Jutro losowanie grup wiec warto juz zalozyc temacik o World Cuo 2006.
Fajnie by było jak bysmy trafili np na Mexyk,Togo i Arabie Saudyjska wtedy to nasza reprezentacja miała by bardzo duze szans na awans do kolejnej fazy mistrzowst no ale zobaczymy kogo dostaniemy
Coś mi sie wydaje, że trafimy na Brazylie albo Niemcy. Chciałbym w grupie mieć Togo bądź Ghane, Iran też nie wydaje sie być taki silny.
Ja mowie ze bedzie taka tabela:
1.Włochy
2.POLSKA
3.Ekwador
4.Trynidad i Tobago
Taka grupa nie byla by taka straszna, nie chialbym żebyśmy trafili na Argentyne, mam nadzieje że jutrzesze losowanie wypadnie dla nas dobrze, wydaje mi sie że Polska wpczeciwieństwie do statnich mistrzostw pokaze się z duzo lepszej strony
grzesiek_gt
Dec 8 2005, 22:21
A ja mam nadzieję że w losowaniu trafimy na:
1. Brazylię (bo to w końcu najlepszy zespół świata i chciałbym zobaczyc jak nasi podejdą do tego meczu i jak go zagrają)
2. Australię
3. Koreę Płd. (pokażemy im wreszcie jak naprawdę Polacy potrafią uprawiac football)
Chociaż zamiast Brazylii mogłaby byc Anglia, bo może jakbyśmy zagrali pełnym optymalnym składem to bylibyśmy w stanie pokazac tym sku....... jak sie piłkę kopie.
to tyle ode mnie
dziękuje
mariuszKKS
Dec 9 2005, 20:05
:/ napewno trafią na jedną z tych lepszych dryżyn:(, czyli, Argetntyna, niemcy,..itp
grzesiek_gt
Dec 9 2005, 22:11
Jakbys mariusz zgadł
Grupa A
1. Niemcy
2. Kostaryka
3. POLSKA
4. Ekwador
Jedna z trzech grup śmierci. Pozostaje nic innego jak tylko sie modlic żeby nasi podeszli do tych meczów na 200% zmobilizowani bo w przeciwnym razie będzie jeszcze gorzej niz w Korei. Jedyne co mnie cieszy to to że będziemy mogli zmierzyc się ze Szwabami. Może sie uda. Nie pozostaje nic jak tylko wierzyc i czekac do czerwca.
grzesiek_gt
Dec 9 2005, 22:49
9 czerwca. czyli już pierwszego dnia mistrzostw gramy z Ekwadorem. 14 z Niemcami, a o ile sie nie myle 20 z Kostaryką. A wszystko co jest w tym najlepsze to to że z Niemcami gramy w Dortmundzie, a Smolarek jest tam prawie jak Bóg. I hattricka na Westfallen Stadion już zaliczył, teraz czekamy na następnego.
RoBsOn
Dec 10 2005, 00:59
QUOTE(RoBsOn @ Dec 8 2005, 06:39 PM)
Ja mowie ze bedzie taka tabela:
1.Włochy
2.POLSKA
3.Ekwador
4.Trynidad i Tobago
[right][snapback]5945[/snapback][/right]
No i trafilem ekwador!!
mysle ze bedzie walka do samego konca o 2 pierwsze miejsca miedzy POLSKA,szwabami i ekwadorem(mysle ze wyjdziemy!! i mam taka nadzieje!!)
pierwszy mecz z Ekwadorem zadecyduje o wszystkim. jesli nie wygramy to bedzie ciezko. Niemcy poza zasięgiem. z Kostaryką powinniśmy sobie poradzic. Oby tylko nie była taka forma jak 4 lata temu.
Grupa jeszcze słabsza niż na poprzednich mistrzostwach. Bo USA i Korea to lepsze zespoły od Ekwadoru i Kostaryki. no chyba ze któras z tych drużyn zrobi taka furrore jak koreanczycy. A moze to Polska zrobi furrorę
W Grupie B Anglia i Szwecja faworytami, jedynie Paragwaj może cos namieszac. T&T bez szans.
Grupa C: Bardzo mocna. Argentyna, Holandia, Serbia i Wybrzeże Kości Słoniowej. Tu stawiam an jakąś niespodzinke.
Grupa D: To taka nijaka grupa z Meksykiem, Iranem, Angolą i Portugalią.
Grupa E: Grupa śmierci. Włosi i Czesi powinni wejść, ale Ghana i przedewszystkim USA mogą zamieszac.
