Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mistrzostwa Świata 2006
Karpaty Krosno > Inne > Sport
Stron: 1, 2, 3
JK_
Mistrzostwa tuż tuż. Według mnie o mistrza powalczą:
Brazylia
Włochy
Francja
Niemcy

Czarnym koniem mogą być:
Meksyk
Szwajcaria

A rozczaruje:
Anglia

tadziu czekolada
Kolejność na mistrzostwach:
1.Niemcy
2.Argentyna
3.Włochy
4.Francja

Rozczaruje: Brazylia
Polska nie wyjdzie z grupy
Król strzelców: Rasiak[żart], a poważnie Totti
I_KKS
tadziu nie bądź takim czarnowidzem laugh.gif

Ja licze ze Holandia coś zdziała.
Licze ze wyjdziemy z grupy. To byłaby fajna sprawa.
ciekawy jestem występu afrykańskich teamów.
Mają w składzie gwiazdy ale żeby wygrywać trzeba mocnych zespołów a nie pojedynczych zawodników.

I nie wiedziałem że Dwight York gra jeszcze w piłke. 35 lat. Pamiętacie ten atak z Andy Colem w MU? Może zobaczymy go w składzie Trynidadu - Tobago.

A z innych weteranów jeszcze to Ali Daei (Iran) - 37 lat. Pamiętam go w składzie Bayernu Monachium. Te wąsy biggrin.gif:D.

W Angli powinni powołać Alana Sherera bo słaby ten atak mają biggrin.gif:D

Patrząc na skład Brazyli to nie może rozczarować, ale piłka jest nieprzewidywalna i to jest piękne.

Leniu
Ja stawiam taką kolejność:

Finał (tak jak w rozgrywkach klubowych i niestety znowu Hiszpania górą)
1. Hiszpania
2. Anglia

3. Brazylia
4. Niemcy

Polska jak wygra z Ekwadorem to wyjdzie z grupy i na tym sie skonczy, jak nie wygra to wracamy po 3 meczach.

Król strzelców: van Nistelrooy
Czarny koń: Australia
Rozczarowanie: Argentyna
I_KKS
Anglia ma mocną jednastkę, ale jeśli zdarzyłyby się jakieś kontuzje i kartki to nie nie mają mocnych a raczej znanych zmienników. W obronie jeszcze są doświadczeni, ale pomoc i atak już nie jest tak kolorowo. Jermaine Jenas, Michael Carrick, Aaron Lennon, Stewart Downing, Peter Crouch i Theo Walcott to niezbyt znane nazwiska ale wszystko przed nimi.
Rooney ostatnio kontuzjowany, Owen też często narzeka na urazy.

A przy okazji Theo Walcott to namłodszy zawodnik mistrzostw. 17 lat. Jeśli strzeli bramke będzie najmłodszym strzelcem w historii.
Fler
A tutaj wrzucam nutke wprost na mundial biggrin.gif

http://rapidshare.de/files/21349831/Do_prz...Polsko.mp3.html
Boba
Niemcy - Luksemburg 7:0 (3:0)
Bramki: Miroslav Klose (5, 59), Lukas Podolski (35, 65-karny), Torsten Frings (19-karny), Oliver Neuville (90, 90+2).

Niemcy: Jens Lehmann (46 min. - Oliver Kahn) - Arne Friedrich, Robert Huth (46 min. - Per Mertesacker), Christoph Metzelder, Marcell Jansen (46 min. - Thomas Hitzlsperger) - Bernd Schneider, Torsten Frings (46 min. - Sebastian Kehl), Tim Borowski, Bastian Schweinsteiger - Miroslav Klose (63 min. - Gerald Asamoah), Lukas Podolski (71 min. - Oliver Neuville);

Atak Klose - Podolski będzie bardzzo groźny, zobaczymy jak poradzą sobie z jakimś bardziej wymagającym rywalem. Wie ktoś może z kim zagrają Niemcy sparingi?
grzesiek_gt
Z tego co wiem ale nie jestem pewny grają jeszcze z Kolumbią, tak jak my i chyba z jakąś drużyna z Azji.
JK_
Dokładnie zagrają jeszcze z Japonią (30.05.2006 Leverkusen) i Kolumbią (02.06.2006 Moenchengladbach)
Boba
Ukraina - Kostaryka 4-0

Macedonia - Ekwador 2-1

Nasi rywale nie zacgwycają formą, ciekawe jak my zagramy z Kolumbią.

