kamilos1928
Jul 18 2009, 22:51
Ciekawe transfery w ManCity.
Carlos Tevez (MU)
Emmanuel Adebayor (Arsenal)
Gareth Barry (Aston Villa)
Roque Santa Cruz (Blaskburn)
Chyba w tym sezonie spróbują pokrzyżować szyki MU, Arsenalowi, Chelasea i Liverpoolowi.
PoripijJebanow1965
Jul 19 2009, 09:19
Żeby pokrzyżować szyki takim tuzom trzeba mieć zrównoważony atak, pomoc i obrone a nie tylko nakupić zawodników ofensywnych.
butch17
Jul 19 2009, 11:10
A co myślicie o planowanej zamianie między Barceloną, a Interem Eto + 40 mln euro za Ibrachimovicza jak bla mnie to Barcelona strasznie by przepłaciła. A Ibrachimowicz by pasował do Barcelony jak przysłowiowy wół do karety, co zresztą Barcelona już przerabiała z Gudjonsonem.
Jak dla mnie Eto jest nie gorszym zawodnikiem od Ibrahimovica, a stylem gry raczej bardziej pasuje do Barcy niż Zlatan. Ale Guardiola chyba nie bardzo darzy sympatią kameruńczyka.
Co do Man City to podejrzewam, że to nie ostatni ich transfer tego lata. Faktycznie atak mają już bardzo ciekawy, teraz czas na obronę i pomoc.
piojab16
Jul 19 2009, 14:34
CYTAT(kamilos1928 @ Jul 19 2009, 00:51)

Ciekawe transfery w ManCity.
Carlos Tevez (MU)
Emmanuel Adebayor (Arsenal)
Gareth Barry (Aston Villa)
Roque Santa Cruz (Blaskburn)
Chyba w tym sezonie spróbują pokrzyżować szyki MU, Arsenalowi, Chelasea i Liverpoolowi.
No chyba nie za bardzo pokrzyżują szyki.Przegrali wczoraj mecz kontrolny z Orlando Pirates 0:2. Bramki dla wicemistrza RPA zdobywali Lucas Thwala.
Jeśli drużyna która chce walczyć o jak najwyższą pozycje w lidze takiej jak angielska to ...
piojab16
Jul 19 2009, 14:37
A tu ciekawy cytat:
,,Agent Zlatana Ibrahimovica, Mino Raiola, czuje średni respekt przed nowymi piłkarzami Realu Madryt. Uważa, że jego klient jest lepszy od Kaki, Cristiano Ronaldo i Karima Benzemy razem wziętych''
Co wy na to ??
piojab16
Jul 19 2009, 14:42
I zapomniałem dodać że Ibrahimovic ma przejść do Barcelony nie tylko za 40 mln euro i Samuela Eto'o ale także za Aleksandra Hleba (na roczne wypożyczenie)
Zlatan to im do pięt nie dorasta !!!
No a co ma powiedzieć, że jest słabszy? Przecież chce jak najwięcej kasy wyciągnąć to musi mówić że jest najlepszy

.
piojab16 ten mecz z Orlando Pirates to grał chyba Manchester City II.
piojab16
Jul 19 2009, 18:38
ja wyczytałem że pierwsza drużyna !!
PoripijJebanow1965
Jul 19 2009, 23:43
W meczu Man City z Orlando Pirates grał pierwszy skład ale bez żadnego z nowo zakupionych. Co do Ibrahimovicia wróżę mu tylko jeden sezon na camp nou, wysoki silny napastnik jest dobry w Serie A ale w Primera Division bardziej preferuje się szybkich, zwrotnych i wyszkolonych technicznie a do tego typu bardziej pasuje Eto. mnie bardziej ciekawi jak poradzi sobie Michael Owen w prawdziwym Manchesterze. Ciekawie prezentuje się Juventus który wzmocnił drugą linię transferami Melo i Diego. Realowi nie wróże wielkiego sukcesu, Benzema to chyba nie ten poziom a Kaka i C. Ronaldo będą sobie bardziej przeszkadzać jak pomagać. Okres transferowy przespał Milan i chyba znowu wypadnie on z gry o najwyższe trofea. Ciekawe też jest czy Pavel Nedved zasili na starość jakiś silny klub czy uda się na emeryturę do Arabów lub MLS.
butch17
Jul 30 2009, 17:28
no i stało się - zobaczymy jak sobie Ibrahimovic poradzi w Barcelonie
PoripijJebanow1965
Aug 12 2009, 09:31
Za nami 1 kolejka Bundesligi sezonu 2009/10. Na uwagę zasługuje wygrana Wolfsburga 2:0 z VFB Stuttgart. Sensacyjni mistrzowie Niemiec będą mimo wszystko niezwykle grożni w tym sezonie, a ich nowy trener Armin Veh nie jest gorszy od poprzednika Felixa Magatha, którego czeka ciężkie zadanie w Schalke. Falstart zaliczył Bayern Monachium, który jechał do Hoffenheim po 3 punkty, a skończyło się na remisie 1:1. Polacy grali dość długo w swoich zespołach, ale niestety żaden nie strzelił bramki, a Artura Wichniarka na stadionie w Berlinie wygwizdano. Tomasz Zdebel cały mecz Bayeru Leverkusen przesiedział na ławce.
kamilos1928
Aug 31 2009, 15:18
Fatalna kontuzja Wasilewskiego (Anderlecht). Wciąż mam przed oczami kadry z tego filmiku co jest w necie. Nie da się obok tego przejść obojętnie.
Wielka szkoda

