kamilos1928
Jul 7 2009, 19:00
1 sierpnia startuje kolejny sezon Ekstraklasy. Raczej wszyscy już przyzwyczajeni że nic nie wiadomo :/.
Ciekawe transfery w Legii. Powrót Mięciela i Wawrzyniaka, który jeśli mógłby grać na pewno byłby sporym wzmocnieniem.
Lech miał być potęgą, ale na razie straciło Murawskiego.
O Wiśle ciężko cokolwiek powiedzieć. Odeszli Zieńczuk i Baszczyński. Mogą być trudni do zastąpienia, ale i tak Wisła będzie faworytem ligi.
Mariusz Jop w Wiśle Kraków. Myślę, że to poważne wzmocnienie linii defensywnej.
4000 widzów na sparingu Widzew Łódź - Legia Warszawa 1:1.
butch17
Jul 11 2009, 15:21
A propos tego że nikt nic nie wie, Widzew jak widać jeszcze walczy...
http://www.widzewiak.pl/czytaj/newsroom/14...onana!.htmlTylko że nie wiadomo czy coś zdziała... z punktu widzenia prawnego ich stanowisko jest uzasadnione.
PoripijJebanow1965
Jul 12 2009, 01:59
Wisła pozyskała Jopa więc chyba upadł temat transferu Braza a także bramkarz Adis Nurković nie wzmocni najprawdopodobniej Białej Gwiazdy. Także na razie jedynym nabytkiem jest Andraz Kirm. Legia sprowadziła Mięciela ale jest już trochę stary, a Wawrzyniak nie wiadomo czy nie będzie miał sezonu z głowy. Lech miał być potegą jak na razie oddał Murawskiego, Turinę, Kucharskiego a sprowadził jedynie napastnika z Podbeskidzia i Kasprzika na bramkę. Faworytem powinna być w tym sezonie Polonia pod warunkiem że nie odda Przyrowskiego do Feyenoordu albo Twente a Murawskiego do Nottingham Forest. Ciekawe transfery przeprowadziło Zagłębie Lubin a co najważniejsze nie oddało Golińskiego i Pawłowskiego. Ciekawie jak spisze się w tej ekipie Janusz Gol, dla mnie miedziowi mogą być Czarnym koniem rozgrywek.
piojab16
Jul 13 2009, 13:17
Legia zrobiła jak do tej pory kilka dość ciekawych transferów :
Przyjdą -
Artur Jędrzejczyk , Jakub Kosecki , Marcin Mięciel , Marcin Smoliński , Jakub Wawrzyniak(z wypożyczenia)
piojab16
Jul 13 2009, 13:24
Zgadzam się z tym że Polonia może w tym sezonie odnieść dobre wyniki w rozgrywkach.Wzmocniona takimi zawodnikami jak Brazylijski pomocnik Marcelo Fazzio Sarvas(Marcelo Sarvas) , Milan Nikolić z Serbii.Z Polskiej ligi także : Błażej Telichowski z Arki Gdynia i Daniel Kokosiński z Znicz Pruszków może walczyć o najwyższe trofea.
butch17
Jul 15 2009, 21:46
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53714,title,N...e&_ticrsn=5Garść nowych informacji z frontu pt. "Kto zagra w ekstraklasie?"
PoripijJebanow1965
Jul 24 2009, 13:48
To co dzieje się w polskiej ekstraklasie to skandal, powinien być jeden termin składania wnisków licencyjnycch a jak są nieprawidłowości jeden ostateczny termin na odwołanie i tyle a nie to co się dzieje teraz z ŁKS. Mimo to Łodzianie powinni zachować 7 miejsce i z niego zostać zdegradowani anie przesuwać ich na koniec tabeli. Z Widzewem jeszcze większa chryja . Rok temu powinien zostać zdegradowany do 2 ligi a nie 1, a teraz kiedy wywalczył awans stara się go degradować znowu do 1 mimo że prawo nie powinno działać wstecz.
kamilos1928
Jul 27 2009, 08:07
A jeszcze się okazuje że Cracovia bezprawnie dostała licencję bo nie miała podpisanej umowy o wynajęciu stadionu hehe.
W Lechu pojawiają się nazwiska Gancarczyk i Smolarka, choć to drugie to raczej dla mnie nie realne. Zresztą w ataku Lech ma już Lewandowskiego, Chrapka, Rengifo, Handzica. Któryś z nich musiałby odejść.
Smolarek na prawą pomoc, pytanie tylko w jakiej jest formie, bo to raczej bylby transfer w ciemno...
PoripijJebanow1965
Jul 27 2009, 14:47
Niestety jeżeli Cracovia zagra w ekstraklasie i potwierdzą się zarzuty o nieprawidłowościach licencyjnych to bedzie skandal i okradanie łódzkich piłkarzy i kibiców przez PZPN. naprawdę może przydałby się zarząd komisaryczny mimo rocznej dyskwalifikacjii bo szanse na sukces w pucharach i awans na mundial mamy marne a chora sytuacja w polskiej lidze odbije się na jej poziom i wizerunek przez wiele następnych sezonów.
http://sport.onet.pl/0,0,2015373,wiadomosc.html
neomis
Jul 27 2009, 18:42
CYTAT(RTS @ Jul 27 2009, 10:48)

