Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PZPN
Karpaty Krosno > Inne > Sport
Stron: 1, 2
grzesiek_gt
Ostatnio w PZPN dużo się dzieje. Choć nie tylko u nich. Listkiewicz został oskarżony o branie łapówki w jakimś tam meczu jak jeszcze był sędzią. Jedne kluby kupują mecze inne sprzedają. Ostatnio te sytuacje coraz częściej wychodzą na światło dzienne. Pada coraz więcej oskarżeń pod kierunkiem sędziów, obserwatorów. PZPN robi wśród nich czystki. Co sądzicie o zaistniałych sytuacjach i jak dalej widzicie przyszłość polskiej piłki a przede wszystkim PZPNu.
Fakir
Mnie osobiście to już chce się tym całym PZPN-em żygać!!! :roll: :roll: :roll:
Boba
PZPN się poprostu skompromitował. Listkiewicz powinien odejść - sam był sędzią i napewno nie jeden raz przekręcił. Nic nie zrobił z tym bo to jego koleżkowie.
Leniu
III liga 4gr. 29 kolejka (troche z innej beczki)

Dzięń meczu Tłoki - Hetman

Źródło "nowiny"
W sobote rano okazało się, że całe boisko zasypane jest potłuczonym szkłem. W nocy kilka osób rozsypało to szkło po całej murawie. Od 7 rano prawie 200 osób zbierało kawałki z murawy.W sumie uzbierano kilka wiader drobin szkła!! Sprawa została zgłoszona na policje.

A teraz co do afer w PZPN:
1)jest ich za dużo
2)PZPN nie umie sobie znimi poradzić, może nie chce
3)pół osób z zarządu pewnie kiedyś też "brała w łape"
4)zmienić zarąd jak najszybciej - gorzej być nie może
Boba
Ciekawy artykuł w dzisiejszych Nowinach:

"Teraz muszą polecieć głowy wśród działaczy, sędziów, zawodników - twierdzi Janusz Cecuła z Sanoka, sędzia piłkarski. Od dziewięciu lat walczy z "piłkarską mafią”. Był pierwszym w Polsce, który odmówił "ustawienia” meczu i zawiadomił policję.
27 września 1996 roku prezes krośnieńskich Karpat Ignacy B. chciał mnie przekupić. Proponował pieniądze za "ustawienie” meczu - opowiada Ceduła. - Wizytę prezesa umówił jego brat, Bronisław B., ówczesny prezes wydziału sędziowskiego OZPN w Krośnie.
Gdy Cecuła ujawnił skandal, nikt nie reagował. Prezes OZPN milczał, niewiele zrobili policjanci z krośnieńskiej KWP, nie znalazł sprawiedliwości w sądzie. Powód? Według prawa, sędzia piłkarski nie był osobą publiczną, nie mógł więc dostać łapówki.

Zemsta działaczy
Tymczasem w 1997 r. działacze związkowi z zemsty zawiesili Cecułę w czynnościach sędziego, a rok później został wykluczony z PZPN. Odwoływał się i wreszcie w 2000 r. przywrócono mu dobre imię sędziego.
Cecuła na tym nie poprzestał. Bzdurnymi przepisami prawa, sprzyjającymi piłkarskiej mafii, zainteresował posła Zbigniewa Ziobrę. Efektem była nowelizacja ustawy o osobach publicznych (od 1 lipca 2003 r.) nadająca ten status m.in. sędziom sportowym, ale także nauczycielom i lekarzom. Czyli mogą być już skazywani za łapówkarstwo.

