Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ligi polskie 2009/2010
Karpaty Krosno > Inne > Sport
Stron: 1, 2
McG.Ruslan
CYTAT(kamilos1928 @ Oct 18 2009, 19:11) *
No Lech uratował skórę jeszcze, choć ośmiopunktowa strata do Wisły to i tak przepaść.

Przynajmniej wygral,chociaz ogladajac mecz ,duzo zmarnowanych sytuacji Wisly.Widzialem Cracovi fane,byly jakies flagi Wisly?
Benek
CYTAT(McG.Ruslan @ Oct 18 2009, 23:46) *
Przynajmniej wygral,chociaz ogladajac mecz ,duzo zmarnowanych sytuacji Wisly.Widzialem Cracovi fane,byly jakies flagi Wisly?

Lecha równie dużo, jak nie więcej !.
McG.Ruslan
CYTAT(Benek @ Oct 19 2009, 00:12) *
Lecha równie dużo, jak nie więcej !.

Chyba nie ogladales drugiej polowy !.
PoripijJebanow1965
Mimo ze jestem kibicem Wisełki to obiektywnie trzeba stwierdzić że Lech w przekroju całego spotkania wypadł ciut lepiej, miał trochę więcej sytuacji i parę naprawdę klarownych po których cudem nie padły bramki. Aczkolwiek sędzia Borski nie podyktował słusznego rzutu karnego, nie wiem Wojtkowiak musiałby zrobić Małeckiemu chyba małe mma żeby sędzia zareagował laugh.gif Poza tym wyrzucenie Skorży równiez bardzo kontrowersyjne, ogólnie mecz był ciekawy w niezłym tempie oby więcej w takich w naszej ekstraklasie, czego nie można powiedzieć o spotkaniach Korony z Arką i Polonii z Piastem gdzie sędziowie co prawda z różnym skutkiem ale wyrażnie próbowali wypaczyć wynik.
RTS
Przekręt wieszy niż w te z naszej ligi

http://sport.onet.pl/74327.7,1248707,20630...,wiadomosc.html

wink.gif
kamilos1928
No i Legia zmarnowała wczoraj szansę na odrobienie punktów do Wisły, która myślę że z Cracovią da sobie radę. A swoją drogą to mam nadzieje, że Polonia spadnie z tej ligi razem z Odrą Wodzisław. Awans Widzewa i myślałem, że Górnika ale na razie zabrzanie zawodzą choć strata niewielka.
butch17
Dzięki porażce Wisły z Cracovią czołówka się wyrównała, i na dzień dzisiejszy w walce o mistrzostwo liczy się 5 zespołów. wiadomo że do końca jeszcze mnóstwo kolejek, ale ja już w I lidze widzę Odrę za tydzień 0pkt z Wisłą później kosztem Odry swoją serie meczy bez zwycięstwa na wyjeździe skończy Jaga, a na koniec 0pkt w Bytomiu. Ciekawe kto zajmie drugie miejsce "premiowane spadkiem" bo między 15. Polonią a 9. Piastem jest 4pky. różnicy. Za tydzień najbardziej interesująco zapowiadają się mecze Bełchatowa z Legią i Zagłębia z Lechem.
kamilos1928
Co do porażki Odry z Wisłą w następnej kolejce o niebyłbym taki pewien, z tego co kojarze Wisła zawsze miała tam pod górkę.
PoripijJebanow1965
W Wiśle chyba już nadszedł czas na wykopki...Skorża, Jop, Łobodziński, Małecki ,Paweł Brożek i Pawełek out
Benek
W końcu w derbach Krakowa Craxa górą heheh.
RTS
CYTAT(Benek @ Nov 23 2009, 12:34) *

W końcu Wisła z Cracovią doczekały sie wspolnego stadionu laugh.gif
PoripijJebanow1965
CYTAT(Benek @ Nov 23 2009, 12:34) *

Za to w Warszawie już rok bezkrólewie laugh.gif
Benek
CYTAT(PoripijJebanow1965 @ Nov 23 2009, 13:54) *
Za to w Warszawie już rok bezkrólewie laugh.gif

W Warszawie bez zmiany ! wink.gif. Ogarnij temat heh.
PoripijJebanow1965
Ano masz rację bez zmiany ostatnie derby 0:0 w piątek 1:1 wink.gif
Benek
Coś usiłujesz wydedukować swoimi postami ?.
kamilos1928
Chyba tylko to, że Legia nie potrafi się sprężyć i pokonać słabego rywala zza miedzy, dlatego nie może powiedzieć że rządzi w Warszawie wink.gif
RTS
Skoro 1:1 a Polonia strzeliła bramke na wyjeździe wiec jest lepsza wink.gif

No i niech ta Odra w koncu poleci tam gdzie jej miejsce!

