Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Europejskie Puchary 08/09
Karpaty Krosno > Inne > Sport
Kirath
No i po losowaniu, "niezle" Wisla trafila wink.gif
A jak Legia z Lechem sobie nie poradza (i to w niezlym stylu), to juz bedzie dramat.

A swoja droga to Cracovia ladnie baty zebrala od bialorusinow w Intertoto tongue.gif

No a dla tych co nie widzieli wynikow losowania:

LM:
Beitar Jerozolima - Wisla Krakow (1 mecz w Jerozolimie 29/30 VII, rewanz 5/6 VIII w Krakowie [?] - nie jestem pewien czy Wisla moze grac na swoim boisku)

UEFA:
Legia Warszawa - FK Homel (Bialorus) ('H' 17 VII, 'A' 31 VII)
Xəzər-Lənkəran (Azerbejdzan) - Lech Poznan ('A' 17 VII, 'H' 31 VII)

Edit Boba: 08/09 wink.gif
Boba
Poziom polskiej piłki nożnej na arenie europejskiej od kilku lat jest tak tragiczny, że mam spore obawy co dop tych spotkań.

Z Intertoto odpadła już Cracovia, która grała z jakimś białoruskim zespołem i przegrała 1-2 i 0-3 blink.gif

Mam nadzieje że Lech i Legia jakoś sobie poradzą. Trzewba wygrać u siebie wysoko, bo na wyjazdach w takich krajach to różnie bywa.

Co do Wisły ... hmmm łatwo nie będzie.
Arek
CYTAT(Kirath @ Jul 1 2008, 15:17) [snapback]34462[/snapback]
No i po losowaniu, "niezle" Wisla trafila wink.gif
A jak Legia z Lechem sobie nie poradza (i to w niezlym stylu), to juz bedzie dramat.

A swoja droga to Cracovia ladnie baty zebrala od bialorusinow w Intertoto tongue.gif

No a dla tych co nie widzieli wynikow losowania:

LM:
Beitar Jerozolima - Wisla Krakow (1 mecz w Jerozolimie 29/30 VII, rewanz 5/6 VIII w Krakowie [?] - nie jestem pewien czy Wisla moze grac na swoim boisku)

UEFA:
Legia Warszawa - FK Homel (Bialorus) ('H' 17 VII, 'A' 31 VII)
Xəzər-Lənkəran (Azerbejdzan) - Lech Poznan ('A' 17 VII, 'H' 31 VII)

Edit Boba: 08/09 wink.gif

W rundach kwalifikacyjnych może grać w Krakowie, ale w razie awansu będzie musiała grać gdzie indziej prawdopodobnie na Sląskim.
grzesiek_gt
Wisła kwalifikacje może grac u siebie, ale jesli nie daj Boże w III rundize trafi na Barce, Arsenal, Liverpool to może byc problem i wtedy do gry wchodzi Chorzów.

A co do losowania to Lech i Legia raczej tej pierwszej rundy nie przejdą
Arek
CYTAT(grzesiek_gt @ Jul 1 2008, 19:15) [snapback]34467[/snapback]
Wisła kwalifikacje może grac u siebie, ale jesli nie daj Boże w III rundize trafi na Barce, Arsenal, Liverpool to może byc problem i wtedy do gry wchodzi Chorzów.

A co do losowania to Lech i Legia raczej tej pierwszej rundy nie przejdą

Cóż za optymizm.. Wieksze problemy będzie miała Wisła z Beitarem niż Legia i Lech. Ale niestety skończyły się już czasy gdy spokojnie wygrywaliśmy dwumecze z takimi drużynami..
Gus
Wg mnie Wisła z Beitarem nie ma szans. Niestety krakowianie wogóle nie wzmacniająskłądu testując jakiś śmiesznych zawodników. Po porażce z Beitarem nie zagrają nawet w UEFA i Cupiał sprzeda co lepszych piłkarzy. Już słychać że Basczyński chce odejść.

Legia i Lech pierwszą rundę poprostu muszą przejść bo inaczej będzie wstyd. huh.gif
Kirath
Pilka nozna nie zna pojecia "nie ma szans" ;]
Baszczynski ostatnie sezony i tak nedznie sie prezentuje, jak mu przyszlo pilnowac szybkiego skrzydlowego to zwyczajnie juz nie dawal rady - a czy ten slowak nie bedzie lepszy to sie dopiero okaze. Moze szczescie tym razem dopisze. A inna sprawa, ze Wisle by sie chyba przydal "powiew swiezosci", bo niektorzy pilkarze graja juz tam chyba zbyt dlugo.
Gus
Muszę zwrócić honor Wiśle. W Jerozolimie już powinna wygrać ale przegrała. W Krakowie zmiotła Beitar, grając bardzo dobrze. Sądziłem że po tym jak klub się nie wzmocnił a osłabił nie poradzi sobie z Beitarem, ale trener Skorża robi dobrą robotę.

