Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Europejskie Puchary 2009/2010
Karpaty Krosno > Inne > Sport
Stron: 1, 2
Dr.Jykle
Rano na tvn24,dziennikarze troChę się nabijali z meczu Wisły, ale nie otym chce pisać. Tomasz Zubilewicz redaktor od pogody opowiadał : ,,jak jechałem przez małopolskę to wszędzie napisy Wisła, Cracovia; wjechałem w śląskie od razu Gieksa,,. I wtedy prowadząca poranny serwis zapytała : a z jakim klubem kojarzą Ci się Ustrzyki Dolne? Redaktor Zubilewicz odpowiedział bez zastanowienia : z KARPATAMI KROSNO biggrin.gif .
butch17
Może nie spowoduje tym awarii serwera z przeciążenia, wiec lojalnie donoszę że na www.kuszotv1.pl ma być transmitowany mecz Polonii początek o 18
Benek
A Legia swoje wink.gif.
butch17
Dobrze że legia wygrała bo każde zwycięstwo w pucharach się liczy, Polonia też wygrała - 4:0, ale gra raczej kiepsko i jeśli pozbędzie się jeszcze jakiś piłkarzy to raczej NAC Breda będzie poza jej zasięgiem (zresztą wydaje mi się że już jest)
Benek
butch17 czy jak CI smile.gif tam. Pisząc nazwy klubów powinniśmy zwrócić uwagę na ich ... nazwę. Każda nazwa powinna zaczynać się z dużej litery ...
mania
Cała nadzieja w Lechu. Brondby i Breda to już rywale z wyższej półki, ja bym się obawiał szczególnie duńczyków.
butch17
CYTAT(Benek @ Jul 23 2009, 22:53) *
butch17 czy jak CI smile.gif tam. Pisząc nazwy klubów powinniśmy zwrócić uwagę na ich ... nazwę. Każda nazwa powinna zaczynać się z dużej litery ...

Sory mój błąd, zwykle staram się o tym pamiętać... zastanawiam się czy jakby to nie była Legia to byś mi zwrócił uwagę tongue.gif
Zygi90
Każdy dobry wynik może podbudować drużynęsmile.gif a więc i Polonia i Legia mają duże szanse żeby powalczyć w 3 rundzie:) Myślę że Lech też nam pokaże prawdziwą piłkęsmile.gif bo już na sparingach pokazali że potrafią wygrywać z dobrymi drużynami:) miejmy tylko nadzieje że Lech już nikogo nie sprzeda:) jeden zawodnik na pewno wystarczy bo dużo na nim zarobili:)
Kovac
Nie chce jakoś skreślać szans polskich drużyn w europejskich pucharach ale wydaje sie że Legia i Polonia w dwumeczu jednak przegrają. Polonia gra bardzo przeciętna piłkę. Nie dziwne ze sprzedali Majewskiego. Grają silnymi zawodnikami i to na druzyne z San Marino wystarczyło. A czy wystarczy na NAC Breda? Szczerze w to wątpie. Legia też nie ma łatwego przeciwnika. Liga duńska jest lepsza od naszej. A juz na pewno finansowo bo taki klub jak Football Club København ma 2 razy większy budget niż Wisła Kraków. Lech powinien spokojnie awansowac do kolejnej rundy. Nie sadzę aby odejscie Rafała Murawskiego mocno obnizył poziom gry poznańskiej ekipy. Stawiam jednak ze Lech awansuje dalej a Legia z Polonia zakończa eliminacje na 3 rundzie.
PoripijJebanow1965
Wydaje mi się że w Legii zaczyna się dziać coś dobrego i jeżeli zagrają na swoim normalnym poziomie to powinni spokojnie pokonać Broendby. Również NAC Breda to nie jacyś artyści futbolu ale niestety obawiam się że dla Polonii na razie za wysokie progi. lech jest dla mnie zagadką za wiele niewiadomych, jak prowadzi zespół Zieliński, czy Stilić nie będzie chciał na złość wymusić słabą grą transferu itp. Poza tym obawiam się że Fredrikstad będzie murowało bramkę jak kiedyś Valerenga i ofensywny Lech może mieć kłopot.
RTS
Skorża podał się do dymisji... ciekawe czy Smuda czeka na miejsce w Wiśle czy w RP wink.gif
szp
CYTAT(RTS @ Jul 24 2009, 16:50) *
Skorża podał się do dymisji... ciekawe czy Smuda czeka na miejsce w Wiśle czy w RP wink.gif

Oddanie się do dyspozycji zarządu, a podanie sie do dymisji to są dwie różne sprawy