Polecą głowy
-Teraz na pewno polecą głowy. Podkarpackie również - twierdzi Cecuła.
Według niego, pierwsze skrzypce w piłkarskiej mafii odgrywali kwalifikatorzy i obserwatorzy meczów. - To oni decydowali, którzy sędziowie mają być windowani w górę, a innych, dobrze zapowiadających się, spychali na dno. W piłkarskiego pokera grają nie tylko sędziowie. Od lat meczami kupczą całe grupy zawodników.
- Wreszcie jest zielone światło dla zwalczenia korupcji i patologii w polskim futbolu. A kiedy dziewięć lat temu odmówiłem przyjęcia łapówki i wypowiedziałem wojnę, niektórzy śmiali się i pokazywali, że mam coś z głową. Dziś już nie pokazują

Mówi Cecuła

O prezesie
Jak okręgowym związkiem może kierować Kazimierz Greń, który bez przedstawienia zarzutów, zawiesił mnie na jeden rok. Był wówczas przewodniczącym Sądu Koleżeńskiego OZPN.

O sędzim F. ze Stalowej Woli
Przypadek F. nie jest odosobnionym. Złapał się na haczyk, bo był pazerny, a poza tym trafiło to akurat na niego. Jest wielu sędziów, którzy biorą i ich nazwiska są znane działaczom.

O przekupstwie Górnowii
Ujawniony przez Nowiny przypadek próby wręczenia łapówki, która nie została przyjęta, to jedna z jaskółek, że cos zaczyna się zmieniać. Ludzie stali się odważniejsi. Ale ci, którzy handlowali meczami już nie zmienią. Ich czas się w sporcie skończył. "
grzesiek_gt
Ciekawe ile jest w tym prawdy. A ta próba przekupstwa to była naprawdę czy nie. Ktoś z was może wiedzieć, chyba że się nic w tamtym czacie o tym nie mówiło, ale wątpie.
Leniu
Aresztowany sędzia Antoni F. sypie kolegów. Kolejne zatrzymania są tylko kwestią kilku dni. Wczoraj działacze zawiesili sędziego Zbigniewa Rutkowskiego i nie odważyli się wytypować listy obserwatorów - czytamy w Przeglądzie Sportowym.

Antoni F., który dał się w maju złapać na policyjną prowokację i przyjął 100 tys. zł łapówki za ustawienie wyniku meczu, za zeznania obciążające ludzi z jego środowiska ma szanse na nadzwyczajne złagodzenie kary. Niewykluczone, że będzie mógł nawet wyjść na wolność, otrzymując wyrok w zawieszeniu. Na razie inaczej postępuje Krzysztof Z., który koncentruje się na odpieraniu zarzutów Antoniego F. pod swoim adresem.
Boba
Marcin Ż - były piłkarz, sędzia a ostatnio prominentny działacz Piasta Gliwice - został zatrzymany pod zarzutem "ustawiania" meczów piłkarskich. Dzisiaj wrocławska prokuratura będzie wnioskowała o jego aresztowanie.
To już czwarty człowiek z futbolowego środowiska, który wakacje spędza w więzieniu. Wcześniej policja do Wrocławia przywoziła sędziów Antoniego Fijarczyka ze Stalowej Woli i Krzysztofa Z. z Łodzi oraz kwalifikatora Mariana Duszę.
Leniu
Byli piłkarze twierdzą, że kiedyś przekupili czołowego obecnie sędziego I ligi - pisze "Życie Warszawy".

Marek Mikołajewski miał być w grupie sędziów, którzy w 1994 roku przyjęli pieniądze za wydrukowanie meczów w IV lidze. Dziś jest on jednym z najbardziej zaufanych arbitrów szefa kolegium sędziów Andrzeja Strejlaua.

Marek Mikołajewski od kilku lat należy do czołowych arbitrów ekstraklasy. Jest sędzią międzynarodowym. Andrzej Strejlau wyznaczył go niedawno do prowadzenia meczów barażowych pomiędzy Widzewem Łódź a Odrą Wodzisław.
Leniu
Wiceprezes PZPN Eugeniusz Kolator złożył doniesienie do prokuratury, a ta wszczęła śledztwo w sprawie domniemanej łapówki, którą Arka Gdynia miała dać sędziemu za ustawienie kwietniowego meczu z MKS Mława.