Grupa F: Tez bardzo ciekawa grupa. Brazylia pierwsza, a pozniej wszystko moze sie zdarzyc (Australia, Chorwacja, Japonia).
Grupa G: Francja zdecydowanie. Korea i Szwajcaria powalcza o 2 miejsce. Togo ? Gdzie to k... jest ?

Grupa H: Hiszpania i Ukraina. Tunezja i Arabia raczej nic nie zdziałają.
escude
Dec 10 2005, 10:15
JA myśle że możemy powalczyc nawet o 1 miejsce,ale pozniej czeka juz Anglia albo Szwecja,czyli nieciekawie,ale zobaczymy jak to bedzie,jeszcze pol roku.
4 lata temu tez były rozważania z kim dalej a jak wyszło ...
Grupa bardzo ciekawa. Mecze z Ekwadorem i Kostaryką powinniśmy wygrać, ale znając życie może być różnie ... Natomiast mecz z Niemcami będzie bardzo ciekawy zarówno pod względem piłkarskim jak i kibicowskim !
P.S. Wybiera się ktoś już z Was na 100% na MŚ ?
Remis z Niemcami to bedzie cud!Wydaje mi się ze Polska wygra z Ekwadorem ale z Kostaryką może być ciężko i możliwy remis.Stawiam na II miejsce w grupie dla polski.
Fakir, powiedz mi komu będziecie (Ruch) kibicować podczas meczu Niemcy - Polska ?
P.S. Polska to też kraj tak jak i Niemcy, więc pisz go z dużej litery
mariuszKKS
Dec 10 2005, 15:27
z Ekwadorem Polacy wygrali w sparingu 3:0. Więc na mistrzostwach sprawa powinna być jasna. z Kostaryką też powinni wygrać, z Niemcami byłoby dobrze gdyby zremisować! Moim zdaniem wyjdą z Grupy na 2 miejscu!
Fajnie by było z Niemcami wygrać.........zlac im dupy w Dortmundzie..Ebi w roli głównej.Po wyjściu z grupy będzie już naprawdę cieżko pokonać Szwecję,Anglię lub Paragwaj,nie widze za wiele szans,szczególnie z naszymi europejskimi "przyjaciólmi" na których ciagle trafiamy.
Kogo chętnie zobaczylibyście w kadrze na MŚ?? Kogo powinień wziąść Paweł Janas?? Podawajcie swoje typy.
Oto moje.
Bramkarze:
- Boruc (Kuszczak, Dudek)*
Obrona:
- Baszczyński (Kuś)
- Rząsa (Dudka)
- Jop (Bosacki)
- Kłos (Bąk)
Pomocnicy:
- Smolarek (Gorawski)
- Krzynówek (Zieńczuk)
- Szymkowiak (Sobolewski)
- Radomski (Kaźmierczak)
Napastnicy:
- Żurawski (Piechna)
- Frankowski (Saganowski, Włodarczyk)
* w nawiasach rezerwowi
Bramka Boruc(Dudek,Kowaleski)
Obrona Baszczynski(Zewłakow)
Adamski(Rzasa)
Jop(Bak)
Głowacki(Kłos)
Pomoc Smolarek(Delura)
Krzynówek(Kosowki)
Szymkowiak(Kazimierczak)
Sobolewski(Radomski)
Atak Zurawski(Piechna)
Frankowski(Olisadebe,Saganowski)
To sa moje typy
0-1 z jankesami pokazało że nie jest tak wspaniale. Jeszcze sporo czasu ale niektórzy chyba przeszli obok meczu.
a tak jeszcze mi sięnasuneło w jakich warunkach teraz zagramy. z ekwadorem na wodzie, z usa na śniegu ..............
mariuszKKS
Mar 10 2006, 23:41
ja chciałbym taką kadrę na mistrzostwa
------------
Bramkarze
1.Boruc
2.Dudek
3.Kowalewski
-------------
OBRONCY
4. Baszczyński
5. Głowacki
6. Bosacki
7. Bąk
8. Rzasa
9. Jop
----------------
POMOCNICY
10. Szymkowiak
11. Lewandowski
12. Krzynówek
13. Sobolewski
14. Radomski
15.Kazimierczak
16.Zieńczuk
----------------
NAPASTNICY
17.Zurawski
18.Niedzielan
19.Frankowski
20.Piechna
21. Rasiak
Dziś kolejny spprawdzian z Arabią Saudyjską:
11 na ten mecz :
Dudek – Baszczyński, Kłos, Bąk, Dudka – Błaszczykowski, Sobolewski, Mila, Krzynówek – Sosin, Jeleń.
