Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EURO 2008
Karpaty Krosno > Inne > Sport
Stron: 1, 2, 3
I_KKS
Dokonano podziału na koszyki EURO 2008

KOSZYKI

Najgorsza grupa w jakiej możemy zagrac to wg mnie:

Anglia
Polska
Dania
Belgia
Węgry
Białoru¶
Azejberdżan

A najlepsza to:

Grecja
Polska
Słowacja
Łotwa
Estonia
Mołdawia
San Marino
escude
1. Portugalia
2.Polska
3.Serbia i Czarniogóra
4.Belgia.
5.Finlandia
6.Azjeberdzan
8.Kazastach

No nie wiem co powiedziec,bedzie bardzo ciezko dry.gif
M_Zawodzie
Szanse na 2 miejsce w grupie s±...wydaje mi sie że poza Portugali± reszta jest w naszym zasięgu.
Leniu
Będzie ostra walka od pierwszegp do ostatniego meczu.

Portugalia
Polska
Serbia i Czarniogóra
Belgia

Pomiędzy tymi 4 drużynami rozegra sie walka o awans. Niestety mam złe przeczucia i s±dze, że dalej nie uda nam się wej¶ć do ME. Zajmiemy 3 miejsce za Portugalia i Serbi±. Chociaż z drugiej strony jedno potknięcie przeciwników może całkowicie odmienić końcowe miejsca w tabeli. Troche zamieszania może wprowadzić Finlandia, z któr± wygrać będzie ciężko, szczególnie na wyjeĽdzie. Reszta drużyn to komplet punktów w kieszeni.
mariuszKKS
Będzie tak jak na ostatnich Mistrzostwach Europy, czyli Polska nie wyjdzie z grupy dry.gif
mi¶qu
Musimy wreszcie wyj¶ć z grupy wink.gif ...bo to przesada ,zeby Polska nigdy grała w historii w ME mad.gif

Grupa bardzo wyrównana i nikogo lekceważyć nie można,koncentracja w każdym meczu i będzie dobrze rolleyes.gif
JEDLICZE
Grupa wedlug mnie przezajebiscie przejebana do ogrania na 90% Azery i Kazachy a reszta duzyn naprawde dobra i nizapominajcie o Belgi to jest tez bardzo dobra druzyna dry.gif
Łazar1928
Anglia
Polska
Dania
Belgia
Słowacja
Białoru¶
Grecja
Portugalia

grupa z tymi druzynami byla by koszmarem
KrzysiekGitara
W±Tpie że wyjdziemy z grupy :/
mi¶qu
Jak dla mnie najbardziej wyrównana grupa, wyj¶ć wreszcie musimy, bo to wstyd aby tak duży kraj jak Polska nigdy nie grał w ME huh.gif wink.gif bedzie trudno ,ale wierze w awans, Portugalie przecież da się ograć.....
JK_
Dla nas Mistzostwa ¦wiata już się skończyły więc trzeba my¶leć co dalej. Strach my¶leć o meczach z Portugali±, bo z technicznie graj±cymi zespołami nie radzimy sobie kompletnie.

No i kto selekcjonerem ??

Leo Benhacker
Nevio Scala
czy jaki¶ serb czy tam chorwat ?
czy kto go tam wie jeszcze ?

wg mnie będzie jaki¶ Polak bo Listek i cała pzpnowska elita będ± się bali zatrudnic kogos z zagranicy bo taki trener nie da sobie pluć w kasze no i jest spoza tego całego układu a wiadomo że wybior± kogo¶ kogo zaakceptuj±. a może Janas zostanie >? hehe

Zreszt± po tym jak jeden z wyższych rang± członków PZPN niejaki Stanek miał bronić zatrzymanego działacza za kupowanie meczy już nic mnie nie zdziwi!

PZPN PZPN je...ć je...ć PZPN !!!
JK_
No to można powiedzieć zaczynamy operacje EURO 2008.

Dzis towarzysko z Dani±. Ciekawe jak się spisz±chłopaki pod wodz± "Don Leo" rolleyes.gif
R_1928
Nowym kapitanem reprezentacji został Żurawski... dry.gif Do tej pory kapitanem, była osoba która rozegrała najwięcej spotkać w reprezentacji, teraz jak mówi holenderski szkoleniowiec, ma to być swoisty łącznik między trenerem, a drużyną. Zobaczymy co z teog wyjdzie.
Uważam, że ten mecz zakończy się skromną wygraną Polski 1:0, lub 2:1.

