butch17
Jun 23 2009, 14:50
Znamy już rywali polskich drużyn w tegorocznych rozgrywkach. Najwcześniej rywalizację rozpocznie Polonia Warszawa. W I rundzie eliminacyjnej do Ligi Europejskiej 2 lipca "czarne koszule" zmierzą się z wicemistrzem Czarnogóry FK Budućnost, pierwszy mecz odbędzie się w Czarnogórze, rewanż w Warszawie 9 lipca. W razie awansu na drodze Polonii stanie zdobywca pucharu San Marino AC Juvenes/Dogana.
Od II rundy eliminacyjnej w Lidze europejskiej rozpoczyna udział Legia Warszawa, która zagra 16 i 23 lipca z gruzińskim Olimpi Rustawi lub farerskim Fótbóltfelagi? B 36. Pierwsze mecz w Polsce
Wisła Kraków w II rundzie eliminacyjnej do Ligi Mistrzów zagra z estońskim FC Levadia Tallin mistrzem tego kraju. Mecze 16 i 23 lipca.
źródło: www.90minut.pl
Póki co myślę że drużyny do przejścia dla reprezentantów Polski, obawy może budzić sytuacja pogrążonej w lekkim chaosie Polonii.
PoripijJebanow1965
Jun 24 2009, 11:14
Dokładnie Polonia trafiła na najtrudniejszego przeciwnika."Jeśli spaść to z wysokiego konia", powiedział po meczu napastnik Polonii Jacek Kosmalski, co pokazuje jakie nastroje panują w drużynie. Fakt czarnogórcy przez wiele lat istnienia Jugosławi, a potem wspólnego państwa z Serbią decydowali o sile piłkarskiej tych państw, Budocnost wychował min. Predraga Mijatovicia i Dejana Savicevicia, ale obecnie nie wystepuje tam żaden znany piłkarzi porażka z ekipą z Podgoricy bdzie kolejnym blamażem.
butch17
Jul 3 2009, 07:55
2 lipca 2009, 20:30 - Podgorica (Stadion Pod Goricom)
FK Budućnost (Podgorica) 0-2 Polonia Warszawa
Igor Kozioł 54, Tomasz Jodłowiec 65
Mimo moich obawa Polonia poradziła sobie w pierwszym meczu całkiem przyzwoicie i jedną nogą jest w drugiej rundzie.
Dobrze że wygrali:) szkoda że tvp nie pokazuje:)
CYTAT(Zygi90 @ Jul 3 2009, 08:53)

Dobrze że wygrali:) szkoda że tvp nie pokazuje:)
http://sport.onet.pl/74329,1248712,2001331...,wiadomosc.html
PoripijJebanow1965
Jul 3 2009, 09:58
Niestety najprawdopodobniej ani jedna telewizja nie pokaże meczów eliminacyjnych Wisły, Legii, Polonii i Lecha. Transmisje europejskich pucharów mają rozpocząć się od fazy grupowej zarówno Ligi Mistrzów jak i ligi europejskiej. a tak na marginesie wczoraj Olimpi Rustawi pokonało 2:0 B36 Torshavn i to najprawdopodobniej Gruzini zagrają w II rundzie eliminacji z Legią Warszawa.
butch17
Jul 3 2009, 11:36
CYTAT(PoripijJebanow1965 @ Jul 3 2009, 09:58)

Niestety najprawdopodobniej ani jedna telewizja nie pokaże meczów eliminacyjnych Wisły, Legii, Polonii i Lecha. Transmisje europejskich pucharów mają rozpocząć się od fazy grupowej zarówno Ligi Mistrzów jak i ligi europejskiej. a tak na marginesie wczoraj Olimpi Rustawi pokonało 2:0 B36 Torshavn i to najprawdopodobniej Gruzini zagrają w II rundzie eliminacji z Legią Warszawa.
Żebyśmy mieli kogo oglądać w tej fazie grupowej...
Szkoda.... mimo że Polskie druzyny nie wiele w ostatnich latach grały w LM i PU to na pewno wiele osób z chęcią oglądało ich mecze... a tak to musimy poczekać

