Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Europejskie Puchary
Karpaty Krosno > Inne > Sport
grzesiek_gt
Pseudokibice Legii Warszawa wywołali burdy na stadionie w Wilnie w przerwie meczu pierwszej rundy piłkarskiego Pucharu Intertoto z tamtejszą Vetrą. Do przerwy polski zespół przegrywał 0:2. Druga połowa prawdopodobnie nie odbędzie się.

W przerwie spotkania kibice warszawskiego zespołu, z twarzami zakrytymi szalikami Legii i w kapturach na głowie, zniszczyli ogrodzenie i wdarli się na płytę boiska. Uzbrojeni w pręty wyłamane z ogrodzenia próbowali zaatakować policję. Rzucali kamieniami i świecami dymnymi, zdemolowali banery reklamowe usytuowane wokół boiska, próbowali zniszczyć bramki. Policja użyła gazu łzawiącego i armatek wodnych.

W pierwszej połowie legioniści stracili dwa gole. W 7. minucie meczu po błędzie defensywy Legii Severino wykorzystał dośrodkowanie z prawego skrzydła i pokonał Muchę, zdobywając pierwszą bramkę dla Vetry.

W końcowych sekundach pierwszej połowy gospodarze zdołali podwyższyć prowadzenie. Z lewego skrzydła dośrodkował Banka, a piłka trafiła na nogę Milosevskiego, który z najbliższej odległości nie dał szans bramkarzowi Legii.

za wp.pl

No i kibice Legii pokazują gdzie ich miejsce (między świniami przy chlewie). Teraz jeszcze powinni zamknąc stadion w rozgrywkach ligowych. No i jakaś konkretna kara ze strony UEFA tez by się przydała, ale powinna byc tak zrobiona żeby nie była skierowana głównie w klub tylko w tych debili co niszczą opinie i tak nieceikawego obrazu kibicowskiego Polski w Europie (a na ta opinie zasłużyliśmy głównie dzięki kibicom Legii)

No i miejmy nadzieję że nie odbiorą nam Euro choc i tak to że zdążymy się ze wszystkim wyrobic jest mało prawdopodobne
JK_
Legia została wyeliminowana przwez własnych kibiców.

Ogladałem mecz w TVP3 i musze przyznac zze juz po pierwszym wejsciu na antene jak zobaczyłem ilosc kibiców Legii i zabezpieczenia to czułem że ten mecz bez incydentó sie nie obejdzie.

Wstyd i tyle. Nie rozumie jak publicznosc która u siebie tworzy takie spektakle i jest 12 zawodnkiem druzyny , swoim zachwoaniem skazuje swój klub na poważne sankcje. No cóż Legii w najbliższych latach w pucharach raczej nie zobaczymy.
Dr.Jykle
Komentarzem do tego niech będą ostatnie słowa Szpakowskiego, któremu aż trząsł się głos : grupa bezmózgowców.

Jechać tak daleko na mecz i zniszczyć swoją ukochaną drużynę na lata? bez sensu, do tego jeszcze być może ITI sie wycofa ze sponsoringu.
Fler
Jedno jest pewne ci ludzie chyba nie maja mozgów moga zniszczyc doszczetnie swoja druzyna bo z pucharów napewno ich zdyskwalifikuja a niewiadomo czy ci głowni sponsorzy sie nie wycofaja załosne
czelu
No i Legia ma z głowy jeden sezon w pucharach(oczywiście oprócz tego). Karai tak nie jest zbyt surowa, pamietamy jak ukaranow Wisłę za rzucenie nożem w głowe Baggio przez jednego z kibiców. No ale na pewno straty Legii bedą gigantyczne a i sponsorzy mogą sie wycofać.
JK_
w tym tyg. Puchar Uefa.

Po wyczynach naszych zespołów w poprzednim sezonie to trzeba sie obawiac spotkan z Azerami i Gruzinami blink.gif mad.gif
Fler
No obawiac sie napewno trzeba ale ja mysle pozytywnie ze te zespoły przejdziemy a co dalej noto juz nie wiadomo hehe
~KKSRTS~
grupa ITI wycofała sie ze sponsorowania Legii
Mati
No to Legia ponosi coraz większe konsekwencje sad.gif
grzesiek_gt
CYTAT(~KKSRTS~ @ Jul 18 2007, 06:16 PM) [snapback]22493[/snapback]

