Ciekawe powroty w lidze polskiej. Wichniarek w Lechu, Żurawski w Wiśle, Grzelak w Widzewie. Zobaczymy jak będą się spisywać w Ekstraklasie. Legia jak widać stawia na zagranicznych piłkarzy, zobaczymy czy to dobry ruch.
Wreszcie jakiś pozytyw i iskierka nadziei na grę w fazie grupowej Lecha Poznań. Całkiem niezły mecz w porównaniu do tych ostatnich. Mimo to dalej uważam Dnipro za faworyta do awansu, ale szanse LEcha bardzo wzrosły.
butch17
Aug 21 2010, 12:21
No fakt Lech zagrał dużo lepiej niż w poprzednich meczach, może przez to że zagrało sporo piłkarzy nie grających na co dzień w pierwszym składzie i oni pokazali że potrafią walczyć.
A co myślicie o nowej "potędze" w ekstraklasie Polonii Warszawa, widać chyba że upór prezesa Wojciechowskiego w ładowaniu kasy w klub zaczyna przynosić efekty, no może to przedwczesne stwierdzenie, ale Polonia ma bardzo ciekawy skład i na pewno trzeba ją poważnie brać pod uwagę w walce o mistrza Polski, a już wybiegając bardzo w przyszłość Biorąc pod uwagę wspomnianego pana prezesa to Polonia może nie pójść w ślady innych mistrzów Polski i nie osłabiać się przed ewentualnymi pucharami.
surelik
Aug 23 2010, 21:36
CYTAT(butch17 @ Aug 21 2010, 12:21)

No fakt Lech zagrał dużo lepiej niż w poprzednich meczach, może przez to że zagrało sporo piłkarzy nie grających na co dzień w pierwszym składzie i oni pokazali że potrafią walczyć.
A co myślicie o nowej "potędze" w ekstraklasie Polonii Warszawa, widać chyba że upór prezesa Wojciechowskiego w ładowaniu kasy w klub zaczyna przynosić efekty, no może to przedwczesne stwierdzenie, ale Polonia ma bardzo ciekawy skład i na pewno trzeba ją poważnie brać pod uwagę w walce o mistrza Polski, a już wybiegając bardzo w przyszłość Biorąc pod uwagę wspomnianego pana prezesa to Polonia może nie pójść w ślady innych mistrzów Polski i nie osłabiać się przed ewentualnymi pucharami.
Skład Polonia ma bardzo ciekawy. Szkoda że ma jeden z najgorszych stadionów w lidze, mało kibiców i nieobliczalnego właściciela.
Lech się powoli budzi.
No i Lech się obudził, gra może nie porywająca ale awans po wygranym dwumeczu z Dniprem trzeba docenić. Teraz to dopiero czeka ich mega zadanie: Juve, Man City i Salzburg. Przynajmniej 6 spotkań do oglądnięcia
Myśle, że z taką grą to może 1 pkt u siebie z Salzburgiem są wstanie zdobyć
Ja liczę na więcej punktów. U siebie Lech powinien być groźny i wcale nie byłbym taki pewien czy Juve i MC wywiozą zwycięstwa. Oczywiście o wyjściu z grupy nie ma co mówić ale mogą być ciekawe mecze, takie wynagrodzenie za brak awansu do LM, choć trzeba przyznać że drużyny wcale pewnie nieodbiegające poziomem od niektórych w Lidze Mistrzów, ale oczywiście prestiż i kasa dla Lecha dużo mniejsza.
A wczoraj Legia pokazała, że na razie nie jest drużyną. GKS Bełchatów mógł nawet wygrać wyżej niż 2:0. Legioniści praktycznie tylko w pierwszej minucie zagrozili rywalom. Słabo to narazie wygląda, bo szczęśliwe zwycięstwa z Cracovią i Śląskiem i wysokie i zasłużone porażki z Polonią i GKS.
konradek
Aug 28 2010, 21:41
No teraz Widzew-Polonia W 0-0 mysle ze to bardzo dobry wynik dla Widzewa maja ciekawe drozyne jak narazie R.W.P.R to dobry wynik.Moim cichym faborytem jest Polonia W maja fajny sklad chodz poczatek wysmienity Smolare i Sobiech dobra para:)) chodz tylko remis zWidzewem:D A Cracovia 4 mecze 0 pkt. Napewno po rundzie jesiennej w czubie tabeli bedzie Jaga ktorą nikt tak nie zwraca uwagi a robia swoje i tego im życze:) a co do Legi to beda dobra tylko w nastepnym sezonie badz na wiosne jak bedzie zgranie:P Do Wisly juz nie wiem trener na pare meczy i znow nowy nie wplywa to dobrze;p Lech poczatek w ciul slaby ale po awanie do Gruby Ligi Europejskiej obudza sie Lech ktory w tym sezonie nie obroni tytulu.Ruch jak narazie przestoj po wysmienitym sezonie czas na gorszy? LIcze na srodek Tabeli dla Gornika:)
PZDR a Karpatom jak i sporcie w Krosnie Samych sukcesow Niech Moc bedzie Z Wami:)
surelik
Aug 30 2010, 08:16
Dla mnie Jaga może być czarnym koniem sezonu (jeśli nie odejdzie wspaniały trener, Grosicki i Frankowski do innych klubów)
butch17
Aug 30 2010, 09:33
surelik
Aug 30 2010, 13:15
CYTAT(butch17 @ Aug 30 2010, 09:33)