co tu wiecej pisac, Witsela powinni zdyskwalifikować na długo ale co to teraz pomoze...
Trzymam kciuki za Wasyla i mam nadzieje, że wszystko pojdzie dobrze i moze nawet pojedzie na MŚ do RPA !!!!
Jesli ktos chce zobaczyc to
http://www.youtube.com/watch?v=b7NA8Aofzyk
Tragedia !!! Straszne ...
PoripijJebanow1965
Aug 31 2009, 22:46
Rzeczywiście straszne ale miejmy nadzieje że Wasyl wróci do piłki przecież parę lat temu Djibrill Cisse miał identyczną kontuzję, a dziś gra w Panathinaikosie. Witsel powinien zostać dożywotnio zdyskwalifikowany podobnie jak ten zawodnik który sfaulował swego czasu Eduardo Da Silvę. Dla takich popaprańców nie powinno byc miejsca na boisku.
butch17
Sep 1 2009, 08:43
CYTAT(PoripijJebanow1965 @ Sep 1 2009, 00:46)

Rzeczywiście straszne ale miejmy nadzieje że Wasyl wróci do piłki przecież parę lat temu Djibrill Cisse miał identyczną kontuzję, a dziś gra w Panathinaikosie. Witsel powinien zostać dożywotnio zdyskwalifikowany podobnie jak ten zawodnik który sfaulował swego czasu Eduardo Da Silvę. Dla takich popaprańców nie powinno byc miejsca na boisku.

Pan Martin Taylor za ten faul został zawieszony na 3 mecze..., czyli o jeden więcej niż UEFA zamierza zdyskwalifikować właśnie Eduardo za symulowanie faulu w meczu z Celtickiem. Nie popieram brutalnej gry ani symulowania, można by grającego brutalnie karać w stosunku do krzywdy jaką wyrządził (oczywiści umyślnie) i na przykład taki osobnik nie mógł by wrócić do gry przed swoją ofiarą, a co do symulowania trzeba jak najszybciej zacząć testować pomysł FIFA o dodatkowych sędziach śledzących grę tylko w polu karnym.
PoripijJebanow1965
Sep 15 2009, 00:37
Dzisiejszą decyzja UEFA cofnęła karę Eduardo, nie zauważając oszustwa, tymczasem jego Arsenal przegrał ostatnio 2:4 z nową potęgą angielskiego futbolu Manchesterem City. Lider do tej pory Tottenham uległ 1:3 Manchesterowi United, wreszcie wygrał Liverpool 4:0. W Niemczech Bayern rozgromił fatalnie spisującą się Borussię Dortmund 1:5, znowu przegrywa Hertha w składzie z Łukaszem Piszczkiem i Arturem Wichniarkiem tym razem 1:2 w Moguncji. We Francji powrót Jelenia i od razu Auxerre zwycięża 2:0, inny Polak Błażej Augustyn przesiedział mecz Catanii Calcio na ławce rezerwowych, martwi słaba forma Milanu w meczu poprzedzającym mecz w LM z Marsylią tylko zremisował on z Livorno 0-0.
http://sport.interia.pl/raport/Barcelona-R...asillas,1378528Tu macie odpowiedz na pytanie dlaczego w bramce Realu stoi Casillas a nie Dudek
kamilos1928
Apr 9 2010, 10:22
W sobotę Real Madryt - FC Barcelona. Jaki wynik obstawiacie?
xdpeura1928
Apr 9 2010, 11:34
Jako kibic Barcy myśle ,że 0-2 to piękny wynik