trudno:)
ale żeby meczy MP nie pokazać.. tragedia.. Korzeniowski po raz kolejny pokazał że się do niczego oprócz chodzenia nie nadaje
PoripijJebanow1965
Jul 5 2009, 13:27
Tu chodzi o coś zupełnie innego. Mecze fazy grupowej Ligi Europejskiej wykupił Polsat, a Ligi Mistrzów nsport i dlatego właśnieTVP nie chce pokazywać tych meczów żeby nie robić póżniej reklamy konkurentom. Jest to o tyle śmieszne że europejskie puchary, szczególnie z udziałem polskich zespołów zawsze znajdują szeroką widownię.
Dobra informacja mecz rewanzowy Polonii bedzie transmitowany w internecie na kanale Kuszo TV 1 :
KOD
http://www.kuszotv.pl/index.php?nid=176
PoripijJebanow1965
Jul 7 2009, 22:45
Z obozu Wisły która w środę rozpocznie bój o Lige Mistrzów dochodzą niepokojące wieści. Co prawda udało się zatrzymać Pawła Brożka, ale kiepsko z obsadą bramki, ponieważ dobrze zapowiadający się Adis Nurković nie został zakontraktowany z powodu różnic finansowych między Wisłą a menedżerem zawodnika. Kiepsko z defensywą Wisły w sparingu z Mattersburgiem grożnej kontuzji nabawił się Peter Singlar, a na drobne urazy narzekają Głowacki i Sobolewski. Tymczasem Levadia w ostatnim spotkaniu ligowym rozbiła FC Kuressaare 7:1
Jesli mamy obawiać sie Levandi to lepiej w ogóle w pucharach nie startować...
W tej chwili trwaja tesy na
KOD
http://www.kuszotv1.pl/
przed jutrzejszym meczem Polonii.
PoripijJebanow1965
Jul 9 2009, 23:36
Polonia Warszawa - Budocnost Podgorica 0-1. B 36 Torshavn - Olimpi Rustawi 0-2 i to Gruzini zmierzą się z Legią w nastepnej rundzie.
Orientuje sie ktos moze czy bedzie transmisja Wisły z Levadia ? Moze gdzie na necie albo w tv ?
piojab16
Jul 13 2009, 16:59
Szukałem czy nie będzie w TV ale nic nie wyszukałem, oby w sieci była pokazana !!
PoripijJebanow1965
Jul 14 2009, 11:28
Będzie na TV 4 i Polsacie Sport. Jak Wisełka awansuje3 dalej jej mecze ma pokazywać otwarty Polsat.
butch17
Jul 14 2009, 13:03
Co do Polstau Sport to zgoda ale w TV4 chyba nie będzie no nawet na ich stronie nic na ten temat nie ma
http://www.tv4.pl/tv4_program/Dzisiaj.html chociaż faktycznie strona Wisły tak twierdzi.
piojab16
Jul 14 2009, 16:01
Piłka Nożna:Liga Mistrzów UEFA
Wisła Kraków – Levadia
(druga runda eliminacji Ligi Mistrzów
NA ŻYWO
Środa,
15 lipca 20:30
Polsat Sport
butch17
Jul 15 2009, 21:26
Wisła Kraków - Levadia Tallin 1:1
Bramki: Ćwieląg (93.) - Andreev (40.)
Zdecydowanie nie jest to wynik marzeń...

Ale jak to mówił D. Szpakowski: "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma..."
Jak można dać sobie strzelić bramkę w 93 minucie ... eh ...
CYTAT(Benek @ Jul 15 2009, 23:34)

Benek też nie jestem za Wisłą, ale w europejskich pucharach kibicuję polskim klubom ze względu na dobro piłki i dziwi mnie to, że wolisz, żeby jacyś Estończycy pokonali Polaków...
CYTAT(Benek @ Jul 15 2009, 23:34)

Z Estonii sie urwałeś? To ze jestes (L) to nie znaczy, że masz źle życzyc naszej piłce i tym samym swojej (L), im mniej punktów w rankingach tym mniej zespołów polskich w pucharach i coraz niższe rundy kwalifikacyjne!!!
PoripijJebanow1965
Jul 15 2009, 22:18
Jestem kibicem Wisełki ,Legii nie darzę sympatia ale kiedy gra polska dużyna to trzeba sobie uświadomić że GRAJĄ MOI RODACY i kibicować im a nie odstawiać cyrk.
Cyrk to przyjeżdża co jakiś czas koło placu targowego