Po 1 liga estońska jest lepsza od ligi polskiej, wiec...
Po 2 mam nadzieje, ze Wisłoka nie dostanie tej licencji

Po pierwsze nie ośmieszaj się z tą ligą estońską , bo zwycięstwo Levadii to takie z gatunku , że 9/10 spotkań z Wisłą nie wygraliby .
Jaką mamy w Polsce teraz chorą sytuacje, już po raz kolejny nie liczą sie wyniki tylko pieniądze, przez to zespoły, które zasłużyły na spadek z ligi mogą sobie w jakiś tam sposób kupić miejsce w wyższej klasie rozgrywkowej, a zespoły takie jak Wisłoka, czy chociażby Łks, ( których akurat sympatią nie darzę ) które swoją gra zasługują na daną ligę, są w pewnym stopniu niszczone. Czy nasz "kochany" pzpn nie powinien w jakiś sposób, chociaż starać się pomóc takim klubą.
Ja mam jednak nadzieję, że Czarni jednak zagrają w V lidze. Tego by mi najbardziej szkoda było, nie móc zobaczyć ich na wioskach.
tswisła
Jul 27 2009, 19:02
Po pierwsze "neomis" ty sie nie ośmieszaj. 9/10

Wisła powinna z takim przeciwnikiem gładko 10/10 wygrywać tylko tu dodałbym inne kwestie. Może taka 10x 5-0/ 10x 4-0.
Jakaś Levadia Tallin - 1999 a Łobodziński zarabia wiecej niz wszyscy zawodnicy to i Skorżą zarabia sam tylko co cały sztab szkoleniowy + prezesi wspomnianego klubu
CYTAT(neomis @ Jul 27 2009, 20:42)

Po pierwsze nie ośmieszaj się z tą ligą estońską , bo zwycięstwo Levadii to takie z gatunku , że 9/10 spotkań z Wisłą nie wygraliby .
Ranking czołowych lig na świecie:
1. Anglia (616,0 punktów rankingowych)
2. Brazylia (602,0)
3. Argentyna (515,0)
4. Niemcy (493,0)
5. Hiszpania (488,0)
6. Włochy (408,0)
7. Francja (396,0)
8. Chile (328,0)
9. Ukraina (324,0)
10. Paragwaj (312,0)
...
58. Estonia (164,0)...
70. Szwajcaria (146,0)
71. Białoruś (144,0)
71. Boliwia (144,0)
73. Łotwa (142,0)
74. Szwecja (141,0)
75. Słowenia (139,0)
76. Bułgaria (138,5)
77. Chorwacja (134,0)
77. Polska (134,0)79. Węgry (133,0)
80. Oman (132,0)
Pozdro
Żeby nie było nie na temat, wiadomo juz cos z Wisłoką? Ponoc dzisiaj miala byc decyzja, tak ktos pisał rano na forum...
tomek1928
Jul 27 2009, 19:32
Zapraszam do lektury artykułu "Piłkarski Plankton" w najnowszym Newsweek'u
Na skale europejską Wisła to niewiele lepsza drużyna od Levadii
PoripijJebanow1965
Jul 27 2009, 19:44