I jeszcze jedno, Widzew jako jedyny klub w polskiej (i pewnie nie tylko) ligi może (i wygra) dwa razy pod rząd 1 lige wink.gif
PoripijJebanow1965
CYTAT(Benek @ Nov 23 2009, 19:52) *
Coś usiłujesz wydedukować swoimi postami ?.

Dokładnie to co Panowie wcześniej napisali wink.gif Wisła jest w dołku ale na Legii też nie jest za różowo więc nie ciesz Się Bratku z czyjego przypadku
Benek
Cieszę się bardzo z wyniku w Sosnowcu i będę się cieszył dalej smile.gif. Czekam na zakończenie sezonu, wtedy będziemy dyskutować.
PoripijJebanow1965
CYTAT(Benek @ Nov 24 2009, 10:51) *
Cieszę się bardzo z wyniku w Sosnowcu i będę się cieszył dalej smile.gif. Czekam na zakończenie sezonu, wtedy będziemy dyskutować.

Hehe mnie wynik z Łazienkowskiej też nie zasmucił, także dla każdego coś miłego laugh.gif Szkoda tylko Ruchu Chorzów widać było że się starali jak mogli z Lechem ale umiejętności czysto piłkarskie Pyry mają większe, na dodatek słabo zagrali Sadlok i Straka, nie było Niedzielana także mimo wszystko występ chorzowian nie był najgorszy.
RTS
CYTAT(Benek @ Nov 24 2009, 10:51) *

Przed Tobą­ el clasico (gran derbi) wiec nie zajmuj sie głupotami z polskiej ligi wink.gif
kamilos1928
W C+ właśnie leci meczyk Zagłębie L. - Lech P. w drużynie gospodarzy M.Traore, któego kiedyś mogliśmy oglądać na Legionów w barwach Glinika, doskonale pamiętam jego grę i już wtedy było widać, że ma szansę na grę w zdecydowanie wyższej lidze niż III.

Link do meczu Karpaty - Glinik
JK_
Kończy się powoli runda jesienna w Ekstraklasie, Wisła po zadyszce nie dała szans Ruchowi. Oglądałem ten mecz gdy już było 1:0 i to co Wisła później grała to robiło wrażenie. Legia i Lech potracili punkty, w Poznaniu na razie włodarze nie są nerwowi, ale gra tej drużyny pozostawia wiele do życzenia, bez Peszki, który teraz ciągnie grę Lecha to kiepsko by to wyglądało.

A tak schodząc na niższe ligi to widzę, że Partyzanci zaczynają wyścig zbrojeń i atak na III ligę. Ciekawe jakie transfery dojdą do nowego trenera Kality.
PoripijJebanow1965
Tak runda się kończy i niestety nic nie wskazuje na to żeby poziom ligi się podniósł. Wisełka nawet jak zostanie mistrzem to obawiam się że w takim składzie znowu się skompromituje w Europie. Miano sprowadzić młodego napastnika z Crvenej Zvezdy ale tylko pod warunkiem że sprzeda się i to drogo Brożka ( kto go bdzie chciał w takiej formie?) oraz 4 zawodników z BATE Borysów (chcąc nie chcąc rewelacja poprzedniej LM a w tym roku uczestnik fazy grupowej ligi europejskiej) a zamiast tego przyjechał cienki Białorusin ale z Dniepra Mohylew, poza tym Pazdan który spuścił z kolegami Górnik do 1 ligi itp. w Lechu też nieciekawie jeżeli super wzmocnieniem ma być Zakrzewski to już lepiej zatrudnić Dmytro Browkina. Odejść może Peszko na pewno nie zobaczymy już w barwach Lecha Rengifo, dla Muchy to najprawdopodobniej ostatnia runda w Legii.
JK_
Z BATE Borysow jak narazie to zawodnika kupił Lech. Ciekawe jak będzie się spisywał. Widać, że lechici troszkę zmienili politykę transferową po trafieniu w transfer Stilica poszli dalej w tym kirunku i sciagneli jak to Smuda mówił Golików i Handzików, a już tak dobrzy jak Stilic to oni nie byli.