Fler
No ciekawe jak nasi kopacze wypadna dzisiaj w meczu z Dunczykami ja mysle ze moze jakis remisik bedzie bo na zwyciestwo raczej nie licze choc szanse sa zawsze biggrin.gif
czelu
Skład:

--------------------------------------Jerzy Dudek----------------------------------

Michał Żewłakow,--------------- Jacek B±k,-------------. Mariusz Jop,------------Seweryn Gancarczyk

Euzebiusz Smolarek,---------- Mirosław Szymkowiak,-------------Arkadiusz Radomski------ Jacek Krzynówek -

----------------------------Maciej Żurawski-----------------------------------Tomasz Frankowski---------------\

Bez niespodzianek. Mam nadzieję, że debiut Leo wypadnie dobrze.
JK_
ja nie o seniorach a o juniorach U-21. Wygrali z Łotw± 3-1 ale mniejsza o aspekt sportowy. Ilu było widzó na tym meczu ? Mysle że takie spotkania powinny odbywać się w mniejszych miastach oczywiscie stadion musi spełniać wymogi ale tam by co¶ ludzi przyszło a w Warszawie nikogo taki mecz nie obchodzi.
Fler
Oj słabiutko wypadli nasi kopacze niektorzy to jusz powinni sobei dac spokój z reprezentacja teras kolej na młodszych typu Błaszczykowski Janczyk itp...licze ze Leo cos zdziała bo to pierwszy mecz dopiero był dry.gif
R_1928
2:0 dla Duńczyków dry.gif
Benek
A miało być tak pięknie ...
KrzysiekGitara
Dania - Polska 2:0 (1:0)

Bramki: Bendtner (33 min.), Rommedahl (63 min.).

Żółta kartka - Jop. Sędzia - Tony Asumaa (Finlandia).

Dania: Soerensen - Jacobsen, Gravgaard, Agger, N. Jensen - Gravesen, Wuertz (52 min. - Helveg), Kahlenberg (46 min. - C. Jensen) - Rommedahl (75 min. - Lovenkrands), Bendtner (67 min. - Junker), Joergenssen (77 min. - Kristiansen).

Polska: Dudek - Żewłakow, B±k, Jop, Gancarczyk (46 min. - Golański) - Smolarek (64 min. - Jeleń), Szymkowiak (75 min. - Mila), Radomski, Krzynówek - Żurawski, Frankowski.

W towarzyskim spotkaniu rozegranym w Odense piłkarska reprezentacja Polski przegrała z Duńczykami 0:2 (0:1). Mecz był debiutem w roli selekcjonera "biało-czerwonych" Holendra Leo Beenhakkera.
Ultrafan
No coż.. liczyłem na wygran± Polski ale to był tylko jak narazie debiut trenera. Może to tylko tak będzie jak z trenerem naszego klubu panem Białym, przypomnę pierwszy mecz zakonczyl się porażk± ze zarszynem a potem coraz kolejny mecz było o wiele lepiej;)
Boba
Nasza grupa eliminacyjna:

Belgia - Kazachstan 0:0 blink.gif
M_GZK
Niektórych zawodników trzeba po prostu wypieprzyć czym prędzej, bo już sie, że tak powiem przegrali. Tak jak napisał Fler trzeba jak najszybciej postawić na młodych, zdolnych. Ja wierze w Naszych chłopców, ale będzie bardzo ciężko w tych eliminacjach do Euro 2008...
grzesiek_gt
Owszem mecz był słaby, ale nie można tak odrazu zmieniac całego składu. Moze Błaszczykowski czy Brożki poradzili by sobie od początku, ale patrząc na niektóre debiuty młodych to widac że albo zjada ich stres bo nie są gotowi do reprezentacji albo myślą że samo powołanie robi z nich takie gwiady że więcej nie musza juz nic pokazywac. Taka jest niestety mentalnośc Polaków i szybko tego nie zmienimy. Patrząc na Anglików, Portugalczyków czy na inne kraje które maja dobre młodzieżówki i na ich system szkolenia to my jesteśmy daleko za murzynami. Bo u nas mlodzież (ta z której by coś wyrosło) marnuje sie po mało perspektywicznych klubach, bo Wisła czy Legia nie postawi na młodych bo ich na to niestac. W Polsce wszyscy chcą sukcesu od razu i na szkolenie (pożądne) młodziezy nie ma kasy. I znowu wraca ta głupia mentalnośc.