VeB!
R-B 1:0
mnie (również jestem za FcB) jakoś tu pachnie (niestety tylko) bramkowym remisem - takim 2-2 albo 3-3 nawet...ale biorąc pod uwagę moje wyczyny w obecnej edycji "typera" mam nadzieję, że się to nie sprawdzi (oczywiście na korzyść Barcy)
xdpeura1928
Apr 10 2010, 23:54
Mój wynik się sprawdziła (0-2) jestem bardzo zadowolony i oczywiście pozdrawiam wszystkich fanatyków BLAUGRANY!
xdpeura1928
Apr 10 2010, 23:55
c
Świetny mecz FCB ! Real próbował co jakiś czas skierować piłkę do siatki ale obrona i Valdes byli w bardo dobrej dyspozycji. Natomiast w kiepskiej byli napastnicy i pomocnicy Realu. Gran Derbi dla FC Barcolony !
Piłkarze barcelony powinni sie wstydzic swojego zachowania !!!
Od wczoraj nienawidze ich jeszcze bardziej.
RTS a co takiego zrobili pilkarze Barcy?
xdpeura1928
Apr 11 2010, 17:42
Też jestem ciekaw czym tak bardzo Ci zawinili. Chyba,że jesteś zdegustowany porażką Realu.
ODMÓWILI ZAŁOŻENIA CZARNYCH OPASEK.
Pozdro
xdpeura1928
Apr 11 2010, 17:56
Bo to Real ma w skłądzie Polaka więc jego koledzy z drużyny założyli te opaski. Jak dla mnie minuta ciszy była już wilekim gestem dla wszystkich kibiców piłki nożnej w Polsce. Powinniśmy to uszanować a nie szukać pretekstów do głupich kłótni.
Dokładnie, czy masz gdzieś oficjalną informację że tak było? To pewnie tylko żałosne komentarze polskich fanów Realu, którzy próbują jakoś odwrócić uwagę od porażki i w jakiś sposób ukazać w złym świetle Barce. Gest minuty ciszy w meczu który obejrzał pewnie cały świat znaczył i tak wiele
RTS rozbawiłeś mnie - miałem nie komentować, bo po co ale ... :]. Tak jak pisał xdpeura1928 należy podziękować za minutę ciszy jaka odbyła się przed meczem, a nie doszukiwać się teorii spiskowych w piłkarzach Barcelony. Nie założyli czarnych opasek - bo po prostu nie nie chcieli koniec kropka.
CYTAT(xdpeura1928 @ Apr 11 2010, 19:56)

Bo to Real ma w skłądzie Polaka więc jego koledzy z drużyny założyli te opaski. Jak dla mnie minuta ciszy była już wilekim gestem dla wszystkich kibiców piłki nożnej w Polsce. Powinniśmy to uszanować a nie szukać pretekstów do głupich kłótni.
Brazylia ma Polaka w rządzie? Gruzja 15% ludności Polskiej? to samo Czechy Słowacja Ukraina chyba cała UE itp itd, wiele krajów mało mających wspolnego z Polską ma żałobe. Minuta ciszy wiadomo, że zasługa gospodarza (organizatora meczu), a że piłkarze Barcy zostali poproszeni o gre w opaskach i odmówili to już ich własna sprawa...
Tak jak piszesz Benek, nie założyli bo nie chcieli i za to ich nie lubie jeszcze bardziej, ave
zaraki
Apr 11 2010, 23:28
CYTAT(RTS @ Apr 11 2010, 22:16)

