Jest temat europejski to cza na nasze podwórko.
Ciekawe transfery Wisły
Kamil Kosowski i Andrzej Niedzielan to jak narazie hity oby na boisku też byli hitami
Gornik Zabrze sie zbroi przyszli byli reprezentanci Polski Brzeczek 36 letni juz i Tomasz Hajto z ŁKS ,wogule w tym okienku transferowym było juz kilka ciekawych transferów własnie jak chociazby Kosowski
Z powrotów to warto jeszcze dodać
Radosław Kałużny (AEL Limasol) - Jagiellonia Białystok
No i w ŁKS swoja forma próbuje odbudować Igor Sypniewski
PoLaNka_rls
Jul 5 2007, 15:13
Pogoń Szczecin bedie najprawdopodobniej grała w 4 lidze...
CYTAT(PoLaNka_rls @ Jul 5 2007, 05:13 PM) [snapback]22152[/snapback]
Pogoń Szczecin bedie najprawdopodobniej grała w 4 lidze...

w Szczecinie nikt z tego powodu nie rozpacza

a wręcz przeciwnie
Niedzielan nie bedzie grał w Wisle obydwie strony sie nie dogadały a Pogon moze bedzie grac w 2 lidze gdyz jacys Włosi chca zakupic Pogon
Jak nie brazylijska Pogoń to Włoska
Hehe nie no moze Włoska nie bedzie bo brazylijska to im nie wyszła za bardzo według mnie lepiej stawiac na swoich graczy jezeli sa w miare rowni z zagranicznymi i płacic i mniejsze pensje bo zagraniczni gracze zazwyczaj zadaja wiekszej kasy a nie zawsze znaczy ze sa lepsi od polakow
kurde a ja myslałem ze Niedzielan juz pewny. Szkoda bo była okazja zobaczyc dobrego zawodnika w naszej lidze. To jak nie Wisła to może Legia ?

Co do Pogoni to ptak w kolejnym klubie pozostawił zgliszcza. Temu panu powinni zakazać już działalności w polskim futbolu.
Dr.Jykle
Jul 5 2007, 21:39
CYTAT(JK_ @ Jul 5 2007, 11:10 PM) [snapback]22165[/snapback]
kurde a ja myslałem ze Niedzielan juz pewny. Szkoda bo była okazja zobaczyc dobrego zawodnika w naszej lidze. To jak nie Wisła to może Legia ?

Co do Pogoni to ptak w kolejnym klubie pozostawił zgliszcza. Temu panu powinni zakazać już działalności w polskim futbolu.
Czytałem gdzieś , że Ptak sie ma wepchać do jakiegoś III ligowego klubu , nie jestek pewny czy nie chodzi o Lechie Z.Góra.
PoLaNka_rls
Jul 5 2007, 21:55
''Jak podejrzewają szczecińskie media, decyzja Antoniego Ptaka jest przemyślana. Zamierza on bowiem przenieść drugą lige do Zielonej Góry. Tam w miejscowej Lechii miałby promować się jego nowy brazylijski zaciąg piłkarzy''
info ''Dziennik''
Ptaszek przenosi sie budowac nowe gniazdo..
grzesiek_gt
Jul 6 2007, 11:15
To Ptak a nie Pogoń ma miejsce w II lidze, tak że przejęcie Pogoni przez Włochów nic tu nie da. Co do Ptaka to kupi on Lechie Zieloną Górę i da jej swoje miejsce w II lidze. Można tylko współczuc kibicom w ZG. A co do Pogoni to raczej na pewno IV liga, tylko nie wiadomo czy połaczy się z Pogonią Nową (ci awansowali teraz albo do V albo do VI ligi). W Szczecinie na pewno się cieszą że Ptaszysko ich wreszcie zostawił. Teraz pozostaje tylko jedna niewiadoma: jakiego zaciągu możemy się spodziewac w Zielonej Górze. Ja stawiam na argentński
Ten Ptak to zły człowiek niszczy polskie kluby i w dodatku jeszcze chce zakupic Zielona Gora załosne wedlug mnie powinien sie wycofac z futbolu albo powinni dac mu dozywotni zakaz zblizania sie do jakikolwiek polskich klubów heh
Jak ma to jebane ptaszysko tyle kasy to niech wypierdala sponsorować kluby z Brazylii

