Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mistrzostwa Świata 2006
Karpaty Krosno > Inne > Sport
Stron: 1, 2, 3
KrzysiekGitara
Moim zdaniem jeśli się nasi kopacze postarają to ten mecz jest do z remisowania a nawet do wygrania, tylko czy sie postarają czy bedzie tak jak z Ekwadorem blink.gif A wasze opinie jakie na temat tego meczu smile.gif
Ultrafan
Niemcy tak łatwo nie odpuszczą, a w drużynie Naszych będzie wiecej nerwów niż pomysłowej gry dry.gif
Mix
No nasze gwiazdki musza dac z siebie wszystko bo co im innego pozostalo? Musza wygrac i juz..Chociaz po meczu z Ekwadorem to jest praktycznie niemozliwe, lecz nic innegonie pozostaje jak dalej wierzyc rolleyes.gif
M_GZK
Rozum mi podpowiada, że czeka nas sromotna klęska, ale serce mówi, że możemy wygrać smile.gif Ja bym upatrywał szansy w tym, że Niemcy na pewno nas zlekceważą i wyjdą na murawę w przekonaniu, że czeka ich zwycięstwo.
Kirath
Wygramy ! biggrin.gif

A jak nie to ****, juz za 4 lata, Polska mistrzem swiata wink.gif
M_GZK
W pełni się z Tobą zgadzam qba!! Do tego meczu trzeba podejść niczym do wojny mad.gif I JĄ WYGRAĆ!!
sajan
JA z witiem typuje 2-1 ze wygra polska gola wisia GOLA
mariuszKKS
po pierwszej połowie jest 0;0 wink.gif oby coś jeszcze dolozyc po przerwie albo ewentualnie utrzymac ten stan!
grzesiek_gt
niestety cholerny pech, ale dobry mecz naszej reprezentacji, prawie nie daliśmy się Niemcom, ale prawie robi wielka różnicę sad.gif
KrzysiekGitara
a bylo juz tak blisko remisu ! Ale owiele lepsza gra Polakow niz w meczu z Ekwadorem , brawo dla Boruca , Bosackiego i Jelenia.
Leniu
Dziękujemy, Dziękujemy, Dziękujemy...

Boruc - jest wielki 9
Baszczyński - prawie najsłabszy zawodnik 4
Żewłakow - bardzo przyzwoity występ 7
Bosacki - dobrze, nieliczne błędy 7
Bąk - patrz wyżej 7
Jeleń - wspaniały występ 9
Krzynówek - przeciętnie 6
Radomski - walczył tak jak potrafił 6
Sobolewski - ach ten faul 0
Smolarek - starał się, ale nic z tego nie wychodziło 6
Żurawski - najsłabsze ogniwo 3

Napsuliśmy Niemcom sporo krwi. Pokazaliśmy, że znami też trzeba sie liczyć. Szkoda, że troche za późno...
tadziu czekolada
Kopaczom z Wisły już dziękujemy.
Sobolewski zrobił to samo co z Panatinaikosem.
Dudka Zewlakowowi do piet nie dorasta.
Leniu
Jeszcze nie wszystko stracone. Są minimalne szanse na wyście z grupy.

1) Wystarczy, że Ekwador przegra oba mecze w których straci o 3 bramki więcej niż strzeli. Wtedy będą mieli 3 pkt i bilans bramek -1. Polska wygrywa 3 bramkami mamy 3 pkt i bilans 0. Wchodzimy z drugiego miejsca.

np. Ekw - Kost 1-2
Ekw - Nie 0-2
Pol - Kos 4-1

Niemcy 9pkt
Polska 3pkt 4-4
Ekwador 3pkt 3-4
Kostaryka 3pkt 5-9

2) Ekwador przegrywa dwa razy po 1-0 my wygrywamy 3-0 i tez wchodzimy.