No to już po Jadze

Poziom w tej nasze "ekstraklasie" nie podniesie się nigdy gdy po kilku dobrych meczach czołowi zawodnicy będą sprzedawani za granicę i to jeszcze za takie śmieszne pieniądze...
Jagiellonia zdementowała tą informację. Ale skoro taka się pojawiła to coś na rzeczy musi być. Najbliższe dni pokażą co to będzie.
Co do Mistrza, to ani Wisła, ani Lech, ani Legia narazie nie zachwycają. Polonia może i w tym momencie najlepiej się prezentuje, ale każdą drużynę wcześniej czy później dopada kryzys, a jak dopadnie Polonię to może być gorąco za sprawą jej właściciela i wszystko może się odmienić. JA stawiam, że Lech obroni tytuł, do końca sezonu jeszcze daleka droga.
butch17
Aug 31 2010, 07:47
Jeżeli Grosicki zostaje to dobra wiadomość dla Jagielonii, może to kwestia nowego sponsora i Jaga nie musi dopinać budżetu wyprzedażą.
A pan Wojciechowski snuje śmiałe plany
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,8310635,...istrzostwo.html trochę mi brakuje jakiejś deklaracji na temat stadionu, bo ja na dzień dzisiejszy LM na Konwiktorskiej sobie nie wyobrażam.
surelik
Aug 31 2010, 16:11
CYTAT(butch17 @ Aug 31 2010, 08:47)

Jeżeli Grosicki zostaje to dobra wiadomość dla Jagielonii, może to kwestia nowego sponsora i Jaga nie musi dopinać budżetu wyprzedażą.
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,8310635,...istrzostwo.html trochę mi brakuje jakiejś deklaracji na temat stadionu, bo ja na dzień dzisiejszy LM na Konwiktorskiej sobie nie wyobrażam.
Będzie Stadion Narodowy w Warszawie gotowy:)
CYTAT(butch17 @ Aug 31 2010, 09:47)

ja sobie też nie wyobrażam LM na Konwiktorskiej ani na żadnym innym stadionie w Polsce i to bynajmniej nie z powodu infrastruktury

a na eliminacje LM i porażkę z Czechami, Słowakami, Estończykami, Łotyszami, czy na kogokolwiek innego tym razem trafi, to boisko Polonii jest jeszcze w sam raz
CYTAT(surelik @ Aug 30 2010, 08:16)

Dla mnie Jaga może być czarnym koniem sezonu (jeśli nie odejdzie wspaniały trener, Grosicki i Frankowski do innych klubów)
No i jak narazie jest tym czarnym koniem. Wczoraj wygrana z Wisłą i może być ciekawie w dalszej części sezonu.
I już Bakero nie ma w Polonii, po raz kolejny okazało się że prezes Wojciechowski do cierpliwych nie należy. Ciekawe czy w stosunku do Janasa będzie inaczej, a swoją drogą coś mi się zdaję że Janas podkop pod Bakero zrobił niezły, oby się na tym nie przejechał.
Skazany na pożarcie Lech Poznań ładnie powalczył w Turynie, szkoda tej straconej bramki w 45 minucie, bo mogło być jeszcze lepiej, ale bramka Rudnevsa w doliczonym czasie gry dała sporo radości
zaraki
Sep 18 2010, 22:00
CYTAT(Boba @ Sep 16 2010, 23:06)