Wielu podnieca się tym rankingiem IFHHS czy jak sie to pisze a nie zwracacie uwagi jakie są w nim przyjete kryteria. Np za mecz, gol czy zwycięstwo w lidze mistrzów są przyznawane jednakowe punkty zarówno jeżeli chodzi o afrykańska, azjatycką czy europejska edycję a jak można porównywać 2 pierwsze z ostatnią. albo nie wiem czy wiecie ale punkty przyznaje się też za ilość goli strzelonych w sezonie i jak się dziwić że4 estońska jest przed naszą skoro levadia w ostatnich 2 tygodniach wygrała 7;1 i 5;0
tswisła
Jul 27 2009, 20:16
Zgadzam sie z powyzszym autorem. Ten ranking IFHHS jest śmieszny troche. Ale nie ma co rozpamiętywać

Najwyżej w następnej edycji nasz mistrz polski zmierzy się juz pewnie w drugiej rundzie z takimi potęgami jak Olimpiokos czy Bordeaux

Także trzeba podziękować piłkarzom Wisły że ten ranking nam grubo pogorszyli odpadajac juz w 2 rundzie kwalfikacji. Ale nie potrzebnie sprawa została przeniesiona nie w ten temat. Wiec proponuje aby zamknać juz ten temat w tym dziale
butch17
Jul 27 2009, 20:38
CYTAT(KozaK @ Jul 27 2009, 18:59)

Jaką mamy w Polsce teraz chorą sytuacje, już po raz kolejny nie liczą sie wyniki tylko pieniądze, przez to zespoły, które zasłużyły na spadek z ligi mogą sobie w jakiś tam sposób kupić miejsce w wyższej klasie rozgrywkowej, a zespoły takie jak Wisłoka, czy chociażby Łks, ( których akurat sympatią nie darzę ) które swoją gra zasługują na daną ligę, są w pewnym stopniu niszczone. Czy nasz "kochany" pzpn nie powinien w jakiś sposób, chociaż starać się pomóc takim klubą.
Ja mam jednak nadzieję, że Czarni jednak zagrają w V lidze. Tego by mi najbardziej szkoda było, nie móc zobaczyć ich na wioskach.
Jakiś czas już temu zapadła decyzja że piłka nożna przynajmniej w zamyśle ma zmierzać do profesjonalizacji, a skoro drużyny chcą występować w mniej lub bardziej profesjonalnych rozgrywkach to muszą być profesjonalnie zarządzane, klub piłkarski jest dziś przedsiębiorstwem i ludzie którzy nim zarządzają powinni wiedzieć kiedy trzeba złożyć dokument licencyjne(ŁKS), że trzeba płacić rachunki, spłacać długi, płacić piłkarzom ZUS( tu chodzi o Wisłokę żeby nie było że nie na temat), nikt tego nie ukrywa przed biednymi zarządami klubów piłkarskich. Wiadomo, że najbardziej pokrzywdzeni w tym wszystkim są kibice, bo oni w przeciwieństwie do prezesa, członków zarządu, trenera i piłkarzy raczej nie znajdą sobie nowego klubu.
Co do śmieszności rankingu IFFHS PoripijJebanow1965 już wyjaśnił
PoripijJebanow1965
Jul 27 2009, 23:12
Butch zgadza się ŁKS został słusznie zdegradowany, ale dlaczego w jego miejsce będzie grać Cracovia która nie ma gdzie grać i jeszcze fałszuje dokumenty? jak widać są równi i równiejsi i jednych nieprawidłowości się wytyka i karze, drugich ucisza i przepuszcza dalej a tak silnej ligi się nie stworzy.
butch17
Jul 28 2009, 06:52
Nie no co do tego zgoda ja wcale nie twierdze że Cracovii się miejsce w Ekstraklasie należy, właśnie rożne traktowanie klubów powoduje te wszystkie przepychanki jeśli by przepisy stosowano tak samo wobec wszystkich był by spokój.
CYTAT(butch17 @ Jul 28 2009, 08:52)