I jeszcze jedno patrząc na wczorajszy mecz młodzieżówki to nie mamy zawodników żeby odrazu pół składy wymieniac. Wczoraj jedynie w naszej reprezentacji zagrali jedynie Błaszczykowski i coś tam Szałachowski a reszta tylko statystowała.
czelu
Mecz bardzo słaby, Poza 20 minutami (poczatek drugiej połowy) gra była, co tu dużo mówić- bradzo słaba. Grali¶my chaotycznie. W obronie Jop zagrał znowu słabiutko (widać, że nie gra w FK Moskwa), Gancarczyk tez słabo (reprezentacja to chyba jeszcze za wysokie progi dla niego). O B±ku i Zewłakowie też trudno cokolwiek dobrego powiedzieć.

Pomoc-fatalnie. Nie wiem Co robili Szymkowiak z Radomskim na ¶rodku W ogóle nie pokazywali się kolegom z obrony do podania. Na bokach to samo. Jakie¶ przebłyski miał Krzynówek.

W ataku Franek nie wygladał najgorzej, ale to i tak jeszcze nie to, daleko obu naszym sanjper± do optymalnej dyspozycji.

Je¶li to miała być selekcja negatywna, to z Finlandi± zobaczymy zupełnie inn± jedenastkę
W pierwszym meczu naszej grupy Belgia- Kazachstan 0-0

[ Dodano: 17-08-06, 10:23 ]
A i jeszcze co¶. Irytował mnie Szpak. Cały mecz mówił ROMENDAL, a on nazywa się DENNIS ROMMEDAHL wink.gif Ale to w końcu Szpakowski cool.gif
Fler
Z reprezentacja bedzie dobrze jesli tylko Leo da jusz spokój niektorym zawodnikom i przestanie ich powolywac a sadze ze tak zrobi teras kolej odmłodzic kadre w 50% a kto sie nadaje zostawic z starszych no i mysle ze ktos dostanie powołanie z naszego klubu bo jak to tak pomijac graczy tak wielkiego klubu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
czelu
Leo¶ powołał kadrę. Grzesio dostał powołanie, ale na kadrę nie pzyjedzie, bo ma jaki¶ chrzest

bramkarze:
Jerzy Dudek (Liverpool FC), Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa), Artur Boruc (Celtic Glasgow);

obrońcy: Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Mariusz Jop (FK Moskwa), Jacek B±k (Al-Ryyan), Paweł Golański (Korona Kielce), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Marcin Wasilewski (Lech Poznań);

pomocnicy: Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), Arkadiusz Radomski (FK Austria Wiedeń), Sebastian Mila (FK Austria Wiedeń), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów);

napastnicy: Tomasz Frankowski (Wolverhampton Wanderers FC), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Radosław Matusiak (GKS Bełchatów).

Ja to widzę tak

--------------------------------Boruc------------------------------------------------

Golański-----------------B±k-----------------(oby tylko nie Jop)----------Żewłak

Błaszczykowski-----------Sobol--------------????-----------------Krzynówek

----------------------Żuraw-----------------------Ebi (Franek???)-------------
Leniu
A ja chciałbym widzeć tak:

Boruc - Golański, B±k, Wasilewski, Żewłakow - Błaszczykowski, Radomski, Krzynówek - Smolarek - Żurawski, Jeleń
grzesiek_gt
moim zdaniem to w tej chwili chciałbym zobeczyc taki skład:

Kuszczak - Baszczyński, Głowacki, Golański, Żewłakow - Błaszczykowski, Radomski, Sobolewski, Krzynówek - Żurawski, Brożek

a z tych zawodników co dostali powołanie to cos takiego:

Boruc - Żewłakow, Głowacki, B±k, Golański - Blaszczykowski, Radomski, Sobolewski, Krzynówek - Żurawski, Frankowski
Leniu
Wstyd i hańba. Miało być tak pieknie, a jest co...?
Tak słabego meczu w wykonaniu naszych sie nie spodziewałem.