Skazany na pożarcie Lech Poznań ładnie powalczył w Turynie, szkoda tej straconej bramki w 45 minucie, bo mogło być jeszcze lepiej, ale bramka Rudnevsa w doliczonym czasie gry dała sporo radości

generalnie mecz był ciekawy, bo był... słaby (pod względem gry w obronie - błędy z obu stron tragiczne)... ale racja walczyli i osiągnęli niespodziewany wynik, bo grali ambitnie... a poza tym - tutaj taka mała dygresja - w momencie jak przegrywali 1 bramką zaczęli grać 3 napastnikami, stawiając wszystko na jedną kartę, a nie zmienili napastnika na napastnika, a pomocnika na obrońcę
Lech wczoraj ładnie rozprawił się z Red Bullami. Zobaczymy czy uda się coś powalczyć w Manchesterze. Na razie całkiem nieźle to wygląda. Gdyby jeszcze Juve zgubiło punkty z Salzburgiem w następnej kolejce to może być ciekawie.
Remis 2:2 z USA, gra taka sobie, źle nie było szału też nie widać. Ogólnie to chyba jak większość jestem zdania, że wycieczka do Stanów za wiele dobrego naszej piłce nie przyniesie, no chyba tylko działaczom z PZPN, bo "pozwiedzają" kolejny odległy kraj.
No ostatnio fani Legii nie mieli zbyt dużo powodów do radości

więc rozumiem tą euforię

Ale jakby nie patrząc mecz nie był zbyt ciekawy, nie za wiele ciekawych akcji, nie za wiele strzałów. Legia wg mnie bramka trochę tak na pograniczu faulu, ale za to druga nieuznana chyba bardziej prawidłowo zdobyta niż pierwsza.
Co by nie patrzeć liczą się trzy punkty, ale ciężko z taką grą będzie doskoczyć legionistom do sensacyjnej czołówki ligi.
Jakieś tam prześwity dobrej gry legioniści mieli, ale to jeszcze nie jest to. Chociaż może ten mecz być przełomowym. Widzew zaskoczył ale in minus, praktycznie może tylko ostatnie 20 minut zagrał z zębem próbując doprowadzić do remisu, wcześniej bardzo blado. Dziś też ciekawe mecze w Ekstraklasie, jeśli LEch nie wygra to wg mnie nie zdobędzie już mistrzostwa, także grają z nożem na gardle.
McG.Ruslan
Oct 16 2010, 16:23
Nareszcie klasyk Legia -Widzew

bedzie sie dzialo ...Pisz do srodkowanie gol... koncowka znow na 3:2 dla Widzewa
CYTAT(JK_ @ Oct 16 2010, 12:08)

Jakieś tam prześwity dobrej gry legioniści mieli, ale to jeszcze nie jest to. Chociaż może ten mecz być przełomowym. Widzew zaskoczył ale in minus, praktycznie może tylko ostatnie 20 minut zagrał z zębem próbując doprowadzić do remisu, wcześniej bardzo blado. Dziś też ciekawe mecze w Ekstraklasie, jeśli LEch nie wygra to wg mnie nie zdobędzie już mistrzostwa, także grają z nożem na gardle.
No i po Lechu? 14 punktów straty do Jagielloni, wprawdzie mają jeden mecz zaległy ale ta strata już jest ogromna a mamy 9 kolejkę. Oczywiście wszystko jest do odrobienia, ale w takiej formie jednych i drugich ciężko im będzie. Bardzo dobrze też punktuje Korona, będzie ciekawy ten sezon.
kamilos1928
Oct 30 2010, 10:19
Jaga odjeżdża, ciekawe co teraz myśli sobie Wojciechowski jak Polonia z Janasem coraz dalej od 1 miejsca.
No i Lech dalej zadziwia w Lidze Europy, wczoraj już z Jose Maria Bakero na ławce trenerskiej odesłał z kwitkiem Manchaster City

. Teraz czas na Juve.
A co do trenera to zastanawiająca decyzja, Lech po fatalnych meczach rozbił w pucharze z Cracovię, rozbił w lidze Wisłę, ale trener Zieliński i tak stracił posadę. Zobaczymy jak się będzie wiodło Bakero.
butch17
Nov 8 2010, 08:49
CYTAT(JK_ @ Nov 5 2010, 15:32)

No i Lech dalej zadziwia w Lidze Europy, wczoraj już z Jose Maria Bakero na ławce trenerskiej odesłał z kwitkiem Manchaster City

. Teraz czas na Juve.
A co do trenera to zastanawiająca decyzja, Lech po fatalnych meczach rozbił w pucharze z Cracovię, rozbił w lidze Wisłę, ale trener Zieliński i tak stracił posadę. Zobaczymy jak się będzie wiodło Bakero.
Byłem widziałem