Teraz FC Barcelona! Wisła nie ma szans! .......... A co może znowu się pomyle wink.gif.
Gus
Tottenham - Wisła
Lech - Austria

Ciekawie zapowiadające się mecze. Lech ma więcej szans, ale i Wisła nie stoi na straconej pozycji bo Tottenham narazie zawodzi na początku sezonu.
Roni_KKS
Fajnie by było zobaczyć wygrane dwóch polskich ekip ale to dla obu drużyn będzie ciężkie spotkanie.....
Fler
Kiedy bedą pierwsze mecze ??
Piotrek 23 snk
Austria Wiedeń-Lech 2-1,Tottenham-Wisła 2-1.Rewanże za 2 tygodnie.
Konrad
CYTAT(Piotrek 23 snk @ Sep 19 2008, 01:10) [snapback]37075[/snapback]
Austria Wiedeń-Lech 2-1,Tottenham-Wisła 2-1.Rewanże za 2 tygodnie.

Szału ani jedni ani drudzy nie zrobili... dry.gif ale dobre te bramki na wyjeździe, miejmy nadzieje, że sprężą się w rewanżach! Mocno wierze, że Lech sobie poradzi, a Wisła... mimo że jej nie trawie licze, że sobie też poradzą.
jerry
Lech na luzie przejdzie jak dla mnie, przy Bułgarskiej ich rozniosą gładko, może nie tak jak Grashopers ale awans będzie.
Wisła jak dla mnie odpłynie, ale zobaczymy moze u siebie pokaża dobry futbol, bo 2;1 to dobry wynik na wyjeździe.
RTS
Była szansa w obu przypadkach wywieżć lepsze wyniki, ale coz rewanze w Polsce i wystarczy skromne 1:0. Licze, że i Lech i Wisła zagrają w fazie grupowej !!

Ps.to co zrobila obrona i przede wszystkim bramkarz Wisły przy 2 bramce to tragedia :/
Arek
Lech pokazał dzisiaj charakter, ogromny szacunek a najlepszy na boisku był S. Peszko, chociaż Arboleda wymiatał wszystko.. A Wisła wyszła na mecz jak na sparing, zero zaangażowania i przede wszystkim aż nadto widoczny strach przed przecietnym Tottenhamem..
jerry
Horror z happy endem biggrin.gif tak można by rzec. Brawa dla Lecha, wygrali nei tylko z Austrią ale i z sędzią skurwysynem, to co gość wyprawiał to ludzkie pojęcie przechodzi, gdyby Murawski nie strzelil to by go tam Lechici żywego nie wypuścili chyba.
Wisła odpadła wdług mnie na własne zyczenie, Totenham tragiczny, ale Wisła błyszczała tylko w końcówkach połów.
Ważne że choć jedna drużyna będzie nas reprezentować w fazie grupowej, żaden to sukces, ale honoru ktoś musi bronić.
Brawo Lech.
Boba
Lech Poznań - Austria Wiedeń 4:2 po dogrywce - niezły meczor był smile.gifsmile.gif
Benek
Takiej kondycji jaką mieli zawodnicy Lecha to nie jeden zespół z europy chciał by mieć. Cały mecz z dogrywka na 120% !. Jak dla mnie Arboleda 9/10, czyścił wszystko. Peszko widoczny wszędzie i obrona i pomoc i atak 9/10, Lewandowski troszkę gorzej aczkolwiek 8/10, no i magiczny Reiss biggrin.gif wszedł i zaraz bramka, której się nie przesłużył heheh. I oczywiście + dla Murawskiego za znalezienie się w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie. Mecz mistrzostwo świata, oby więcej takich z POLSKIMI DRUŻYNAMI. !
Wisłę też oglądałem (fu tongue.gif) nic specjalnego ...
jerry
Tak oto przedstawia się podział na koszyki :
Losowanie odbędzie we wtorek (7 października) w szwajcarskim Nyonie. Początek ceremonii o godz. 12.00.