Sparing z szwajcarskim 4-ligowcem 10-0 (Rasiak 4, Mila 3, Smolarek 3)
grzesiek_gt
Oglądałem wczoraj mecz Ekwadoru. nasi grupowi rywale mieli berdzo dużo sytuacji, ale ci ich napstnicy to tak jak bym kilku Rasiaków widział - 2 razy chya nie trafili do pustej bramki, zresztą to samo można powiedziec o piłkarzach Macedonii. Ale Ekwador ogólnie był lepszy, mieli dużo więcej z gry.

A co do wyczynu Rasiaka to tak przy okazji moge powiedziec że ja na WFie czasami też po 6 bramek strzelam.
tadziu czekolada
Tak Boba masz racje, ale mecze na mundialu to nie to co sparingi.Co prawda nie miałbym nic przeciwko temu żeby taką forme utrzymali do mistrzostw.
Leniu
Jak Rasiak bedzie grał w podstawowym składzie to mam przeczucie, że będzie naszym najlepszym strzelcem na mundialu (lub jednym z lepszych). Sam nie wierzę w to co mówie.
I_KKS
Chciałbym dziś zobaczyć taki skład wyjściowy:

Boruc - Gancarczyk, Bąk, Jop, Baszczyński - Krzynówek, Szymkowiak, Sobolewski, Smolarek - Żurawski, Rasiak.

Myśle że takie ustawienie chodzi po głowie Janasowi. Może za Gancarczyka Żewłakow, ale mniejsza z tym. Jeśli mamy tak zagrać to chce ich zobaczyć w od początku.

Smolarek coś narzeka na chorobe wiec moze niezagrać. ciekaw jestem formy Rasiaka, Krzynówka i środkowych obrońców o którch nieco się boje bo obaj są wysocy i koordynację ruchowa mają jaką mają. Krzynówek był motorem napędowym neszej reprezentacji później nie grł w klubie, chciałbym go widziec w formie sprzed kilku miesięcy.

Dziś tez mecze Czech z Kostaryką i Niemiec z Japonią.
KrzysiekGitara
laugh.gif No zobaczymy jak Polska poradzi sobie na mistrzostwach jak po pierwszej połowie przegrywa z Kolumbiom laugh.gif
I_KKS
70 minuta 0-2

zero gry naszych. Fatalny błąd kuszczaka. Polacy bezradni coraz ostrzej grają (czyżby tylko to potrfili?). Fatalnie się to ogląda!
Boba
Gra Polaków wkur.... ! Jeszcze bardziej wku.... mnie dopingowanie Kolumbii i to oleeee! Brawo! Niech sobie zmienią obywatelstwo na kolumbijskie! Barany!
JK_
Trudno cokolwiek powiedzieć o grze Polaków. Składne akcje kończyły się na kilku podaniach. Podobała mi się gra Sobolewskiego. Bramkarze nie mieli za dużo roboty. Boruc nie wiem czy się poźliznął czy został złapany na wykroku ale zbierał się do tej obrony jak w zwolnionym tempie. Jasne że był rykoszet i zaskoczenie, ale jakoś interwencja niepewna. Bramka stracona przez Kuszczaka to sytuacja jedna na milion! Nie wiem tylko czy był świadomy że ona leci do bramki! Zamiast próbować ją dotknąć, cofnął ręce w ostatnim momencie.
Obrona też nie pokazała za dużo. Baszczyńskie walczył, coś próbował wyjść do przodu ale nic nie wychodziło. Żewłakow słabo. Środek obrony niby bez rażących błędów ale jakoś niepewnie w niektórych sytuacjach. Bąk za odepchnięcie rywala został upomniany, ale na mistrzostwach może trafić na śedziego co za takie rzeczy da mu czerwień!
Pomoc kilkakrotnie coś próbowała, ale nic nie wyszło. Kosowski jedno podanie, Krzynówek daleki od formy, Szymkowiak najczęściej przy piłce ale bez efektu.
Atak równie słabo. Smolarek walczył, cos nawet próbował strzelać ale nieskutecznie. Żurawski mało widoczny. Rasiak to co zawsze.