Ciekaw jestem ruchów w Wiśle i Legii no i może jakieś inne zespoły zaskoczą, Cracovia podobno ma się zbroić.
kamilos1928
Jakiś wielkich transferów bym się zimą nie spodziewał. No chyba, że czołowi zawodnicy ligi odejdą, ale to też nic pewnego bo plotki się pojawiają, a jak dochodzi do konkretów to nic z tego nie wychodzi.
UltrasKotwa
Wznawiam temat !!

26 luty 2010 rok , rusza runda rewanżowa Ekstraklasy,
Oto wyniki pierwszych dwóch spotkań

Cracovia Kraków - Legia Warszawa 1-2
Odra Wodzisław Śląsk - Lechia Gdańsk 0-0

Kolejne spotkania w sobotę i niedziele (27,28 luty)
Boba
Mecz Cracovia - Legia całkiem niezły. Cracovia prowadziła 1:0, grała z przewagą jednego zawodnika, trafiała w słupek, w poprzeczkę a i tak nie zgarnęła ani punktu, bo legioniści mieli dwie zabójcze minuty.
Devoon
Korona 1-0 Jagiellonia
Bełchatów 1-0 Wisła
kamilos1928
A tak mi się rzuciło na jednym z blogów o meczu Odry w Wodzisławiu:

"loża szyderców
Wydawało mi się, że od zeszłego roku, kiedy dziennikarze przenieśli się na trybunę główną, nie będą musieli już jej słuchać. Okazało się jednak, że z drugiej strony też jest loża szyderców. Ta pierwsza w swym prostactwie i głupocie była żenująca. Ta druga już tylko nadzwyczaj złośliwa. Kibice jechali po swoich piłkarzach bardzo ostro. Szkoda, bo można było przecież zaczekać z pretensjami do ostatniego gwizdka. To był pierwszy mecz! Malkontenci chyba nie zdają sobie sprawy, że na kameralnym wodzisławskim stadioniku wszystko na murawie słychać. Te okrzyki na pewno piłkarzom nie pomogły; "

heh Widać nie tylko w Krośnie są z tym problemy
McG.Ruslan
Lewandowski jednak strzela dalej!Co zauwazylem malo kibicow na tadionach.
nowy
CYTAT(kamilos1928 @ Feb 28 2010, 22:19) *
A tak mi się rzuciło na jednym z blogów o meczu Odry w Wodzisławiu:

"loża szyderców
Wydawało mi się, że od zeszłego roku, kiedy dziennikarze przenieśli się na trybunę główną, nie będą musieli już jej słuchać. Okazało się jednak, że z drugiej strony też jest loża szyderców. Ta pierwsza w swym prostactwie i głupocie była żenująca. Ta druga już tylko nadzwyczaj złośliwa. Kibice jechali po swoich piłkarzach bardzo ostro. Szkoda, bo można było przecież zaczekać z pretensjami do ostatniego gwizdka. To był pierwszy mecz! Malkontenci chyba nie zdają sobie sprawy, że na kameralnym wodzisławskim stadioniku wszystko na murawie słychać. Te okrzyki na pewno piłkarzom nie pomogły; "

heh Widać nie tylko w Krośnie są z tym problemy

W całej Polsce piknikowa publika jedzie po swoich piłkarzach. tongue.gif
butch17
CYTAT(McG.Ruslan @ Mar 1 2010, 23:21) *
Lewandowski jednak strzela dalej!Co zauwazylem malo kibicow na tadionach.

No wiesz trzeba pamiętać, że Arka - Ruch mecz był bez udziału publicznośći poza tym Cracovia nie gała na swoim stadionie.
Ogólnie do zakończeni licznych inwestycji (Wisła, Legia, Lech, Zagłębie czy chociażby dopiero rozpoczęte przebudowy stadionów Cracovi i Piasta) freekwencja będzie mniejsza.
kamilos1928
Z trójki Legia, Lech i Wisła to poznaniacy na starcie prezentują się najlepeij nie tylko ze względu na zdobyte punkty ale i na styl. Legia bez wyrazu, to samo Wisła.