koszyk 1

AC Milan (Włochy) - 119.934
FC Sevilla (Hiszpania) - 102.837
Valencia CF (Hiszpania) - 83.837
Benfica Lizbona (Portugalia) - 77.176
Schalke Gelsenkirchen (Niemcy) - 67.078
CSKA Moskwa (Rosja) - 59.437 |
Tottenham Hotspur (Anglia) - 55.996
Hamburger SV (Niemcy) - 52.078

koszyk 2

VfB Stuttgart (Niemcy) - 52.078
Ajax Amsterdam (Holandia) - 51.610
Olympiakos Pireus (Grecja) - 51.525
Deportivo La Coruna (Hiszpania) - 46.837
Club Brugge (Belgia) - 41.810
Spartak Moskwa (Rosja) - 40.437
Paris Saint-Germain (Francja) - 37.380
SC Heerenveen (Holandia) - 35.610

koszyk 3

Rosenborg Trondheim (Norwegia) - 35.400
Udinese Calcio (Włochy) - 34.934
Feyenoord Rotterdam (Holandia) - 33.610
Sporting Braga (Portugalia) - 33.176
Slavia Praga (Czechy) - 31.496
Manchester City (Anglia) - 30.996
Galatasaray Stambuł (Turcja) - 30.469
Sampdoria Genua (Włochy) - 28.934

koszyk 4

Hertha Berlin (Niemcy) - 27.078
Partizan Belgrad (Serbia) - 25.527
AS Nancy (Francja) - 25.380
Portsmouth FC (Anglia) - 24.996
Aston Villa (Anglia) - 24.996
Racing Santander (Hiszpania) - 24.837
FC Kopenhaga (Dania) - 23.748
Dinamo Zagrzeb (Chorwacja) - 17.836

koszyk 5

AS Saint-Etienne (Francja) - 17.380
VfL Wolfsburg (Niemcy) - 16.078
Standard Liege (Belgia) - 14.810
FC Twente Enschede (Holandia) - 14.610
NEC Nijmegen (Holandia) - 12.610
Metalist Charków (Ukraina) - 10.932
Lech Poznań (Polska) - 6.973
MSK Żylina (Słowacja) - 4.070

Dobrze by było trafić na Tottenham, Heerenveen, Slavie i Kopenchage moim zdaniem tongue.gif Zobaczymy już we wtorek co naszemu rodzynkowi w pucharach sprawi los.
Boba
Lech miał nieco szczęścia i wylosował Austrię to może i tym razem uda się grupa z której jest szansa wyjść. Choć i najsłabsza grupa jaka by nie była to zespoły z którymi będzie ciężko wygrywac.

"grupa śmierci" smile.gif
Milan
Deportivo
Manchester City
Hertha Berlin
Lech Poznań
MVP
Przed Meczem na stacji benzynowej przed Poznaniem 30os. z Lecha atakuje kibiców Austrii W. W czasie meczu Austra traci flage tongue.gif (Zorientowali sie po 15-minutach ze stracili flage) tongue.gif
nowy
Franek Smuda to jeden z najlepszych trenerów ligowych w ostatniej dekadzie.

Co do atrakcji pozasportowych, fajnie, że polscy kibice pokazują pazurki kibicom z innych krajów smile.gif Wrócą do siebie, będą opowiadać o chuliganach z Polski cool.gif

Szkoda, że Wisła odpadła. Przeciwnik był do ogrania.

I jak zwykle polski zespoł w ostatnim koszyku, apropo tego rozstawienia przed fazą grupową blink.gif
mania
Najlepszy zawodnik meczu, bez wątpienia Sławomir Peszko! wychowanek Nafty Jedlicze biggrin.gif napewno był w Krośnie pare razy biggrin.gif
Fler
Zostaly Wylosowane Grupy w Pucharze Uefa

Gus
Grupa taka sobie. Ale patrząc na inne to nie ma słabych rywali. Lechici muszą walczyć a nóż im się uda. Ale wg mnie ostatnie miejsce niestety.
Piotrek 23 snk
Wyniki 1 kolejki: CSKA-Deportivo 3-0,Nancy-Feyenoord 3-0.Lech pauzował.
Piotrek 23 snk
W Czwartek 1 mecz Lecha Poznań.O 18.15 grają z francuskim Nancy.
winyl
CYTAT(Piotrek 23 snk @ Nov 4 2008, 20:57) *
W Czwartek 1 mecz Lecha Poznań.O 18.15 grają z francuskim Nancy.