W regulaminowym czasie Mława remisowała w Gdyni 0:0. Mecz przedłużono. W 92. minucie sędzia Andrzej Kusak z Częstochowy podyktował dla Arki karnego i skończyło się na1:0.
Boba
Kolejne zatrzymania !!

"Nieoficjalnie, ze źródeł zbliżonych do organów ścigania, PAP dowiedziała się, że chodzi o sędziego międzynarodowego i dwóch sędziów ligowych."

I bardzo dobrze myślę, że wkrótce polecą kolejne głowy.
Listkiewicz powinien juz dawno zrezygnować a chłopina dalej się stołka trzyma !
grzesiek_gt
Jak Boba napisał wyżej zatrzymanymi są były sędzia międzynarodowy, obecnie obserwator PZPN Aleksander S. i dwóch innych sędziów piłkarskich, Zbigniew R. i Hieronim T.

Rzecznik Prokuratury Okręgowej we Wrocławiu Leszek Karpina poinformował PAP we wtorek, że zatrzymanym postawiono "zarzuty o charakterze korupcyjnym". Sędziowie mieli przyjąć 7 tys. zł w zamian za sfingowanie wyniku drugoligowego meczu, który odbył się w ubiegłym sezonie. Wynik miał być korzystny dla gospodarzy spotkania. Trzej mężczyźni zostali zatrzymani w poniedziałek. Jak powiedział PAP Ryszard Zaremba z biura prasowego dolnośląskiej policji, podejrzani zostali zatrzymani w miejscach zamieszkania na terenie kraju i nie stawiali oporu.

Listkiewicz powinien zrezydnować, ale chyba czeka aż ktoś się za niego uweźmie i jakąś aferą z Listkiem w roli głównej znajdzie. Choć jedną już jakąś łapówkarską znaleziono, ale ostatnio coś to wszystko ucichło. Listkiewicz niech odchodzi jak najszybciej może bo zachwile go wyprowadzą i będzie jego koniec.
Leniu
W Prokuraturze Okręgowej we Wrocławiu trwa w środę przesłuchanie kolejnego sędziego piłkarskiego w związku ze śledztwem w sprawie "ustawiania" wyników meczów w polskiej lidze piłkarskiej.

Nieoficjalnie ze źródeł zbliżonych do organów ścigania PAP dowiedziała się, że chodzi o sędziego Roberta H.
I_KKS
Wreszcie prokuratura się za to wzieła bo wg PZPN wszystko było cacy. Tak sobie myśle, że ci co przekręcali mecze muszą być teraz nieźle osrani. A niemało ich pewnie jest.
grzesiek_gt
Listkiewicz nie ma sobie nic do zarzucenia. W wywiadzie dla Życia Warszawy przyznał, że nie czuje się odpowiedzialny za aktualny stan rzeczy w polskiej piłce, a tym bardziej nie obawia się aresztownia.

Czy czuję się odpowiedzialny za to, co się dzieje? Jako prezes PZPN firmuję wszystko własnym nazwiskiem, jednak trudno wymagać, abym odpowiadał za przestępstwa innych. mCzy ktoś z zatrzymanych nie zezna przypadkiem czegoś, co mnie obciąży? Nie ma takiej możliwości. Karierę sędziowską zakończyłem dziesięć lat temu, a obserwatorem nigdy nie byłem. Nie boję się aresztowania.
grzesiek_gt
Dwaj byli piłkarze Orkana Sochaczew oskarżający czołowego sędziego I ligi Marka Mikołajewskiego o korupcję poddali się badaniom na wykrywaczu kłamstw. Nie ma wątpliwości: żaden z nich nie kłamał - czytamy w Życiu Warszawy. Testowi na wariografie poddali się Marek Bryński i Artur Wróblewski. Obaj oskarżają Mikołajewskiego o to, że w 1994 roku był w grupie sędziów, których Orkan musiał przekupić, by awansować do III ligi.
Zapłaciliśmy za trzy mecze: z Górnikiem Kłodawa, Lechem Rypin i Widokiem Skierniewice – mówi Wróblewski, w 1994 roku pomocnik Orkana. Nie mieliśmy wręcz wyjścia. Zostaliśmy zmuszeni do zapłacenia łapówek – dodaje Bryński, wówczas obrońca Orkana. Rok wcześniej byliśmy jedną z najlepszych ekip IV ligi. W decydujących meczach zostaliśmy jednak w bezczelny sposób oszukani przez sędziów. Wiedzieliśmy już, że jak nie zapłacimy im, nie wjedziemy do III ligi – dodaje Bryński.

