej wiedział to bym zrobił dwa i w następnej kolejce jeden

ale cóż dzięki za info, to nawet lepiej będzie można przed każdą kolejką trochę pokombinować.
surelik
Aug 11 2011, 19:41
CYTAT(kamilos1928 @ Aug 11 2011, 18:36)

o kurcze a ja zrobiłem trzy transfery bo myślałem, że i tak ten minus będzie i tak, jakbym wcześniej wiedział to bym zrobił dwa i w następnej kolejce jeden

ale cóż dzięki za info, to nawet lepiej będzie można przed każdą kolejką trochę pokombinować.
Ja zrobiłem 4 transfery i się nie martwię
Czasami warto stracić 4 punkty by zyskać 20
mentalista
Aug 12 2011, 06:12
Jakby to było takie pewne, że się uzyska hehe
surelik
Aug 12 2011, 09:51
CYTAT(mentalista @ Aug 12 2011, 07:12)

Jakby to było takie pewne, że się uzyska hehe
Kto nie ryzykuje ten nie ma

Mam taktykę prezesa Wojciechowskiego z Polonii W-Wa. Kto mi podpadnie idzie do Klubu Kokosa
http://fantasyliga.wp.pl/news/show/S1MgS0FSUEFUWXw5OQ..
No to nagrodę dla zwycięzcy ligi już mamy, wprawdzie nie wiadomo jaka, ale mamy obiecaną

No i przy okazji trochę Nasze Karpaty wypromowane w Polsce
surelik
Aug 12 2011, 13:48
CYTAT(Boba @ Aug 12 2011, 14:17)

http://fantasyliga.wp.pl/news/show/S1MgS0FSUEFUWXw5OQ..
No to nagrodę dla zwycięzcy ligi już mamy, wprawdzie nie wiadomo jaka, ale mamy obiecaną

No i przy okazji trochę Nasze Karpaty wypromowane w Polsce

Super!!! cała strona o naszym Klubie!!!
GRATULACJE
mentalista
Aug 12 2011, 16:21
Co ciekawe po tym newsie do naszej ligi dołączyło już ponad 30 osób

ciekawe ilu jeszcze będzie chętnych na tą tajemniczą nagrodę
W 3 kolejce najlepsza w naszej lidze ZKS Nafta.
3 kolejka: ZKS Nafta
W generalce po 3 kolejkach prowadzi FightingSpirit.
Zespołów: 159.
RoBsOn
Aug 16 2011, 13:29
Ktoś wie dlaczego Banaś w ostatniej kolejce ma 0 pkt?? grał w podstawowym składzie z tego co patrzyłem, chyba że jakieś ujemne dostał??
surelik
Aug 16 2011, 16:19
CYTAT(RoBsOn @ Aug 16 2011, 14:29)

Ktoś wie dlaczego Banaś w ostatniej kolejce ma 0 pkt?? grał w podstawowym składzie z tego co patrzyłem, chyba że jakieś ujemne dostał??
Sprawdź czy nie dostał kartek albo nie wbił samobója czy też nie zrobił karnego. Jeśli jest obrońcą i jego zespół stracił więcej niż jedną bramkę też się punkty odejmuje.
Szczerze to nawet nie kojarzę z jakiej jest kapeli
mentalista
Aug 16 2011, 19:10
Za 2 stracone bramki dla bramkarza i obrońców jest -1, za 3 stracone -2 itp itd. Stąd Banaś 0. Za występ miał 2 a za bramki stracone -2.
surelik
Aug 17 2011, 18:01
Wojtkowiak kontuzjowany

- zmieńcie go sobie
Wcześniej Arboleda. Mam pecha na razie
mentalista
Aug 20 2011, 12:32
No i Rudnevs znów zaszalał. 22 punkty jesli ktos ma go jako kapitana. Mnie najbardziej teraz wkurza to, że nie wiadomo jakim składem zagrają nasi pucharowcze, czy trenerzy będą oszczędzać najlepszych w lidze czy jednak grać podstawowym.
wicek9977
Aug 20 2011, 13:19
CYTAT(mentalista @ Aug 20 2011, 13:32)