a skąd masz takie info bo jakoś nigdzie nie moge znaleźc niczego na ten temat???
Fler
Jezeli to prawda to w Legii nie bedzie ciekawie ale zawsze moze to byc nie prawda
Fler
Groclin zagrał słabo dzisiaj nawet trzeba przyznac ze bardzo słabo bo remisujac na wyjezdzie z zespołem z Azerbejdzanu to troszeku słaby wynik ale mysle ze u siebie sobie z nimi poradza i przejda do nastepnej rundy
grzesiek_gt
Groclin mimo iz personalnie nie rózni się zbytnio od zespołu z końcówki rundy wiosennej w porównaniu z tamtą grą dziś zagrał fatalnie. Bez pomysłu, kiepsko organizacyjnie. Brak Skorży który im super nakreślał gre dzisiaj był berdzo widoczny. A w rewanżu sznase są 50:50 bo temu Arazovi wystarczy jedna bramka i moim zdaniem będzie po meczu
Fler
Groclin moze wypadl slabo ale GKS Bełchatów pokazal sie z dobrej strony i maja zaliczke 2-0 dwie bramki stopera Pietrasiaka po stałych fragmentach w meczu lekka przewaga nalezała do druzyny z Bełchatowa i jedynie teras to mozna zyczyc awansu do nastepnej rundy wink.gif
Fler
Bełchatow grał przez cały mecz praktycznie fatalnie gra w obronie druzyny z Bełchatowa to była jakas pomyłka w pomocy Strak jakby grał jakby był na innej planecie i w dodatku stracona bramka pod koniec 1 połowy a druga juz po 30 sekundach 2 połowy to załosne wprowadzenie Nowaka cos dało staral sie strzelał ale nic no i w dogrywce nic wielkiego a w rzutach karnych ładnie karnego obronił Lech a gracze GKS wykorzystali wszystkie jedynastki i sa w dalszej rundzie ciekawe jak pozniej Groclin
JK_
jak w następnych meczach mają sie tak kompromitowac z takągrą to lepiej jakby odpadli.

za niedługo losowanie i poznamy rywali naszych extra drużyn w europejskich pucharach.
Fler
Losowanie chyba dzisiaj ma byc tak przynajmniej mi sie wydaje
grzesiek_gt
No to Bełchatów juz popłynął, a Groclin powinien sobie poradzic. A Steua ma już praktycznie LM
Fler
I to w dodatku Zaglebie zaprzepasci zapewne taka szanse gdyz wylosowali w dalszej rundzie w miare zespoły ktore sa do przejscia my to w tej Polsce sie chyba nie doczekamy druzyny w Lidze Mistrzów blink.gif
Boba
Zagłębie ze Steauą zagrało słabo i same jest sobie winne, choć przy odrbinie szzcescia mogli zremisowac w koncówce.

Po pierwszym czwartkowym meczu (GKS Bełchatów) odechciało mi sie ogladac polskich drużyn w europejskich puchar tak wiec jak zagrał Groclin to nawet nie wiem.

Fler
A Groclin grał najładniej ze wszystkich 3 druzyn które wystapiły w pucharach i w dodatku wygrali mecz choc szczesliwie bo bodajrze 5 minut przed koncem strzelili bramke
Dr.Jykle
CYTAT(~KKSRTS~ @ Jul 18 2007, 07:16 PM) [snapback]22493[/snapback]

To info jest na szczęście nie prawdziwe dla Legii.Przeciwnie- grupa ITI planuje co roku zwiększanie budżetu klubu.
Fler
Ciekawe jak dzisiaj pokaze sie druzyna Zaglebia fakt ze praktycznie nie maja szans na awans bo skoro przegrali u siebie 0-1 to na wyjezdzie bedzie im ciezko bardzo ciezko a w dodatku sa w słabej formie
grzesiek_gt
Zagłębie gra jutro, a nie dzisiaj. Ale jeśli zagrają tak jak grali z Wisłą to jakieś szanse mają, bo w meczu z Wisłą grali o niebo lepiej niż w pierwszym meczu ze Steuą.
Fler
Znaczy sie fakt graja jutro pomyliło mi sie cos dry.gif
Leniu
Za rok, może dwa... i obym nie spiewał 40 lat mineło sad.gif

Mecz całkiem niezły i jak dla mnie Zagłebie miało duzo pecha i to w obu meczach. Dzisiaj wg mnie najslabszym punktem byli obcokrajowcy. Nawet Vaclavik ktory bronil bardzo dobrze musial wypluc ta pilke przy golu na 2-1. Jedynym pozytywem to dobra gra obu Bartczaków i Golińskiego. Jak na reprezentantów Iwanski i Łobodzinski to troche srednio im mecz wyszedł.

Szkoda, ze nie zagraja nawet w UEFA.
JK_
po raz kolejny rywal do ogrania bo nie prezentował jakiegos wielkiego poziomu ale my jeszcze słabsi sad.gif

no cóż niespodzianki nie było
Fler
Było widac ze Stea w LM nic wielkiego nie pokaze bo wcale nei byli lepsi od Zaglebia , a druzyna z Polski zagrał bardzo dobry mecz mimo porazki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.