Ciekaw jestem występu drugiej lini, w aaku ci panowie raczej nei mają szans się załapać na mundial.
O ile Jelenia lubie i szanuje, tak Sosin dla mnie w kadrze na mecz z Arabią jest chyba nieporozumieniem. Sorry Janas ale czy nie mamy lepszych zawodników do sprawdzenia ... ?
No i Sosin bohaterem. Mimo wszystko nie sądze aby pojechał na mundial. Jeleń ładnie się pokazał. Krzynówek dobra druga połowa. Mila to nieporozumienie, kompletnie nic nie gra.
Oglądam właśnie sport w wiadomościach i podają jednastkę na "dziś" na mistrzostwa świata. Rasiak w ataku !!!! Paweł ja juz nie wiem co ty robisz ?!
bobusiachuj
Apr 23 2006, 22:04
Ogólnie to ciężko będzie się dostać na te mecze , pozostaje oglądanie Polsatu Sport lub tvp1 i tvp2.
tadziu czekolada
Apr 24 2006, 18:06
Nie potrafię zrozumieć Janasa, Rasiak u niego pewniak, a o Saganowskim nie chce słyszeć - to jest paranoja.
W końcu Pinokio zawsze miał fory u Dżepetta... A co do powołania Sagana do kadry, to Janas jest chyba naprawde ślepy. No ale niestety nic nie wskuramy ...
grzesiek_gt
Apr 24 2006, 19:01
Jeśli chodzi o napastników to nigdy nie brałbym Rasiaka, Piechny czy Sosina. O Rasiaku to chyba wszyscy wiedzą jak gra. Piechna tyle co w meczach ze słabszymi drużynami ma okazji to może 20 % wykorzystuje (ale w meczu z Wisła już okazji żadnej nie miał). Sosin gra w takiej lidze że Rasiak strzelałby tam 2 razy więcej bramek niż on.
Mamy Żurawia, miejmy nadzieję że Franek się w końcu przełamie (ale nawet jak się nie przełamie to i tak jest dużo więcej wart niż Rasiak). Nalezy jeszcze powołac Sagana, bo prawie w każdym meczu bramki strzela (tym bardziej warto go powołac bo Vitoria Guimaraes nie jest jakimś dobrym klubem a Sagan bramki wszystkim strzela). Jest jeszcze Niedzielan (nawet jakoś sobie na wiosne w lidze holenderskiej radził i troche bramek strzelił). A zawsze jest w obwodzie Smolarek który pojedzie na MŚ na pewno i może grac na pomocy i w napadzie.
Wczorajszy mecz z Litwą to tragedia. Połowa zawodników udowodniła, że ich wyjazd na mundial to pomyłka. Jedynym dobrą rzeczą po meczu jest fakt, że w końcu znaleźliśmy zawodnika na lewą obronę.
Noty w skali (1-10):
Dudek - jakby nie on wpadłoby dużo więcej 8
Kuś - mało błędów, czasami angażował sie w akcje ofensywne 6
Jop - niezbyt pewny, ale swoje zrobił 6
Lewandowski - tylko jedna udana akcja w ataku, poza tym nie widoczny 5
Gancarczyk - dużo grał do przodu, waleczny, przyszłość kadry na lewej obronie 8
Bonin - ile razy przy piłce, tyle strat 2
Szymkowiak - rozgrywał, ale dużo z tego nie wychodziło 6
Mila - ambicje ma, ale reszta to tragedia 5
Kosowski - biega, biega i na tym kończy sie jego gra, żadnej celnej wrzutki 5
Sosin - kompletnie nie widoczny 4
Frankowski - zupełnie nie w formie, jedyne celne zagrania były na 3-4 metry 3
Fabiański - grał za krótko -
Baszczyński - wniósł troche ożywienia 6
Bosacki - pewnie grał w obronie, mało błędów 6
Sobolewski - niczym nie zachwycił 5
Rasiak - jedna składna akcja 4
Słabo się zaprezentowalismy a warto dodac ze Litwa wystąpiła zawodnikami grającymi w lidze litewskiej!
