Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Reprezentacja - Polska - Walia 1:0 MŚ tuż tuż ! :)
Karpaty Krosno > Inne > Sport
Stron: 1, 2
Boba
Po sobotniej kanonadzie jesteśmy coraz bliżej zajęcia minimum 2 miejsca w grupie. Oby jutro były kolejne 3 pkt. No i może Austria straci jakieś punkty bo Anglicy raczej nie.

Tabela (po 5 kolejkach)

1. Anglia - 13 pkt. (11:3)
2. Polska - 12 pkt. (18:5)
3. Austria - 8 pkt. (10:8 )
4. Irlandia Płn. - 3 pkt. (5:12)
5. Walia - 2 pkt. (5:10)
6. Azerbejdżan - 2 pkt. (1:12)

I pozostałe mecze:

30.03.2005
Polska - Irlandia Płn.
Austria - Walia
Anglia - Azerbejdżan

04.06.2005
Azerbejdżan - Polska

03.09.2005 -
Walia - Anglia
Polska - Austria
Irlandia Płn. - Azerbejdżan

07.09.2005
Irlandia Płn. - Anglia
Polska - Walia
Azerbejdżan - Austria

08.10.2005
Irlandia Płn. - Walia
Anglia - Austria

12.10.2005
Austria - Irlandia Płn.
Anglia - Polska
Walia - Azerbejdżan

A poźniej Mistrzostwa Świata laugh.gif 8)
Fakir
Ja to widzę tak:Jutro wygrywamy 3:0 z Irlandią Północną,później przyjdzie mecz z Anglikami ale niestety znowu przegramy i zajmniemy 2 miejsce w naszej grupie.Trafimy w barażach na jakąś dobrą drużynę i...tak zakończą się nasze przygody z eliminacjami do MŚ'2006 Niemcy.Smutne ale tak będzie...
leO ZKS
Ja mysle ze zajmie 2 miejsce w grupie ale i tak wejda bez barazy bo beda mieli wysoki bilans bramek smile.gif :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
snajper
zgadzam się z le0 ZKS, dzięki meczowi z azerami zarobilismy pare bramek, i przy zwyciestwie z irlandia pln. a potem przy ewentualnej porazce z anglią (ja jednak obstawiam remis 1:1) powinnismy byc najlepsza drugą druzyna w grupie, co nam zapewni bezposredni awans (jesli sie niemyle, to 3 najlepsze drugie druzyny awansuja)
Boba
ja mam takie pytanie czy ktos sie orientuje. Czy mecze z ostatnią drużyną wliczają sie do dodatkowej tabeli dla zespołów z drugich miejsc ??
wczesniej grupy były 5 i 6-zespołowe i ci co byli w 6-zespołowych nie liczyly im sie chyba wyniki z ostatnią drużyną. Teraz grupy są 6 i 7-zespołowe. Czy Polska jeśli zajmie 2 miejsce będzie się jej liczyły mecze z wszystkimi zespołami ??? Jeśli ktoś ma aktualną tabelę 2-gich miejsc to niech poda. Dzieki.