Zygi90
Kolejne wzmocnienie LECHA!! to mi się podoba! sprzedajesz jednego kupujesz kilku:)
RTS
http://www.youtube.com/watch?v=ebbuznFCpzA wink.gif

po meczu Wisełki
PoripijJebanow1965
Wszyscy się śmieją z Wisły że dostała z Levadią, fakt jest to poziom który każda polska druzyna powinna przejść ale perspektywy rozwoju ma lepsze niż nasze czołowe zespoły. Wiktor Levada inwestuje w swoją drużynę nie tak jak Cupiał i Walter, może nie są to nawet na nasze warunki duże pieniądze ale stosunkowo do budżetu ekipy z Tallina są to znaczne wydatki. U nas patrzy się żeby jak najdrożej sprzedać a najtaniej kupić, a potem oczekuje się walki w pucharach. Poza tym śmieszy mnie szydzenie z Wisły kibiców Legii. Oni też nie poznali się swego czasu na Andrejewie, nie mówię że to jakaś gwiazda ale na pewno bardziej by się przydał jak Arruabarrena, któremu kończył się kontrakt i nit go w hiszpanii nie chciał więc przyszedł za darmo i tylko ciągnał niemałą kasę, za to Andriejew pewnie strzeliłby pare goli i może to Legia byłaby dziś mistrzem, a tak uciekł im zawodnik który teraz ociera się o kadre Rosjii. Więc jednak ta levadia nie taka słaba.
butch17
Lech rozjechał Fredrikstad na wyjeździe 6:1, a Legia wymęczyła remis w Kopenhadze z Broendby 1:1(tak twierdzą komentatorzy) mimo wszystko to dobre wiadomości gorzej z Polonia która przegrywa do przerwy u siebie 1:0 z NAC Breda i w drugiej połowie zagra w 10-tke.
mania
mimo że kibicuje Wiśle to mówiłem przed pucharami że ani Wisła, ani tym bardziej Legia nie mają szans w pucharach. Tylko Lech może coś zawojować.
RoBsOn
Myślę że Legia może awansować bo wynik na wyjeździe dobry.
bramki: Broendby-Legia
No i oczywiście Lech już ma pewny awans i mam nadzieje zajdą daleko w tym roku.
trzy bramki z ich meczu(jutro pewnie będą wszystkie): Fredrikstad-Lech
No i Polonia raczej pewne że odpadnie.
butch17
No to w pucharach został na Lech który mimo że awansował raczej się nie popisał : Lech Poznań - Fredikstad 1:2. Polonia uległa Bredzie 3:1 a Legia po walce i remisie 2:2 również odpadła.
mania
Mówiłem że Legia odpadnie!
Tylko Lech jest w stanie godnie reprezentować Polskę w pucharach!
PoripijJebanow1965
Taaa amica właśnie dziś pokazała klasę... Legii szkoda bo naprawdę walczyła, Polonię po przegranej znowu czeka zmiana szkoleniowca i kto wie czy nie wyprzedaż czołowych graczy. Został tylko Lech ale z taką grą jak dziś to pożal się boże.
butch17
Moim zdaniem Lech wylosował najlepiej jak mógł... ale czy podoła to już inna sprawa.
PoripijJebanow1965
Kolejorz i Brugia to ekipy o podobnym potencjale, ale jednak tacy piłkarze jak Wesley Sonck więcej potrafią i więcej meczów rozegrali w karierze. Nadzieją jest to że w zasadzie w Lechu oprócz Murawskiego nikt nie odszedł, a Stilić, Lewandowski i Rengifo to etatowi reprezentanci swoich krajów. Do tego dochodzi solidne wzmocnienie obrony jakim jest Seweryn Gancarczyk, piłkarz który w barwach Metalista powstrzymał kiedyś Everton a w lidze często grał z ekipami takimi jak Dynamo, Szachtar czy Dnipro powinien sobie poradzić. Nie należy jednak lekceważyć belgijskiego futbolu o czym niedawno przekonał się Sivasspor - rewelacja tureckiej superligi z zeszłego sezonu, który odjechał z Brukseli z bagażem 5 bramek i ani jednej strzelonej w eliminacjach Ligi Mistrzów.
RTS
Zaraz sie zacznie, ostatni mecz "u siebie" w tegorocznych pucharach polskiego klubu? OBY NIE!!!

Amica Wronki do boju wink.gif
Devoon
1-0 Wymęczone bramka Sławomir Peszko
PoripijJebanow1965
no Amica z taka grą w Brugii skończy z bagażem 5 bramek
butch17
Szanowny przedmówca się nieco pomylił chociaż jakby dodać 1 bramkę z regulaminowego i 4 z serii rzutów karnych to mamy dokładnie 5 biggrin.gif