Brazylia ma Polaka w rządzie? Gruzja 15% ludności Polskiej? to samo Czechy Słowacja Ukraina chyba cała UE itp itd, wiele krajów mało mających wspolnego z Polską ma żałobe. Minuta ciszy wiadomo, że zasługa gospodarza (organizatora meczu), a że piłkarze Barcy zostali poproszeni o gre w opaskach i odmówili to już ich własna sprawa...
Tak jak piszesz Benek, nie założyli bo nie chcieli i za to ich nie lubie jeszcze bardziej, ave
Brazylia - ok. 2 mln. ludności polskiego pochodzenia, Gruzja - poparcie udzielone przez Lecha Kaczyńskiego w konflikcie z Rosją (otrzymał zresztą za to pośmiertnie tytuł Narodowego Bohatera Gruzji), Czechy, Słowacja, Ukraina - to kraje graniczące z Polską, w dodatku "słowiańskie", więc siłą rzeczy nasze z zwiąki z nimi są silniejsze, żałoba "unijna" - Polska jest członkiem UE... wykaż podobny związek Rzeczypospolitej Polskiej z klubem piłkarskim FC Barcelona
nikt nie nakazuje Ci lubić Barcelony... możesz nawet ją nienawidzieć, jeśli Ci to poprawi samopoczucie... ale nie rób ludziom wody z mózgu

bez urazy
xdpeura1928
Apr 12 2010, 06:58
Ja myśle ,ze to porażka Realu Cie zabolała i dlatego szukasz dziury w całym.
A co ma mecz Mallorca-Valencia do nas? Tam i w WIELU innych meczach tez była minuta ciszy więc nie mówcie mi, że jakby Dudek nie grał w Realu to nie byłoby tej minuty!!
Porażka Realu mnie nie boli, bo potrafie przegrywać, poza tym Real i tak jest lepszy
Nie żaden Real czy Barcelona tylko CLUB ATLÉTICO DE MADRID !!
Los Rojiblancos !!
Ciekawe w czym Real lepszy :roll: Ale ok bez napinki
Mistrzostwo Hiszpani:
Real 31, Barca 19
Liga Mistrzów:
Real 9, Barca 3
Gran derbi:
67 zwycięstw Realu, 30 remisów, 62 zwycięstwa Barcelony, bramki 258-245
Ale bez napinki
zaraki
Apr 12 2010, 23:15
jeśli chodzi o mój post, to chciałem tylko pokazać, że delikatnie mówiąc mijasz się z prawdą(w kwestii braku związku pomiędzy naszym krajem a tymi co ogłosiły żałobę)... absolutnie nie miałem na myśli kwestionowania roli Realu Madryt w historii futbolu, bo to klub na prawdę wielki... ale chyba o to właśnie chodzi - żeby rywal był Wielki - wtedy zwycięstwo na prawdę coś znaczy... przenosząc na nasze poletko - co by znaczyły derby, gdyby Stal Sanok czy też Czarni Jasło kopali zawsze na co dzień z Leśnikami, Kotwicami czy Szarotkami? (niby Czarnuszki kopią obecnie, ale to ich własna wina)... jako fan Blaugrany nie zamierzam kwestionować roli Realu Madryt w historii piłki nożnej i tego, że więcej razy Real był górą niż Barca... szanuję rywala i przyznaję Ci rację - jakby w sobotę Realowi "wchodziło", to Barca nie miałaby czego szukać... ale nie pisz, że FCB zasługuje na potępienie dlatego, że nie założyli opasek (sam zresztą przeczysz sobie pisząc, że inni uczcili pamięć ofiar minutą ciszy - a nie opaskami)... oby wiele jeszcze takich derbów Fanie Realu
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-niem...,wiadomosc.htmlApropo opasek. A wracając jeszcze na moment do meczu to mam prawo ich bardziej nie lubiec (choc nienawiść jest taka, ze wiele sie nei zmienia

) za brak opasek, na pewno nikt nei proponował Valenci itp założenia ich, a skoro Barcelonie tak to chciałbym znać powody odmowy.
Jestem kibicem Realu ale potrafie uznac klase rywala i w tym sezonie Barcelona jest troche lepsza, mimo że jakby Real miał więcej szcześcia to w Gran Derbi oba mecze mogłyby zakonczyc się odwrotnymi wynikami.
A i najważniejsze, Real i tak zdobędzie mistrzostwo Hiszpanii
http://sport.wp.pl/kat,109318,title,Cmok-c...ml?ticaid=1a037A co do Barcy i Realu to... Barca już straciła 2 pkt

ale ma raczej łatwiejsze mecze do konca sezonu, pkt może stracić jedynie z Sevilla na wyjezdzie a Real ma Mallorce Osasune czyli zespoły z którymi nie lubi grać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.