, na takim stadionie z taką atmosferą mecz ogląda się super, jeśli Lech wyjdzie z grupy to na wiosnę znowu wybiorę się do Poznania.
A co do postawy Lecha w lidze to ciężko mi to zrozumieć, pasuje postawić kontrowersyjną tezę że Ruch jest lepsza drużyną od Manchasteru City...
Wyniki Lecha niepokoją, bo ciężko jakąkolwiek logikę i przyczynę w tym znaleźć.
Ciekawym komentarzem może być transparent wywieszony przez kibiców Lecha: "Szanujcie kibiców. Najpierw cyrk z transferami, potem burdel z biletami, teraz szopka z trenerami." jeśli dobrze zapamiętałem.
Co do Bakero to uczciwie przyznał, że jeśli idzie o szkoleniowca to zasługi za pokonanie Man C. należą się Zielińskiemu, teraz pewnie będzie równie kulturalny i winą za porażkę z Ruchem tez się podzieli.
No tak Lech to taki nasz fenomen i strasznie dziwnie to wygląda. Nie pozostaje im nic innego jak powalczyć o utrzymanie i zdobyć Puchar Polski aby załapać się do Europejskich Pucharów.
Oglądałem wczoraj uważnie mecz Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk z uwagi na występ J.Popielarza, Polonia miała iść na Mistrza, ale jakoś nie widać tego. Sam Mierzejewski meczu nie wygra. Nie znam się dokładnie na niuansach dotyczących ustawień drużyny, ale Lechia dla mnie wczoraj taktycznie bardzo dobrze się zaprezentowała, nie była to gra widowiskowa, ale jak widać przyniosła komplet punktów.
A już dziś Wisła Kraków - Legia Warszawa, jeden z klasyków naszej ligi. Ciekaw jestem kto straci punkty. Wisła mnie nie przekonuje swoja postawą, ale myślę że dziś z Legią wygra.
piojab16
Nov 12 2010, 16:58
Ciekawostka: Legia od 13 lat nie wygrała przy Reymonta !! Ale dziś to się zmieni
CYTAT(piojab16 @ Nov 12 2010, 17:58)

Ciekawostka: Legia od 13 lat nie wygrała przy Reymonta !! Ale dziś to się zmieni

No musi jeszcze Legia trochę poczekać.
butch17
Dec 17 2010, 14:42
Po losowaniu 1/16 Ligi Europejskiej Lech chyba nie powinien narzekać Sporting Braga to co prawda vice-mistrz Portugalii i w Lidze Mistrzów wygrał m. in. z Arsenalem. Ja jednak uważam, że jeśli Lech nie wyprzeda podstawowych graczy w zimowym oknie transferowym i piłkarze dobrze przygotują się do rozgrywek na wiosnę to Lech jest w stanie awansować do 1/8, a tam najprawdopodobniej będzie czekał Liverpool. A taki mecz zobaczyć to już coś, choć nie wykluczam że i na Bragę się wybiorę, jeśli uda się zdobyć bilety.
No w tej fazie to po takim losowaniu trudno wybrzydzać. Lech pewnie liczył na kogoś bardziej marketingowego, ale na to musi poczekać do następnej rundy więc trzeba wygrać z Bragą. Szanse mimo wszystko stawiam na 60-40 dla Bragi ale liczę na kolejną niespodziankę w wykonaniu Lecha, oby tylko tych ruchów transferowych - wyjazdowych - nie było za wiele.
kamilos1928
Dec 25 2010, 11:36
No już Sławek Peszko blisko odejścia. Jeśli nie FC Koeln to jakiś inny klub pewnie bo kupi, bo klauzulę odejścia ma dość niską. A Lech "wzmocnił" się Ślusarskim, hmmm oglądałem kilka spotkań Cracovii w TV i szczerze powiem że nie wiem czym się kierowali włodarze Lecha, jest masa lepszych zawodników od niego, ale może trzeba za nich zapłacić a za Ślusarskiego nie. Pewnie wzmocni rywalizację w ataku, ale nie jest to piłkarz do gry na tym poziomie. No zobaczymy co będzie dalej i jak potoczą się sprawy w Wiśle, Legii, Jagielloni, Koronie ...
Wisła sprzedała Brożków, odszedł też Pawełek. Ciekawe jakie ruchy transferowe poczynią. Zapowiada się burzliwy okres transferowy w Wiśle i Lechu.
Kolejne roszada na stanowisku trenera w Polonii Warszawa
Ciekawe ile na tym stanowisku będzie pracował holenderski trener Theo Bos?
Czy ten nowy bodajze serbski napastnik Lecha nie przypominał wam Ziela?
kamilos1928
Feb 26 2011, 17:34
Wczoraj wystartowała Ekstraklasa, oglądałem mecz Arki z Wisłą i bardzo ciekawie zaprezentował się pozyskany Melikson, szybki, dobry technicznie, myślę, że będzie to jeden z najlepszych zawodników ligi. Dodatkowo dobrze zaprezentował się Małecki i Wilk. Genkov w ataku trochę tak niemrawy, ale zobaczymy w kolejnych meczach. Arka też źle się nie zaprezentowała, ale mając kilka sytuacji pudłowała niemiłosiernie. Nie mniej jednak kilku ciekawych zawodników tam jest, Bruma, Nol, Bozok. Liga zapowiada się bardzo ciekawie, wyrównanie.
Ciekawe jak dziś Lech wystartuje w lidze polskiej po dość słabym występie w Bradze. Mają nóż na gardle, bo już w pucharach europejskich nie grają, w Pucharze Polski są jedną nogą za burtą, a w tabeli ligowej na razie dołują.
kamilos1928
Feb 28 2011, 20:45
Lech to bym powiedział tak sobie wystartował. Oczywiście zgarnął komplet punktów, ale Widzew pokazał się z dobrej strony i mógł te punkty urwać poznaniakom. Mnie osobiście Lech pod wodzą Bakero nie przekonuje narazie. Zobaczymy co będzie dalej, ale będą grać pod ogromną presją, a każdy błąd może ich wiele kosztować.
A w Polonii J.W. już wytyka błędy Bosowi i prawie odsyła Smolarka do "Klubu Kokosa" heh tam to jest zawsze ciekawie
McG.Ruslan
Feb 28 2011, 21:04
Ogolem liga nie zaskoczyla no moze Cracovia ,wiele bramek ,waleczny Widzew beskuteczny z tym nowym nabytkiem(Lotysz).Malo bramek, nie wielu polskich pilkarzy, co w po nie ktorych klubach .
Wczoraj oglądałem skróty meczu Widzew - Korona, tan młody gruzin ładnie sobie poczynał, ale daleki jestem od tego by twierdzić że będzie jedną z gwiazd ligi, bo pół roku temu w Cracovii ten Ntibazonkiza czy jak mu tam też pierwsze mecze szalał, a później nie błyszczał już tak. Mecz Bełchatów - Jagiellonia nie najlepszy. Lech ładnie w końcówce wypunktował Arkę. A dziś czyżby koniec Bosa w Polonii? Bo porażki z Legią JW na pewno nie zniesie