Lech zagrał dramatycznie słabo i odpadł wiadomo że mógł równie dobrze awansować gdyby sędzia uznał bramkę strzeloną przez Lecha lub gdyby R. Lewandowski jasno i uczciwie określił się że nie interesuje go transfer zagraniczny, zamiast grać jak ostatni paralityk w najważniejszym meczu w sezonie, podobnie Stilic o którym jeden pan dziennikarz powiedział że za każdym razem jak wychodzi na boisko wygląda jakby miał ze sobą wielki transparent kupcie mnie na zachód. po tym co Bośniak wczoraj pokazał to wróże mu z zachodnich wojaży maksymalnie wypożyczenie do Floty Świnoujście, zresztą na co komu piłkarz któremu jak stwierdził sam kapitan Bosacki nie można nic powiedzieć bo się obrazi. Więcej zamieszana wczoraj niż cała ofensywa Lecha zrobił Krzysztof Chrapek który znalazł magiczny sposób na zagrożenie belgijskiej bramce, zresztą musiał go usłyszeć w tajemnicy od nieobecnego wczoraj Sławka Peszki, który żegnając na lotnisku swojego mniej doświadczonego rówieśnika wziął go na bok i powiedział "... Krzysiek tu nie ma wielkiej filozofii jak ci dadzą szanse zagrać to trzeba po prostu zapi...alać." Ostatecznie szkoda bo Brugia nie pokazała oszałamiającego futbolu moim zdanie w dalszych grach będzie jedynie tłem, gdyby Lech był tym tłem to by zarobił 1mln euro, a może byłaby okazja zobaczyć jakiś dobry klub w Polsce.

Z polskich klubów w pucharach został nam APOEL Nikozja smile.gif

Grupy Ligi Mistrzów:

Grupa A
FC Bayern München (Niemcy)
Juventus FC (Włochy)
FC Girondins de Bordeaux (Francja)
Maccabi Hajfa (Izrael)

Grupa B

Manchester United FC (Anglia)
CSKA Moskwa (Rosja)
Beşiktaş JK (Turcja)
VfL Wolfsburg (Niemcy)

Grupa C

Milan AC (Włochy)
Real Madrid CF (Hiszpania)
Olympique de Marseille (Francja)
FC Zürich (Szwajcaria)

Grupa D

Chelsea FC (Anglia)
FC Porto (Portugalia)
Club Atlético de Madrid (Hiszpania)
APÓEL (Cypr)

Grupa E

Liverpool FC (Anglia)
Olympique Lyonnais (Francja)
AC Fiorentina (Włochy)
Debreceni VSC (Węgry)

Grupa F

FC Barcelona (Hiszpania)
FC Internazionale Milano (Włochy)
Dynamo Kijów (Ukraina)
Rubin Kazań (Rosja)

Grupa G

Sevilla FC (Hiszpania)
Rangers FC (Szkocja)
VfB Stuttgart 1893 (Niemcy)
Unirea Urziceni (Rumunia)

Grupa H

Arsenal FC (Anglia)
AZ (Holandia)
Olympiakós SFP (Grecja)
Royal Standard Club de Li?ge (Belgia)

I również za 90minut.pl

Po czternastu latach do Ligi Mistrzów wraca mistrz Węgier - w sezonie 1995/96 w elicie europejskiego futbolu grał Ferencvárosi TC. Awans Debreceni VSC do Ligi Mistrzów sprawił, że krajem który najdłużej czeka na powrót swojego mistrza do fazy grupowej tych rozgrywek jest Polska. Ostatnim mistrzem Polski, który grał w Lidze Mistrzów był Widzew Łódź w sezonie 1996/97.
zaraki
Brugge - Szachtar 1:4... widać, że Lech z byle pionkami nie poległ laugh.gif
RTS
Jak oceniacie losowanie LM?

Najciekasze mecze Milan-Manchester i Inter-Chelsea, Lyon-Real tez fajna para, zważywszy że te zespoły spotkały się ze sobą 4 razy i Real żadnego meczu nie wygrał. Real na którego to stadionie zostanie rozegrany finał LM.

Apropo, wie ktoś dlaczego finał LM będzie tym razem rozegrany w sobote???

I nie wiem czy wszyscy zauważyli, ćwierćfinały zostaly podzielone w tym roku..

16.02(rew 10.03)
Lyon-Real
Milan-Man Utd
17.02(rew 9.03)
Porto-Arsenal
Bayern-Fiorentina
23.02(rew 17.03)
Stutgart-Barcelona
Olympiakos-Bordeaux
24.02(rew 16.03)
Inter-Chelsea
CSKA-Sevilla

Dzięki temu będzie można więcej meczy oglądnąc wink.gif
W pogrubieniu moje typy na awans rolleyes.gif
JK_
Zdecydowanie najciekawiej zapowiadają się mecze Milan - MU i Inter - Chelsea. Lyon chyba jednak nie da rady Realowi tym razem choć kto wie? Skłaniam się ku typom RTSa co do zwycięzców poszczególnych par.
butch17
Z grubsza to się tez zgadzam, ale przed nami jeszcze okno transferowe i te drużyny mogą przejść jeszcze spore zmiany...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.