Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ligi polskie 2008/2009
Karpaty Krosno > Inne > Sport
Gus
Ekstraklasa
Start ekstraklasy w ostatni weekend lipca no i jak rok temu bajzel na całego. Nie wiadomo kto w niej do końca zagra. Korona już zdegradowana, o Jagielloni jeszcze nie zdecydowali. Groclin wykupiony przez Polonie Warszawa, a do tego jeszcze ze sponsorowania zrezgnował Orange bo kolesie z Ekstraklasy krzyknęli sobie sporą sumkę za sponsorowanie tego bagna.

Rozgrywki Ekstraklasy oczywiscie mimo wszystko są ciekawe i przyciągają coraz większą widownię ale to co robi PZPN to .... (brak słów).

IV liga
Pozatym co do lig niższych to napewno będziemy również śledzić ligę z której wydostaliśmy się - czyli ta nowa 4. Wyglada dosc ciekawie, a awansują z niej dwie drużyny. Na dzień dzisiejszy wg mnie o ten awans powalczą Siarka Tarnobrzeg, Stal Sanok i Polonia Przemyśl. Zobaczymy jak w Tarnobrzegu i Sanoku będzie wyglądała kadra po nieudanych rozgrywkach w poprzednim sezonie.
Gus
Dziś rusza nasza Ekstraklasa a tu cisza smile.gif

Wisła, Legia czy Lech? Ja w tej trójce upatruje mistrza.

Dziś derby Warszawy. Mam nadzieję że będzie ciekawie.
Benek
(L) cool.gif . A ja muszę dziś z WWA wracac do Krosna i ani na derbach nie będę ani na pierwszym meczu KKSu sad.gif
Kirath
Co to za derby jak DyscoPolo W-wa gra tongue.gif

A mistrzem bedzie Wisla wink.gif
grzesiek_gt
Kirath dyskobolia zostało w Grodzisku tu jak juz jest grocopolo
nowy
CYTAT(Benek @ Aug 8 2008, 18:24) [snapback]35586[/snapback]
(L) cool.gif . A ja muszę dziś z WWA wracac do Krosna i ani na derbach nie będę ani na pierwszym meczu KKSu sad.gif

To czym Ty jedziesz i ile czasui zajmuje Ci podróż? blink.gif

Wracając do tematu, mistrzem mam nadzieję Wisła Kraków. Dzisiaj trzymam kciuki za Polonię, jak zawsze w derbach.
W pierwszej lidze mam nadzieję o awans będzie walczył Widzewek cool.gif
Fler
Legia z Polonia na remis w Derbach Warszawy wynik 2-2 jak najbardziej zasłuzony a dosc spora niespodzianka zakonczył sie mecz Lecha u siebie z Bełchatowem porazka Poznaniaków 2-3 ciekawie sie Liga zaczyna wink.gif
nowy
O mistrzostwo z Wisłą będzie walczył chyba Lech Poznań. Jeśli Legia nie wygra dziś z Jagiellonią to chyba już mogą dać sobie spokój z myślami o tytule. Ciekawy mecz Lechia-Cracovia. Krakowianie na meczyk wybrali się pociągiem rejsowym. Wyjazd ponad 24godzinny.

Na zapleczu ekstraklasy pewne zwycięstwo Lubinków z Podbeskidziem. Prócz nich o awans będą chyba walczać Widzew, Łęczna, być może Stalowa Wola unsure.gif
Roni_KKS
Trzeba przyznać że Stalówka ładnie walczy w tej nowej I lidze wink.gif Ja jestem optymistą i myśle tu o awansie jeśli będą nadal grać tak jak grają fajnie jest zobaczyć przynajmniej jedną drużyne z podkarpacia w najwyższej polskiej lidze w Ekstraklasie. Życze im jak najlepiej napewno ducha walki i awansu im nie zabraknie biggrin.gif
Gus
Stalówka nie ma składu na czołówke 1 ligi i dotychczasowe wyniki jakie udało im się osiągnąć były bardzo dobre, ale już wczoraj porażka z Dolcanem Ząbki. Myślę że będą poniżej środka ale się utrzymają.
Dr.Jykle
Gazeta Wyborcza/DB /08:04
- Żeby przeżyć, kluby sprzedają działki, oszczędzają na odżywkach, skromne kadry uzupełniają juniorami. - Nie chcę być złym prorokiem, ale obawiam się, że padnie większość klubów I ligi - mówi Mariusz Klimek, właściciel Ruchu Chorzów.
Zapowiada się najtrudniejsza runda w historii zaplecza ekstraklasy. - Kto da pieniądze na klub piłkarski, gdy będzie ratować własną firmę? Nie chcę być złym prorokiem, ale obawiam się, że padnie większość klubów pierwszej ligi. Szczególnie te, które nie będą mieć finansowego wsparcia we władzach swoich miast - twierdzi Mariusz Klimek, właściciel Ruchu Chorzów, którego choć gra w ekstraklasie, też czeka zaciskanie pasa.