Dudek - pokazał, że to musi być koniec jego gry w kadrze bł±d przy pierwszej bramce i niezdecydowanie przy trzeciej
Głowacki - czysta głupota, po co trzyma go¶cia za koszulkę gdy ten wychodzi sam na sam i to wpolu karnym!!
Szymkowiak - zero kreatywno¶ci
Frankowski - też pokazuje, że nalezy go pomijać przy ustalaniu składu
Błaszczykowski - w klubie na tak, w reprezentacji na nie
Krzynówek - ambicjami samymi to nic nie ugra
Radomski - w defensywie ok, ale gra do przodu to nie jego działka
Wasilewski - wg mnie zagrał przyzwoicie
Żewłakow - stały niezmienny, w miare dobry poziom
Żurawski - bez dobrego wsparcia to nie pogra
B±k - raz na wozie raz pod

Na mecz z Serbi± widze takie ustawienie:
Kowalewski - Golański, Wasilewski, Jop, Żewłakow - Jeleń, KaĽmierczak (Garguła), Radomski, Krzynówek - Żurawski, Matusiak
czelu
Nasi zagrali tragicznie mad.gif W ogóle nie atakowali, Finowie stali przez cały mecz na swojej połowie w siedmiu i wykorzystali trzy nasze prezenty.
Pierwszy gol i wiadomo....Dudek (Leo ma juz wystawić Gibona, a nie znajomego- Jurka)
Drugi gol i wiadomo.... Głowacki (mógł powstrzymać do już na pocz±tku akcji, a jak chcaił faulować to może nie w polu karnym )
Trzeci goli i tu popisał się nasz cały zespół Brawo!!

Jeleń zagrał dobrze. Franek tragedia.
A B±k był najgorszy już przed M¦ mówiłem, żeby wypie***lał z kadry. On miga się od gry ehh szkoda gadać.
Boba
onet.pl podał prawdopodobny skład reprezentacji na mecz z Serbami:

Kowalewski – Golański, B±k, Jop, Żewłakow – Jeleń, Radomski, Lewandowski, Krzynówek – Matusiak, Żurawski.

Radosmki z Lewandowskim w ¶rodku !! Nie pierwszy raz gramy dwom defensywnymi pomocnikami i chyba nigdy to nie przyniosło efektów. Ciężko to widze wieczorem.
Mc.Gregors
Dobrze na bramce Kowalewski oraz bramka w debiucie Matusiaka szkoda wyniku 1-1
Boba
Ogólnie dobry mecz ale brakuje zawodnika w ¶rodku. Praktycznie wszystkie akcje bokami. Kowalewski bardzoe dobrze bronił. Podobał mi sięGolański który często włanczał sie w ofensywę. Szkoda akcji Żurawia w słupek. Gra dużo lepsza ale Euro coraz dalej mimo ze to dopiero 2 kolejka. mad.gif
JK_
lipa. powinny być 3 punkty. ale faktycznie gra dużo lepsza.

widzów nawaliło na łazienkowsk±. wlasnie ogladam Francja - Wlochy stadionik pełny a na olsce jak na 3 lidze.

San Mariono - Niemcy 0-13 blink.gif niby przeciwnik słaby ale takie wyniki to rzadko padaj±
czelu
Nasi zagrali naprawde bardzo dobrze. Cała drużyna walczyła i biegała (a ostatnio nawet z tym było na bakier).
Gibon- super mecz. Grał ¶wietnie, ratował nas niejednokrotnie. Pokazał, że aktualnie jest o niebo lepszy od Dudka. Gra w klubie i widać to na boisku

Obrona- super boki. Szcezgólnie Golański. B±k z Jopem znów sł±bo. B±k miagał się od gr (jak zawsze <zly> ) a Jop jest po prostu tragicznie słaby.