Dziwne że to wszystko przypomnieło się tym panom dopiero po 11 latach.
JK_
Miały być degradacje i co ?? Cos pomału sprawa cichnie hehe
Boba
"Gazeta Wyborcza": PZPN kłamie

Ile meczów trzeba kupić w lidze piłkarskiej, by zostać zdegradowanym? Piast Gliwice oskarżony jest o przekupstwo w trzech spotkaniach, ale PZPN udaje, że tego nie wie.

Ani my, ani prokuratura nie byliśmy w stanie wykazać, że to, co robił były prezes Piasta, było praktyką częstą, którą można było wiązać nie tylko z jego osobą, ale z całym klubem. Nie zdecydowaliśmy o degradacji Piasta, bo kupienie meczu ze Świtem było jednorazowym działaniem Marcina Ż. - tak Jacek Kryszczuk, wiceprzewodniczący Wydziału Dyscypliny PZPN, usprawiedliwiał łagodną karę wobec klubu z Gliwic - zabranie 10 punktów i 100 tys. zł grzywny.

Usprawiedliwienie PZPN jest kuriozalne i całkowicie mija się z prawdą. "Zasłużony dla polskiego futbolu" - według członków WD - Piast zamieszany jest bowiem w kupowanie trzech meczów, a nie jednego! Wrocławska prokuratura postawiła zarzut nie tylko byłemu prezesowi Marcinowi Ż., ale także dwóm piłkarzom. Zarzuty dotyczą spotkań z Polarem Wrocław i Aluminium Konin z wiosny 2004 roku, które Piast wygrał i zdołał się utrzymać w II lidze.

Dlaczego Wydział Dyscypliny, a także szef Komisji Etyki Jan Tomaszewski ukryli tę informację, choć dobrze o niej wiedzą? O zarzutach wobec graczy prokuratura informowała PZPN już kilka miesięcy temu, a ponad tydzień temu Kryszczuk i Tomaszewski byli we Wrocławiu. Jednak podczas czwartkowego posiedzenia WD mówili tylko o meczu Piasta ze Świtem.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

No to Tomaszewski tez się zbłaźnił. Nie wierzyłem, że coś z tym zrobią ale myślałem że on poruszy tym środowiskiem ale jak widać chyba mu sie znudziło jak już na stołku zasiadł. Dużo lepiej mu szło z "drugiego frontu".

A kara dla Piasta jest poprostu śmieszna laugh.gif laugh.gif laugh.gif
JK_
"Gazeta Wyborcza" - Wywiad z P.Dziurowiczem !!!

No to piłkarski poker pełną gębą !! Szkoda że tak fajny sport jest tak skorumpowany !
Boba
Ale jazda !!! Dziurowicz nieźle namieszał. Pewnie niektórym gule podskoczyły.
Benek
I tak nic z tego nie będzie. Jak zawsze Listkiewicz powie, że to jakieś oszczerwstwa :? i potwierdzi to również "wielki" naprawiacz polskiej piłki Tomaszewski ...
grzesiek_gt
Tomaszewski dużo więcej robił gdy nie był w PZPNie, a teraz... gówno robi. Listek znowu się wywinie. Dziurowicza posadzą i na tym się skończy. Żeby zreformowa Polską Piłkę trzeba zaczą od góry - od Listkiewicza.
Leniu
Za tydzień do Polski przyjedzie delegacja FIFA i UEFA, która zbada sytuacje w PZPN. Jeżeli przedstawiciele obu federacji dojdą do wniosku, że bez ingerencji władz państwowych niemożliwe będzie wyeliminowanie korupcji z naszej piłki, to:
- możemy pomarzyć o grze reprezentacji w MŚ 2006.
- występach Wisły w LM
- występach pozostałych klubów w UEFA