O kryzysie wiedzą już w PZPN. - Wiele klubów zalega nam z opłatami za sędziów, obserwatorów i delegatów. Dochodzą do nas liczne prośby o prolongaty - przyznaje Rudolf Bugdoł, wiceprezes związku.
Utrzymanie pierwszoligowej drużyny jest niewiele tańsze niż zespołów z ekstraklasy, a kluby nie mogą liczyć na miliony z Canal+. Może być tak, że wiosną najważniejsze będzie nie zwycięstwo, lecz samo wyjście na boisko. Z wąską grupą klubów walczących o ekstraklasę i mających na to pieniądze (Widzew, Zagłębie Lubin, Podbeskidzie Bielsko-Biała) będą rywalizować drużyny, które ledwo wiążą koniec z końcem. Kto wiosną przegra, ale wytrwa, i tak może się utrzymać, bo kilka klubów jest o krok od bankructwa.
Dr.Jykle
A może władze Krosna wzięłyby przykład? :

Kwotę 150 tysięcy złotych brutto przekazał Urząd Miasta Bydgoszczy na rzecz Zawiszy Bydgoszcz. To efekt kolejnej umowy jaka została zawarta pomiędzy bydgoskim Ratuszem a Stowarzyszeniem Piłkarskim "Zawisza".

Przekazane środki pieniężne mają przyczynić się do dalszej promocji miasta oraz klubu w rozgrywkach nadchodzącej rundy wiosennej sezonu 2008/2009 II ligi zachodniej. Otrzymane przez Stowarzyszenie Piłkarskie "Zawisza" wsparcie finansowe stanowi odzwierciedlenie listopadowych ustaleń pomiędzy zarządem klubu a prezydentami miasta Bydgoszczy.
Boba
Jak informuje trener zamojskiego Hetmana Krzysztof Łętocha, treningi pierwszej drużyny zamościan zostają zawieszone do dnia 27 stycznia bieżącego roku.

- Nie ma sensu, abyśmy przez dwa tygodnie trenowali we trójkę. Dlatego też treningi zostaną zawieszone. Do tego czasu postaramy się skompletować kadrę - dodał trener.

90minut.pl
Fler
Sanok-Targowiska 6-1 Mecz rozgrywany w Dukli
Dr.Jykle
Jagiellonia zdegradowama!!!!

http://www2.90minut.pl/news/85/news854094.html
Dr.Jykle
Odra Opole wycofuje się z I ligi.

http://sport.onet.pl/0,1248759,1915899,wiadomosc.html
M_Zawodzie
Jagiellonia zdegradowana...a tak szumnie był zapowiadany koniec degradacji klubów kosztem karania tych naprawdę winnych...cały ten PZPN to wielkie pośmiewisko,z listkiewiczem czy bez...
KKS na zawsze
nie okłamujmy sie nie watpie aby np Legia nie kupywała meczy w sezonie 04/05 WSZYSCY
Benek
CYTAT(KKS na zawsze @ Feb 15 2009, 09:33) *
nie okłamujmy sie nie watpie aby np Legia nie kupywała meczy w sezonie 04/05 WSZYSCY

Nie okłamujmy się, że WSZYSCY kupowali i sprzedawali mecze w przeciągu ostatnio 10 lat.
RTS
Legia to nawet remis musi kupować laugh.gif
Benek
CYTAT(RTS @ Feb 15 2009, 12:06) *
Legia to nawet remis musi kupować laugh.gif

Bo dostaniesz bana(na:P) za obraźliwe sformułowania laugh.gif
Fler
Wisla Kraków Mistrzem POLSKI!!!!!
maxkks
1.Wisła.K
2.Legia.W
3.Lech.P
4.Polonia.W
...
14.Arka.G
15.Cracovia.K
16.Górnik.Z
Koniec sezonu!!! EKSTRAKLASY
JK_
A Czarni Jasło już chyba zaczęli obchody 100-lecia klubu. Na początek przygotowali przekręt 100-lecia, który może dać im utrzymanie w 4 lidze bo na boisku nie potrafili tego wywalczyć.

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/artic...ORT03/884345931

Tak mi się przypomniało jak kiedyś na jasielskim forum leczyli jakieś kompleksy i na Karpaty pisali "Korupcja Krosno", teraz podobno zmienili na Kapuścianka hehe.

Specjalnie dla nich cytat:
CYTAT
Łk 6, 41-45
Czemu widzisz drzazgę w oku swego brata, a nie dostrzegasz belki we własnym oku? Jak możesz mówić swemu bratu: "Bracie, pozwól, że usunę drzazgę, która jest w twoim oku", podczas gdy sam belki w swoim oku nie widzisz? Obłudniku, usuń najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka brata swego.

brata nie brać dosłownie wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.