Nie no co do tego zgoda ja wcale nie twierdze że Cracovii się miejsce w Ekstraklasie należy, właśnie rożne traktowanie klubów powoduje te wszystkie przepychanki jeśli by przepisy stosowano tak samo wobec wszystkich był by spokój.
Dokładnie, problemem nie jest to że wymaga się od klubów, żeby spełniały warunki licencyjne. Problemem jest to że nie wymaga się OD WSZYSTKICH TEGO SAMEGO. Dopóki te cholerne dziady będą w PZPN i wszystkich komisjach nic się nie zmieni, tylko dalej będą takie dożynki jak teraz..
kamilos1928
Aug 1 2009, 06:11
Polonia Bytom - GKS Bełchatów 1-0
Lechia Gdańsk - Arka Gdynia 2-1
GKS zaskoczył mnie in minus. W derbach spodziewałem się zaciętej walki i chyba faktycznie Lechia o tę jedną bramkę była lepsza.
Wisła Kraków - Ruch Chorzów 2:0
Mecz poziomem na pewno zachwycił. Wisła wygrała bez problemów.
Jagiellonia Białystok - Odra Wodzisław 2:1
Bramki Frankowskiego i mającego ostatnio kolejne problemy dyscyplinarne Grosickiego. Dla gości wracający do Polski Piotr Piechniak.
Podkarpacki jedynak w I lidze Stal Stalowa Wole została rozbita u siebie przez Dolcan Ząbki 1-4.
CYTAT(Boba @ Aug 1 2009, 21:00)

Może oni odpuścili puchary, żeby skupić się na obronie mistrzostwa
A mnie jakoś nie zachwycił..
Heh zgodzę się z Tobą Arku, mnie też nie zachwycił, gdzieś mi NIE wcięło. Może chociaż dziś Legia - Zagłębie będzie co pooglądać bo w derbach Lechia - Arka, też szału nie było, ale chociaż otoczka była, nie to co w Sosnowcu, gdzie mecz wyglądał jak piknik.
W II lidze Stal Rzeszów u siebie z Jeziorakiem Iława 1:4! Resovia przegrała na wyjeździe ze Świtem 1:2. Coś słaby weekend Podkarpackich drużyn na wyższych szczeblach.
kamilos1928
Aug 2 2009, 22:40
No i spotkanie Legia - Zagłębie już całkiem niezłe, choć zdecydowanie więcej spodziewałem się po gościach. Szok pewnie w Polonia Warszawa po batach w Kielcach. Po tym jak dotychczas reagował prezes Polonii na porażki to jutro może tam być małe trzęsienie ziemi.
butch17
Aug 3 2009, 08:26
Po pierwszej kolejce nie ma co jeszcze pochopnych wniosków wyciągać. Wstępnie zanosi się że kolejny raz w tym roku silne będą Lech, Legia i Wisła czy dołączy do nich Korona bardzo możliwe w Kielcach ostatnio nikt pochopnie nie pozbywa się piłkarzy, a przyjście Edsona czy Gajtkowskiego może ich wzmocnić.
No i Korona sprowadzona na ziemię. Lech pokazał kawał dobrej piłki, a w końcówce to mógł dobić rywala jeszcze dwoma bramkami. Gra poznaniaków może się podobać.
PoripijJebanow1965
Aug 11 2009, 13:47