Poprostu, jeśli w PZPN zostanie wprowadzony zarząd komisaryczny, to polskie kluby i reprezentacja zostają wykluczone z wszelkich rozgrywek.
grzesiek_gt
Delegacja była, coś tam pogadała żeby państwo się tak do piłki nie mieszało i pochwaliła PZPN za odpowiednia walke z korupcją i innymi aferami i pojechali. Zobaczymy co będzie dalej.
I_KKS
policja weszła do pzpn i zabezpieczyął jakies dokumenty licencyjne klubów w zwiazku z korupcją w polskim futbolu !

jakby nas wykluczyli z World Cup to Listkiewicz powinien w kaniemiołomach do końca zycia zapierdzielać !
Leniu
No i stało sie!
Pierwsza dobra decyzja osoby z PiS-u.
Wg mnie to jest koniec Korupcji bo zostało zlikwidowane jej źródło.
Popieram te decyzje w 100%.
R_1928

Wiceprezes Polskiego Związku Piłki Nożnej Eugeniusz Kolator zapowiedział, że odwoła się do sądu od decyzji ministra sportu Tomasz Lipca, który zawiesił zarząd PZPN i ustanowił dla związku kuratora.

- Ze smutkiem przyjąłem tę decyzję. Ambicjonalne stanowisko ministra lub osób wyżej postawionych mnie nie przekonuje - powiedział Kolator. - Przecież zarząd PZPN wyszedł naprzeciw oczekiwaniom ministra sportu, uchwalając termin zjazdu wyborczego na 31 marca. To w praktyce oznaczałoby rychłą dymisję dotychczasowych władz, a przecież o to ministrowi chodziło. Natomiast wprowadzenie kuratora znacznie wydłuży proces wyboru nowych władz w PZPN, bo to wymaga wielu czynności prawnych.

Kolator zapowiedział, że skorzysta ze wszystkich przysługujących mu praw, aby zmienić decyzję Tomasza Lipca. - Gdy otrzymam na piśmie informację o zawieszeniu, odwołam się do sądu od zawieszenia. Takie prawo mi przysługuje, podobnie jak wszystkim innym członkom zarządu. Wystarczy, że odwołanie złoży jedna osoba i sąd musi je rozpatrzyć.

Tymczasem członek prezydium PZPN Grzegorz Lato nie zgadza się przyjąć odpowiedzialności zbiorowej i krytykuje decyzję ministra.

- Jestem człowiekiem piłki nożnej i zawsze miałem ambicję, żeby grać do końca i godnie reprezentować swój kraj na arenie międzynarodowej. Nie można wprowadzać odpowiedzialności zbiorowej. Żyjemy w kraju demokratycznym - powiedział członek prezydium PZPN Grzegorz Lato.

- Nie może być tak, że pan minister się z nami nie spotyka. Przychodzi do mnie, przystawia mi pistolet do głowy i chce żebym ja się nagle przyznał do winy, do tego, czego nie zrobiłem - dodał król strzelców mistrzostw świata z 1974 roku.

- Pożyjemy zobaczymy - są jeszcze procedury odwoławcze. Wiem, że w kraju prawa należy działać według prawa. Przykro mi, że pan minister nie chciał przystać na naszą propozycję wyborów 31 marca - przyznał Lato.

Decyzji ministra sportu nie chciał komentować były członek prezydium PZPN Zbigniew Boniek. - Jestem we Włoszech, niewiele wiem i nie będę tego teraz komentował - powiedział Boniek.