Czekamy na mecz z Chorwacją bo po tym spotkaniu jestem przerażony formą i stylem.
Benek
Gra Polaków pozostawia wiele do życzenia a do mistrzostw tylko/aż(?) 10 dni... Co do dopingu to z jednej strony nie dziwie się, że kibice dopingowali chwilami Kolumbię, bo spodziewali się pewnie dobrego meczu i zwycięstwa Polski a nie blamażu..., jednak z drugiej strony wstydzę się za tych co tak wygwizdywali naszych kopaczy a Kolumbijczyków dopingowali. Z drużyną trzeba być na dobre i na złe a nie tylko wtedy co wygrywa mecze ...
JK_
Wygwizdać powinni i to niemiłosiernie ale po meczu. Wtrakcie dopig dla Kolumbi troche mnie zniesmaczył.

Co do meczu to naprawde słabo to wygląda. Zero pomysłu, strzałów, ciekawych akcji. Dwa szybkie podania czasami się udały ale trzecie już niedokładne.

Jak tak samo zagramy z Chorwacją to na mistrzostwach nawet sztycha nie zgarniemy sad.gif
JK_
Kontuzja Boruca. Z Chorwacją zobaczymy Kuszczaka. Czas an rehabilitację po Chorzowie.
I_KKS
Ostatnie wieści z Niemiec mówią że Boruc może zagrać. Kontuzja nie jest bardzo dokuczliwa. Dla mnie nie ważne jest kto zagra w bramce. Najwazniejsze jest żeby bramkarz nie popełnił błędu. Bo jak znowu jakaś wpadka będzie to będzie nerwowo. Janas powinien powiedziec po ym meczu kto jest pierwszym bramkarzem a nie trzymac w niepewnosci bo obaj sie staraja a jak sie bardzo chce to wiadomo co z tego wychodzi.

JESTEŚMY Z WAMI POLACY JESTEŚMY Z WAMI !!!
I_KKS
Gramy w Składzie:

------------------------------------Żurawski------------------------------------

---Krzynówek---Sobolewski---Szymkowiak---Radomski---Smolarek-----

----------------Żewłakow-------Bąk------Jop-------Baszczyński-------------

--------------------------------------Boruc--------------------------------------

Jednym napastnikiem ? Co my mamy się bronić w meczu z Ekwadorem ?

Boba
po 45 minutach

Boruc niepewnie przy rogach. Ogólnie dore wrażenie.

Żewłakow i Baszczyński włanczają się w akcje ofensywne, ale czasami rywale maja za duzo wolnego miejsca na skrzydłach

Jop i Bąk ogólnie jak narazie dobrze.

Krzynówek i Smolarek starają się, Krzynówek coraz aktywniejszy. Smolarek do ataku!

Sobolewski i Radomski bardzo dobrze w przechwytach powinni częściej starac sie niepokoic bramkarza gości.

Szymkowiak jak narazie najbardziej zawodzi. Wszystkie podania do przodu podaje do rywali, straty!

Żurawski osamotniony, próbuje coś strzelić, o wiele lepszy mecz niż z Kolumbia.