W drugiej lidze już na starcie Stalówka i Motor tracą dystans więc pewnie spadek murowany, co może zwiększyć liczbę drużyn spadających z II ligi, a tam mamy Hetmana i Stal Rzeszów.
butch17
No to ruszyła karuzela trenerska, na pierwszy ogień poszedł terener Legii Jan Urban, którego miejsce zajmie Stefan Białas, ale moim zdaniem niewiele to zmienie bo prolemem jest chyba ogólna atmosfera wokół zespołu. Drugi prace stracił Maciej Skorża terener Wisły Kraków. Lech co prawda wczoraj nie wygrał w Bałchatowie ale i tak na tle wyżej wymienionych drużyn prezenuje się najlepiej.
W piętek bardzo ciekawie zapowiada się mecz GKSu Bełchatów z Ruchem Chorzów, który może rozstrzygnąć kto dołączy do walki o "Mistrza".
Boba
Wymiana nastąpiła też w Piaście Gliwice, gdzie nowym trenerem jest Ryszard Wieczorek. Jeśli miałbym obstawiać kolejne zwolnienia to Arka Gdynia i Polonia Warszawa w przypadku porażek w następnym meczu zwolnią trenerów.
butch17
Na wp.pl piszą że nowym trenerem Wisły ma zostać Winfried Schaefer http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,title,S...,wiadomosc.html

Jeżeli tak się stanie to widzę możliwość powtórki z Dana Petrescu, nie minie miesiąc, a piłkarze zaczną płakać że treningi za ciężkie... , a jak wszyscy wiedzią ten sam Dan Petrescu potrafił z Unirei Urziceni zamieszać w LM.
Boba
A to ci niespodzianka Heniu Kasperczak ponownie w Wiśle!
butch17
Nowy trener Legii ma ambitne plany wink.gif http://www.sport.pl/sport/10,67450,7663327..._Francji__.html
McG.Ruslan
tak ponownie w Wisle ,moze spadnie ja z Gornikiem hehehe,calkiem dobrze sobie radzi Widzew Lodz.
kamilos1928
Wisła się przełamała i worek się rozwiązał, myślę że teraz będzie już dobrze. Lech idzie jak burza i zobaczymy gdzie się zatrzyma. Legia oglądałem, nieciekawie to wygląda. Chyba ta stypa co panuje na Łazienkowskiej udziela się także piłkarzom.

A na dole ... Polonia, która miała wielkie plany podbicia polskiej Ekstraklasy, jak widać tak na hop siup się nie da smile.gif
JK_
http://www.90minut.pl/news/121/news1213477...ub-Lawecki.html

Szok. Pamiętam jak w prasie pojawiła się informacja o jego chorobie. Niestety przegrał tą walkę. Niech spoczywa w spokoju.
Wielki
Pozdrawiawiem Wiosennie Wszystkich Kibiców Krosńieńskich karpat KARPATY RULES !!!!
RTS
Od kilku lat Jop zawala Wiśle najważniejsze mecze a Ci go dalej trzymają... (a zaczęło się chyba meczami z Lazio i porażke przez Jopa w 1/8 PUEFA, 3:3 - 1:2), o kadrze nie wspominając. Można już smiało powiedziec, że Liga Mistrzów (miejmy nadzieje) trafi pod Bułgarską.
Mnie cieszy Odra i Piast a raczej ich bliskość spadku wink.gif
JK_
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/1-liga...ilkarzy,1488645

Flota dobry sezon zakończyła "małym" skandalem.

Myślę, że coś w tej kwestii się jednak w Polsce zmienia. Dawniej na końcu sezonu takie wyniki były normalne i przechodzono po tym do porządku dziennego, teraz jednak jest coraz mniejsze przyzwolenie na odpuszczanie spotkań rywalom w potrzebie.

A MKS Kluczbork który drżał o utrzymanie wygrał w końcówce sezonu kilka spotkań i znalazł się na ... 6 pozycji ohmy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.