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW !!!
Dokładnie bo Ptak kasy chyba to ma duzo ale po co psuc reputacje polskiej piłki przykładowo sprowadzajac hurtowo jakis cienkich brazylijczyków , Mati tu masz racje ze powinien wypierniczyc z polski bo podobno ma jakas szkole w brazylie wiec niech tam sie bierze za sponsoring
grzesiek_gt
Jul 16 2007, 16:51
Andrzej Niedzielan w Wiśle Kraków
BT1928
Jul 16 2007, 17:25
Witek Radon w Vitkovi Vitkov kiedys mieszkał w krosnie dobry kopacz .
CYTAT(grzesiek_gt @ Jul 16 2007, 06:51 PM) [snapback]22447[/snapback]
Andrzej Niedzielan w Wiśle Kraków
bardzo dobra wiadomosc

Liga bedzie ciekawa. juz nie moge sie doczekac startu
Cieszy mnie to ze Wisełka sie wzmacnia Niedzielan napewno pokaze na cos go stac
start ligi tuz tuz i znowu balagan!
Ruch bez licencji, kluby kłócą sie o kase bo nie wiedza kto ile zarobi, Groclin odmawia gry w Superpucharze, Wisła woli gre w USA w komercyjnym turnieju niz zagrac w 1 kolejce bo jej sie bardziej opłaca.
ehhhh szkoda gadac
~KKSRTS~
Jul 22 2007, 08:12
zgadzam się Liga Polska to jeden wielki bałagan.... bardzo bym sie jeszcze ucieszył gdyby to Wisełki wrócił Maciej Zurawski
Bałagan bałagan oj jest i to bardzo duzy wkoncu trzeba raz zrobic porzadek a własnie teras jest dobry moment a pozniej juz bedzie w miare czysto w tej lidze
Kirath
Jul 24 2007, 22:35
Gra ktos w wygrajlige ?
http://www.wygrajlige.pl Mozna by jakas lige Karpaciarzy zalozyc..
No ja oczywiscie prowadze swój team w tej lidze
KKS KARPATY KROSNO
po pierwszej kolejce 22 pkt i 30456 miejsce hehe

ale mam w składzie 4 wiślaków wiec mysle ze za zaległy mecz cos dorzucą

kurde czy zeby zmienic skład to trzeba 1,22 płacic smsem ? :/
-------------
A co do ligi to wreszcie ruszyła. Oglądałem dwa mecze ale narazie ciezko cos powiedziec. Mysle ze walka o miestrza bedzei bardzo wyrównana, nawet pomiędzy 5 zespołami.
No to u mnie tak:
Karpaty Krosno - 32 pkt + Pawelek, Cleber, Kosowski (K) i pewnie zmienie Floriana na Cwielonga
Karpaty 1928 - 35 pkt + Pawelek i Malecki
Krolewski KS - 45 pkt + Kaluda (i tak zapewne nie zagra) i Kizys
Zmiana niestety musi byc potwierdzona smsem za 1,22.
Ciekawie zapowiadaja sie dwa mecze drugiej kolejki Korona-Lech oraz Zaglebie-Wisla ciekawe jaka bedzie druga kolejka
Dr.Jykle
Aug 3 2007, 11:00
CYTAT(Boba @ Aug 2 2007, 04:54 PM) [snapback]22811[/snapback]
No ja oczywiscie prowadze swój team w tej lidze
KKS KARPATY KROSNO
po pierwszej kolejce 22 pkt i 30456 miejsce hehe