Jebać PZPN!
Boba
Je... PZPN !

... i Kaczorów też !
M_GZK
Wit Ż. przyznał się do "ustawiania" meczów

Zaskakująca zmiana - podejrzany o korupcję członek odwołanych dzisiaj władz PZPN Wit Ż. przyznaje się do zarzutów. Apeluje też o zgłaszanie się do policji i prokuratury osób, które są zamieszane w "ustawianie" meczów w polskim futbolu.

Przyznaje też, że minister sportu miał prawo wprowadzić komisarza do PZPN.

Polscy sędziowie to ku*wy sprzedawczykowie!!!
PZPN PZPN je*ać je*ać PZPN!!!
mad.gif
MISZO33
Wreszcie stało się!!! PZPN wyj***ny!!! MOZE TO POCZATKI WIOSNY W POLSKIEJ PILCE,OBY TAK BYLO!!!

Pozdro cool.gif
M_GZK
Ja wiem czy tak jest się z czego cieszyć?... Zobaczymy jak zareaguje na to FIFA, oby nie wykluczyli nas...
MISZO33
w sumie to racja bo FIFA może różnie zareagować na tą sytuację. Oby tylko nie wykluczyli naszych drużyn z europejskich pucharów i nie zawiesili reprezentacji. TO BYLBY NAJGORSZY SCENARJUSZ.;-(!!!!!!!!!!!!!!!!

"wITAMY W KRAINIE GDZIE OBCY GINIE" KKS HOOL'S
McG.Ruslan
Szesnaście Okręgowych Związków Piłki Nożnej (wszystkie!) chce wyboru Michała Listkiewicza na kolejną kadencję w PZPN - czytamy w "Słowie Polskim-Gazecie Wrocławskiej".
Zdzisław Łazarczyk, szef Mazowieckiego OZPN, powiedział: – Po co mamy szukać teraz w pośpiechu jakiegoś nowego prezesa, skoro prezes jest. I to w dodatku bardzo dobry!
Każdy kandydat na prezesa PZPN musi zdobyć poparcie minimum 15 okręgów lub klubów I bądź II ligi. Zwolennicy Listkiewicza bez problemu zapewnili już sobie głosy działaczy z okręgów, praktycznie rozstrzygających o wyniku wyborów.
Kandydatura Listkiewicza nie podoba się jednak ministrowi sportu Tomaszowi Lipcowi, który raz już zawiesił zarząd PZPN, na czele z prezesem. Mediacji między nimi podjął się szef sejmowej komisji sportu Janusz Wójcik.
Gus
No to mamy powtórkę z rozrywki. Poprzednio kurator nic nie zdziałał, z tego co widzę teraz wydaje się że jest nieugięty.

Jakie macie odczucia co do tego co się teraz dzieje? Czy Fifa wykluczy Polskę z rozgrywek? Czy wogóle to coś da i można coś zmienić w polskiej piłce?

Mi się wydaje że nic się nie zmieni.
Arek
Po pierwsze to nie wiemy dlaczego Drzewiecki wprowadził kuratora do PZPN-u. Cały czas mówi o nieprawidłowościach, ale nie potrafi powiedzieć jakich konkretnie.. Moim zdaniem zauważył, że przed wyborami miażdżącą przewagę miała dwójka Lato, Kręcina, co wykluczyło by jakiekolwiek zmiany w PZPN. Więc stara się w rozmowach z PZPN przeforsować Bońka, który - powiedzmy sobie szczerze - może coś zmienić. A że we wszystko wmieszała się FIFA i UEFA to mamy niezły bigos..
Gus
Zgadzam się z Tobą. Też uważam, że ta sprawa wyszła dlatego bo zbliżały się wybory i wszystko wskazywało na to że nic sie nie zmieni.