No Lech pokazał kawałek dobrej piłki trzeba przyznać. Uwagę trzeba tez zwrócić na Jagiellonię która zebrała grupę ciekawych piłkarzy ( Bruno, Frankowski, Grosicki, Geworgyan, Reich)i wyniki mają dobre. Kryzys w Bełchatowie, Legia wygrywa ale styl gry kiepski, Wisełka niby efektownie wygrywa ale strzela 2 bramki ze spalonego i na dodatek kolejna szmata Pawełka. Myślę że już niedługo potrwa dobra passa Polonii Bytom i Lechii Gdańsk, powoli wyłaniają się kandydaci do spadku czyli Piast, Odra i Cracovia którą nareszcie dosięga sprawiedliwość. Największym rozczarowaniem jest dla mnie postawa Zagłębia może odmieni ją przyjście Świerczewskiego. W I lidze na uwagę zasługuje słaba forma Stali St. Wola a szkoda bo może to oznaczać że za ro k na szczeblu centralnym nie zagra żadna drużyna z podkarpacia, na uwagę zasługuje też forma Widzewa który odrobił bezsensowne karne 6 pkt i Górnika Zabrze.
butch17
Aug 12 2009, 11:45
kamilos1928
Aug 13 2009, 10:20
No faktycznie Jaga ma ciekawych piłkarzy w kadrze i myślę, że uda im się w całym sezonie odrobić te 10 pkt i się utrzymać. Ja mam nadzieję, że spadnie wreszcie Odra Wodzisław bo jakoś nie pasuje mi do Ekstraklasy. Lech ładnie grał w Kielcach a jeszcze słychać o kolejnych transferach.
W 1 lidze Stalówce będzie ciężko, słabo zaczęli szczególnie meczem z Dolcanem. Chyba jednak była tam jakaś magia Łacha, który potrafił wykrzesać z piłkarzy maximum.
W 2 lidze widać, że ciężko będzie miała Stal Rzeszów. Resovia lepiej wystartowała, ale jakoś nie widzę jej na miejscu premiowanym awansem. Myślę że środek tabeli.
Przede wszystkim powinna spaść Cracovia której w lidze wogóle być nie powinno, obok niej typuje na spadek Piast Gliwice.
no spadajacy Piast Wygrywa dzis 4:1 ;p ja bym raczej na jakiegos beniaminka stawial ;p
butch17
Aug 16 2009, 11:14
Co do spadków to jeszcze nie ma co przesądzać z dotychczasowej gry to do spadku szykuje się Zagłębie Lubin, może i miało do tej pory ciężkich przeciwników ale baty też od każdego wzięło spore, druga dla mnie Arka Gdynia która nieznacznie, ale konsekwentnie przegrywa za tydzień gra z Wisłą i dalej będzie bez punktów, no i Odra Wodzisław, która dziś pewnie z Gdańska punktów nie wywiezie.
Z innych frontów zna uwagę zasługują pierwsze punkty Stalowej Woli w I lidze i biegunowa postawa zespołów z Rzeszowa w II lidze Resovia drugi mecz z rzędu gromi (już tydzień temu prezydent Ferenc był pod wrażeniem i obiecywał że znajdzie się więcej pieniędzy dla Resovii, poza tym niesamowity Sebastian Hajduk który w trzech kolejnych meczach strzelił 8 bramek, z czego wczoraj 4 w 10 minut