Dudek, Gancarczyk, Baszczyński. Reszta ponizej oczekiwań.
mariuszKKS
May 3 2006, 14:31
Jeśli będą grali na mistrzostwach tak jak we wczorajszym meczu, to szkoda jechać. A coś mi się wydaję że ten mecz wrózy słabą formę. Przypomnijcie sobie mecze Polski przed MŚ w 2002 roku, porażka 0:2 z Japonią i 1:2 z Rumunią. Oby to się tylko nie sprawdziło.
tadziu czekolada
May 3 2006, 16:43
Kosowski, Dudek,Gancarczyk, a reszta kiepściutko.
grzesiek_gt
May 3 2006, 18:50
Najbardziej widac że niektórzy z naszych piłkarzy nie graja w klubach po Kosowskim. Zdecydowanie brakuje mu szybkości i wytrzymałości, a i tak we wczorajszym meczy był jednym z lepszych zawodników. Bardzo dobry debiut Gancarczyka, chociaż w pierwszej połowie mógł zagrac lepiej. Bardzo dobry mecz Dudka, wiele interwencji w polu bramkowym nie miał, ale świetne wyczucie co do wyjśc na przedpole. Szymkowiak zagrał też dobrze, ale nie miał z kim grac kombinacyjnej piłki - do tego potrzeba mu Żurawskiego. Baszcyński ożywił grę w drugiej połowie. Razem z Gancarczykiem świetnie chodzili na bokach. Fatalny mecz Bonina, Kusia, Sosina, Mili, Lewandowskiego. Kiepska zmiana Rasiaka, ale czy on dał kiedyś dobrą zmianę

. Dobrze zagrał też Bosacki - może coś z niego w przyszłości w kadrze będzie. Sobolewski ostatnio z meczu na mecz gra coraz lepiej. Miejmy nadzieję że Frankowski się w końcu przelamie i coś strzeli, a potem możre już pójdzie z górki.
a ja sie wogole zastanawiam po co powoływac na kadre zawodnikow ktorzy nie graja w swoich macierzystych klubach
a wracając do naszego meczu to jak Polacy nie będą grac tak jak w spotkaniu z litwą na mistrzostwach to bedzie wielka kompromitacja
KrzysiekGitara
May 4 2006, 20:03
4-0 z Wyspami Owczymi.
2 bramki Rasialdinho
1 Mila
1 Saganowski
Dziś ogłoszenie kadry na World Cup.
grzesiek_gt
May 15 2006, 19:59
Póki co to nie będe komentował poszczególnych nominacji Janasa, ale powiem tylko tyle że czekamy na nowego trenera reprezentacji. Heniu ratuj.
escude
May 15 2006, 20:12
Moim zdaniem Janas wie co robi,po co dudek,skoro nie gra wogule,Franek,tu mnie troche zdziwilo,ale JAans dobrze mowil ze Na ms nie jezie sie za zaslugi tylko kto jest w najlepszej formie,Giza moim zdaniem nieporozumienie,Gancarzykmoze byc objawieniem,ciesze sie z Brozka,i Jelenia.Nic tylko czekac na wyniki
Jurek niegrając w klubie jest lepszy od Boruca a napewno od Kuszczaka i Fabiańskiego. Janas jeszcze się o tym przekona!
Sorry ale jeśli podaje taką argumentację w jego przypadku to co w kadrze robi Mila i Kosowski! Przecież oni to już całkiem są bez formy.
Liczyłem też że w kadrze znajdzie się Saganowski!
Lewandowski na środku zamiast Kłosa???
Trener decyduje i odpowiada oby miał rację.
W Polsacie Janas powiedzial tak: "decyzje podjalem wieczorem w swoim pokoju" na co moja dziewczyna ,ktora pilka tak naprawde sie nie interesuje skomentowala tak: "chyba sie niezle facet w tym pokoju najebal !" Mam nadzije >ze pierwszym bramkarzem (choc bardzo w to watpie bedzie Kuszczak), bo z "borsukiem" w skladzie kazda wrzutka lub rzut rozny bedzie "smierdziec" golem! druga sprawa to brak Franka. Ale jest przecierz Mila i Rasiak wiec nie ma sie co martwic!Final jest nasz!!!
tadziu czekolada
May 16 2006, 07:37
Paranoja co zrobił Janas.Franek jest bez formy to fakt, ale gra w swoim klubie a Mila? nie mieści sie nawet na ławie, gorawski tyle co po kontuzji, szkoda gadać...Brożek strzelił tyle goli w lidze polskiej co Sagan w portugalskiej...Kłos też bez formy?aFabiański lepszy od Dudka? Oby Janas miał racje , ale może mu zabraknąć doświadczenia tych zawodników.
Kosowski? Mila?? Lewandowski?? Rasiak????
Zamiast Mili - Burkhardt
-II- Lewandowskiego - Kłos
-II- Rasiaka - Saganowski
Dudka, Gancarczyk, Jeleń - Wybory dobre
Fabiański, Brożek, Giza - przyszłość kadry trzeba na nich postawić
Frankowski pół roku bramki nie strzelił i nie ma pewności, że na MŚ by sie przełamał. Dudek wogóle w klubie nie gra, a na treningach to nie to samo co w meczu.