Cos mi sie zdaje ze ciezko bedzie o zwyciestwo nawe grajac u siebie...Nancy w 1 kolejce pokazalo sie z bardzo dobrej strony wygrywajac az 3:0 z Feyenordem. Jak ogladalem skroty z tego meczu to graja dosyc ciekawie...No ale coz zobaczmy rolleyes.gif Pilka nozna jest nieobliczalna tongue.gif Moze jakis remisik wink.gif
Piotrek 23 snk
2 kolejka pucharu. lech-nancy 2-2,feyenoord-cska 1-3
butch17
Lech Poznań - Deportivo La Coruna 1:1. Niesamowita atmosfera na trybunach i bardzo emocjonujący mecz. Był to pierwszy mecz w europejskich pucharach jaki widziałem na żywo i teraz jestem już pewien, że nie ostatni poziom widowiska zdecydowanie wyższy niż w spotkaniach ekstraklasy. Pytanie : był może ktoś jeszcze z forumowiczów...?
Mam nadziej że dożyje takiego meczu na Legionów w końcu tez jesteś my KKS-em rolleyes.gif
Mc.Gregors
Bylem na LM jak grał Widzew
butch17
Co do meczy Widzewa w LM to byłem za młody żeby się tam wybrać rolleyes.gif

Moje pytanie dotyczyło tego meczu konkretnego, ale rozumie że wyraziłem się trochę nie jasno...
butch17
Coś tu zastój w dziale rolleyes.gif Jak pewnie wszyscy wiedzą Lech gra dalej w pucharach i gra z włoskim Udinese Calcio przeciwnik na pewno trudny, ale do ogrania... wszystko w sumie zależy od tego co stanie się zimą, władze Lecha zapowiadają że nie pozwolą odejść kluczowym zawodnikom, w takim wypadku myślę, że jest realna szansa na dalszy awans a później w ewentualnej perspektywie mecz z Zenitem St. P. lub Vfb Stuttgart

Losowanie ligi mistrzów też przyniosło ciekawe pary zresztą niektórzy twierdza, że na tym etapie nie ma już słabych drużyn. Mimo tego łatwiej zdają się mieć piłkarze Bayernu który to zagra ze Sportingiem Lizbona i Barcelona, która trafiła na francuski Lyon. Do grupy hitów można zaliczyć na pewno mecze Real M. - Liverpool; Chelsea - Juventus; Inter M. - Manchester Utd. Ja osobiście liczę na dobre widowisko i oczywiście awans Arsenalu w starciu z Romą, ale w pozostałych meczach Villarreal - Panathinaikos; Atletico M. - FC Porto też emocji nie powinno zabraknąć rolleyes.gif
Piotrek 23 snk
Lech trafił na bardzo trudnego przeciwnika.Jeśli marzy o awansie do 1/8 musi wygrać 1 mecz u siebie.Powodzenia!
butch17
Już w czwartek w PUEFA ostatnia polska drużna w europejskich pucharach Lech Poznań zagra z Udinese media donoszą o wielkiej szansie Lecha na korzystny wynik ze względu na kłopoty kadrowe (i nie tylko) włoskiej drużyny. Z drugiej strony będzie to pierwszy mecz o stawkę Lecha po przerwie zimowej, we Włoszech liga gra praktycznie bez przerwy co daje Włochom rytm meczowy, ale jednocześnie jest powodem wielu kontuzji w wąskiej kadrze Udinese. Z drugiej strony w Lechu cała drużyna może się skupić całkowicie na pucharowej konfrontacji optymizmem mogą napawać wyniki sparingów i brak w zespole poważnych kontuzji. Ostatnie osiągnięte wyniki, to w przypadku Lecha wygrany sparing z Wisła Płock 4:0 drużyna z Poznania rozpoczęła mecz w składzie:

Ivan Turina - Grzegorz Wojtkowiak, Bartosz Bosacki, Manuel Arboleda, Ivan Đjurdjević - Robert Lewandowski, Rafał Murawski, Dimitrije Injac, Semir Štilić, Jakub Wilk - Hernán Rengifo

Wiele wskazuje że w takim składzie drużyna wybiegnie również w czwartkowy wieczór przeciwko Włochom.

W przypadku Udinese ostatni wynik to remis na wyjeździe w meczu ligowym z sąsiadem w tabeli Sieną okupiony dodatkowo kontuzją Damiano Ferronetti, który nie zagra w meczu z Lechem.