Pozdro.
Kirath
Niedawno byl artykul na onecie smile.gif
Na pewno mecze z druzynami najslabszymi odpadaja [w tych grupach, co jest wiecej druzyn]. Obecnie Polska jest z tego co wiem 2, ale w zasadzie to 1 tongue.gif Bo reprezentacja "przed nami" ma wlasnie miec obciete punkty z outsiderem. Chyba tyle punktow co my maja Czesi [ :?: ], tylko gorszy bilans. Ale z tego co zapamietalem - Polska najlepsza z zespolow z 2 miejsc :mrgreen:
UrBiK
dzisiejszy wynik meczu stawiam 2:0 przynajmniej chcialbym zeby tak bylo no bo Irlandia to nie taki slaby przeciwnik jak Azerbejdzan a co do Angli to bez problemu rozniesie rywala... a moze Walia postara sie urwac punkty Austri :twisted:
Fakir
QUOTE(UrBiK)
dzisiejszy wynik meczu stawiam 2:0 przynajmniej chcialbym zeby tak bylo no bo Irlandia to nie taki slaby przeciwnik jak Azerbejdzan a co do Angli to bez problemu rozniesie rywala... a moze Walia postara sie urwac punkty Austri :twisted:
Irlandia PÓŁNOCNA z którą dzisiaj gramy to również "kelnerzy" ponieważ ewenementem jest żeby reprezentacja Polski wygrała na wyjeździe z drużyną 3:0 nie tracąc przy tym bramki,a tak właśnie było podczas pierwszego meczu z Irlandią PÓŁNOCNĄ w Belfaście.Zaznaczam że Irladia PÓŁNOCNA to nie Irlandia ponieważ z tą "prawdziwą" reprezentacją Irlandii wcale Polakom nie byłoby tak łatwo wygrać!PozdRo 600. 8) smile.gif
Qnen
No i udało się. Wymeczyliśmy 1-0. Kurde przez drugą połowę (bo pierwszej nie oglądałem - byłem na prezentacji KSŻ) narzekałem na Żurawskiego a ten strzelił tongue.gif Niesamowity fuks! Ale wkurzył mnie dzisiaj Janas, bo nie mogłem znieść Ebiego na ławie.... A co robił Kałużny z Karwanem na boisku? Nie wiem...
Boba
Uffffffff !!! Dawno się tak nie denerwowałem jak na tym meczu. Ale 86 min. i szał radości hehe. No Kałużny słabiutko, drażnił mnie też Bąk tym górnymi piłkami co chwile. A tak pozatym świetny doping. I Irlandczycy też się fajnie bawili.

Szkoda, że Austria wymęczyła w ostatnich minutach jak my. Ale i tak jest blisko, pozostały u siebie Austria i Walia i wyjazdy Azerbejdżan i na koniec Anglia.

Do bojuuuuuuuuuu !!!!
Matu
rowniez denerwowałem sie na meczu ale udało sie . podziekowania dla Legi za doping
Konrad
Qnen co Ty chcesz od Bartka Karwana. Zagrał bardzo dobry mecz, przynajmniej zrobil troche zamieszania. A Jacek Bąk byl najlepszym naszym zawodnikiem w tym meczu. Nie on jest odpowiedzialny za rozgrywanie pilek. Wazne ze nie dopuscili z Tomkiem Klose Irlandczykow do naszej bramki. Swietny mecz obrony, slaba postawa reszty. Ale i tak wygramy mistrzostwa za rok wink.gif Pozdrawiam
wojo
A co robil drewno na boisku? Oddal wogole strzal na bramke :?
Konrad
Czyzbys mial na mysli Grzesia R. znanego tez jako drewno??? laugh.gif A Ebi na ławce.....? Nie robmy jaj z pogrzebu panie selekcjonerze...smile.gif
Qnen
QUOTE(Konrad)
Qnen co Ty chcesz od Bartka Karwana. Zagrał bardzo dobry mecz, przynajmniej zrobil troche zamieszania.

Ogólnie do niego nic nie mam, tylko wiesz Ebiego widziałem na prawej stronie! Janas zbytnio eksperymentuje. Po co zmieniać zwycięski skład? A Rasiaka zostawcie w spokoju - bo jak na drewno dawał radę tongue.gif
Benek
Rasiak ! Co ? DREWNO !!
:twisted:
Leniu
Według mnie zajmiemy w grupie II miejsce, ponieważ przegramy bezpośredni mecz z Anglią na wyjeżdzie. Mimo to będziemy mieli dużą ilość punktów i dobry bilans bramek to awansujemy do MŚ z tego II miejsca.
grzesiek_gt
Zbliżają sie kolejne mecze: najpierw z Albanią, a później o punkty z Azerami. Jaki typujecie wynik tego drugiego meczu?
A tak przy okazji najlepsza ksywa Rasiaka to Georgatos Tartakos Rasiakopulos.
Leniu
z Albanią to sparing więc wynik nie wiadomy moze byc wszystko
z Azerami 3-0 dla nas
Boba
Przypomnienie tabeli (każdy ma rozegrane po 6 spotkań)

1. Anglia 16
2. Polska 15
3. Austria 11
4. Irlandia Płn. 3
5. Walia 2
6. Azerbejdżan 2

Teraz tylko my gramy z Azejberdzanem, nastepne mecze we wrześniu.