Pomoc- Jeleń ¶wietny mecz. Krzynówek wraca do formy i myslę, że już z Portugali± będzie grał na wysokim poziomie. Radomski kolejny raz pokazał, że tylko co¶ gra jak ma obok siebie drugiego def. pomocnika. A co do Lewego, to zagrał na bardzo przyzwoitym poziomie.

Napad- Matusiak grał bardzo dobrze. Nie spodziewałem się tak udanego debiutu. Zuraw grał tak sobie, kiedy Maciek nie ma podań prostopadłych to nie może wykorzystać swoich walorów.

Niestety po raz kolejny wyszedł nasz największy mankameny, czyli po stracie gola stajemy i przestajemy walczyć
R_1928
Na bramce ¶wietnie grał Kowalewski, w bramkowej akcji serbów nie miał już szans, zawinili obrońcy. Poza tym dobry występ Krzynówka i Jelenia. B±k jak zwykle słaby, poza tym nie błyszczał Żurawski...
M_GZK
Mnie szczególnie podobała się gra Golańskiego - wła¶nie tak teraz graj± najlepsi boczni obrońcy ¶wiata, często przejmuj± rolę skrzydłowych, s± bardzo aktywni w akcjach ofensywnych (oczywi¶cie jeszcze mu dużo do takiego poziomu, ale jest na dobrej drodze); od zawsze mamy problemy z bocznymi obrońcami, ale Paweł jest teraz moim faworytem w Naszej kadrze. Najlepszy na boisku oczywi¶cie Kowalewski (mam nadzieję, że dadz± sobie spokój z Dudkiem). Na wyróżnienie zasłużyli także skrzydłowi (Jeleń i Krzynówek) - grali dobre spotkanie. Co do Żurawskiego to powinien strzelić na 2-0, a nie w słupek i praktycznie było by po meczu.
M_GZK
Chciałem skomentować powołania a wła¶ciwie brak powołanaia dla Tomka Kuszczaka... Powołnaych zostało 4 bramkarzy, ale golkiper Manu nie znalazł uznania w oczach trenera; Jerzy Dudek - N/C... blink.gif W ogóle szkoda gadać To jest tylko moje zdanie i każdy może mieć inne Dodam, że wierzę w NAszych, ale bardzo w±tpie, żeby co¶ mogli zdziałać w tych eliminacjach
KrzysiekGitara
My wygrywamy z Portugali±, a tu cisza w temacie rolleyes.gif

Zdecydowanie Polska była lepszym zespołem w tym pojedynku. Szkoda jednak zmarnowanych akcji, które napewno by podwyższyły wynik tego spotkania.
Ale liczy się tylko WYGRANA
Boba
Dokładnie licza sie 3 pkt.

POLSKA !!!!

Co za mecz. Portugalia była słabsza i zasłużone nasze zwycięstwo. Bardzo dobrze w ofensywie Bronowicki i Golański.