Musimy wprowadzić drugiego napastnika, bo nic nie strzelimy.
Widać że mamy problem ze stwarzaniem okazji do strzelania bramek.
JK_
No o wiele lepiej to wygladało niz z Kolumbią. Sporo przechwytów, ale i strat niemało. Dobrze zagralismy w pomocy, tylko słaba dyspozycja Szymkowiaka martwi bo nie widze nastepcy dla niego. Ale gra 5 w pomocy ma i swoje minusy. Żurawski kompletnie osamotniony, wracał czasami rozgrywać a z przodu nie miał kto wykończyć akcji.
Leniu
Mecz przyzwoity, jak to określił KICKER - Polska na fali wznoszącej.
Było widac, że mamy problemy w ataku grając system 4-5-1, dlatego czym predzej trzeba wrócić do 4-4-2. Bardzo dobry mecz dwójki defensywnych pomocników Radomskiego i Sobolewskiego. Jop praktycznie nie do przejścia, a Bąk wygrywał prawie wszystko. Krzynówek grał ambitnie, a Smolarek pokazał, że może być partnerem Żurawia w ataku, a na prawe skrzydło trzeba dać kogoś innego. Boczni obrońcy występ przyzwoity, ale mam jedną uwagę do gry Baszczyńskiego. Po co on daje długie piłki do przodu w co drugiej akcji, skoro wszystkie są niecelne? Słaby mecz Szymka, który miał najwięcej strat. Boruc zrobił to co miał zrobić, ale był troche niepewny.
JK_
12-0 w sparingu z reprezentacją miasta Salzgitter
Bramki:
Euzebiusz Smolarek - 4
Maciej Żurawski - 2
Grzegorz Rasiak - 2
Ireneusz Jeleń - 2
Bartosz Bosacki - 1
Paweł Brożek - 1
Boba
po 90 minutach 0-1
no niestety tak to jest jak gramy z nastaweniem defensywnym. Nie wiem czy Janas się przestraszył Ekwadory czy co ? Ekwador jak ma akcje to odrazu zagorżenie a my nie mamy czym postraszyć. Soboloewski i Radomski jakby gral w obrnie wogóle nie widoczni gdzieś głęboko cofnięci. Żurawski się cofa i nie ma kto atakować. Boczni obrońcy nie wspierają. Nie wygląda to najlepiej. A bramka stracona w frajerski sposób!
KrzysiekGitara
żenada na niemieckim stadionie dry.gif aż sie boje meczu z Niemcami sad.gif
grzesiek_gt
Kompromitacja, tragedia, wstyd smile.gif . Jop, Bąk, Szymkowiak, Krzynówek, Żurawski - ich czas już dawno przeminął, tak samo jak i Janasa. Czas postawic na nowych a może będzie lepiej sad.gif .
Boba
po 90 minutach 0-2

Nic sie nie zmieniło. Ustawienie 6-4-0 nie moze przynieść efektów! Defensywni pomocnicy w przeciwieństwe do meczu z Chorwacją zero odboru i praktycznie zero akcji ofensywnych. Żurawski cofający się do pomocy. Zero ataku. Smolarek coś próbował ale nie miał szczęścia. Szymkowiak bez formy. Ekwador każda podkreślam każda akcja stwarzała zagrożenie pod naszą bramką. A wystarczy dodać że te akcje można zliczyć na palcach jedej reki.
Brawa za końcówke, grali do końca, brakło szczęścia żeby strzelić bramke ale trzeba było do począku zagrać 4-4-2.

Niestety porażka z Niemcami i wygrana Ekwadoru z Kostaryką i ostatni mecz znowu gramy o pietruszke. Bo po tym co pokazali dziś inny scenariusz jest malo realny. Obym się mylił.
RoBsOn
To co pokazali Polacy to żenada:/
Żurawski,Sobolewski i Radomski nic nie pokazali.
Kiedy wszedl Jelen gra o sie poprawila na lepsze, Braklo szczescia przy jego strzalach, Moim zdaniem z Niemcami Jelen powinien zagrac od poczatku.(chociaz pewnie to nie wystarczy na nich):/ Najlepiej to polowe zespolu zmienic:/
Qnen
Panowie po tym meczu przychodzi przede wszystkim na myśl jedno, główne pytanie: JAK MOŻNA GRAĆ Z EKWADOREM!!!??? JEDNYM NAPASTNIKIEM!????? A właściwie ZEROMA! Bo Żurawski cofał sie do pomocy! Jak dla mnie Janas jest kompletnym matołem i zdania nie zmienię nawet gdy zdarzy się cud w Niemczech....