Musimy wygrać bo wtedy 2 miejsce będzie juz pewne.
A i tak o wszystkim zadecyduje ostatnia kolejka i mecz Anglia - Polska.

Ja stawiam Azejberdżan - Polska 0:2 (Krzynówek, Niedzielan)
JuBy
No psuje wygrac i to jak najwyzej smile.gif bo chyba bedziemy miec 2 miejsce i wtedy mozemy awansowas bezposrednio do mistrzostw świata :mrgreen:
grzesiek_gt
Do zajęcia 2 miejsca w grupie wystarczą nam tylko 2 zwycięstwa, bo niemożliwe jest żeby Austriacy wygrali wszystkie mecze do końca rozgrywek, ale jeśli chcemy awansować bezpośrednio z 2 miejsca to by ze 3 zwycięstwa się przydały.
grzesiek_gt
A co do wyniku to wygramy 3:0. A bramki strzelą dla nas Franek, Żureki któryś z pomocników (Krzynio, Szymek albo Kosowski).
Fakir
QUOTE(grzesiek_gt)
bo niemożliwe jest żeby Austriacy wygrali wszystkie mecze do końca rozgrywek
Niemożliwe to otwarcie parasola w...kominie lub zatrzaśnięcie drzwi obrotowych. 8) Piłka nożna nie zna takiego słowa więc wszystko się może zdarzyć :!:
grzesiek_gt
Wątpie w to że Austriacy pokonają Anglików na wyjeździe i tyle.
Leniu
Z tych 4 ostatnich meczów 3 wygramy, a ostatni z Anglią przegramy. I tak wejdziemy bezposrednio z 2 miejsca.
grzesiek_gt
Już dzisiaj o 17.30 nasi piłkarze zagrają z Albanią. W meczu spośród piłkarzy, którzy dostali powołanie do kadry nie zagrają: Dudek(z wiadomych przyczyn), Bąk, Mila, Szymkowiak(grają w ten weekend mecze ligowe bądź w wypadku Mili pucharowe), Rasiak(chyba ma kontuzje - dobra wiadomość dla kibiców), Rząsa(też ma kontuzje) i Lewandowski. Na drobne urazy narzekają też Żurek, Franek i Zieńczuk.
Oby do meczu z Azerami wszystko było w porządku, bo u siebie grają bardzo dobrze. Jak narazie stracili u siebie tylko 2 bramki(w 3 meczach). Zremisowali z Walią 1:1 i Irlandią Północną 0:0, a przegrali z Anglikami 1:0.
Nie będzie łatwo ale mam nadzieję że wygramy.
Kruger
Wybiera sie ktos na meczyk Anglia-Polska?? mecz 12.10 w Manchesterze!! Cena podobno 30 funtow!! Ale nie wiem jak z biletami, gdzie mozna dostac. Jak ma ktos info na ten temat to napiszcie!!
Leniu
Niestety Kruger ci nie pomoge.