ale mam w składzie 4 wiślaków wiec mysle ze za zaległy mecz cos dorzucą

kurde czy zeby zmienic skład to trzeba 1,22 płacic smsem ? :/
-------------
A co do ligi to wreszcie ruszyła. Oglądałem dwa mecze ale narazie ciezko cos powiedziec. Mysle ze walka o miestrza bedzei bardzo wyrównana, nawet pomiędzy 5 zespołami.
W\g mnie odejmą Ci z konta jakieś punkty, przeczytaj dokładnie regulamin gry.
1.22 płacą Ci , którzy założyli drużynę poprzez sms.
Chyba, że się mylę.
Placi sie 1,22. Zmiane zawodnika trzeba potwierdzic.. smsem za wlasnie te 1,22.. dostaje sie wtedy kod, ktory sie wpisuje w celu potwierdzenia. Ale nie wiem czy jest to jednorazowy kod, ktory sie pozniej przy kazdej zmianie wpisuje, czy za kazdym razem trzeba placic za nowy.
Punkty to odejmuja za transfery, ktore tez zapewne trzeba potwierdzic smsem
Ale ze nie czytalem regulaminu, to nie wiem jak to sie prezentuje na 100%.
PS. A co do ligi to licze, ze Wisla "rozdupcy" wszystkich jak leci
tez nei cztałem regulaminu bo mi sie nei chce.
mozna juz dokonywac zmian i zakładac nowe druzyny do dzis do 20. poprostu wczesniej rzadało sms bo nie było uaktualnione wszystko.
wczoraj ciekawe spotkania Korona - Lech 1-0
jakby wszystkie kluby miały conajmniej taki stadion jak w Kielcach i zasiadałby na nim komplet widzów (choc wczoraj nie było kompletu) to odrazu to sie lepiej oglada. A co do samego meczu to kilka bardzo ciekawych akcji. W Koronie podobali mi się świerczewski i Andradina, co do tego drugiego to myslałem ze to bedzie niewypał transferowy a tymczasem kilka zagran bardzo dobrych. Lech tez miał okazje ale zabrakło im szczescia.
McG.Ruslan
Aug 4 2007, 09:34
Było to pierwsze ligowe zwycięstwo Korony nad Lechem w historii.
http://s5.bitefight.onet.pl/c.php?uid=99598
grzesiek_gt
Aug 4 2007, 14:42
Dobra atmosfera na stadionie wcale nie zależy od tego ile jest ludzi tylko od tego jak stadion jest skonstruowany i czy ma zadaszenie. A stadion w Kielcach, nowa trubuna na Lechu czy sektory D i E na Wiśle dach mają i dzięki temu powstaje fajny pogłos i ten doping słychac zarąbiście. A co do wczorajszego meczu to Lechowi brakowało skuteczności, mieli kilka dobrych okazji ale fatalnie je zmarnowali. Ale ogólnie fajny mecz, szybki, z pierwszej piłki. W Lechu są problemy z psychiką bo inaczej tych przestojów nie mozna wytłumaczyc skoro nawet Smuda nie jest w stanie zmobilizowacich ich do gry.
A dzisiaj Michniewicz w obawie przed porażką z Wisłą, aby nie przytłoczyc jeszcze bardziej swoich piłkarzy zastanawia się czy nie wystawic rezerwowego składu, żeby "dac odpocząc" podstawowym zawodnikom. Ale prawda jest taka że jakim składem Zagłębie nie zagra to Wisła i tak wygra, chyba że znowu będą takie cuda jak w rundzie wiosennej
Jak dzisiaj Wisła przejedzie po Lubinie to uznam ją za żelaznego faworyta tego sezonu.
Brawo Wisła brawo wygranie na trudnym terenie z mistrzem to jest cos
Dr.Jykle
Aug 6 2007, 08:41
Legia, taż nie dała cienia szans Górnikowi.
Dokładnie Legia zagrała bardzo ładnie ofensywnie i przede wszystkim skutecznie a ludzie oficjalnie na meczu było 14 00 a nie oficjalnie 17 000 no brawo
grzesiek_gt
Aug 6 2007, 09:56
No bo w Zabrzu zawsze na Legie chodził komplet, ale Górnik z taką grą to się będzie bronił przed spadkiem
Z taka gra masz swieta racje jak beda tak grac to bede sie przed spadkiem bronic ale to był ich 1 mecz i odrazu ciezki w dodatku grali bez Hajty jeszcze mysle ze Zabrzanie w srodku tabeli bede gdzies teras jada do Poznania i wydaje mi sie ze równierz tam przegraja
McG.Ruslan
Aug 8 2007, 18:04
To sie w głowie nie mieści.Piłkarze z klubów zamieszanych w afere korupcyjną na potęge obstawiali mecze w zakładach bukmacherskich.Wspólne obstawianie spotkań odbywało sie niemal w każdej kolejce.Spółdzielnie zakładane między graczami poszczególnych klubow działały niczym mafie.Narazie wiadomo ,że u bukmacherów grali piłkarze Zagłębia Sosnowiec.Ale żeby wygrać pieniądze,nie wystarczyło ustawić mecz swojej drużyny.Trzeba było ustawić dobrze trzy spotkania.Jak się okazuje ,nie było z tym żadnego problemu ,bo na podobnych zasadach działały grupy piłkarzy w innych klubach.Wystaczyło obejżyć film "Piłkarski Poker" i człowiek wiedział jak ustawia się mecz.Film stary ,ale zasady kupczenia punktami są nieśmiertlene.Jednym z ustawionych spotkań może być mecz z 30 pażdziernika 2005 roku,kiedy to Zagłębie Sosnowiec przegrało u siebie 1:2 ze zdziesiątkowanym przez kontuzje Górnikiem Polkowice.Do zgarnięcia była wówczas niezła sumka w zakładach bukmacherskich.Kibice w Sosnowcu przecierali oczy ze zdumienia gdy ich zespół przegrał z drużyną,w której graczem w polu był rezerwowy bramkarz,bo ekipa z Polkowic miała dwóch rezerwowych,a konieczna była trzecia zmiana.Po meczy Krzysztof Tochel,ówczesny trener Zagłębia ,tłumaczył,że jego zespół spalił się psychicznie.Po latach trudno jednak uwierzyc w słowa szkoleniowca ,który takze był zamieszany w handel meczami.
http://s10.bitefight.onet.pl/c.php?uid=91639
Wisła - Korona 4-0 (3-0)
ciekawe spotkanie szczególnie w pierwszej połowie, kiedy to Wisła prostopadłymi podaniami rozmontowała Korone.
Korona wg mnie zdobła 2 prawidłowe bramki nie uznane przez sedziego.
Wisełka wkoncu zaczeła grac tak jak nalezy i znowu moze wroci tytuł do Krakowa mam taka nadzieje pieknie 4-0 nad Korona robi wrazenie
Wygrana w Lubinie i rozgromienie Korony rzeczywiscie stawia ich w roli faworyta. Choc nie tyle wyniki a gra, bo Wisła naprawde w tych 2 meczach zagrała dobrą piłke. Co bedzie dalej zobaczymy.
McG.Ruslan
Aug 11 2007, 06:38
Górnik Zabrze ukarany przez Komisje Ligi Ekstraklasy piłkarskiej grzywną 32 tys.zł za naruszenie porządku podczas meczu z Legią Warszawa (5 sierpień) i za złamanie zasad dotyczących przyjmowania gości.
http://s10.bitefight.onet.pl/c.php?uid=91639
~KKSRTS~
Aug 17 2007, 12:02
http://ekstraklasa.wp.pl/wiadomosc.html?wi...mp;ticaid=144c4 Andrzej Niedzielan kontuzja.