O grze poszczególnych zawodników nie ma co pisać... a raczej szkoda palców na takie dno..
grzesiek_gt
Spalili Deynie garaż po tym jak karnego Argentynie nie strzelił, Janasowi też siie coś znajdzie. Na Niemcy powinien byc taki skład:

-------------------Kuszczak-------------------

Baszczu----Bosacki----Dudka-----Garncarczyk

Jeleń------Sobolewski---Szynkowiak--Kosa

-----------Smolarek------Brożek-------------
tadziu czekolada
baszczyński nie-Wojtek Szala, tak
Wogóle graczy wisły nie powinno być w składzie, no ale jak sie nie bierze mistrzów Polski to niestety.
grzesiek_gt
tadziu co ty mówisz przecież szala tak bezmyślnie fauluje i takie głupie krtki łapie że aż strach go wpuszczac. Poza tym taki rewelacyjny nie jest. Baszczyński jest od niego lepszy
Leniu
A ja powiem, że był to najlepszy mecz w wykonaniu naszych od bardzo dawna, tylko, że nikt porządnie strzelić nie potrafi. Grali całkiem nieźle, ale pod bramką zaczynają się gubic.

Szymkowiak był 12 graczem Ekwadoru. Podał im chyba wiecej razy niż swoim.
Żewłakow - zero w ofensywie.
Baszczyński - krótkie piłki celne, a długie wszystko stracone.
Jop - tak sie nie kryje w obronie!!
Sobolewski - jako defensywny pomocnik powinien grać twardo i zdecydowanie, a nie puszczać przeciwników bez walki
Radomski - patrz wyżej
Krzynówek - no, coś tam kombinował biegał, ale na tym sie kończyło
Żurawski - musi mieć partnera w ataku, bo sam to nic
Smolarek - najaktywniejszy zawodnik
Jeleń - player of the game
Kosowski - ten jak biega to już niemowlak byłby lepszy,
Brożek - grał krótko, ale zrobił tyle co mógł
Boruc - przy bramkach bez szans, po za tym bronił bardzo dobrze

Skład na mecz z Niemcami:
Boruc - Baszczyński, Bąk, Bosacki, Gancarczyk - Jeleń, Radomski, Krzynówek - Smolarek - Żurawski, Brożek
Boba
Emocje trochę opadły.

Środa będzie nasza !!!

POLSKA BIAŁO CZERWONI !!!!
Fler
Uuuu kurde tak szkoda tego 1 meczu zawiodł Krzynówek na całej lini Zurawski tak samo a zreszta jedynie kilku graczy zagralo dobry mecz i najbardziej szkoda mi tych kibiców ktorzy sie zgromadzili liczebnie bo asz w liczbie 15 tys. i dopingowali nas zespół jak mogli a tu nic to nie przyniosło sad.gif
Kirath
Fler, jak "naszych" bylo 15 000 to ty okuliste odwiedz wink.gif

PS. Swoja droga zauwazyl ktos jakis akcent krosnienski na trybunach ? Bo flag od groma, ale nic naszego nie widzialem.

http://i5.tinypic.com/13z0tnk.jpg
Fler
Sorka zle naisałem hehe bład moj chodziło mi ze naszych było 35 tys. a tamtych 15 tys. a flagi z Krosna nie wiedziałem ale z Sanoka za to była blink.gif
I_KKS
Polscy kibice rewelacja! Chyba nigdy nasza reprezentacja nie miała takiego wsparcia!

Natomiast co do drużyny to nie wiem ale Janas chyhba się przestraszył. Pamiętam jak kiedyś Wójcik na Wembley wystawił w składzie 8 nominalnych obrońców. Teraz też zabrakło odwagi. Nie wiem może zasugerował się mecze z Chorwacją. Ale przecież z Chorwacją to praktycznie nie stworzyliśmy 100% sytuacji bramkowej. Wmiare dobrze zagraliśmy wtedy w obronie i pomocy natomiast w ataku tragicznie! Teraz niestety Sobolewski i Radomski nie mieli za dużo przechwytów. Szymkowiak i Żurawski na poziomie z meczu z Chorwacją. Jasny punkt to Smolarek i tyle.