. Sympatia klubowa to sympatia. A że poziom piłkarki w Polsce jest jaki jest to nie moja wina.
PoripijJebanow1965
Jul 16 2009, 00:15
Jak już pisałem jestem kibicem Wisełki, ale to co pokazali dzisiaj to było dno. Może to uświadomi panu Cupiałowi że dziś żeby liczyć się w walce nawet ze słabeuszami trzeba inwestować pieniadze w transfery a nie iść po najmniejszej linii oporu sprowadzając najtańszych albo nikogo.
Popieram. Wisła zagrała słabo i to jest fakt ale na kogo możemy liczyć w tym roku w pucharach?
Lech jest w trakcie przebudowy i do końca nie wiadomo jak się zaprezentują a Legia to od 10 lat odpada w przedbiegach więc czego się można po nich spodziewać?? A Polonie to może przemilczmy..
PoripijJebanow1965
Jul 16 2009, 21:22
Legia Olimpi 3-0, Juvenes-Polonia 0-1, tak więc stolica na plus.
Spodziewałem się większej zaliczki Legii, ale nie jest źle. Teraz czekamy tylko na rewanże.
Cerber_
Jul 17 2009, 13:09
III runda eliminacji
LM:
Wisła/Levadia - Debreceni VSC/Kalmar FF
LE:
Fredrikstad FK - Lech
Legia/Olimpi - Brøndby/Flora
Juvenes Dogana/Polonia-NAC Breda/Gandzasar Kapan
Ogólnie wszystcy rywale do przejśćia, ale forma jaką zaprezentowały nasze drużyny w pierwszych meczach w Europajskich Pucharach nie powala na kolana więc może być róznie.
Legia w meczu z Brondby może się przejechać, zwłaszcza w Dani.
PoripijJebanow1965
Jul 17 2009, 23:35
o ile Broendby awansuje
Pierwsze to czekają nas rewanże, a nie mecze w III rundzie. Jak widać po wynikach pierwszych meczów, to piłka jest nie raz nieobliczalna i na boisku się wszystko rozstrzygnie.
PoripijJebanow1965
Jul 18 2009, 09:44
O Legię i Polonię bym się raczej nie martwił, Legia ma poważną zaliczkę i trudno się spodziewać że przegra 4:0. Polonia gra u siebie z amatorami więc też awansuje. W najgorszej sytuacji jest Wisełka, po tym nieudanym remisie Levadia będzie murowała bramkę i obawiam się scenariusza podobnego jak z Valarengą. Ale trzeba uczciwie przyznać że żadna drużyna nie została tak osłabiona przez kontuzje i transfery jak Wisła (brak Baszczyńskiego, Zieńczuka, Garguły, Boguskiego Głowackiego, Singlara) oraz poaptrzmy że w zasadzie oprócz Kirma i Jopa nie sprowadzono żadnego zawodnika a przecież na wyciągnięcie ręki byli Nurković, Dawid Nowak, David Braz i wielu innych.
CYTAT(PoripijJebanow1965 @ Jul 18 2009, 11:44)

O Legię i Polonię bym się raczej nie martwił, Legia ma poważną zaliczkę i trudno się spodziewać że przegra 4:0. Polonia gra u siebie z amatorami więc też awansuje. W najgorszej sytuacji jest Wisełka, po tym nieudanym remisie Levadia będzie murowała bramkę i obawiam się scenariusza podobnego jak z Valarengą. Ale trzeba uczciwie przyznać że żadna drużyna nie została tak osłabiona przez kontuzje i transfery jak Wisła (brak Baszczyńskiego, Zieńczuka, Garguły, Boguskiego Głowackiego, Singlara) oraz poaptrzmy że w zasadzie oprócz Kirma i Jopa nie sprowadzono żadnego zawodnika a przecież na wyciągnięcie ręki byli Nurković, Dawid Nowak, David Braz i wielu innych.
Dodam do tego że Levadia jest o wiele lepszą drużyną niż obecni przeciwnicy Legii i Polonii. Co nie zmienia oczywiście faktu że Wisła dała plame, jednak myśle że wygrają na wyjeździe i awansują.
PoripijJebanow1965
Jul 18 2009, 12:55
CYTAT(mania @ Jul 18 2009, 12:37)

Dodam do tego że Levadia jest o wiele lepszą drużyną niż obecni przeciwnicy Legii i Polonii. Co nie zmienia oczywiście faktu że Wisła dała plame, jednak myśle że wygrają na wyjeździe i awansują.
czy Olimpi Rustavi nie jest lepsze od Levadii to bym się spierał, w każdym razie i to i to powinna golić każda drużyna z polskiej ekstraklasy. niestety tak nie jest
kamilos1928
Jul 18 2009, 22:46
Niestety z taką grą to ja boje się o awans Wisły. Widać, że jakoś Wisła nie ma błysku i wg mnie ciężko jej będzie awansować. Miała być Liga Mistrzów a tu męczarnie z takim zespołem.
PoripijJebanow1965
Jul 19 2009, 23:46
CYTAT(kamilos1928 @ Jul 19 2009, 00:46)