Jednak nie mam pojęcia co ten kurator ma niby osiągnąć, przecież prezesa wybiera jakiś tam zjazd, a zjazd to ci sami kolesie od x-lat więc co tych kolesi na zjazd też kurator wymieni? I tak wybiorą kogoś spośród siebie i dalej bedzie to samo. Ja nie widze wyjścia z tej sytuacji. Zgadzam sie równiez ze z tych kandydatów to Boniek byłby najlepszy.

A inna sprawa że czuje że po wyborach Leo jako selekcjoner długo nie popracuje.
zgredulec
do piszacych wyzej jezeli dla was ten drzewiecki musiał pokazywac nieprawidłowosci w polskej piłce to wy chyba na mecze nie chodzicie i nie słyszycie cos sie dzieje od c klasy do ekstraklasy
Arek
I wprowadzając kuratora własnie teraz wszystko załatwi.. Jasne że PZPN z całą wierchuszką trzeba zreformować, pytanie tylko czy Drzewiecki wybrał najlepszy moment i sposób..
KozaK
http://kibice.net/forum/viewtopic.php?t=8990 sam wyslalem, duzo czasu nie zajmuje, a moze akurat...
Gus
W czwartek wybory prezesa PZPN.

Mamy czterech kandydatów. Po kandydatach jacy są to widać że nic sie nie zmieni.
Fler
Jak bedzie Zibi moze sie cos zmieni wink.gif
Dr.Jykle
CYTAT(Fler @ Oct 27 2008, 21:48) *
Jak bedzie Zibi moze sie cos zmieni wink.gif

Żeby sie coś zmieniło należy najpierw ,,wyciąć w pień,, skostniałych betonów - pseudodziałaczy w okręgach i podokręgach, bo to oni mają mandaty wyborcze.Wolą głosować na typów Pan Kręcina, bo wiedzą ,że wtedy się nic nie zmieni i nie zmuszą ich do jakichkolwiek nowych działań.
Arek
Umówmy się, jeżeli związek stać tylko na kandydatów pokroju Laty i Kręciny (z zarzutami) to o czym my rozmawiamy.. Słuchajac szczególnie wypowiedzi Laty ma się wrażenie że to kolejny odcinek Monthy Pythona..
Gus
Boniek to najgorsze zło z tej czwórki, ale niestety nie ma szans w tych wyborach. Dlaczego? Bo pewnie chciałby coś w PZPN zmienić, a wybierają prezesa ludzie którzy od lat siedza na swoich stołkach i ani myślą w polskiej piłce coś zmieniać. Bo po co ? Im jest dobrze , a że polska piłka jest w fatalnym stanie to co ich to obchodzi.

Dzisiejsze Nowiny piszą że z podkarpacia wszystkie głosy (6) pójdą na Late.

"Były świetny piłkarz Stali Mielec i reprezentacji Polski usłyszał zapewniania o bezwzględnym poparciu w wyborach na nowego prezesa Polskiego Związku Piłki Nożnej w poniedziałek w Boguchwale. Tam spotkała się szóstka delegatów z Podkarpacia na czwartkowy zjazd.

- Z czwórki kandydatów Grzegorz Lato jako jedyny gwarantuje, że przeprowadzi zmiany w piłkarskiej centrali - twierdzi Kazimierz Greń, prezes Podkarpackiego Związku Piłki Nożnej. - Znamy naszego kandydata, znamy jego program, ufamy mu i wierzymy, że sprosta wyzwaniom i nie zawiedzie naszych oczekiwań. Że tchnie w naszą piłkę nowego ożywczego ducha.

Takiego samego zdania, jak prezes Greń jest pozostała piątka delegatów, którzy w czwartek w Warszawie będą wybierać prezesa piłkarskiej centrali. Obejmie on schedę po Michale Listkiewiczu."

Jak przeczytałem słowa Grenia to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. Chyba sam nie wierzy w to co mówi. Jak to powiedział wczoraj poseł Palikot: ŚWINIA ŚWINI TYŁEK ŚLINI!

