Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co dalej z Wisłą Kraków???
Karpaty Krosno > Inne > Sport
grzesiek_gt
Liczka doprowadził klub do niesamowitych osiąggnięć. Trzy z rzędu przegrane mecze wyjazdowe. Jak piłkarze Wisły grają w reprezentacji to chce się ich oglądać, a ostatnio w meczach Wisły to aż szkoda gadać. Liczka nie potrafi tchnąć w zespół ducha walki. Nie potrafi odpowiednio zmotywować piłkarzy. W przerwie letniej chce całkowicie zmienić oblicze zespołu. Nie tylko pod względem gry, ale także częściowo pod względem kadrowym. Najlepszy polski piłkarz Maciek Żurawski chce opuścić klub. Bez niego Wisła to nie będzie to samo co było. Cupiał chce sprzedać swoje udzały w klubie. Znalazł już nawet kupca - jakąś szwsjcarską firmę.

Wisła stoi nad przepaścią. Co będzie dalej. Czy do niej wskoczy i popełni samobójstwo, a raczej zostanie do niej wepchana i zabita, a może też w porę wlodaże krakowskiego klubu się zorientują że ich ostatnie decyzje nie były najlepsze i wycofają klub z nad przepaści.

Pożyjemy zobaczymy.
mk21
Co dalej z Wisla :?: a co to mnie obchodzi /maja kase dadza sobie rade/raczej zapytaj co z Karpatami /jak ktos napisal na forum ze odchodzi polowa skladu/to dopiero bedzie problem ,ale mysle ze na drugi rok awansujemy z powrotem pozdr mk
Fakir
Żurawski ten "gwiazdorek" już miał zamiar odejść za trenera Kasperczaka więc nie zwalaj wszystkiego na Liczkę!Poza tym jakoś trenując Górnika Zabrze Liczka dawał sobie nieźle radę więc to na pewno nie zależy tylko od trenera!A wracając do Żurawskiego to nawet mnie to nie zdziwi jeśli znowu zostanie w Krakowie.
Leniu
Fanem Wisły to ja nie jestem i wróżę im nieciekawą przyszłość. Najlepiej jakby wogóle nie weszli do pucharu UEFA. Powinni szanse dostać teraz inne drużyny. Wisła miała ich już za dużo w ostatnich latach i nic nie wykorzystali. Koniec ery Wisły w lidze polskiej!!
grzesiek_gt
Tu jest Hyde Park i można pisać na dowlone tematy. Jak ci mk21 coś nie pasuje to tego nie przeglądaj a najlepiej załóż sobie temat co z Karpatami, ale nie ma sensu bo już podobne są. Fakir ja nie mówię że Żurawski odszedł przez Liczkę bo dzisiaj oficjalną ofertę złożył Celtic, ale że Liczka chce zmienić kadrowe oblicze drużyny. A Żurawski jest najlepszym Polskim piłkarzem i należy mu się w końcu gra w wielkim klubie jakim bez wątpienia jest Celtic. A na jesieni za kadencji Liczki Górnik Zabrze nic nie grał, a na początku wiosny zapowiadał się na rewelację rundy jak ze wszystkimi wygrywał. Leniu pierwszy sezon w pucharze UEFA wykorzystali bardzo dobrze, w drugim drużyna była w przebudowie po tym jak odszedł Kosowski i kilku innych piłkarzy, w tym sezonie na drodze do ligi mistrzów stanął Real, a w UEFA nie ma ich co usprawiedliwiać. A kto według ciebie ma grać w pucharach może Cracovia która prowadząc do 75 minuty z beznadziejnie ostatnio grającą Amicą 2:0 potrafili przegrać 2:3. A może te wieśniaki z Groclinu gdzie stadion ma większą pojemność niż jest mieszkańców. Puchary są dla wielkich klubów jak Wisła, Legia (choć ostatnio nie grają najlepiej), czy dawny Widzew (z końca lat 90).
A Celtic jest jeszcze zaintewresowany Baszczyńskim i Kłosem.
Leniu
Każdy tylko wpomina, że Wisła nic w Europie nie gra, bo to na Real czy Barcelone trafia. Dziwne tylko, że o meczach z Anderlechtem, Valerengą czy Tbilisi to już jakoś wspominać nie chcą. Ciekawe dlaczego??