Jeżeli chodzi o piłkarzy Lecha niepokoić może tylko zdanie selekcjonera Leo Beenhakkera, który z tego co pamiętam stwierdził tydzień temu podczas zgrupowania kadry że piłkarze Lecha którzy na tym zgrupowaniu się stawili nie wyglądają mu na piłkarzy którzy za tydzień maja rozegrać mecz pucharowy...

Mój typ jest optymistyczny 2:0 dla Kolejorza smile.gif
KozaK
Kolejny mecz Lecha który dostarcza wielu emocji, z przyjemnoscia takie mecze sie oglada, szkoda tylko ze szczescia zabrakło, ale we Włoszech wygraja tongue.gif
butch17
Faktycznie Lech po raz kolejny dostarczył dużo emocji. W rewanżu jednak maja spore szanse. Przemawia za tym kilka względów, po pierwsze warunki, bo nie zgodzę się, że wczoraj stan boiska przeszkadzał tylko Włochom na normalnej murawie piłkarze Lecha są w stanie pokazać lepsza piłkę. Druga sprawa to moim zdaniem wczoraj Włosi potwierdzili że są drużyną do ogrania nie prezentując nic nadzwyczajnego. Trzecia w rewanżu powinien wystąpić Sławomir Peszko, który zastąpił by Rengifo, który mimo że strzelił bramkę wczoraj grał słabo. No i czwarta Udinese w niedziele gra mecz ligowy, co prawda ze słabym Torino ale z racji wąskiej kadry większość graczy Udinese zagra zarówno i w ligowym meczu jak i w rewanżu z Lechem.
M_GZK
CYTAT(KozaK @ Feb 19 2009, 21:00) *
Kolejny mecz Lecha który dostarcza wielu emocji, z przyjemnoscia takie mecze sie oglada, szkoda tylko ze szczescia zabrakło, ale we Włoszech wygraja tongue.gif

Moim zdaniem Lech miał wiele szczęścia, bo przecież przegrywał do 80 min. 0-2 i zdołał wyrównać wink.gif Co do meczu to trudne warunki, ale jednakowe dla obydwóch drużyn no i jak zwykle na meczach Lecha dużo emocji, a w rewanżu będzie ciężko, ale wszystko może się zdarzyć
butch17
Chyba najlepszym komentarzem do wczorajszego meczu Lecha będzie: " grali jak nigdy... odpadli jak zawsze..."

Dla formalności Udinese Calcio - Lech Poznań 2:1 (0:1).
Bramki:Simone Pepe 57, Antonio Di Natale 90 - Hernán Rengifo Trigoso 12
W pierwszej połowie Lech zagrał znakomicie po raz kolejny udowadniając że Włosi są absolutnie w ich zasięgu tak jak 1/8 finału PUEFA, w drugiej połowie jak pisze portal 90minut.pl "Sprawa się rypła"

W podobnej sytuacji jak Lech znalazły się takie potęgi jak AC Milan, Valencia CF, Deportivo La Coruna, czy Aston Villa.

W grze pozostają następujące zespoły:

Werder Brema - AS St. Etienne
CSKA Moskwa - Szachtar Donieck
Udinese Calcio - Zenit St. Petersburg
Paris St. Germain - SC Braga
Dynamo Kijów - Metalist Charków
Manchester City - Aalborg BK
Olympique Marsylia - Ajax Amsterdam
Hamburger SV - Galatasaray Stambuł

Uderzające jest to, że do 1/8 finału dotarły aż 3 drużyny ukraińskie i również 3 francuskie, nie ma żadnej hiszpańskiej co na tym poziomie rozgrywek nie miało miejsca od edycji 1990/91 czyli 18 lat. Piłkarze Zenitu Olympique i Hamburgera dotarli do 1/8 drugi raz z rzędu, a Werder Brema uczynił to trzeci raz z rzędu.

Najciekawiej zapowiada się rywalizacja ociekającego petrodolarami Manchaster'u City, który wczoraj wyeliminował FC Kpenhaga i po raz kolejny zmierzy się z duńskim zespołem tym razem Aalborg BK, który po wyeliminowaniu Deportivo La Coruna ma zadatki na "czarnego konia" rozgrywek.
Również ciekawie zapowiada się rywalizacja na wschodzie starcie potentatów: rosyjskiego CSKA Moskwa z ukraińskim Szachtarem Donieck, oraz bratobójczy pojedynek Dynamo Kijów - Metalist Charków.
butch17
Rozlosowano Pary 1/4 finału Ligi Mistrzów:
Villareal CF - Arsenal FC - mecz z ciekawą otoczką . Hiszpanie na pewno zechcą wziąć odwet za pół finał z 2006 roku gdy po pierwszym meczu przegranym 0:1 w Londynie i po emocjonującym meczu rewanżowym (0:0) i nie wykorzystanym przez Juana Riquelme karnym (z kapelusza - takie jest moje zdanie:) do finału awansował Arsenal.