Serce dalej wierzy w tą drużynę, ale rozsądek podpowiada że w środę będzie już po ptakach.
All_Bundy
baszczynski po mistrzostwach swiata powinien wypierdalac na bakutin, zajebał prz obydwu bramkach jedynymi co probowali cokolwiek robic to na poczatku krzynowek i smolarek , szymkowak cipka nie nadaje sie do rozgrywania piłek i przez to wlasnie nie stworzylismy zadnej sytuacji bramkowej, nie oddając zadnego strzału w swiatło bramki.

Niech nie wracają do Polski.

GDZIE JEST FRANEK ŁOWCA BRAMEK !!??
Gofer
4 lata czekaliśmy żeby Janasa nam pokazał przed całym Światem taką błazenade.

Pogratulowac taktyki 4-5-1.

Mieliśmy wygrac a ustawienibyliśmy żeby bronic wyniku i to jakiego... Po pierwszej połowie wg "selekcjonera" graliśmy dobrze, w końcu straciliśmy tylko 1 bramke i broniliśmy nadal wyniku nie oddajac nawet ani jednego strzalu. Ciekawe na co Janas czekał na cud? Na to że sami Ekwadorczycy strzela sobie bramkę?
Zmiany w skladzie i ustawieniu były dopiero w końcówce gdy mecz był przegrany... pogratulowac Janasowi.

Trudno się nie zgodzi ze słowami Jerzego Kryszaka: "JANAS na tych mistrzostwach nie widze."

Szkoda tylko kibiców którzy musieli oglądać tą błazenade.

Z Niemcami 0-4 to będzie sukces.

Były Orły Górskiego, a teraz zą głąby janasa.

takie sa moje odczucia po wczorajszej balzenadzie :]
tadziu czekolada
Ta żenada to dzięki byłym i obecnym graczom wisły,jakby byli legioniści to wynik byłby odwrotny.
I_KKS
jakby babcia miała wąsy to by była dziadkiem!

Skąd to możesz wiedzieć ? Są zawodnicy jacy są i nigdy się nie dowiemy jakby było inaczej więc nie ma co gdybać.

Szwecja - Trinidad i Tobago 0-0 ! To ci dopiero niespodzianka.

Zaraz Argentyna - Wybrzeże Kości Słoniowej. Ciekawe jak zagrają Argentyńczycy.
tadziu czekolada
Kto oprocz polsatu sport nadaje argentyna-wyb.k.s.?
I_KKS
QUOTE(tadziu czekolada @ Jun 10 2006, 08:27 PM)
Kto oprocz polsatu sport nadaje argentyna-wyb.k.s.?
[right][snapback]9429[/snapback][/right]

POLSAT
vitos
Polaków w Gelsenkirchen 36.ooo. Tyle samo, co Anglików z Paragwajem. Dwie flagi SANOKA! Po prawej stronie bramki i na prostej. Nikogo więcej z regionu nie widziałem. Pozdrowienia dla całych Karpat. Ja jadę na Niemcy!
JK_
Argentyna - Wybrzeże Kości Słoniowej 2-1
Więcej takich meczów. Szybkie, żywiołowe tempo, nikonwencjonalne dryblingi. Walka o każdą piłkę. Aż chciałoby się zobaczyć naszą reprezentacją walczącą z takim zaangażowaniem jak afrykanie.

Dziś
Serbia i Czarnogóra - Holandia
Meksyk - Iran
Angola - Portugalia

Stawiam na zwycięstwa Meksyku i Portugali. W najciekawszym spotkaniu Serbów z Holendrami może się zdarzyć wszystko.

vitos a flage będziesz miał Krosna czy Wrocławia ? tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.