A wedłgu mnie Janas zrobił dobrze ze nie powołał Franka on jest bez formy nie zdobył bramki jusz od ponad pół roku a tu nie chodzi oto kto jakie ma nazwisko lecz kto w jakiej jest dyspozycji bo na mistrzostwa musza jechac gracze w dobrej formie
grzesiek_gt
May 16 2006, 17:40
Po przemyśleniach wydaje mi się że Janas w połowie podjął dobre decyzje postanawiając wziąśc jednego dobrego bramkarza, a nie dwóch, ale to ta pierwsz połowa, bo druga jest taka że każde wyjście boruca do dośrodkowania czy do rogu to będzie strach żeby bramka nie padła. Mimo iż Dudek nie gra w klubie jest lepszy od boruca - doświadczenie robi swoje. Dobra decyzja o powołaniu Dudki, ale żeby go tylko Janas nie wystawiał na bokach bo on tam sobie wogóle nie radzi. Darek jest dobrym stoperem. Lewandowski to chyba taka sama sytuacja jak z Rasiakiem, tylko że ten drugi ma pewną pierwszą jedenastkę. Za Lewandowskiego powinien jechac Kłos, za Rasiaka mimo wszystko Frankowski. Dobrze też że Janas zabrał Brożka i Jelenia. Paweł powinien sobie poradzic na ataku i ja bym go widział w wyjściowym składzie. Natomiast Irek jak będzie grał to na pomocy. I ja bym go wziął w miejsce Mili, a do ataku jeszcze Saganowskiego. Natomiast nie wiem co niektórzy mają do Kosowskiego. Kamil co prawda nie jest w najlepszej formie fizycznej co widac po tym że się nie wraca. Ale mimo to jest dobry technicznie i potrafi zagrac długą piłkę. W chwili obecnej kiedy Smolarek dostawał w Kickerze noty 5, 6 czyli tragicznie i poniżej krytyki, w pomocy na skrzydłach: na lewym widziałbym Krzynówka, a na prawym Kosowskiego lub Jelenia.
Mój skład z powołanych zawodników:
---------------------Kuszczak-------------------
Baszczyński----Bąk --- Dudka----Żewłakow
Jeleń---Szymkowiak--Sobolewski--Krzynówek
-------------Żurawski--------Brożek-----------
Ale Janas pewnie widziałby to tak:
----------------------Boruc-----------------------
Baszczński-------Jop-------Bąk---Żewłakow
Smolarek--Szymkowiak--Radomski--Krzynówek
--------------Żurawski--------Rasiak---------
Moja kadra wyglądałaby tak:
1 Artur Boruc
12 Tomasz Kuszczak
22 Łukasz Fabiański ----> Dudek
Obrońcy:
2 Mariusz Jop
3 Seweryn Gancarczyk
4 Marcin Baszczyński
6 Jacek Bąk
14 Michał Żewłakow
17 Dariusz Dudka ----> Żuraw
18 Mariusz Lewandowski -----> Kłos
Pomocnicy:
5 Kamil Kosowski
7 Radosław Sobolewski
8 Jacek Krzynówek
10 Mirosław Szymkowiak
13 Sebastian Mila -------> Burkhardt
15 Euzebiusz Smolarek
16 Arkadiusz Radomski
19 Damian Gorawski
20 Piotr Giza -------> Iwański
Napastnicy:
9 Maciej Żurawski
11 Grzegorz Rasiak ---> Saganowski
21 Ireneusz Jeleń -------> Frankowski
23 Paweł Brożek
Ale to nie ja jestem selekcjnerem
A wiec ja tesz podam jaka ja bym kadre powołał
Bramka
1.Boruc
12.Kuszczak
13.Fabiański
Obrona
2.Baszczynski
3.Jop
4.Adamski
5.Sznaucer
6.Zewłakow
23.Seweryn Gancarczyk
22.Bąk
Pomoc
7.Kosowki
8.Smolarek
10.Szymkowiak
14.Sobolewski
15.Burkhardt
16.Jelen
17.Krzynówek
18.Radomski
19.Iwanski
Atak
9.Zurawski
11.Rasiak
20.Niedzielan
21.Saganowski
Sprawa z atakiem jest prosta. Żurawski i Rasiak.
A dlaczego Rasiak w podstawowej jednastce???
Bo Jeleń i Brożek są nie ograni w kadrze.
Tak Janas uzasadni swój wybór
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.