Niemcy 9pkt
Polska 3pkt 3-3
Ekwador 3pkt 2-2
Kostaryka 3pkt 3-7
Boba
po raz kolejny system 4-5-1 sie nie sprawdził ! Nie wiem co się Janas go tak uczepił. Ile mieliśmy sytuacji w tym meczu ? No ile ?
Brawo za waleczność i ambicje ale trzeba przyznać że jesteśmy jednym z najsłabszych zespołów na mistrzostwach bo nie potrafimy wypracowac sobie okazji strzeleckich. Boruc rozegrał fantastyczne spotkanie. Miał sporo szczęścia ale i interwencje niesamowite. Dudka nie nadaje się do reprezentacji! Wchodzi za Żewłakowa bo Odonkor zaczyna szaleć lewą stroną i co ? w 91 minucie daje sie frajersko obiec! Aż prosiło się aby po 60 minutach zmienić Żurawskiego na Brożka. Jeleń najlepszy z piłkarzy z pola. Ogólnie brawa za postawe i wielki minus dla Janasa za ustawienie w którym gramy tylko z tyłu.
sajan
Brawo dla chlopakow za walke ale witek jednak zle typowal biggrin.gif
JK_
no i mamy już ćwierćfinały. Słabe jak narazie mad.gif .

Jeszcze Brazylia - Francja może będzie ciekawie.

grzesiek_gt
Szkoda Ukraińców, ale Włosi byli lepsi. Niemcy jak zwykle mieli szczęście. Ale wszystko jedno która drużyna z nich awansuje do finału bo Mistrzostwa i tak wygra Portugalia. Spore zaskoczenie ze strony Francuzów. Najpierw pokonali moich faworytów Hiszpanów, a teraz prowadzą z Brazylią, ale do końca jeszcze 5 minut.
JK_
I Francja w półfinale !! Brazylia nic nie zagrała a sytuacja po której straciła bramkę to katastrofa. Gość najbliżej Henrego nie wiem czy poprawiał sobie ochraniacze czy czyścił buty ani sie nie ruszył.
I jeszcze jedno Zizu jest wielki!
bolo
Szkoda,ze Brazylia przegrala, ale i tak najwazniejsze jest to ,ze Portugalia jebnela angoli!! biggrin.gif
JK_
Nie jestem za Francją ale dzis poprostu zdetronizowali Brazylię. Zagrali fenomenalnie w obronie.

A co do angoli to zgodze sie z Toba bolo smile.gif, choc dzis Portugalia też mnie wkurzyła swoją grą.
Leniu
No i znowu Anglicy przegrywają karnymi. Czy doczekam sie kiedyś sukcesu???

Przegrane w karnych:
Euro 96 - przegrana w 1/2 finału z Niemcami
MŚ 98 - przegrana w 1/8 z Argentyną
Euro 04 - 1/4 z Portugalią
MŚ 06 - 1/4 z Portugalią

Nie za dużo już tego. Wcześniejszych turniejów nie pamiętam.
-------------------------------
"Piękny" mecz Brazyli. Wreszcie zagrali na miare swoich umiejętności. Brawa dla Franców, którzy ograli Brazylię jako jedyni od finału `98
Widać, że Ukraina nie prezentuje jeszcze światowej klasy, ale i tak brawa za to co osiągnęli. Brawa też za 14 minut pomiędzy 45-59 minutą gry.
Mam nadzięję, że Niemcy pokonując Argentynę dążą do zdobycia kolejnego mistrzostwa. Sam mecz przeciętny.
Not Full Normal
Nie doczekasz biggrin.gif tongue.gif laugh.gif , wcale nie za dużo biggrin.gif ,oj Pietrek Pietrek a ty ich w finale już widziałeś ha ha ha ...no w sumie ja widziałeh Holandie... unsure.gif sad.gif
Boba
No i Niemcy nie jadą do Berlina smile.gif

Mecz niesamowity, najlepyszm komentarzem do tego co się działo na boisku niech będą słowa mojego kumpla - nie cierpi piłki nożnej, rzadko ogląda mecze - a po obejrzeniu wczorajszego meczu dziś powiedział "Wczoraj zobaczyłem na czym polega piękno futbolu!".

a dzis Francja skopie tyłki Portugalczykom wink.gif
grzesiek_gt
QUOTE(Boba @ Jul 5 2006, 04:03 PM)
a dzis Francja skopie tyłki Portugalczykom  wink.gif
[right][snapback]9746[/snapback][/right]