. Za to Stal Rzeszów regularne przegrywa i dorobiła się w 4 meczach 0 punktów, 12 straconych i 2 strzelonych bramek.
ligowiec09
Aug 17 2009, 09:26
Hej jak tam odczucia po 3. kolejce Ekstraklasy i kolejnej kolejce I ligi?? Chciałbym poruszyć 2 sprawy. Pierwsza to GKS Bełchatów, który po pierwszych meczach mocno rozczarował. W klubie wszyscy zapewniali, że ekipa jest mocna i będzie walczyć o czołówkę. Tymczasem bełchatowianie z 1 punktem zajmują 12. miejsce, strzelając 1 gola, a tracąc 5. Z kolei miło zaskoczyła mnie Cracovia. Ciekawe czy to tylko krótkotrwały trend, czy zmiana trenera będzie naprawdę efektywna.

A co wy sądzicie o tych ekipach i najciekawszych meczach ekstraklasy i I ligii??:
www.sportandmore.pl.
pozdrawiam
DEGRADACJA WIDZEWA UNIEWAŻNIONA !!!!!!Ciekawe co teraz
j**** PZPN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
butch17
Aug 26 2009, 13:12
Moim zdaniem to jedyna możliwość jest taka że Widzew dostanie duże odszkodowanie od PZPN, ewentualnie pomniejszone o punkty które zabrał Widzewowi PZPN na starcie rozgrywek w I lidze, a teraz by je oddał.
Wczoraj jakiś dziennikarz się wypowiadał że można by dopisać Widzew do ekstraklasy, i żeby grał w środy w ten sposób nadrabiając zaległe mecze wydaje mi się to mało prawdopodobne, z resztą na miejscu władz Widzewa bym się na to nie zgodził na coś takiego bo gdyby piłkarze usieli grać praktycznie do końca rundy co trzy dni to by mogło się okazać że Widzew od razu by spadł z powrotem do I ligi więc moim zdaniem tylko odszkodowanie.
Ja z jednej strony chciałbym, żeby Widzew ten sezon dokonczył w 1 lidze (oczywiscie bez 6 pkt ujemnych), ale tylko z tego powodu, żeby nie było gadania znowu, że Widzew ma jakieś przywileje itp itd..
Z drugiej jednak strony chce Widzew w Ekstraklasie, żeby PZPN miał problemy teraz i może wkoncu jacyś ludzie pójdą po rozum do głowy!!!
Tylko w sumie co ma teraz PZPN do spółki Ekstraklasa SA? Przepisy jasno mowią, że zespół który rozpoczął dany sezon w jednej klasi rozgrywkowej nie może jej zmienić w trakcie rozgrywek. Tylko, że mamy do czynienia z wyrokiem TA a to już święte! Z tego co gdzies uslyszalem, to na przywrócenie Widzewa muszą zgode wyrazić takze kluby,a ktory klub odda swoją kase od C+ dla premii dla 17-ego zespołu?
PZPN sam sobie narobił bałaganu to niech teraz sie martwi, teraz tylko ludzie mający najwięcej do powiedzenia w PZPN siedzą cicho bo nie wiedza co powiedziec do kamery
kamilos1928
Aug 31 2009, 15:17
Pamiętacie tych czarnoskórych piłkarzy co kiedyś grali w Gliniku i w sparingu w Krośnie tak świetnie się pokazali. To jeden z nich właśnie dziś znalazł się w Ekstraklasie. M.Traore przeszedł z GKP Gorzów do Zagłębia Lubin.
PoripijJebanow1965
Sep 15 2009, 00:28
No i w Zagłębie w końcu wygrywa. Praca Franciszka Smudy od razu przyniosła efekt i przyszła wygrana z coraz gorzej grającą Polonią Warszawa. Lider Wisła pokonał w Gdańsku Lechię 1:0 po bramce Małeckiego, druga jest świetnie spisująca się Polonia Bytom która pokonała Piasta 4:0. Najprawdopodobniej odradza się Bełchatów który pokonał rewelację pierwszych kolejek ekstraklasy Ruch. Powoli z kryzysu otrząsa się Lech pokonując Jagiellonię 3:2, coraz gorzej za to w Legii która najpierw pozbyła się Rogera do AEK Ateny za 1 mln. euro, a póżniej bezbramkowo zremisowała ze Śląskiem Wrocław. Po sprowadzeniu Matusiaka i Michała Golińskiego nieżle radzi sobie Cracovia wywożąc tym razem cenny punkt z Kielc.
butch17
Sep 20 2009, 19:01
No i Wisła straciła pierwsze punkt w tej rundzie. Ciekawa ofensywa drużyn ze Śląska i to tych których raczej nikt nie typował do walki o najwyższe cele. Ciekawe czy w Chorzowie i Bytomiu ktoś myśli już o Europejskich Pucharach. Do końca rozgrywek jeszcze bardzo daleko ale moim zdanie Polonia Bytom może namieszać
PoripijJebanow1965
Sep 21 2009, 10:33
Dokładnie, ja bym jeszcze wyżej cenił Ruch Chorzów, który przed sezonem typowany do spadku, z problemami finansowymi ale daje rady

Po meczu Legii z Lechią aż prosi się żeby powołanie na mecz z Czechami dostał Maciej Iwański.
W Derbach Rzeszowa rozegranych dzisiaj Resovia pokonała Stal 3-1
McG.Ruslan
Oct 5 2009, 21:30
Jak narazie Widzew remisuje 0:0 z Sandecja.Wiele sytuacji do wykorzystania ze strony Widzewa.
McG.Ruslan
Oct 5 2009, 21:45
63 minuta ogladam Widzew wygraywa po rzucie karnym 1:0,chyba Sandecji na tym meczy nie ma.
V liga Krosno
Mecz Przełom Besko - Czarni Jasło. Po bramce ze spalonego dla jaślaków bramkarz gospodarzy nie wytrzymuje i po dyskusjach z sędzią otrzymuje czerwoną kartkę, a następnie idzie do liniowego i ... wymierza mu karę.

Tego co sędziował w sobotę też by się przydało sprowadzić ... na ziemię.
McG.Ruslan
Oct 16 2009, 16:45
CYTAT(McG.Ruslan @ Oct 5 2009, 22:45)

63 minuta ogladam Widzew wygraywa po rzucie karnym 1:0,chyba Sandecji na tym meczy nie ma.
Koniec 2:0 sorry za krotka relacje .Na widzewie malo kibicow gospodarzy.
kamilos1928
Oct 18 2009, 18:11
No Lech uratował skórę jeszcze, choć ośmiopunktowa strata do Wisły to i tak przepaść.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.