Niestety z taką grą to ja boje się o awans Wisły. Widać, że jakoś Wisła nie ma błysku i wg mnie ciężko jej będzie awansować. Miała być Liga Mistrzów a tu męczarnie z takim zespołem.
Ja mimo wszystko wierzę w awans Wisełki bo na dobrą sprawę mogła wygrać w Sosnowcu gdyby nie pech. A szansa na LM jest największa od wielu lat bo ani Debrecen ani Kalmar to nie są jakieś silne zespoły. No ale z taką grą jak w Sosnowcu to można sobie jedynie pomarzyć...
CYTAT(Cerber_ @ Jul 17 2009, 15:09)

III runda eliminacji
LM:
Wisła/Levadia - Debreceni VSC/Kalmar FF
Mecz Kalmar - Debreceni ma być na Eurosporcie 2, jesli ktoś chce oglądnąc przeciwnika Wisły(Levadii) w III rundzie
Devoon
Jul 22 2009, 18:58
Noo i po Wiśle
Takiej kompromitacji dawno nie było! Brak słów!
butch17
Jul 22 2009, 20:34
Trochę brak słów, jak to się często mówi w takich chwilach łatwiejszej drogi do LM to mistrz polski chyba nigdy nie miał, teoretycznie...
PoripijJebanow1965
Jul 22 2009, 21:50
po takiej kompromitacji ciężko mi to pisać ale... CZY WYGRYWASZ CZY NIE, JA I TAK KOCHAM CIĘ W SERCU MOIM WISŁA-I NA DOBRE I NA ZŁE!!!!!!
lukas6
Jul 23 2009, 00:02
dobrze ze teraz to nazywacie kompomitacja a jak legia dostala po pizdzie z ventspils czy z kims innym co ich zdyskwalifikowali to bylo elegancko!! jak widzieliscie mecz badz relacje tekstowa to musze przyznac ze to porazka zajb scie pechowa.no ale krytyka musi sie polac. i ja to tez rozumie ale bez przesady. pozdro
Tak tragiczne, że aż śmieszne. Ten wynik to kolejny policzek dla polskiej piłki od drużyn które uważamy za "kelnerów". To chyba pokazuje poziom polskiej piłki ligowej, która czasami ma wzloty i jakaś drużyna dobrze zaprezentuje się w pucharach w jednym sezonie i nie potrafi później trzymać dobrego poziomu.
Odpadnięcie Wisły to także zielone światło dla transferu Brożka, ale czy ktoś będzie chciał wyłożyć za niego duże pieniądze jakie Wisła sobie życzy?
RoBsOn
Jul 23 2009, 09:29
A tutaj jak ktoś jeszcze nie widział skrót meczu Wisły.
Levadia Tallin - Wisła Kraków
PoripijJebanow1965
Jul 23 2009, 10:15
Co tu wiele mówić jak Wisła miała wygrać bez bramkarza, prawego obrońcy, ofensywnego pomocnika i Jop jego mać w obronie. Nic do Mariusza nie mam ale skoro zawodnik który nie ma miejsca w przecietnej rosyjskiej ekipie jest sprowadzany do mistrza Polski to jest coś nie tak. Wisłę zgubiło skapstwo, nie przeprowadzono pożądnych transferów na miarę ligi mistrzów, nawet sprawa licytowania się z Nurkoviciem o tym świadczy. Dlatego do spółki z piłkarzami winnym jest nie kto inny jak Cupiał który chce zrobić coś z niczego już od lata 2003r. Jeżeli panowie zarządzający Wisełką nie zrozumieją że żeby wygrać cokolwiek trzeba zainwestować to Wisełka zatrzyma się w rozwoju, jeżeli już się nie zatrzymała. Obawiam się że niedługo potrwa przygoda Polonii z pucharami, nie dlatego że trafiła na NAC Breda, ale że już powoli zaczyna się wyprzedaż składu. Odszedł Majewski do przeciętnego zespołu z zaplecza Premiership, a to już świadczy jak niskie są ambicje Polaków co do gry za granicą, odejść mają Przyrowski i Jodłowiec.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.