Śni ci się
JK_
jak narazie grześku sen bobie się spełnia cool.gif

Mniej ciekawie jak narazie (50 minuta) ale najlepsze przed nami (mam nadzieje).
grzesiek_gt
No i sen Boby się sprawdził - szkoda bo Francja nie była wczoraj zespołem lepszym. To Portugalia prowadziła grę, tylko może troche za bardzo indywidualnie co odbiło się na nie strzeleniu bramki. Francja w meczu z Brazylią grała jak to niektórzy mówią fanomenalnie bo im Brazylia na to pozwalała. Portugalia prowadziła grę i Francuzi nic już nie pokazali. Włosi powinni ich skopac w finale.
Leniu
Powinni ich skopać, ale ich nie skopią. Francje wygra, ale tylko jedną bramką.
W meczu o III miejsce Niemcy wygrają, po bardzo ciekawym meczu.

Szkoda tylko, że o medal znowu walczą drużyny za którymi nie przepadam, który to już raz...
KrzysiekGitara
Jak dla mnie to Francja lepsza w tym meczu, Toni w przeciwienstwie do wcześniejszych meczy wogóle się nie pokazywał. Bardzo dobra interwencja Buffona po strzale z główki Zidana który opuścił boisko w ostatnich minutach dogrywki po karygodnym zachowaniu dry.gif Chociarz w sumie dla mnie lepiej bo byłem za Włochami;D
grzesiek_gt
Nie lubie Włochów, ale Francuzów nienawidze. Czyli wygrała ta lepsza (mniej gorsza) opcja. Poza tym Francuzi wyeliminowali moich ulubionych Hiszpanów, a później Portugalczyków. Włosi wygrali zasłużenie, chocby za to chamskie zachowanie Zidane'a. Jak to powiedział Borek albo Kołtoń: "wiejski bokser spod remizy". A co do karnych w trakcie meczu: ten po którym Zidane strzelił bramkę niesłusznie był podyktowany, a w drugiej połowie sędzia nie podyktował karnego gdzie był ewidentny faul, czyli wychodzi na zero. Może niespecjalna dziś gra Włochów, ale za to co pokazali wcześniej, szczególnie w meczu z Niemcami mają zasłużony tytuł. Ale taką wspaniałą obronę jaką mieli w całym turnieju to ja chyba mam tylko lepszą we Fifie w Barcelonie, ale w niej też jest dwóch Włochów.
Leniu
Nie znosze jednych ani drugich, więc było mi prawie obojetne kto wygra. Z dwojga złego wolałem Francuzów. W tym meczu więcej zaprezentowali Francuzi, ale w całym turnieju lepiej wypadli Włosi. Nie jestem z tego zachwycony, ale wygrali zasłużenie.
Na tych mistrzostwach Włosi nie zagrali tak jak przyzwyczaili. Grali bardziej ofensywny futbol, twardy, nieustępliwy. Szczególnie te dwie ostatnie cechy sprawiły, że zdobyli u mnie mały szacunek.
Gattuso i Cannavaro - najlepsza dwójka mistrzostw.
Leniu
Tak na zakonczenie:

Moja 11 mistrzostw:
Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Thuram, Grosso - Schweinsteiger, Gattuso, Frings, J. Cole - Klose, Podolski

Moja anty-11:
Kalac - Grygera, Krstajic, Sergio Ramos, R. Carlos - C. Ronaldo, Ronaldinho, Riquelme, Nedved - Żurawski, Pauleta
Fler
Wygrała ITALiA i tak miało byc kibicowałem im od poczatku ITALY MISTRZEM SWIATA!!!!!!! biggrin.gif biggrin.gif
JK_
Szkoda mi Zidane że tak zakończyła się jego kariera. Jakoś nie przepadam za oba reprezentacjami ale kibicowałem Francji. Włosi to cwaniacy jakich mało i potiwerdzili to w tym meczu. Jak sobie nie radzisz w sposób fair to trzeba znaleźć jakiś inny sposób żeby pokonać rywala.
Mate
ITALIA PER SEMPRE !!
FORZA ITALIA
GRAZIE GRANDE ITALIA !!
C`e' solo l' ITALIA !!

YEEEEEE !!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.