Meczu chyba nie bede oglądał całego. Niezbyt mi sie chce. Powinniśmy łatwo wygrać. Chociaż nic nie jest pewne.
Benek
[quote=Kruger]Wybiera sie ktos na meczyk Anglia-Polska?? mecz 12.10 w Manchesterze!! Cena podobno 30 funtow!! Ale nie wiem jak z biletami, gdzie mozna dostac. Jak ma ktos info na ten temat to napiszcie!![/quote]

Kruger, zagadaj do gościa z Odry co siedzi nieraz na czacie i na forum się wypiowiada. Wiem, że on się tam wybiera więc mógłby Ci jakieś info udzielić.
Boba
Wygraliśmy sparing z Albanią 1:0 (Żurawski 1 min.) i jak gdzieś przeczytałem "Graliśmy pół minuty" - hehe określenie to jak ulał pasuje do tego co pokazali nasi kopacze w tym meczu. Mam nadzieje że z Azerami zagrają lepiej, o wiele lepiej.
Leniu
Wielki mecz na pewno to nie był. Tak grać nie można. W eliminacjach trzeba wygrać najbliższe mecze. Najciężej będzie z Austrią i Anglią.
grzesiek_gt
Dajmy chłopakom spokój za mecz z Albanią. Grali ostrożnie żeby kontuzji nie nałapać. Boba ma racje, że graliśmy pół minuty, choć jeszcze kilka ciekawych akcji było, gorzej z ich wykończeniem. Ale teraz Azerbejdżan i trzeba wygrać. To powinien być całkiem inny mecz. Janas świnia miał zwolnić Rząse na pogrzeb Nowaka i ne zwolnił.
Boba
Azerbejdżan U21 – Polska U21 1:1 (1:1)
0:1 – Dawid Kucharski (5)
1:1 – Ramazan Abbasow (32)

Polska: Cierzniak - Wojtkowiak, Szukała, Dudka, Wojciechowski (46, Sasin) - Błaszczykowski, Kucharski (76, Plizga), Zganiacz, Piotr Brożek - Paweł Brożek, Szałachowski (46, Gregorek).

Jak widac nasu młodzi nie dali rady Azerom. Oby ich starsi koledzy wywalczyli 3 punkciki.
Leniu
Nasi młodzi piłkarze jakoś nie mogą sie zmobilizować do dobrej gry. Dzisiaj starsi wygrają chyba w mękach 2-0.
grzesiek_gt
I wszystko się sprawdziło. No prawie wszystko. Mówiłem, że nasi wygrają 3:0 i wygrali, Bramki mieli strzelić Żurek, Franek i Krzynio, ale tan ostatni nie grał to zamiast niego bramke strzelił Kłos - też na K. Dobry mecz naszych. najgorzej chyba zagrał Mila. Od początku powinien grać Marek Zieńczuk. Słabo wypadł też Kosowski, ale za niestrzeloną bramkę nie ma go co winić - jest lewonożny, a tego z lewej nie było jak strzelić. Czegoś takiego, co odstawił Torres to jeszcze w życiu nie widziałem. Godnie pożegnał się z reprezentacją Azerów.
Leniu
Nie ma co usprawiedliwiać Kosowskiego, że jest lewo nożny. On to powinien trafić i już. Nie wiem czemu, ale mam jakiś uraz do jego gry i wogóle bym go nie powołał. Mila też pokazał jak w piłke grać nie należy. Mimo wszystko spodziewałem sie troche lepszej gry naszych. Jak czegoś nie zrobią to z Anglikami będzie lekko 0-2 w plecy.
Fakir
Na wrzesień zaplanowano mecz Polska - Austria w eliminacjach na Stadionie Śląskim w Chorzowie więc seRdecznie zapraszam Wszystkich kibiców Karpat na ten pojedynek :!: PozdRawiam.
grzesiek_gt
Serbia i Czarnogóra będzie pierwszym rywalem Polski w towarzyskim turnieju piłkarskim im. Walerego Łobanowskiego, który w dniach 15-17 sierpnia odbędzie się w Kijowie. W rozgrywkach wezmą udział także reprezentacje gospodarzy i Izraela.

Turniejowi rywale Polaków to obecnie silne drużyny. Zarówno Serbowie jak i Ukraińcy są liderami swoich grup w eliminacjach mistrzostw świata. Najlepszą sytuację mają Ukraińcy, którzy są bardzo blisko pierwszego w historii awansu do turnieju finałowego MŚ. Izrael natomiast w swojej grupie zajmuje drugie miejsce.