Najlepszy komentarz do tych śmiesznych demokratycznych wyborów w PZPN!
Arek
"Boniek to najgorsze zło z tej czwórki"

Chyba najmniejsze.. rolleyes.gif
Gus
tongue.gif Fakt. Moje przejęzyczenie.
Leniu
17:32 - "Sekretarzem generalnym prawdopodobnie pozostanie Zdzisław Kręcina; nie zamierzam komentować oskarżeń pod jego i moim adresem" - dalej Grzegorz Lato
17:31 - "Liczę na pomoc Michała Listkiewicza w kwestii organizacji Euro 2012 i kontaktów z UEFA
17:15 - Lato otrzymał 57 głosów - dokładnie tyle, ile potrzebował, by wygrać w pierwszej turze!
17:15 - Grzegorz Lato prezesem PZPN!
17:15 - Zbigniew Boniek - 19 głosów, Zdzisław Kręcina - 36
17:04 - "Na 100% wygra Lato i przez następne lata zamiast mówić będzie czytał co mu podsuną"
16:52 - Listkiewicz i Lato uśmiechnięci - symboliczne przekazanie władzy?
16:14 - "Tak długo liczą głosy, bo im się nie zgadza z tym, co wczoraj ustalili" - zasłyszane w kuluarach
16:11 - doniesienia z kuluarów: Zbigniew Boniek bez szans, prawdopodobnie "Zibi" przegra nie tylko z Grzegorzem Lato, ale także ze Zdzisławem Kręciną

itd...

za www.onet.pl
qpa_16
CYTAT(Leniu @ Oct 30 2008, 18:38) *
17:04 - "Na 100% wygra Lato i przez następne lata zamiast mówić będzie czytał co mu podsuną"

Hehe dokladnie tak bedzie. A z tym ze dostal dokladnie tyle glosow co potrzebowale to jest napewno przekret.
Arek
Gdyby ktoś niezorientowany popatrzył na salę obrad to mógłby pomyśleć że to wybory na prezesa sanatorium. Ciężko w jednym miejscu zebrać tylu 90-latków.. A już pierwsze wypowiedzi nowego prezia związku potwierdzają, że lepszym kandydatem byłby pewnie koń.. żenada..
kamilos1928
Minął jakiś czas od wyborów w PZPNie.

Polska piłka nożna jest w katastrofalnym stanie. Banda z PZPN-u bawi się w najlepsze, daje sobie super premie i rujnuje polską piłkę. Polskie kluby już dawno zakończyły udział w europejskich pucharach, występ reprezentacji w el. do MŚ to blamaż. A zapomniałbym że mamy nowego rzecznika prasowego PZPN-u niejakiego Janusza Atlasa. Wszystko śmiechu warte, a piłka się stacza i stacza.

Patrząc na nasze podwórko to wielki prezes Podkarpackiego ZPN znów planuje zrobić z siebie idiotę, już kiedyś jak go Lato olał po wyborach to przed kamerami opowiadał jak to miał popełnić samobójstwo i opowiedzieć wszystko o PZPN na zjeździe tych błaznów, później uciekał przed kamerami bo Lato go udobruchał dając pewnie jakąś posadkę z kasą. Teraz znów rezyguje z czegoś tam bo widząc jaka jest opinia o PZPN płacze, że nie ma na nic wpływu i znów ma opowiadać coś. Pewnie za raz Lato da mu jakąś posadkę i kolejne tysiaczki do pensji i będzie wszystko cacy. III liga w której obecnie gramy poziomem nie grzeszy, ale sędziowanie na ty poziomie to jest poprostu tragedia, praktycznie patrząc i czytając relacje z meczów to w ponad połowie spotkań w każdej kolejce są pretensje do rozjemców.

Osobiście to nie wierzę w to żeby w najbliższym czasie coś się zmieniło. Banda z PZPNu nie widzi żadnych problemów i wszystko wg nich jest ok. Związek zarabia (jeszcze) kasę więc mogą spokojnie ciągnąć tą dojną krowę mając wszystkich i wszystko daleko w d....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.