Dałbym szanse przynajmniej na jakieś dwa sezony Cracovii, Groclinowi, Zagłębiu czy Legii. Jak oni coś ugrają to sie okaże, że gra Wisły w europie to pomyłka, ale jak oni nic nie ugrają to już nic o polskiej piłce mówił nie będe.
Fakir
Wole "wiejski" Groclin w pucharach niż "wielką" Wisłę z cwaniaczkami którzy myślą że są gwiazdami nie wiadomo jakiego formatu! :evil: Poza tym jak do tej pory lepsze wrażenie po sobie zostawia w Europie "wiejski" Groclin niż Wisełka! laugh.gif laugh.gif PS.Chciałbym bardzo żeby Wisła trafiła na "Wszechateńczyków"(ale nie wiem czy oni czasem nie wchodzą w tym sezonie bezpośrednio) bo być może Ruch pojedzie pod Wawel dopingować...Greków. biggrin.gif PozdRo.
grzesiek_gt
[quote=Leniu]Każdy tylko wpomina, że Wisła nic w Europie nie gra, bo to na Real czy Barcelone trafia. Dziwne tylko, że o meczach z Anderlechtem, Valerengą czy Tbilisi to już jakoś wspominać nie chcą. Ciekawe dlaczego??[/quote]

Napisałem wyżej że
[quote]Leniu pierwszy sezon w pucharze UEFA wykorzystali bardzo dobrze, w drugim drużyna była w przebudowie po tym jak odszedł Kosowski i kilku innych piłkarzy, w tym sezonie na drodze do ligi mistrzów stanął Real, a w UEFA nie ma ich co usprawiedliwiać. [/quote]
piotrek
Jeszcze w tym sezonie Wisla zdobędzie mistrza. Ale po ciężkiej walce. Jeżli nie przyjdą dobrzy nowi zawodnicy to prawdopodobnie koniec ery Wisły. biggrin.gif

-----------------------------------------------

Był, będzie jest Motor RKS!

Chełmianka Chełm - legenda wiecznie żywa :twisted:
Śląsk i Chełmianka - " Braci sie nie traci" Motor Lublin :!: 8)
grzesiek_gt
Żurawski w Celticu. A na ławką trenera zatrudniony Engel, który podobno rozmawiał z Kasperczakiem o stworzeniu duetu - ciekawe co z tego wyjdzie. Liczka ze łzami w oczach mówił, że Cupiał postąpił wobec niego nie fair, gdyż umówił się z nim na spotkanie, które później ciągle przekładał, a tym czasem zamiast od właśliciela to z gazet dowiaduje się o zwolnieniu z Wisły. Rezygnację złożył również prezes Basałaj. Dwa najwieksze zadania na lato już zrobione, teraz trzeba troche wzmocnień i spokojnie rozpoczynamy nowy sezon.

user posted image
Leniu
- Rozumiem właściciela klubu, że nasza gra mogła mu nie przypaść do gustu. Ale teraz chyba widać też, że awantura z Kasperczakiem, zwolnienie go, nie wyszła klubowi na dobre - mówi "Gazecie Wyborczej" Tomasz Frankowski.