Ukraińcy i Serbowie to niedawni rywale polskiej drużyny. Z Ukrainą Polacy grali w poprzednich eliminacjach MŚ, wygrywając pod wodzą Jerzego Engela w Kijowie 3:1 i remisując w Chorzowie 1:1. Z Serbią i Czarnogórą prowadzona już przez Pawła Janasa polska reprezentacja zagrała w listopadzie 2003 roku w Płocku, wygrywając 4:3.

Mecz Polski z Serbią i Czarnogórą odbędzie się 15 sierpnia. Tego samego dnia w drugiej parze turnieju Ukraina spotka się z Izraelem. Zwycięzcy tych dwóch meczów awansują do finału, który, odbędzie się 17 sierpnia, podobnie jak spotkanie o trzecie miejsce. Wszystkie mecze turnieju rozegrane zostaną na stadionie Dynama Kijów.

Turniej na Ukrainie będzie jednym z najważniejszych sprawdzianów dla polskie drużyny przed eliminacyjnymi meczami MŚ z Austrią (3 września, Warszawa) i Walią (7 września, Chorzów).

źródło: wp.pl
Leniu
Jestem ciekaw czy ten turniej wogóle ma sens?? Chociaż kto wie. Powinniśmy zagrać na 99%. Zobaczymy czy mamy szanse ugrać coś z Ukrainą czy Serbią.
grzesiek_gt
Sens ma na pewno. Ukraina to silna drużyna. Serbia i Czarnogóra zresztą też chociaż ostatnio nie najlepiej grają ale i tak liderują w swojej grupie. Naszym piłkarzom przyda się taki sprawdzian z dobrymi przeciwnikami, a nie cały czas z Albanią czy z Azerami.
Leniu
Najnowszy ranking FIFA:

1. (1) Brazylia 829 pkt
2. (2) Czechy 790
3. (3) Argentyna 785
4. (5) Holandia 783
5. (4) Francja 765
6. (7) Meksyk 759
7. (6) Anglia 757
8. (9) Portugalia 755
9. (8 ) Hiszpania 747
10. (10) USA 744
11. (10) Włochy 725
12. (13) Szwecja 722
13. (12) Grecja 720
14. (14) Turcja 719
15. (15) Irlandia 714
16. (19) Dania 713
17. (18 ) Iran 711
18. (17) Japonia 710
19. (16) Urugwaj 710
20. (21) Korea Południowa 696
...
23. (24) Polska 689
74. (72) Austria 548
79. (74) Walia 534
114. (114) Irlandia Płn. 425
116. (116) Azerbejdżan 420

Jest to najwyższe miejsce Polski od lipca 2001r.

Według mnie Iran i Meksyk są zdecydowanie za wysoko.
Fakir
[quote=Leniu]Według mnie Iran i Meksyk są zdecydowanie za wysoko.[/quote]Widziałem reprezentacje Iranu podczas meczu w Teheranie(150.000 ludzi na stadionie)z Japonią i wcale się nie dziwie że w rankingu FIFA są na tej pozycji.Życzyłbym sobie aby Polska grała taki futbol jak ci Arabowie.Natomiast mnie osobiście bardzo zaskakuje niska pozycja reprezentacji Niemiec w tym rankingu.Zawsze Niemcy plasowały się w pierwsze piątce a teraz... :roll: :roll:
grzesiek_gt
Dziwnie wysokie miejsca zajmują Francja i USA. Z drugiej strony Iran też jest wysoko ale oni tam w tej swojej strefie to jakichś super przeciwników nie mają, więc nie ma co się dziwić ich pozycji.
A my jak wygramy 2 najbliższe mecze elimincyjne i jeszcze towarzyskie jakie poprzedzą piłkarską jesień to mamy spore szanse nawet nha pierwszą 15
grzesiek_gt
Ustalono stadiony na jakich rozegrane zostaną najbliższe mecze eliminacji do MŚ. Mecz z Austrią 3 września odbędzie się na Stadionie Śląskim w Chorzowie, a z Walią 7 września zagramy przy Łazienkowskiej w Wa-wie.