No i Rudnevs znów zaszalał. 22 punkty jesli ktos ma go jako kapitana. Mnie najbardziej teraz wkurza to, że nie wiadomo jakim składem zagrają nasi pucharowcze, czy trenerzy będą oszczędzać najlepszych w lidze czy jednak grać podstawowym.
Wisła dziś wychodzi całkowicie rezerwowym składem.
W 4 kolejce najlepsza w naszej lidze TS Wisełka Krk.
4 kolejka: TS Wisełka Krk
W generalce po 4 kolejkach nadal prowadzi FightingSpirit.
Zespołów: 185.
W 5 kolejce najlepsze w naszej lidze KKP Karpaty - 67 pkt.
5 kolejka: KKP Karpaty
W generalce po 5 kolejkach nieprzerwanie od początku prowadzi FightingSpirit.
Zespołów: 189.
Jak ktoś ma ochotę na 2mln od sponsora to proszę bardzo kod RJ9SHZHL . Kto pierwszy ten lepszy
Po chwilowej przerwie nadrabiamy:
Najlepszy w 8 kolejce: ZKS Nafta - 67 pkt
Po 8 kolejkach najlepszy w lidze nadal: FightingSpirit - 402 pkt.
6 kolejka: ?
7 kolejka: ?
8 kolejka: ZKS Nafta
Niestety nie miałem czasu i w 6 i 7 kolejce nie wiem kto wygrał
W chwili obecnej mamy 197 zespołów, a nasza liga zajmuje 30 miejsce w klasyfikacji Lig Prywatnych.
Jutro podobno ma być możliwość włączenia Pucharu Ligi prywatnej gdzie stoczymy między sobą rozgrywki o PUCHAR w naszej lidze, mogą w niej zagrać 64 najlepsze zespoły. Więc szykować się na walkę o Puchar
Najlepszy w 9 kolejce DROGBA11 - 100 pkt.
Po 9 kolejkach zmiana na pozycji lidera - prowadzą Gladiatorzy.
Nasza liga na 33 miejscu w klasyfikacji lig prywatnych.
W tej kolejce najlepsza drużyna to Karpaciarze - 67 pkt. Brakło 3 punktów by być najlepszą drużyną w całej lidze w tej kolejce.
9 kolejka: DROGBA11
10 kolejka: Karpaciarze
W naszej generalce prowadzi w tym momencie FC Kępa - 495 pkt.
Nasza liga na 33 miejscu. Mamy 200 drużyn.
Za nami także I Runda (1/32) Pucharu Ligi Karpaciarzy,
W tej kolejce najlepsza drużyna to DROGBA11 - 60 pkt
9 kolejka: DROGBA11
10 kolejka: Karpaciarze
11 kolejka: DROGBA11
W naszej generalce prowadzi w tym momencie KS Poraj - 545 pkt.
Nasza liga na 29 miejscu. Mamy 200 drużyn.
Za nami także II Runda (1/16) Pucharu Ligi Karpaciarzy.
Rusza kolejna edycja Fantasy Liga na wp.plTak jak w poprzedniej można będzie zmierzyć się w
Lidze Karpaciarzy Kod ligi:
540492020Aby dołączyć to po założeniu drużyny, należy przejść do zakładki "Ligi prywatne", kliknąć "Dołącz" i wpisać powyższy kod.
http://www.karpatykrosno.net/dla-kibicow/fantasy-liga/Zapraszam do zabawy
Ciężko skompletować jakąś sensowną jedenastkę przed startem sezonu, a może ktoś ma jakiś pewniaków ok. 1,0 mln co moga grać w podstawowy? Bo po kupieniu 3,4 dobrych, drgogich zawodników nie ma dużego pola manewru
surelik
Feb 2 2012, 10:48
Ja kupiłem paru takich za 0,5 mln i czekam aż po zdobyciu odpowiedniej liczby punktów pozyskam sponsorów i dokupię lepszych.
Co do "pewniaków" to stawiam na szkielet Rudnev, Radović, Celeban...
A w tym sezonie założyłem aż trzy kapele (parę groszy to kosztuje, ale więcej zabawy będzie)
No to ci twoi pewniacy to pewniacy ale za grubą kase

W tamtej edycji było kilku niezłych co punktowali a na starcie kosztowali 0,5 m.in chyba Machaj (Lechia) i Zbozień (GKS), ale poxniej doznali kontuzji, bramkarz Górnika Skorupski chyba tez 0,5 kosztował. Teraz patrząc na zawoadników ponieże 1,0 trudno coś wymyslic, moze tak jak mowie po 1 kolejce cos sie okarze, kto zagra i bedzie miał szanse na kolejne gry z tych mniej znanych.
surelik
Feb 2 2012, 14:58
Zobacz na składy drużyn podczas sparingów. Jest kilku bardzo tanich którzy graja w nich dość regularnie. Na razie nie miałem czasu dłużej posiedzieć nad składami. Jeszcze jest czas

Na razie baaaardzo mało drużyn w prywatnej lidze Karpat Krosno
Ja też zrobiłem sobie trzy drużyny, co do składu to nawet całkiem niezły można zbudować biorąc na rezerwę samych zawodników po 0,5. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
kamilos1928
Feb 5 2012, 08:36
Są niektórzy dobrzy zawodnicy co mogą nieźle grać i ich cena nie przekracza 2.0. Faktycznie na razie nie da się mieć punktującej ławki, ale składzik można sobie niezły ułożyć.
Dziś startuje Fantasy Liga, do 18:00 można robić nieograniczone zmiany w składach.
Narazie na starcie 64 drużyny w Lidze Karpaciarzy.
Liga Karpaciarzy w FantasyLiga
Zwycięzca 18 kolejki: Juventus Turin - 52 pkt.
Pierwsza trójka
1. Juventus Turin - 52
2. Karpaty Krosnoo - 45
3. Brave Bulls - 45
Ilość drużyn w lidze: 76
Miejsce ligi w klasyfikacji "Lig Prywatnych": 67 (471 pkt).
Zwycięzca 19 kolejki: WSK - 44 pkt
Pierwsza trójka
1. Juventus Turin - 83
3. Brave Bulls - 79
4. OKS Krosno - 78
Ilość drużyn w lidze: 80
Miejsce ligi w klasyfikacji "Lig Prywatnych": 60 (807 pkt).
Zwycięzca 20 kolejki: KS OWIEC Krosno - 69 pkt
Pierwsza trójka
1. krosno1928 - 133
3. KS OWIEC Krosno - 128
4. Juventus Turin - 127
Ilość drużyn w lidze: 84
Miejsce ligi w klasyfikacji "Lig Prywatnych": 27 (1300 pkt).
Wyniki bez przełożonego meczu Lech Poznań - Górnik Zabrze.
KS OWIEC Krosno w klasyfikacji 20 kolejki zajmuje 8 miejsce i po rozegraniu zaległego meczu ma szansę awansować wyżej.
Nasza liga awansowała na wysokie 27 miejsce w klasyfikacji Lig prywatnych, wyżej od nas jest tylko jedna liga z mniejszą ilością drużyn, pozostałe mają dużo więcej drużyn więc i szans na punkty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.