Manchester Utd. - FC Porto - Manchester jest na najlepszej drodze do pierwszego w historii drugiego z rzędu triumfu w Lidze Mistrzów, ale niektórzy piłkarze United doskonale pamiętają rywalizacje z Porto w 1/8 finału 2004 r. do której przystępowali również w roli faworyta.

Liverpool - Chelsea - Liverpool jest również tak jak Manchester typowany na triumfatora całych rozgrywek, to że ostatnio rozniósł celujący we wszelki możliwe trofea Man.U. na Old Trafford 1-4 świadczy chyba o wysokiej formie The Reds. O ciężarze gatunkowym wspominać chyba nie trzeba, do dziś rozpamiętywany jest z 2005 roku i gol którego nie było Luisa Garcii dający awans Liverpoolowi - zdecydowanie najciekawsza para.

Barcelona - Bayern - Tutaj ciężko doszukiwać się historycznych zaszłości gdyż obie drużyny ostatni raz w LM zmierzyły się ponad 10 lat temu w 1/8 finału która rozgrywana była wtedy systemem grupowym dwukrotnie lepsi okazali się wtedy Monachijczycy wygrywając u siebie 1:0 a na wyjeździe 2:1. Zresztą jedynym piłkarzem mogącym uczestniczyć w tym zdarzeniu jest Xavi Hernández, który wtedy dopiero zdobywał miejsce w składzie Barcelony, a za rywala na pozycji miał nie kogo innego jak obecnego trener Barcy Josepa Guardiole. Na ławce trenerskiej Bayernu zasiada Ottmar Hitzfeld prowadzący Bawarczyków również w tamtych spotkaniach. Rywalizacja zapowiada się ciekawie gdyż Barcelona zawsze mierzy w Puchar, a Bayern w ćwierćfinale strzelił Sportingowi Lizbona aż 12 bramek.

Rozlosowano również pary 1/4 PUEFA :

Hamburg SV - Manchester City
PSG - Dynamo Kijów
Shakhtar Donieck - Olympique Marsylia
Werder Brema - Udinese

Na tym poziomie wszystkie mecze zapowiadają się ciekawie, ja z uwaga będę śledził poczynania Włochów, trzeba w końcu pamiętać że to oni wyeliminowali Lecha Poznań. Warto zwrócić uwagę że w grze zostały dwie drużyny z Ukrainy. Istnieje taka prawidłowość, że w krajach w których ma odbyć się ważna impreza piłkarska (EURO 2012) sprzyja to rozwojowi tego sportu i podniesieniu poziomu, co prawda Shakhtar i Dynamo już od dłuższego czasu są solidnymi markami piłkarskimi, ale może i my się takich doczekamy...

butch17
No i poznaliśmy drużyny które zmierzą się w finałach europejskich pucharów. O tytuł Kkubowego mistrza europy zagrają FC Barcelona i Manchester United.
po ostatni w historii puchar UEFA spróbują sięgnąć Werder Brema i Szahtar Donieck.

Ps: Czy ktoś w ogóle czyta moje wywody, bo mimo że obsadziłem w poprzednim poście na stanowisku trenera Bayernu Ottmara Hitzfelda, nikt nie zareagował blink.gif
PoripijJebanow1965
Barcelona 9której szczerze kibicuje) z taką gra jak na Stanford Bridge nie ma szans z Man.U. Jak wyzdrowieją Henry i Puyol, a w Manchesterze nie dojdzie do żadnych kontuzji, to będzie najpiękniejszy finał Lm od lat. niestety nie da się tego powiedzieć o pucharze uefa gdzie siermiężny ukraiński Szachtar zmierzy się z osłabionym brakiem Diego i Hugo Almeidy, Werderem Brema.
Gus
Czasami trafia się taki mecz gdzie nic nie wychodzi i jakoś się wygrywa. Barca wygrała z Chelsea przy pomocy sędziego, ale to już historai i jutro wg mnie sięgnie po Puchar Mistrzów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.