- Tylko piłkarze zostali. Prezesem zostaje Zdzisław Kapka? Widać po tym, że można odejść z Wisły, by szybciutko do niej wrócić i to na wyższe stanowisko. Ale żaden prezes nie będzie za nas biegał w meczach i na treningach. Dlatego bardziej interesuje mnie zmiana na stanowisku trenera – dodaje „Franek”.
I_KKS
Wisłą to mnie zbytnio nie interesuje. No może pod względem występów w europejskich pucharach. Ale jak narazie z taką grą to o lidze mistrzów moga tylko pomarzyć.
grzesiek_gt
Nowym kapitanem został Franek. Trochę w lecie transferów było. Miejmy nadzieję że wyjdzie to na dobre i może da radę powalczyć o LM. A narazie rusza liga. Pierwszy mecz we wtorek z Górnikiem Łęczna.
All_Bundy
[...] Wisle i Policje :!: KARPATY :!: :twisted:

EDIT Boba: niecenzuralne słowo
Leniu
Jak dla mnie Wisła ma w tym sezonie lepszy skład niż w poprzednim. Teraz powinni osiągnąć więcej niż w poprzednim sezonie. NIESTETY!!!!!!!!!
Fakir
[quote=qba] [...]ŚWIĘTE SŁOWA :!: :!: :twisted: :twisted: Mam nadzieję że "Wszechateńczycy" pokażą im w el.LM jak się gra w piłkę :!: :mrgreen: :twisted:
grzesiek_gt
No i co Fakirku, twoi wspaniali wszechateńczycy dostali w dupe od WISEŁKI, szkoda tylko że ten zpolaczony murzyn bramke strzelił. Tak jak pisze Leniu Wisła ma teraz najsilniejszy skład od wielu lat (może z wyjątkiem tego okresu gdzie Wisła była rewelacją w pucharze UEFA, ale potem forma szybko spadła). Teraz jeszcze troche trzeba zgrac w trudnych meczach nowy zespół i w tym roku spróbujemy zawojowac Champions League.