Ja choć L nie kibicuje to chciałbym aby dziś wygrała.
kamilos1928
Mar 6 2011, 19:10
Ne takie mecze, na takich stadionach, przy pełnych trybunach to można oglądać. Bardzo ciekawe derby Stolicy.
Czekamy na ruch JW
a JW jakby nie był sobą, bo oświadczył, że cokolwiek zrobi Bos to zostanie w klubie do końca sezonu. Ale słusznie ktoś zauważył, że nie powiedział na jakim stanowisku zostanie

,
kamilos1928
Mar 20 2011, 12:44
Ale jednak był sobą i Bosa nie ma już, a drużyna jak przegrywała tak przegrywa. Chłop widać się uczy na razie piłki nożnej, kasa to nie wszystko. Liczy się też zaufanie, atmosfera i czas, którego trzeba aby drużyna zgrała się, a tego w Polonii nie ma i pewnie nie będzie.
Zaczęła wygrywać Cracovia i po cichu liczę, że się utrzymają. Do spadku wytypowałbym Polonię Bytom i tą warszawską też chętnie bym spuścił.
No można powiedzieć, że Wisłą powoli może przymierzać mistrzowską koronę. Pozostałe drużyny pretendujące do mistrza prezentują formę nie uprawniającą ich nawet do gry w europejskich pucharach. Wczoraj słabe spotkanie Polonia - Lech, warszawiacy pomału wychodzą z dołka za sprawą Jacka Zielińskiego, któremu chyba zbyt wcześnie podziękowano w Poznaniu. Lech z Bakero stacza się coraz niżej. Arboleda niby dostał tam ciosy, ale kładł się po nich i wywijał nogami jakby mu nogę czy głowę urwali. Wierzę w wyjaśnienia Ebiego że prowokował cały czas, i taki pajac ma reprezentować Polskę? Ani polskich korzeniu, ani formy, ani jaj.
kamilos1928
Apr 19 2011, 13:08
Wisła prezentuje się najrówniej i nie powinna mieć problemów. W meczu Lech - Legia wg mnie lepsi byli warszawiacy, ale kolejny raz polegli . Odżyłą Jaga i jest na dobrej drodze do vicemistrzostwa. A walkę o Puchary toczy spora ilość druży, nie przypominam sobie by liga była tak wyrównana.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.