Mirkiem Szymkowiakiem się Wisełka interesuje. Jakby wrócił Wisła znów byłaby na fali....

a co Górnika to ponoć 20,000 zł zapłaciła
~KKSRTS~
Aug 17 2007, 12:02
http://ekstraklasa.wp.pl/wiadomosc.html?wi...mp;ticaid=144c4 Andrzej Niedzielan kontuzja.

Mirkiem Szymkowiakiem się Wisełka interesuje. Jakby wrócił Wisła znów byłaby na fali....

a co Górnika to ponoć 20,000 zł zapłaciła
W 4 kolejce najciekawiej zapowiadajacym sie meczem jest mecz pomiedzy Gornikiem Zabrze a Ruchem Chorzów czyli derby Slaska a co do Szymkowiaka to interesuje sie nim równierz Lech Pozna oraz Korona Kielce
Górnik - Ruch 1:0
Hajto z karnego w 9 min
karny i czerwona kartka z kapelusza
Górnik w takiej dyspozycji mnie nie przekonuje.
PoLaNka_rls
Aug 17 2007, 21:36
ŁKS Łódź - Legia Warszawa 0:1
Bramka: Bartłomiej Grzelak 50 min
KKS KKS
Aug 26 2007, 16:41
Pierwsze stracone punkty Wisły remis w Bełchatowie 0-0 z GKS em a Legia kolejne zwyciestwo i teras druzyna z Warszawy lideruje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.