Jak pisze WP:
"Stadiony Śląski w Chorzowie i Legii w Warszawie to dwie wizytówki reprezentacyjnego futbolu w Polsce. Od kilku lat tylko na tych dwóch obiektach polska reprezentacja rozgrywa mecze o punkty. Na nich odbędą się wrześniowe spotkania w eliminacjach mistrzostw świata."

Czas to zmienić. Na wakacjach skończona zostanie trybuna na Reymonta i pojemność stadionu wzrośnie do ponad 16 tys widzów. Może wreszczie jakiś ważniejszy mecz rozegrany zostanie w Krakowie, ale to już chyba dopiero w eliminacjach do Euro2008.
grzesiek_gt
Dzisiaj FIFA ogłosiła sobie nowy ranking.

Oto on:
1. (1) Brazylia 846 pkt
2. (3) Argentyna 787
3. (4) Holandia 781
4. (2) Czechy 778
5. (6) Meksyk 768
6. (10)USA 765
7. (5) Francja 749
8. (7) Anglia 744
8. (9) Hiszpania 744
10. (8 ) Portugalia 739
11. (21) Niemcy 723
12. (14) Turcja 716
13. (18 ) Japonia 715
14. (11) Włochy 713
15. (17) Iran 711
15. (15) Irlandia 711
17. (12) Szwecja 710
18. (18 ) Urugwaj 703
19. (16) Dania 698
19. (13) Grecja 698
21. (20) Korea Południowa 696
22. (22) Chorwacja 695
23. (24) Kostaryka 691
24. (23) Polska 689
25. (25) Kolumbia 683

Co tu wiele mówić, kupa bezsensownych bzdur w tym rankingu i tyle: nagły awans Niemców o 10 pozycji (co oni MŚ wygrali czy co), Holandia na 3 miejscu wyrzedza czwartych Czechów (spadek o 2 pozycje), USA na 6 miejscu - ani jakiejś dobrej ligi nie mają, zespół narodowy bez żadnych osiągnięć, Włochy lecą na 14 miejsce, a USA to by na pewno rozpykali, Iranu to już nie komentujemy, Szwecja dopiero 17, a nas na dodatek Kostaryka wyprzedziła laugh.gif 8) laugh.gif :mrgreen:
Benek
Ten ranking to rzeczywiście jedna wielka pomyłka :shock: :?
Leniu
Ranking jest prowadzony dobrze tylko przydałoby się brać pod uwagę klasę drużyn z jakimi kto gra. Takie USA czy Kostaryka nie mają na swoich kontynentach silnych przeciwników. Iran też rządzi w swojej grupie azjatyckiej. A w Europie ta walka wygląda już zupełnie inaczej. Każdy z każdym może wygrać.
Leniu
Kadra Polski na turniej w Kijowie:

Bramkarze: Jerzy Dudek, Wojciech Kowalewski

Obrońcy: Marcin Baszczyński, Jacek Bąk, Tomasz Kłos, Tomasz Rząsa, Mariusz Jop, Dariusz Dudka, Michał Żewłakow

Pomocnicy: Damian Gorawski, Kamil Kosowski, Jacek Krzynówek, Sebastian Mila, Arkadiusz Radomski, Mariusz Lewandowski, Radosław Sobolewski, Mirosław Szymkowiak, Euzebiusz Smolarek

Napastnicy: Maciej Żurawski, Tomasz Frankowski, Andrzej Niedzielan, Grzegorz Rasiak
JK_
Heh Engel nie chce puścić piłkarzy Wisły na to zgrupowanie.

A pamiętacie jak był selekcjonerem jak na Kasperczaka najeżdżał że nie chce mu zawodników dawać ! laugh.gif Jak to mówią" "Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ".

a tak na serio to kadra na 1 miejscu !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.