KrzysiekGitara
Co by gdyby nie Rasiak pięknie asystował Smolarkowi chyba w 18 minucie spotkania rolleyes.gif
grzesiek_gt
Najwyższy czas kopn±c Rasiakopolidisa w dupe. To co dzi¶ wyprawial to jeszcze chyba tylko Włodarczyk tak potrafi. ¦wietny mecz Żurawia tylko ten cholerny slupek mu przeszkodzil. O Smolarku nie ma potrzeby nic pisac. Dobrze zagrała cała obrona. ¦wietne akcje Błaszczykowskiego praw± strona i postawa Sobola w ¶rodku. Lewandowski mógł zagrac nieco lepiej no i dobra gra Kowalewskiego.
Leniu
Mi sie najbardziej podobała gra bocznych obrońców. Wreszcie zagrali tak, jak graj± boczni obrońcy ¶wiatowej klasy. Rasiak to rzeczywi¶cie porażka. Po za asysta nie miał nic. Z dwójki srodkowych pomocników Lewandowki przeszedł sam siebie (w pozytywnym słowa znaczeniu).
Fler
Reprezentacja odziwo bardzo dobrze zagrała kurcze prawie kazdy zawodnik grał na 100% swoich mozliwosci i w dodatku jest zwyciestwo z 4 druzyna globu blink.gif a i wynik był ładny ale mogłby byc jeszcze ładniejszy gdyby Zurawski trafił gola a nie w słupek i gdyby Rasiak podał dokładniej do Lewandowskiego to byłaby kolejna bramka i własnie Rasiak wczoraj zagrał troszke słąbo musze to przyznac ale nie bede mowił kto jak zagrał bo szkoda gadania a zreszta wygrali i to sie liczy biggrin.gif
bart_kks
W porownaniu z poprzednim meczem to Radomski byl chyba najslabszym ogniewm u nas, ale byl na tyle mocny ze nawet najlepszy Portugalczyk nie byl lepszy od Radomskiego!!! Żurawski,Smolarek i Bronowicki - po prostu klasa ¶wiatowa!!! W tym meczu nie mielismy zadnej slabej strony, wszystko nam wychodzilo. Oby to nie byl jeden mecz taki w tych eliminacjach, zeby byloi wiecej meczy z takim zaangazowaniem jakie pokazali wczoraj chlopaki!!! Ave KKS
M_GZK
Ja wierzyłem w to zwycięstwo od pocz±tku i każdemu mówiłem, że wygramy! rolleyes.gif W pierwszej połówce Potugalia nie istniała, Nasi zagrali najlepszy mecz w ostatnich latach, po prostu ich o¶mieszali; teraz musz± kolejne mecze grać tak jak wczoraj; moim zdaniem wychodzi tu wreszcie praca Beenhakkera Tak 3mać smile.gif
I_KKS
Takiego meczu dawno nie widziałem w naszym wykonaniu. Oby tylko nie był to jednorazowy wyskok. Teraz Belgia i mam nadzieje ż ekolejne punkty. Walk± i determinacj± można dużo zyskać.
I_KKS
Polska awansowała z 35. na 27. miejsce w rankingu Międzynarodowej Federacji Piłki Nożnej (FIFA). Prowadz± wci±ż Brazylijczycy, a na drug± pozycję z pi±tej awansowali mistrzostwie ¶wiata - Włosi. Na trzeci± lokatę spadła Francja.

miejsce , kraj , punkty , poprzednia lokata.

1. Brazylia 1560 1.
2. Włochy 1540 5.
3. Francja 1483 2.
4. Argentyna 1446 3.
5. Anglia 1370 4.
6. Niemcy 1339 8.
7. Holandia 1313 6.
8. Czechy 1253 7.
9. Portugalia 1224 9.
10. Hiszpania 1198 10.
11. Nigeria 1139 11.
12. Kamerun 1110 12.
13. Ukraina 1054 13.
14. Grecja 979 22.
15. Szwajcaria 978 14.
16. Szwecja 975 18.
17. Urugwaj 903 15.
18. WKS 893 19.
19. Meksyk 882 17.
19. Chorwacja 882 24.
21. Turcja 873 28.
22. Dania 872 16.
23. Rumunia 870 25.
24. Ghana 826 25.
25. Egipt 810 27.
25. Szkocja 810 34
27. Polska 804 35.
28. Tunezja 802 31
29. Paragwaj 787 21.
29. USA 787 29.
32. Serbia i Czarnogóra 767 32.
47. Belgia 583 50.
56. Finlandia 530 61.
119. Armenia 219 112.
128. Azerbejdżan 190 117.
135. Kazachstan 173 120.
M_GZK
Już niedługo bo za 8 dni zagramy kolejny mecz eliminacyjny na wyjeĽdzie z Belgi±. My¶lę, że nie będzie to wygl±dało tak jak z Portugali±, ale najważniejsze jest zwycięstwo. Nie twierdzę, że styl jest nieważny, ale to będzie inny mecz. Zagramy bez Kowalewskiego (kartki), Golańskiego, Radomskiego (kontuzje) - wszyscy grali w pierwszej ,,11" w meczu z Portugali±, a także bez Jelenia, który ci±gle się leczy... Można dodać także Głowackiego i Jopa, który też maj± kontuzje (akurat s±dzę, że Jop i tak teraz nie miałby większych szans się załapać). Tak więc podsumowuj±c mimo wszystko Nasi musz± i zdobęd± 3 pkt, żeby dalej liczyć się w walce o awans do ME.

Orzeł Biały moim znakiem, jestem dumny, że urodziłem się Polakiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.