WISŁA TO JEST POTĘGA
WISŁA NAJLEPSZA JEST
WISŁĘ TRZEBA SZANOWAC
WISŁĘ TEN NASZ TS
JuBy
Ale jest jeszcze drugi mecz 8)
Leniu
Jestem za Wisłą i chce, żeby zagrali w LM. W końcu to nasz jedyny klub który walczy o LM. :evil: :x :evil: Za rok każdy tylko nie oni!!!!!!!!!!!!!!!!!
grzesiek_gt
W jaki sposób za rok może by ktoś inny skoro nie mamy drużyny mogącej równo rywalizowac z Wisłą Kraków. Legia po tym co wczoraj pokazała to szkoda o nich pisac. Groclin wczoraj wygrał, ale w lidze nic im nie idzie. Pogoń Szczecin goni Wisłe w tabeli, ale niedługo odpadnie z walki o mistrza. Chyba żeby Wisła osiągnęła coś w tym sezonie w LM to może dostaniemy 2 miejsca w kwalifikacjach.
Boba
za nami dopiero 3 kolejki 1 ligi więc nie ma co tu nawet mówić o jakiś przywidywaniach co do przyszłego sezonu. Początek sezonu pokazał że Wisła narazie nie ma sobie równych. Wątpie aby Legia im zagroziła w tym sezonie, raczej w Warszawie dopiero budują skład. Być może Groclin ale to się okaże.
grzesiek_gt
Czy nie wie ktoś jaki sukces musiałyby osiągną polskie zespoły W tegorocznych pucharach, aby w przyszłym sezonie moglibyśmy wystawi w eliminacjach LM 2 zespoły
snajper
zeby w koncowej tabelce lig na przyszly sezon, byc na 13 lub 14 miejscu (niepamietam)
grzesiek_gt
To wiem na którym miejscu trzeba byc, tylko nie wiem co trzeba mniej wiecej osiągnąc żeby miec 2 zespoły w LM
Boba
A w Wiśle znów zapowiadają czystki heh. Cupiał chce sprzedawać tylko jestem ciekaw jakby się ktoś zgłosił po Kłosa czy Franka to jaką cenę by krzyknął.
grzesiek_gt
Cupiał i tak nie zdąrzy sprzedac bo okno jest otwarte do końca miesiąca. Dzisiaj w Przeglądzie pisze że Kłos dostał wolną ręke. Franek mówi, że w Wiśle już osiągnął wszystko, a skoro LM jest dla nich niedostępna to chciałby sam odejśc.
I_KKS
no engel miesza składem ładnie. odeszli franek i uche a przyszli kryszałowicz i baretto. jak wejdzie do składu paulista to bedzie niezły składzik nawet. w polskiej lidze raczej znowu mistrzostwo .
grzesiek_gt
Kryszałowicz to chyba do rezerw przyszedł. Paulista wejdzie na pewno do pierwszego składu. Jest jeszcze Błaszczykowski, tak że z pomocą wszystko jest doskonale. Troche trzeba jeszcze wzmocnic obronę i przede wszystkim ściągnąc jakiegoś wartościowego napastnika.
mk21
No Wisle rozwalil nastepny POLAK po OLIM teraz SAGANOWSKI ha ha ha banda frajerow, zuciem gumy i zelem na wlosach meczow sie nie wygrywa
Fakir
TYSKIE TRUDNO DOSTĘPNE W PUCHARZE UEFA :!: :!: laugh.gif laugh.gif laugh.gif Śmierć frajerom :!: :twisted: :twisted:
snajper
dobrze ze wisla nie awansowala do LM, bo bysmy sie za nia musieli wstydzic w europie 6 razy..a tak to tylko 2x sie bedziemy wstydzic
grzesiek_gt
Jakby Wisła nie przegrała rewanżu w Atenach, to by nie odszedł Franek i nie nastąpiłoby to załamanie u piłkarzy i wtedy graliby normalnie, a nie odstawiali takie dziadostwo. A teraz to najpierw trzeba Engela wyrzucic, a potem Kryszała i trzeba ściągnąc porządnego napastnika i dwóch środkowych obrońców.
mk21
;jakby babka miala wasy toby byla dziadkiem'' laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
karpatyfan
Engel jak zrobił awans do MŚ 2002 miał piłkarzy najdłużej przez tydzień na zgrupowaniu i nie zdążył zrobic nic dziwnego. Przed wyjazdem do Koreji miał ich pod swoją opieką cały miesiąc, efektów lepiej nie wspominać. On poprastu nie nadaje się do samodzielnego prowadzenia drużyny, na piłkarzy przechodzi jego samouwielbienie. A w Krakowie trafił na poddatny grunt- Baszczyński, Zieńczuk, Kłos znani są ze swojego "zaangażowania" i "walki o każdą piłkę" Z Vitorią Wisła nic nie grala, szwędali się po boisku niczym Polacy z Koreą. Jak można było Kryszała trzymac na boisku, Paulista po 20 minutach mial chyba z 10 strat na własnej połowie, zresztą pierwsza bramka to konsekwencje jego głupiej straty, gdyby Engel miał oczy to by go Sciągnął z boiska najpóźniej po przerwie, a on ściąga Brożka który przynajmniej biegal po boisku. A jego transfery, nie widziałem wprawdzie tego Boguckiego czy jak mu tam ale 300 tys. PLN za gościa z III Ligi (całkiem przypadkiem z drużyny którą prowadzi Engel jr) jest conajmniej dziwne. Kasperczak zasłuzył sobie na zwolnienie Valarengą i Tibilisi, Liczka się chyba pogubił i nie nadaje się jeszcze do prowadzenia takiej drużyny, obawiam się że Engel może ich jeszcze "przebić". Jeśli ja bym miał decydować o tym kto ma być trenerem wybierał bym z trójki Michniewicz, Radolski, Wdowczyk. Pierwszy niesamowita wiedza jesli chodzi o taktykę, analizę gry, potrafi znależć najlepszą pozycja dla zawodnika na boisku, drugi z co najwyżej solidnych piłkarzy zrobił drużynę która jest wstanie nawiązać walkę z każdym, trzeci łączy cechy obu tych trenerów i coś mi się wydaje że warszawka będzie miała w przyszłym sezonie mistrza.

Żebyśmy mieli w Krośnie takie problemy, a nie strach przed meczem z jakąś wioską. Pomyśleć, że nie tak dawno mieliśmy II Ligę....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.